Rakamlara inanmamış bazı arkadaşlar, yok 100 kişi var
Sadece BtcTurk'ün kullanıcı sayısı 2018 yılında 500 bini geçti şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamıyorum. Bu kadar basit şeyleri aramak bile zor geliyor ya çok garip. Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla konu hakkında bilgi çok az...
https://www.btcturk.com/yardim/basinda-btcturk/fintechtime-btcturk-500-bin-kullanici-sayisina-ulastiBtcTurk dışında birkaç tane daha büyük Türk kripto para borsası olduğunu da unutmayalım.
İMKB'de iyi kötü bir denetim var diyorsunuz da hatırlarsanız bir beyefendi geçtiğimiz aylarda yaşanan bazı olaylardan sonra bir hisse senedine kısa pozisyon açmayı yasaklamıştı, aynı beyefendi yine o hisse senedinin satışını da bir süreliğine yasakladı... Şimdi bunları gören yatırımcılar geri zekalı mı da gelsin burada işlem yapsın? Serbest olmayan piyasaya kimse gelmez ve birçok yatırımcıya göre risklerin en büyüğü de tek kişinin kararına bağlı olan yatırımlardır. Ben gider paramı güvendiğim bir projenin coinine yatırırım ertesi gün yarı yarıya da düşse elimde durur, piyasası serbest sonuçta, shortunu longunu yasaklayabilecek bir babayiğit yok.
Hacimsiz olduğu için çıkarımlarda bulunmuşsunuz bu da çok yanlış, gelir alırsın Bitcoin'ini tutarsın, ille trade yapmak zorunda değilsin. Hacim bugün olur yarın olmaz. Hacim başka bir şey, Bitcoin'e güvenmek ve orta-uzun vadeli yatırım yapmak başka bir şey.
ING nin bu konularla ilgili bir araştırması var ta 2018 yılında bu konulara en meraklı ülkelerden birisi Türkiye ki zaten en büyük borsaların bize olan bu ilgisi sebepsiz değil. Deprem oluyor, cz Binance herkesten önce geçmiş olsun dileklerini iletiyor, kara kaşımıza kara gözümüze mi düşmüş bu adam... Bu linkleri bilerek vermiyorum ki biraz google kullanmayı öğrensin arkadaşlar.
Bakın yatırımcı olmak istiyorsanız oradaki "al" ve "sat" butonlarına basarak yatırımcı olunmuyor arkadaşlar, maalesef acı ama gerçek. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kendinizi yetiştirmelisiniz yoksa başarısız olursunuz. Sadece teknik analiz, temel analiz de yetmez, yatırımcı kültürünü benimsemelisiniz. Sadece kripto paralar için demiyorum İMKB'de de işlem yapacaksanız bu böyledir. Bir çok içerik gösterilebilir ama benim için #1 olan
"Bir Borsa Spekülatörünün Anıları" adlı kitaptır, bana göre bu kitabı okumayan hiç kimse hiç bir şey alıp satmamalıdır, en azından kendisine biraz saygısı varsa ve parasının kıymetini biliyorsa. Zaman dilimleri farklı olsa da yaşananlar ve yatırımcı kültürü büyük ölçüde örtüşüyor, aradaki farkları kendi yaşadıklarınızla ve takip ettiğiniz kişilerden kapatıyorsunuz.