Merhaba Kriptopara seven dostlar;Konunun,katagoriye uygun olduğunu düşünerek açıyorum,aksi halde gerekli mod. arkdaşlar konuyu silebilir veya kapatabilir.
Konunun içeriğine gelir isek dostlar, 2 Ay'dır kendi çalışmam sonrası, son 1,2 haftadır faliyete geçirdiğim ama henüz daha duyurmadığım Kriptopara sektörü ile ilgili Türkçe Platform.
Neden böyle birşeye ihtiyaç duydum öncelikle ? Türkiye'de Bitcoin ve diğer kriptopara'larla ilgili belli başlı takibini yaptığımız Blog ve Haber siteleri mevcut. Lakin Forum platformu henüz yok (hiç yok demek yanlış olur tabikide, açılıp ilgilenmeyip öyle kalan 1,2 tane var)
Haliyle bu eksiklik ile birlikte bende uzakdan sürekli takipçisi olduğum şuanki bu platform var... Milli gururuma nazaran bu eksikliği kapatmak
1.Ana nedenim oldu.
2. Sebep ise,Kriptopara sektörü ile yaklaşık 1,5 yıldır ilgileniyorum, mining al-sat vs vs.....sektörü %100 biliyorum demem yanlış olur, her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz hep birlikte.
3. Sebep ise, Yazılım Site,Forum kurulum vs Mesleğim olmamasına rağmen beçerilerim var, (php kod dilini %60 seviyesinde biliyorum)
4. Sebep yaşantımda birşeylere vesile olmak en büyük tutkum'dur.
Başlatmış olduğum forum platformu
www.koinforum.com adresi'dir.
Eksik kaldığım yönler ise, tek başıma anca bu noktaya getirebildim demeyi çok isterdim ama bildiğiniz gibi bu işler yap bitir ile değil geliştirmeyle anca güzel şeyler ortaya çıkabiliyor ki, bunu tek başıma yapmamda mümkün değil. Özellikle website hit ziyaretçi konusu ise zaman isteyen ve insanları alıştırmak ve sevdirmek ana unsurdur.
Özetle Emek ve Para ile belli bir konuma getirip, vazgeçmeden bu platformu türkiye'de duyurabildiğim kadar insanlara duyurmak.
Türkiye'nin bilinen kriptopara sektöründeki Haber veya Blog sitesi değil FORUM platformu olarak bilinmesi hedeflerimin arasında.
En büyük antikap burada Kriptopara işin içerisinde olunca güvenlik sorunu.
Yapılacak hedeflerimin arasında,
APİ sistemi ile birlikte Türk altyapısı taşıyan xXx bir isimle anlaşıp, BTC al-sat ve BTC cüzdanını insanlara sağlamak.
Bunun araştırmaları ve görüşmelerini yapıyorum.Tahminimce 1 AY'lık bir zaman diliminde bu katagoriyede Entegre etmiş olucam.
Güvenlik kelimesini şunun için kullandım, yukarıda bahsettiğim APİ sistemi için şimdildik
RapidSSL sertifakasını satın alıp koinforum.com sunucuya entegre etmiş bulunmaktayım.Bununla birlikte almam gereken bir diğer Sertifika
Verisign Symantec Secure Site SSL bunun için sitenin faliyete geçtiği tarih itibaren belli bir süre geçmesi lazım ki entegre edebileyim. (direk satın al entegre et olayı yok)
Asıl soru,konu burada bu siteyi tanıtmak değil, ben ve siz kullanıcılar olarak, tavsiyeniz/önerisiniz nedir ? Olumlu yorumlar için şimdiden Teşekkür ederim, ama asıl bana lazım olan Olumsuz yorumlarınız
hepimize bol btc'li günler dilerim.