Başlıktaki +18 ibaresi sanırım rey veren arkadaşlara ithafen olmuş. ekiller gayet güzel bir başlık açmışsınız 12 gün var malum birçok kişi için bahsedilen dönüm noktası. Evet bence de dönüm noktası olacak. Ya bu bataktan çıkarız, veyahut daha da kötüleşerek gider. Benim üzüldüğüm nokta siyaset artık veraset sistemine dönmüş. (bkz. veraset ,miras bırakma ) Bugün 18 yaşına indirilen milletvekilliği seçilme yaşı ile irtibatlı aday listesine genelde son sıradan giren kişiler bu A partisi B partisi olsun bakıyorsunuz ya babası önceki dönemlerde milletvekili veyahut bakan olmuş. Önemli olan nedir? Önemli olan işini hakkedene vermektir. Sayın bahçeli, Kılıçdaroğlu, Erdoğan kaç yıldır tabiri caizse tahtlarından inmeden sürekli partilerde gövde gösterisi yapıyorlar. Gençlerin önünü açmak için koydukları 18 yaş sınırından girenlerde ya torunları ya çocuklar. Ha torun demişken, TEOG bile torun istemedi diye kaldırıldı da neyse..Bu ülkede kimse işini yapmıyor ki, siyasetçi siyaset yapsın. Bir öğretmen olarak söylüyorum bunu sizlere...
Bu ülkede öğretmen olmak demek aç kalmak demek, alternatiflere ve alakasız bölümlere yönelmek demek. (bkz. benim tarafımdan açılmış ilgili başlık
https://bitcointalksearch.org/topic/m.29116163)
Bu videodaki şeyleri bir adalet ve kalkınma partisi seçmenine göstersen, kandırıldık der geçer. Arkadaş Laiklik dedik, sanki ateist muamelesi gördük. Atam ne güzel geleceği görmüşte kapatmış tekke zaviyeleri ne güzel getirmiş din ve devlet işleri ayrıdır diye. Bir kez daha 15 temmuz' da gördük. Hain saldırılar, kendi halkına dönmüş tanklar tüfekler helikopterler.. Orada Ak partilisi de vardı CHP lisi de MHP lisi de. Malum sempatizan parti dışında her türlü partiden görüşten insanlar çıktı ve bastırdı o ayaklanmayı. Üzüldüğüm bir diğer nokta bunun sadece Ak parti seçmenince yapılmış, elde edilmiş bir zafer gibi gösterilmesi. Bunları besleyip o silahları kullandırmasını, uçakları uçurtmasını B partisi mi sağladı. Orduyu emniyeti başka birileri mi teslim etti. Konu çok uzayacak sizi de sıkmak istemiyorum.
Bir diğer nokta vergiler. Kulağımızın arkası kaldı vergi alınmayan 30 tl lik elektrik faturasında
kullanım bedeli 15 tl, vergi 15 tl. %50 vergi elektrik faturasından.. Trt payından bahsetmiyorum bile, ek olarak cep telefonu kullanıyoruz diye ödediğimiz telsiz kullanım bedeli var birde...
İyi kötü amazondan alışveriş yapıp Türkiye'de fahiş fiyatlardan alışveriş yapmıyordum. Önce 135 dolar olan bedeli 80e daha sonra 30 a en son 18 dolara düşürüp 18 doların üzerine bile vergi almaya başladılar. Ha dolar demişken, neredeyse 5 tl oldu 1 Türk Lirası, 2002 de kriz varken dahi dolar 1.5 TL ortalama ile yılı toparladı.
Dolar 1.2 tl idi 1.6 tl ye çıktı, esnaf çıktı yazar kasa fırlattı isyan etti. Dolar 4.5 tl arkadaşlar 4.5 TÜRK LİRASI !!! Ülkem taşı toprağı altın dersin ya ha öyle işte. Bu ülkede
Mardin'li 8 çocuklu bir aileden bir bilim insanı çıkıp DNA sarmalları ile alakalı bir hataların onarımı üzerine çalışma yapıp 2015 yılında NOBEL Kimya ödülüne layık görüldü. İmkan verilirse ülkemin insanları çok zeki. Yeterki imkan verilsin. Hoş Aziz sancar da en büyük şansı Türkiye'den Amerika'ya gitmekle buldu. Neden çünkü kendi Tıp fakültesinde eğitim yaptığı için Türkiye'de ben Kimya üzerine eğitim alacağım deseydi, ülkemin aydın(!) biliminsanları bu bizim işimiz sen git Tıp alanında çalış derdi...
Asırlar boyu Fırat ve Dicle nehri medeniyletlere beşiklik etmiş, insanlarımızın evlerinden hala bilmemkaç bininci yıldan kalma tabak çanak tarihi eser çıkıyor. Ama ne yazık ki ülkemizde çıkan o harikülade tarihi eserleri biz British Museum'da yada Amerika'da Fransa'da müzelerde görüyoruz. Kaçımız müze kültürü ile büyüdük. Bunu bırakın belki
dünyada en fazla Arkeolog'ların Türkiye'de iş kolu olmalı ama Türkiye'de Arkeolog olmak eşittir işsiz sınıfına +1 daha kaydırmak anlamını taşıyor..
Keza 4 tarafının 3ü denizlerle çevrili güzel ülkemde Su ürünleri Mühendisleri'nin işsiz kalması gibi... Güneş enerjisi Antalya'dan tutun Şırnağa kadar Türkiye'nin hemen her yerinde faydalanıp bolca bulunabilen
tükenmez enerji kaynağı ancak Güneş enerji panellerimiz maalesef ki
Danimarka gibi doğru dürüst güneş görmeyen bir ülkeden daha az. Musul, Kerkük, Irak dünya petrol rezervlerinin yüzde bilmemkaçını oluşturuyor, geçen haberlerde okumuştum hatta
Kuzey Irak'taki petrol kaynakların dünyanın 1.5 yıllık, Türkiye'nin 200 yıllık petrol ihtiyacını giderebilecek düzeydeymiş. Hemen dibimizde çıkan bu kaynak ne hikmetse ülkemde çıkarılamıyor. Bulunan kaynaklar kapatılıyor. Keza herkesin dilinde olan
BOR minerali, dünya rezervlerinin yaklaşık yüzde 70 ine sahibiz ama bor'u hayatın hiç bir alanında kullanamıyoruz.
Bunları neden yazıyorum? Şundan yazıyorum eğer ülkemde hakkıyla siyaset yapabilen birisi çıkarsa biz o hayallerdeki gibi Süper güç olabiliriz. Çok uzak değil, yeter ki Türkiye'nin farkında olsun başımızdakiler...
O yüzden bu seçimde sandığa gidip oyunuzu mutlaka atın..
Sağlıcakla kalın.