2018 yılı değerlendirmesi : Can Dündar iyi düşünün şiirine cevabımdır.
İyi DüşününBu yılınızı iyi geçirdiniz mi?yoo, gayet cenabet bir yıl idi.
Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi?Ne yalan söyleyim sevinemedim. Zaten çok sağlıklı olduğum da söylenemez.
Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı?Evet pek çok kez. Sonra yastığı düzeltip kaldığım yerden devam etmeye çalıştım hep.
Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz?Evet pek çok kez güneşin doğuşunu izledim. Uykusuzluk çektiğim gecelerin sabahında balkonda sigara içerek hemde.
Ankara'nın en sevdiğim zamanlarıdır. Sabah ayazı ve güneşin doğuşu.
Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız?Yanlış saymadıysam 5 kişiye. Çoğunluk kitap idi hemde. Sevindiler şaşırdılar, bende mutlu oldum.
Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız?Hiç! sokak hayvanı sonuçta biti olur hastalığı olur. Tırsarım ben.
Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç?Evet tuttu iki bebek. Buruk ve güzel bir duygudur.
Ve siz onu hiç kokladınız mı?Evet kokladım. Birisi fena halde kusmuk kokuyordu diğeri bebek bebek kokuyordu.
Yaz gecelerinde ne çok yıldız olduğuna hiç şaşırdınız mı?Ne yalan söyleyim yaz gecesi dışarda olup da yıldızlara bakacak ortamım olmadı hiç.
Bunun için boş zaman ve sevgili lazım...
Akıl sağlığı yerinde bir adam, yaz gecesi şehir ışıklarından izole bir yer bulup gök yüzünü niye izlesin?
(Özel ilgi alanı veya astronomi okuyabilmiş değilse tabi)
Kendinize bu yıl kaç oyuncak aldınız?1 tane, oda oyuncak sayılmaz. Mouse'um için mouse taşıma çantası aldım
Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye kadar güldünüz?hiç. İşin aslı Eylül 2012 den beri şöyle katıla katıla güldüğümü hatırlamıyorum.
Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl?Sebep? sarılmadım tabi? Bide neden sarılayım anlamadım?
Çimlere uzandığınız oldu mu?1 kere, yaz kampında tansiyonum düşünce, çimenlere düşüp bayılmıştım. Bu uzanmak sayılır mı?
Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi hiç?Aaa evet. Oldu bir kaç kere.
Hiç suda taş kaydırdınız mı bu yıl?Çocukluğumdan beri beceremediğim bir eylemdir. Hiç suda taş sektirmişliğim yoktur.
Kaç kez kuşlara yem attınız?1 veya 2 kere. Kuğulu parkta.
Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı?Önce dalında çiçek gördüm mü sor bakalım.
Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz?1 kere, yaz ortasında yağmur yağmıştı. Eskişehir yolund aarabayla giderken bir gökkuşağı görmüştüm.
Ya da hediye alan bir çocuğun gözlerindeki ışığı?Günümüz çocuklarında hediye alınca ışık olmuyor. Daha çok aldırdım bunu nıhahah bakışları oluyor.
Kaç kez mektup aldınız bu yıl?Muhtara bırakılan tebligatlar, trafik cezaları sayılır mı?
Eski bir dostunuzu aradınız mı hiç?Aradım açmadı. SMS gönderdim cevap vermedi. whatsup dan yazdım blokladı. facebook'da da engellemiş..
Kimseyle barıştınız mı bu yıl?Kendim hariç kimseyle kavgalı değilim. Kendimle de barışık değilim zaten.
Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez farkettiniz bu yıl?hiç.
İyi bir yılın, bunlar gibi birçok "küçük şeye"e
bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü bu yıl?Eğer bunlara bağlıysa sıçtık...
Yayılın çimenlerin üzerine..... Acele edin....
Er veya geç... Çimenler yayılacak üzerinize...
Hayırlısı ile en kısa zamanda...