hocam peder dediğiniz kişi babanız heralde, çok ayıp değil mi, yani papaz deyin bi de bari bu kadar insanın içinde, ben tabi karışmam herkesin kendi hayatı da, toplumda yadırganır bu durumlar, babasına papaz diyen bizim arkamızdan neler diyordur derler.
şu yazıyı yazmadan önce bi tur baktınız mı pederin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı nedir diye?
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=PEDERTürk Dil Kurumu'na göre 1. anlamı pederin "baba" dır, ikinci anlamı da papazdır. Toplum gidip tecavüzü yadırgasın bi zahmet böyle saçma şeylere takılmasın, ki takıldıkları şey de eksik bilgiden kaynaklı. Hem belki ben başka dine mensup bir arkadaşım, belki benim babam papaz gerçekten? Toplum dediğiniz sizin gibi insanlarsa umrumda değil
ahhhh ah....
Peder yabancılardada zaten baba anlamın
bi bizde değil. Baba, öncü, örnek alınan, bilen eden gibi bir anlamı var. Tabii bu dini anlamda bir babalık. Bizdeki gibi biyolojik baba değil
Buna takılan arkadaş enteresanmış ama. Babasına peder diyen bize neler demiş. İyide kardeş yüzüne gülüp anana sövenlerle dolu bir dünyadasın pedere babaya takılmışsın.
Bu arkadaş yarında biri tanrı dedi diye tribe girer. Allah de der
Ben tanrı deyince put perest olucam ama sen Allah deyip olmayacaksın
bence allah kelimesinin kökünü bilmeden, kimlerin neye allah dediğini bilmeden onuda der
Amaaan boşvsrin arkadaşımızda böyle mutlu olsun hocam
Bu arada p106 la ir3gb miydi hocam külliyen. Yoksa 4-6gb gibileride varmıydı