Anlamadin sanirim toplam 1000 ghash ve ayrica 100 ghashlik cihazda kendi parasini hayli hayli cikartir 100 ghashlik 1 cihaz ayda 1 bitcoin cikartamicaksa o zaman bu isi siz nasil yapiyorsunuz? 100 ghashlik bir cihaz almanyada ebayde bile 3000 eurodan basliyor fiyati o zaman o kadar alan kisi salak olmasi gerekiyor ki alsinlar degilmi?
ben toplamı 100 ghash yapıyorsa demiştim. başlığı değiştirmenizde yarar var bende o yüzden 100 mi 1000 mi tam emin olamadım.
benim bitcoin kazdığımı neden düşündün ki? btc hiç kazmadım şimdiye kadar. ben gpu lar ile scrypt coinleri kazıyorum.
aşağıdaki calculatordan bakarsan 96 gün sonra 100 ghash lik bir asic miner elektrik parasını çıkartamıyor. vede o zamana kadar ürrettiği btc 1 e bile ulaşamıyor malesef. bu durumda 100 gh lık bir asic mineri 500-600 usd gibi bir rakama alınmadıysa kendi parasını çıkartamamış olur.(almayada söylediğiniz rakama 3000 euroya bu cihazı alanlar bu işi yeterince araştırmamışlar vede paralarını çıkartamayacaklar) fakat 1000 ghash ile mininge başlarsanız tabiki kar ediyorsunuz. (zorluğun normal miktarlarda artması koşulu ile; bu th lik asic minerlerin piyasaya dağılmasından sonra zorluğun nasıl bir hal alacağını söylemek oldukça zor)
http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator
100 ghash için tahmini hesaplama;
1000 ghash için tahmini hesaplama;