Author

Topic: 10 Senede 10.000 Altcoin - Yüzde kaçı çöp olur? (Read 96 times)

hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
10 sene içinde oluşturulan ve sonra ortadan kaybolan scamlar konuya dahil değil sanırım. Sayı bana biraz az geldi. Tamamen ölen coinlere rağmen 10 bin sayısına ulaşmak da hayli ilginç ve yüksek bir sayı gibi geldi. Küçük bir paradoksun içine düşmüş gibi hissediyorum kendimi şu anda. Cheesy Bu coinlerin büyük bir çoğunluğu çöp olsa da bence herkes istediği gibi özgürce coin oluşturmalı ve pazara sunmalı. Sisteme girişlere müdahale edilmemeli. Kötü düşüncelere sahip geliştiriciler zamanla elenir. İyi düşüncelere sahip geliştiriciler serbest pazarda kendilerini ifade etme fırsatı bularak ekosisteme faydalı ürünler sağlar. Sistemi yeni girişlere açık tutmak hepimiz için en iyisi olur. Bu yüzden sayının kaç olduğuna çok takılmamak gerekir bence.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
10 binden fazladır, ömrü kelebek gibi 3 gün olanları da sayarsak...herkes yolunu bulmaya çalışıyor bazıları biraz daha inandırıcı ve kurumsal gözükse de...bu yüzden btc dışında uzun vadeli düşünmemek lazım
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Ekosistem gelişiyor, ekosistem geliştikçe ekosistemde duyulan ihtiyaçlar değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilip kendisini güncelleyen projeler güçlenerek yaşamlarına devam ederken (bakınız: ethereum) ayak uyduramayanlar yada başlangıçtaki vizyonu bu gelişimi ön göremeyen projeler zaten ölmek zorunda. Her startup yada reel hayattaki her şirket içinde aynı şeyler geçerli. Dünya tarihinde kurulmuş belki milyarlarca işletmenin batan ve yok olan oranını düşünürseniz geriye kalan başarılılar 1/1000 oranına bile sahip değiller. Aynı şey kripto ekosistemi için de geçerli.

sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!

https://altindex.com/news/new-crypto-coins-on-the-market-in-five-months

Neoliberalizmin hayatımızda yaratmak istediği tüketim çılgınlığını kripto para marketinde de görüyorum. İhtiyaçları aşan bir mal sürümü var. Reklamlar ve medya yoluyla yeterli toplumsal baskı oluşturulduğunda hepsi daha fazlasını elde etmek isteyen bireyler tarafından satın alınacak.

Sürekli aynı şeylerden sitem ediyormuş gibi görünebilirim ama Satoshi'nin vizyonu ile uyumsuz bir portre görüyorum. Satoshi bu ekosistemi ve teknolojiyi yaratırken bunu öngörmüş olabilir mi diye sorguluyorum. Bugünleri öngörerek bir nasihatte, bir açıklamada bulunmuş mudur diye düşünüyorum. Onun bu konu hakkındaki düşüncelerini çok merak ediyorum. Keşke bizimle iletişime geçebilse ve bu çılgınlığa karşı birkaç eleştiri getirseydi.
Jump to: