Ben de bullshit sanıyordum ama, dediğim gibi uyarılar dikkate alındıktan sonra alış-veriş yapılabiliyormuş.
Arkadaşın Adı Muhammed Suriyeli ve internet üzerine bi işte çalışıyormuş biraz sohbet ettik.
Mining için BTC topluyormuş. Kendisine mesaj atıp kurcaladım biraz neyin nesidir diye.
Oyun oynuyorsan başına bela alırsın dedim, herşeye rağmen BTC lazım deyince saat ayarladık.
Laleli'de akşama 7 gibi buluştuk,
Dövizciye uğrayıp , dolar aldı biraz, kalanını cebinden çıkarıp gösterdi. Ne olur ne olmaz sahte çıkabilir diye dövizciye saydırttım makinede.
Sonra parayı alıp cebine koyacak oldu, dedim bende dursun her türlü değiştirme ihtimaline karşı. Arkadaş "Yok artık !" gibi bakıp paranın kendisinde durmasını teklif edince , cep telefonum ve kimliğimle değişelim net cafeye varana kadar dedim. "Hadi ama..." deyince biraz daha süzdükten sonra tamam dedim.
Internet cafeye gidip 1.1 BTC için transferi hazırladıktan sonra, butona basmadan önce parayıp alıp işlemi bitirdim.
1.8 btc alacaktı ama BtcTurk ten bir kısmını almış.
Arkadaşın yüz ifadesi ve konuşmaları samimi gelmeseydi parayı alıp cebine koyması ve daha sonra sahte para vermesi eldeki btc nin havaya uçtuğu an olabilirdi., Bu yüzden insan baya tedirgin oluyor. O da kendince haklı , tanımadığı birine hemde gurbet ellerde kalkıp onca parayı teslim etmesi zor iş. En güzeli dövizcide para eldeyken transferi cepten yapıp işlemi orda bitirmek olurdu ama o anda, o saatte da öyle bi imkan yoktu.
Ne olursa olsun, stresli bi buluşmaydı. iyi geceler ...
Hocam sizde harbi paranoyak olmuşsunuz . Sanki Hollywood filmi izler gibi oldum okurken .
, International alış veriş işlerinde her türlü hokkabazla uğraşmak zorunda kaldığım için, insan zamanla ister istemez bu hale geliyo.