Selam bu forumda ve sizin çevrenizde 2 yıldan uzun süredir madencilik yapan ve kazanç sağlamış olan kaç kişi biliyorsunuz.
Kazancınızı % olarak ta yazacaksınız hesabıyla.Aldığınız cihaz maliyetleriniz 2 yıl yada daha uzun süreçte neler oldu. Neden hala yapıyorsunuz.
Her aldığınız cihazın roi zamanınıda yazarsanız , istatistik toplama açısından faydalı olur.Rakam vermeyecekseniz boşuna yazmayın, bir arkadaşın bu işi yapması bizi ilgilendirmiyor, kaça aldı kay ayda çıkardı. TR içi TR dışı maliyetleri yaklaşık şu oldu gibi durumları arıyoruz.
Ben ne zaman hesap yapsam iflas çıkıyor da 2 yıldan uzun süredir yapıp hala ayakta olanlar nasıl yapıyor bilemedim.Bugün itibariyle alsan elektrik parasını çıkarmayan cihaz 18bin tl ye sahibinden de satılıyor falan , kafa yapısını çözmeye çalışıyorum. 2017 de btc fiyatı fırladı ama zorlukta fırladı bu durumda ne yaptı madenci
Ben eski madenciyim. Yaptığım işten kâr elde ettim ve etmeye devam ediyorum .
Ancak
@otto_diesel in dediği gibi , üslubun ters. Onun için detay vermeyeceğim. Normalde iyi niyetli ve bilgi veren birisiyimdir.
Ama böyle emrivaki sözler ile :
"Kazancınızı % olarak ta yazacaksınız hesabıyla" +
"benim bilmediğim birşey mi biliyorlar yazsınlar görelim." vs gibi meydan okurca ve külhanbeyi tarzı yazdığın için seni bu bilgiye layık görmedim.
Belli ki bilmediğin birşey değil birçok şey var. İlk i hitabet.
Diğeri , bir madenci, madenciliği överek herkesi bu işi yapmaya teşvik etmeye çalışmaz. Senin madenciliğe girmen benim avantajıma değil dezavantajımadır. Onun için genellikle bu işi ciddi ve uzun süreli yapanlar ,
"Hadi la gelin bakın paranın dibine vurduk %500 kazanıyoz gel la sende gatıl aramıza" demez.
Daha çok madencinin sisteme dahil olması , network zorluğunu artıracağı gibi, donanım fiyatlarını da yukarı çekip bulunur olmalarını da zorlaştırmaktadır.
Buda
"uzun süreli ve kalıcı bir madenci olarak" benim işime gelmemektedir. Çünkü ben ve benim gibiler bu ay sistem toplayıp 2 ay sonra coin x2 yaptımı
hoppaa sistemide satayım hazır karaborsa gidiyor mallar , coindende çorbayı buldum nasılsa diye düşünmüyoruz.
Herkesi sarmış bi 3 ayda ROI ve kısa yoldan parayı bulma sevdası . Yalan olan bir şey varsa oda budur. Parayı kimse kimseye kolay kolay yedirtmez, yedirtiyorsa da bunun bir bedeli vardır. Bunu kafanızdan çıkartmayın.
Son olarak: Ben 5 dolar iken de ETH kazdım 1400 dolar olduğunda da kazdım. Ve bunu yaparken kullandığım donanım aynıydı.
Var gel bakalım yap hesabını sen, kazanmış mıyım, kazanmamış mıyım ?