Bu kadar basit bir düşüncede olamazsınız diye düşünüyordum. Olaylara siyasi olarak bakmadan yaklaşmanızı tavsiye ederim çünkü ben öyle yapıyorum.
Faiz dusurmeyi ulke dusmanligindan sayiyon sonra partizan degilim diyon. Sen partizan degilsen kimse partizan olmaz bu dunyada dostum. Petrol urunleri mecburen yurt disindan geliyo. Onlarin uretimi olmaz. Cocuklara sorsan soyler bu cevabi. Amma her seyi ithal etmeye basladiginda sonu gelmez. Burda uretebileceklerini bilem ithal edersin. Ulke ithalat coplugune doner. Kendin yapmaya calisman lazim.
Ulkenin dusmanlari da tezkereye hayir diyenlerdir. Onlar da Mazlum Kobaniden aferin aldi zaten. Yakinda kupalarini verirler.
bir saman ithal eden bir ülkeyiz saman ithal ediyoruz bir kere daha söyleyeyim saman ithal ediyoruz yani üreten Türkiye vardı da ondan mı ürettiğimiz saman yetersiz
https://www.facebook.com/gercekvatansever/videos/574056593375764/25 milyon ton saman üretilmis.
Sadecene 9 bin ton saman ithal edilmis.
Sadecene 9 bin ton. %0.036 yapiyo dostum. Biraz matematik. %0.036 icin saman ithal ediyoz diyolar. Adamin biri ucuz bulmus almis. Elini, kolunu mu tutsaydilar. Gine bi yalan, gine bi iftira siyaseti yani anliyacagin. Gormek istemeyen goremez gercegi. İftira, yalana gider. Ondan kolay ne var. Mandon gibi seker fabrikamiz vardi. Kagit fabrikamiz vardi deriz. Say, say 10 tane 20 tane yan gelip yatma fabrikasi yeri. Eeee. Sonra? Sonrasi yok. Sonrasi herkes basinin caresine baksin kafasi. O kadar.
Daha gecen gun simdiye kadar az hizmet gitmis Batman'da bilem 36 tane fabrika acildi. Batman'dan oteki taraflari hesaba katmiyom. Sadecene Batman diyom dostum.
https://www.haberturk.com/batman-haberleri/91938826-cumhurbaskani-erdogan-batman-organize-sanayi-bolgesinde-36-fabrikanin-acilisini-bugunDolar artsin iyi oluyo da demiyom. Dolar artinca bana da giriyo. Amma uretim ekonomisine gecisin yolu bu. Bundan kurtulmanin yolu faiz basmak degil. Zatenki ondan kolay ne var? Otomat koy. Senden benden daha iyi ayarlar faizi. Sana bana ne gerek var? Bilgisayar programi koyalim. Bassin faizi otomatik. IMF e canta tasiyan zihniyetin yaptigi gibi. Sonra 12 banka bi gecede hortumlansin. Gecelik %7500 faiz odensin. Birileri kolay yoldan semirsin. Yapmadilar mi bunu? Yaptilar. Biz gorduk. Halk da gordu. Ondanki sandikta yapistiriyo cevabini yillardir halkimiz. 12 banka hortumlanacagina, birileri gecelik %7500 faiz kazanacagina 5 sene zorluk cekmeye raziyim diyom ben. Dolar cok guzel artiyo demiyom anliyacagin dostum.