Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen gün Beştepe'de Orta Vadeli Program (OVP) açıkladı bu plana göre; dolar/TL tahmini (ortalama) 2023 yılı için 23,9 TL, 2024 yılı için 36,8 TL, 2025 yılı için 43,9 TL, 2026 yılı için 47,8 TL olacakmış. Euro'da tahmini olarak 50 TL'yi bulur o zaman. 100 TL galiba 2 TL edecek. 31,15 Euro'dan 2 Euro'ya şahlanış.
En son kısımda ufak bir düzeltme yapayım sevgili hocam, 100 tl artık 2 Euro eder diyecektiniz herhalde
verdikleri zamları misliye aldıkları için tahminlerin de tutmayacağını öngörerek şu an KKM’nin tadını çıkaranlar için 2024 sonrasında para korumanın tek yolu altın veya dolar olarak tutmak kalacak sanırım, hala KKM en değerli ürünlerden bankacılıkta, özellikle bu enflasyonda,
Evet hocam, hızlı yazarken mi hata yaptım yoksa 100 TL 2 Euro edecek yazmaya elim mi gitmedi bilemiyorum. Bu zamana kadar ülkemizde öngörülen enflasyon ve kur her zaman üstünde oldu. Ben yine en iyi ihtimali yazmış olabilirim.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen gün Beştepe'de Orta Vadeli Program (OVP) açıkladı bu plana göre; dolar/TL tahmini (ortalama) 2023 yılı için 23,9 TL, 2024 yılı için 36,8 TL, 2025 yılı için 43,9 TL, 2026 yılı için 47,8 TL olacakmış. Euro'da tahmini olarak 50 TL'yi bulur o zaman. 100 TL galiba 2 TL edecek. 31,15 Euro'dan 2 Euro'ya şahlanış.
Bu rakamları telaffuz ediyorlarsa emin olun %50-100 arası daha fazla olarak gerçekleşir, gerçi bir ara birileri Türk Lirası için dibin dibini gördü daha düşmez diyordu ama görüyoruzki açıklanan rakamlar veriler her zaman iyimser kalıyor gerçek ise bambaşka boyutlarda gerçekleşiyor. 100 liranın 30 lira olmasını bırakın geçen seneki seviyelere bile gelmesi artık mucize gibi.
Onu diyen arkadaş ekonomiyi gözlerdeki ışık ile alakalı zanneden, doktorası "AK Parti teşkilatlarının demokratik değerlere bakışı üzerine karşılaştırmalı bir analiz: Milli görüşten muhafazakâr demokrasiye" olan bir kişi idi.