Polislerin robotu tutukladıktan sonra ne olduğunu merak ettim. Mahkemeye çıkardılar mı acaba? Çıkardılarsa kendini nasıl savundu? Veya hapse attılar mı?
Gerçi sahipleri ceza almış da olabilirler ama onlarda deneysel amaçlı yaptık der yırtarlar.
Güzel konuya değindin robotlarda olmayan şey farkındalık kendilerini biliyorlar mı?
kendilerini bilseler ölümsüzlük gerçek olacak çünkü bizi var eden geçmişimiz egomuz
hafızamızı robotlara aktarırsak geçmişimiz bizim egomuz olacak.
Peki bizim farkında olduğumuz ne malum?
olaylar olaylar düşünmesi bile zevkli
bunun üzerine bi yapay zeka filmi izlenir şimdi
yakın zamanda çok büyük beklentiler içine girilmesine pek doğru bulmuyorum neticede şuan yapay zekalar farkındalık kazanmış değil yazılım yönlendirmesiyle belirli algoritmalar üzerinden tercihleme yapabiliyorlar yoksa gitmiş kışlık mont almış kışın üşürüm almış olduğu gerçeğine inanmak hepimizin hayali tabiki ama çok zamanımız var o aşamalara robotların yaygınlaşması sex robotları üzerinden yürüyecek sanırım
İnsan beynini robotlara nakletme olayı Ghost in the Shell isimli animede vardı. Hatta matrix çıktıktan sonra senaristine sormuşlar "bu filmin seneryosunu yazarken neyden etkilendiniz?" diye adam "Ghost in the Shell'den ilham aldım." demiş. Ama Matrix'e fazla da benzemiyor ana konusu insanların beyinlerini robotlara nakletmesi olayıydı ki bu olay nedeniyle insanlar "ben gerçekten insan mıyım?" diye düşünüyordu. O anime de en dikkatimi çeken şey de milletin beyninin hacklenmesiydi
Bu arada mentalpanda'nın da dediği gibi şu an günlük kullanıma en yakın robot türü sex robotları