Author

Topic: 16 Adet Gpu Yeni Yatırım - Fikir ve Önerilere ihtiyac var (Read 506 times)

sr. member
Activity: 434
Merit: 278
2 Rig olacak şekilde

16 adet palit gtx 1060 veya inno3d p106 mining (Bu kartlar equlihash algosundaki coinlerde daha fazla hash veriyor bendeki amd karltlar zcash zencash türevlerinde 285-295 sol deger veriyor bunlardan hic kullanmadım internetten bakınca 310 320 gibi degerler gösteriyor. Tam tersi ethash algosunda amdler daha fazla verir benim rx570ler 28-29mhs bunlarda 22-25 arası olması lazım. kazacagınız algoya göre hesabınızı yapın)

2 adet Asus Prime H270-Plus veya 8 Kart takılabilen anakart. fazla masraf cıkmasın elimdeki ram işlemci işe yarasın diye asrock h81btc 280TL ve gigabyte h110-d3 360TL kullandım. 2 anakartta gayet stabil sorunsuz aylardır calısmakta.

4 adet corsair 750w psu. Her rigde 4 karta 1 psu olacak sekilde FSP hydro700w kullandım piyasada 280TL ye cok rahat bulunuyor 5 sene garantisi var+ yazın kısın ısı problemi falan yasamadım sorunsuz kullandım.
sr. member
Activity: 434
Merit: 278
Selam hocam ben Haziran ayında 16 adet rx 570 4gb ile işe basladım. sadece psu ve ekran kartlarına para ödedim diger malzemeleri sagdan soldan cıkma 2. el olarak tedarik ettim. Bugune kadar ETC ve zencash arasında gidip geldim en son 1 ayda 67 adet zencash kazıp hepsini 1800$ dan satarak cok guzel 3x kar ettim ve işe harcadıgım paranın %70 ni amorti etmeyi basardım. O vurgunun haricinde etcleri sürekli bozdurup waves ve stratis arasında bölüştürüyorum  24 ekimde BTG forkunda nerdeyse %30 35 lik kar etmiştim ama satmamıştım.

Aylık 400-450 TL elektrik faturası ödüyorum. Bunların haricinde giderim yok

Sormak istediginiz herhangi birsey olursa özelden yazabilirsiniz.
newbie
Activity: 57
Merit: 0
Merhaba,

Elektrik olayibildigim kadariyla normal hane de 8000 KWatt aylik tüketimi gecmemesi gerekiyor yoksa "ceza" ya kalirsin.
Simdi gelelik 2 Rigicin. Tanesi maximum 1000 watt cekse ( ki 800 den fazla cekmemesi lazim kesinlikle!) 2000 watt saatte yapar. Bu durumda olay su:

2x 2KW saatte = 4KW

2KW x 24 saat = 48KW günde

48 x 30 gün = 1440 KW ayda.

Bastakileri dogru hatirliyorsam sorun olmamasi lazim . Bence bir elektrik sirketine ugrayin sorun en dogrusunu onlarbilir.

Mining de  size tavsiyem kesinlikle günlük kazanc ile yola cikmayin . Forumlarda dikkat etterseniz herkes " Bu Rig cok pahali 10 ay -15 ay RIO cok " vs gibi aglaniyor. Bunlar daha dün baslayan ve Haziran ayindaki mining patlamasiyla yolacikan dünkü bebeler!
Bilmezlerki ETH gecen sen 3-5 dollar iken ve biz kazim yaparken bugünkünden daha fazla para kazanmadigimizi!

Size tavsiyem kazim yapin ve satmayin.Hatta günlük en degerli coin hangisiyse onu kazin ve inandiginiz, bildiginiz ve fiyati ucuz olan coinile onu degistirin ve beklemeye gecin. Belki 3-5 ay sürecektir yükselmesi ( belki daha fazla ) ama sonunda 10x rig parasi cikacaktir mutlaka .

Mining bu sekilde yapilir.

Hedefimiz bu şekilde mining yapmak hocam. Yani her yeni rig eskisiyle birlikte kendi parasını çıkarmaya başladığında roi otomatik düşüyor. Eski rig halen kazıp yapıp para kazanma durumunda oluyor çünkü. Sanayi elektriğinede pazartesi salı soracağım. Şuan için sanırsam hat 3 veya 4 rigi kaldırır. Diğer türlü sıkıntı çıkar diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 453
Merit: 264
Merhaba,

Elektrik olayibildigim kadariyla normal hane de 8000 KWatt aylik tüketimi gecmemesi gerekiyor yoksa "ceza" ya kalirsin.
Simdi gelelik 2 Rigicin. Tanesi maximum 1000 watt cekse ( ki 800 den fazla cekmemesi lazim kesinlikle!) 2000 watt saatte yapar. Bu durumda olay su:

2x 2KW saatte = 4KW

2KW x 24 saat = 48KW günde

48 x 30 gün = 1440 KW ayda.

Bastakileri dogru hatirliyorsam sorun olmamasi lazim . Bence bir elektrik sirketine ugrayin sorun en dogrusunu onlarbilir.

