Yaptığın analiz benim düşümceme göre tamamen gerçeklerden uzak,
1- hdp nin baraj altı kalıp akp nin tek başına iktidar olmaması diye bir durum bence yok, çünkü doğu ve güneydoğu da hdp den sonra 2. parti akp, mhp ve chp sıfıra yakın , hdp baraj altı kalırsa akp oraları siler süpürür. en az 50-60 milletvekili daha fazla çıkarır.
2-hdp ye verilen her oyun pkk yı güçlendirdiğini asla düşünmüyorum. bence hdp=pkk değil, belki hedefleri aynı ama biri siyasi mücadele veriyor, biri silahlı mücadele, pkk ile en etkili mücadele edilsin hiç itirazım yok, bugüne kadar bunu yapmayan ve görmezden gelen akp idi zaten. pkk nın örgüt yöneticileride siyasi kanadın güçlenmesini istemiyor. çünkü ellerinde rant kaybolacak, uyuşturucu , silah , insan kaçakçılığından milyonlar götürüyorlar. Akp de Pkk da elindeki rantı kaybetmemek için savaşıyor şuanda, bunun tek çözümüde bence hdp
Farklı bakıyorsunuz, saygı duyarım.
Peki hiç son zamanlarda doğu veya güney doğuda bulundunuz mu?
Bölge halkının nasıl durumda olduğunu biliyor musunuz? ben biliyorum.
Bayram tatili boyunca şöyle bir rota izledim:
Kara yolu ile Ankara'dan Ardahan'a gittim.
Kırıkkale
Delice
Yerköy
Yozgat
Sorgun
Yıldızeli
Sivas
Hafik
Zara
İmranlı
Refahiye
Erzincan
Tercan
Aşkale
Erzurum
Tortum
Oltu
Göle
Ardahan
Kırmızı ile işaretli yerlerden dualar ederek geçtik... Çok şükür tek parça Ardahan'a ulaştık.
Kırmızı olmayan her noktada kısa kısa konakladık ve durduğumuz yerlerde köylülerle, tesis çalışanlarıyla, benzincilerle, garsonlarla, işletmecilerle, kısacası insanımızla konuşma tartışma imkanı buldum.
Herkes şaşkın, HDP kırsalda PKK'nın silah zoruyla kürt köylerinde tulum çekiyor. Güvenli bölgelerde büyük şehirlerde nasıl oy alabildi diye soruyorlar Ankara'dan geldiğimizi öğrenince.
Bayramda Ardahan'ın köylerinin bir kısmını gezip bayramlaştık. Gittiğimiz her köyde aynı soru soruluyordu.
Ve insanlar hep şunu söylediler :
artık durum memleket meselesi haline geldi. Partiler üstü bir durum var artık, CHP liler ve MHP liler oylarını bölmeyip MHP li vekiller çıkarıp MHP'yi hükümet ortağı yapmak zorundayız.Bunu söyleyenler;
önceki seçimde 40 da 40 sandıkta full chp ye oy vermiş küçücük bir dağ köyün 80 yaşındaki dedesi.
önceki seçimde 70 de 50 AKP, 18 MHP 2 geçersiz oy veren bir ova köyünün muhtarı.
ve daha niceleri.
Dönüşte ise karadeniz üzerinden döndük.
Ardahan
Şavşat
ArtvinBorçka
HopaArdeşenÇayeli
RizeSürmene
Trabzon
VakfıkebirGiresunOrdu
Fatsa
ÜnyeTermeÇarşamba
SamsunHavza
Merzifon
ÇorumKırıkkaleAnkara
Mavi ile işaretlediğim yerler mola verdiğimiz yerler.
Karadeniz'de Konuştuğum kayıtlı AKP üyeleri bile biz ne yaptık a.k. diye başlıyorlar söze, AKP kalesi dediğimiz karadeniz bölgesinde insanlar terörü besleyip büyüttüğü için AKP yönetimine tepkili.
Sırf bu yüzden MHP ye ciddi bir oy geçişi olacak gibi görünüyor.
Karadeniz'de Konuştuğum atadan beri chp li köylüler 1 kasımda vekil çıkaramayan CHP ye oy vermektense MHP oy vereceklerini söylüyorlar:
Örneğin rize, samsun, çorum, Kırıkkale bu illerde konuştuğum çok sayıda CHP li vatandaş, CHP buradan vekil çıkaramıyor 1 kasımda MHP ye yükleneceğiz güçlenip hükümet ortağı olsunda şu teröre bir çözüm getirilsin diyorlar.
bilginize,