1000 doların vardı 32 den sattın faize yatırdın 32.000 tl aldın
32.000 tl'yi 2 ay yıllık %50 faize ilk ay 1250 tl ikinci ay ise 1364 tl aldın 34600 tl'yi attın mı cebe
34600 tl ile gittin 33'den dolar aldın 1048 dolar ladın
şimdi 2 ayda %4.8 dolara faiz aldın bu %4,8 bu milletin cebinden çıktı bu ekonomiyi hiçbir ekonomi kaldıramaz. dünyada eşi benzeri yok buda daha çok enflasyona daha çok tl'nin düşüp değer kaybetmesine sebep olacak buna karşılık gıda konusunda en ufak hazırlığın ve üretimin yok
Hoşgeldi hiperenflasyon.
Dolar artmak zorunda yıllık şuan dolara %26 net faiz veriyoruz. böyle bir saçmalığı hiçbir ekonomi kaldıramaz.
Böyle bir ortamda 20 lirayı bırak 50 lira bile bankada bulunmaz gerekde yok.
Doların şuan olması gereken rakam 34-35 arası
10-20 kimin ne işina yarıyor?
10 lira ve 20 liralık banknot konusunda güzel bir hesap yapmışsınız, teşekkür ederim.Ben de seviyorum böyle hesapları.Şimdi hesap tutarlı peki neden böyle yapıyorlar?Mehmet Şimşek bilmiyor mu bu durumu?Ekonominin içinden geçmiş birisi olarak bu hesapları da yapıyor ama yabancı yatırımcıya o kadar muhtaçlar ki gel gel yapmak zorundalar.
Katarlılar ile sürekli iş birliği imzalanıyor, Suudiler’le de öyle.Bu adamlar babasının hayrına vermezler.Katarlılar BİST’in %10’unu aldı diye hatırlıyorum.Bu yetmez bir de sen onlara öyle bir seçenek sunmalısın ki -%5 dolar faizi gibi- risksiz şekilde parasını yatırmalı, sen de ülkeye dolar soktum diye sevinmelisin.
İşin özü uzun ömürlü olmayacak bir baskılama oluyor.Tahminime göre her zaman ki gibi temmuzdan sonra serbest bırakma ile serbest düşüşe geçecek bir TL izleyeceğiz ve 40’lı rakamları göreceğiz.Sonrası Allah Kerim.