Dünyadaki bütün insanları ortak bi paydada birleştiren de bi kavram işçilik. Mc Donalds'da çalışan bi kasiyerden madenciye kadar herkes aynı paydada birleşyor işçilik altında. Çok hoş bi birleştirici unsur bu bakımdan.
Bazı şeyler hep varmış gibi hissediyoruz. Şimdi siz söyleyince baktım Google'dan.
22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27de_1_May%C4%B1s_%C4%B0%C5%9F%C3%A7i_Bayram%C4%B1
Geç kalınmış bi olay bana kalırsa. Ama ben umutlarımı taze tutuyorum bu gibi konularda hep. Kaplumbağa hızıyla da olsa bi ilerleme var. Gerçi Çin'in düşünce yapısı nedeniyle epey bi farklıyız onlardan. Onlarınki gibi bi 5 günlük tatil bizim kafa yapımıza göre imkansız. Ama birkaç gün daha artabilir zamanla bu tatiller. Makineleşmenin arttığı bi çağdayız. Beden gücüne olan ihtiyaç azalıyor günden güne. Bir gün daha fazladan tatil olsa hiçbir patron karında yaşayacağı azalmayı hissetmez. Tabiki bu konuların bi iki günde olmayacağını biliyorum. Zamanla olacak değişimler bi iki günde olursa tutmaz, kalıcı olmaz zaten.