5 ekran Kartı takılabilecek bir ana kart ile minimum 2 ekran Kartı ile 2000 TL ye bir kasa topla.
Bununla başla, X11 algoritması olan Quark gibi bir coin seç, geçenlerde foruma yazdılar, bu şekilde her biri 460 TL olan nvidia 750ti ekran Kartı kendini 5-6 ayda amorti ediyormuş.
6 ay sonra 2 kart daha ilave edersin.
Ha baktın bu işleri beceremiyorsun kazandırmıyor, ekran kartının birini ikinci el satar Parasını yersin 😀
Kalan sistemde güzel oyun bilgisayarı olur.
Hocam peki anakart'ı ne almamı önerirsiniz?
Ben bu konuda danışmanlık hizmeti almanı öneririm.
Forum'da daha önce bu şekilde kasa toplamış üyelerden birinden danışmanlık hizmeti al.
Bunun için Pazar Alanı kısmında bir alım ilanı aç. Misal şöyle bir ilan olabilir:
KDV dahil 2000 TL bütçe ile başlangıç itibariyle 2 GPU olacak bir bilgisayar satın almak istiyorum.
Uygun parçaları benim yerime seçip git bu kasayı şuradan satın al diyecek üyeye vereceği danışmanlık ücreti karşılığında 0.1 BTC (75 TL yaklaşık) öneriyorum.
işi bilen bir üye sana en hesaplı ve efektif sistemi toplar.
Bu şekilde yaparsan bu olayın artılarını sayayım sana:
1. Paranı sokağa atmamış olursun.
2. En efektif sistemi satın alarak işe doğru bir adım atarak başlamış olursun.
3. Bilgi sahibi bir üye bilgisini azda olsa paraya çevirdiği için keyiflenir.
4. Sıkıştığın noktada danışabileceğin, benzeri bir sisteme sahip bir üye ile irtibatlı olmak sana her zaman hayatı kolaylaştırır.
Bu şekilde yapmazsan başına gelebilecekler:
1. google'da arayarak x bir ana kart seçersin http://lmgtfy.com/?q=5+ekran+kart%C4%B1+tak%C4%B1labilecek+anakart
2. fiyat/performans değerlerini sallamadan kafa göre bir sistem toplamaya uğraşırsın.
3. veya bir bilgisayar markete gideceksin diyeceksin en az 2 ekran kartı olan kasa toplayın bana sana stoklarında ne varsa o göre bir sistem kaktıracaklar.
Hocam haklısınız işten anlayan bir uzmanın yardımcı olması şart. Benim izmirde bildiğim bir şirket var bir ara orada çalışmaktaydım. Bu sistemleri de orda görmüştüm ilk onlardan yardım olarak bu işe girmem en iyisi. Çünkü gerçekten de paramın çöpe gitmesini istemiyorum ve hobi olarak yapsam bilene bir müddet sonra kar getirecek ki zevki çıksın