Mining de  size tavsiyem kesinlikle günlük kazanc ile yola cikmayin . Forumlarda dikkat etterseniz herkes " Bu Rig cok pahali 10 ay -15 ay RIO cok " vs gibi aglaniyor. Bunlar daha dün baslayan ve Haziran ayindaki mining patlamasiyla yolacikan dünkü bebeler!
Bilmezlerki ETH gecen sen 3-5 dollar iken ve biz kazim yaparken bugünkünden daha fazla para kazanmadigimizi!

Size tavsiyem kazim yapin ve satmayin.Hatta günlük en degerli coin hangisiyse onu kazin ve inandiginiz, bildiginiz ve fiyati ucuz olan coinile onu degistirin ve beklemeye gecin. Belki 3-5 ay sürecektir yükselmesi ( belki daha fazla ) ama sonunda 10x rig parasi cikacaktir mutlaka .

Mining bu sekilde yapilir.

newbie
Size tavsiyem önce küçük bir rig ile başlayın. misal 2 - 3 ekran kartı olan bir sistem ile. burda işin metodunu öğrenin.
miner yazılımı, sistemin işleyişi, havuz kullanımını vs vs. Bunları çözdükten sonra sistemi istediğiniz kadar donanım yatırımı ile büyütebilirsiniz.
Ticaret ile uğraşıyorsunuz. 200k TL yi kendi işinizde işletme sermayesi olarak döndürdüğünüzde ne kadar kazanacaksınız?
200k TL ile bir donanım yatırımı yaptığınızda ne kadar kazanacaksınız?
Bunları da göz önünde bulundurun.
Para kolay kazanılmıyor.  Sermayenizi piç etmeyin derim.

200k Şuan al sat ile yapsam gıda işinde toptan %5 kazandırır sene sonuna kadar. Masraflarda %1 gider %4 net kalırı olur. 10k tl eder. 200k tl yi donanıma yatırırsam ki hepsini bir anda imkansız yatırmam 13 aydaki roi yi hesaba katarak net %8 bırakır diye umuyorum. 8 ayda roi alırsak %20 ye yakın kar ederek sistemin parası artı %20 kazandırır diye umuyoruz. Ancak bu rakamlar sadece tahmini.

Aklımızdaki ilk 20 25k ile 16 kart sistem dizip. 3 4.Ayında ele alınacak bir kazanç sağladığımızı verilerden alabilirsek tekrar aynı yatırım ile 2 rig daha eklemek. İlk rig kendini çıkardıktan sonra diğer riginde masraflarını çıkarmaya başlar. Bu mantıkta her 2 ayda bir 2 rig ekleyebilirsem sisteme bir önceki 2 rig yeni riglerin parasını çıkarmaya başlar. Yeni rigler para kazandırır.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Size tavsiyem önce küçük bir rig ile başlayın. misal 2 - 3 ekran kartı olan bir sistem ile. burda işin metodunu öğrenin.
miner yazılımı, sistemin işleyişi, havuz kullanımını vs vs. Bunları çözdükten sonra sistemi istediğiniz kadar donanım yatırımı ile büyütebilirsiniz.
Ticaret ile uğraşıyorsunuz. 200k TL yi kendi işinizde işletme sermayesi olarak döndürdüğünüzde ne kadar kazanacaksınız?
200k TL ile bir donanım yatırımı yaptığınızda ne kadar kazanacaksınız?
Bunları da göz önünde bulundurun.
Para kolay kazanılmıyor.  Sermayenizi piç etmeyin derim.
newbie
Activity: 56
Naçizane tavsiyem şu olsun. Ekran kartını seçerken eminim biraz daha ucuz olduğu için bu kartları seçtiniz. Bence az bir fark için Asus, Msıi gibiri markaların aynı model kartlarını alın.Daha kaliteli işçilik ve stabil yapıya sahiptir bu markanın kartları.
newbie
Arkadaşlar merhaba.Elimizde takribi 150.000 ile 200.000 tl arası bekleyen para var. Ticaret ile uğraşıyoruz. Pc işlerinden bir bakıma iyi anlarım. İlk başta düşündüğüm sistemi yazayım yanlışlarım olursa düzeltin.

İlk yatırım olarak 20.000 ile 22.000 tl arasında bir yatırım yapmayı planlıyoruz.

2 Rig olacak şekilde

16 adet palit gtx 1060 veya inno3d p106 mining
2 adet Asus Prime H270-Plus veya 8 Kart takılabilen anakart.
4 adet corsair 750w psu

Ayrıca merak ettiğim bir husus da sanayi elektriğine kaç rigden sonra geçmem gerekiyor?

Elektrik faturasını şirkete gider gösterebileceğim. Bu artıma olacak sene sonlarında vergi çıktığında gider olarak gösterdiğimizde vergi olarak ödediğimiz rakamdan düşebileceğiz.

Roi süresini 12 ay olarak baz aldım. Ancak hiç satmadan beklersem allah nasip ederse 8 ayda çıkarır hesabındayım. Ayın 15 inde ürünleri almaya başlayacağım nasip olursa.

Her türlü fikir ve öneriye ihtiyacım var. Şimdiden yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hayırlı kazançlar.
Jump to: