Author

Topic: 2018 Yılından Nasıl Sağ Çıktım, Felaketi ufak sıyrıklarla atlattım (Read 287 times)

member
Activity: 238
Merit: 14
Bitcoin 75.000 TL iken alımlara parçalı girdim.(zirve seviyelerindeyken)
Her hafta bir miktar aldığım için alım ortalamam 60.000 Tl ye düştü.
Martta yaptığım al sat ile ortalamayı 5.000 TL düşürdüm. Ortalamam 55.000 Tl oldu.
Marttan 2018 eylüle kadar hiç al sat yapmadım, Geçtiğimiz hafta yaptığım mini al sat ile 53.000 TL ortalamasını yakaladım.
Türk lirası değer kaybıyla btc tl bazında yükseldi.
Bugün 1 BTC 40.000 TL zarar 13.000 TL

%85 Düşen piyasadan ağır yara almadan kurtuldum. Panik yapmadım sabrettim. Grafikler içinde yüzmedim. Kuru parayla girdiğim için malımı zararına bozup nakite çıkmadım.

Geriye baktığımda 2018 senesi için edeceğim laf : KAOS yılı zararsız kar ederek sağ çıkabilen varsa ne mutlu onlara.

Dostum sizi tebrik ederim. Çok güzel bilgiler işte bunlar. Her kişinin paylaşmadığı sadece zarar görmedim dediği bilgiler. Keşke insanlar böyle bilgilerini paylaşırken siz gibi cesur olabilse. Aslında burada siz korkmayarak dışarıdan daha fazla nakit sokarak atlatmışsınız. Elinde olmayan insanlar mecbur HODL olmak zorunda kaldı ve aralık ocak dönemi fiyata ulaşıncaya kadar + seviyesine geçemeyecekler.
full member
Activity: 532
Merit: 100
Sadece bitcoin ile mi trade yaptınız anlamadım ancak portfoyu altcoinlerde olan bir çok insan çok fazla zarar etti. %75 80lere varan zararlar var ve siz şanslı taraftasınız
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Ortalamayı güzel düşürmüşsünüz ve sanırım türk lirasının değer kaybı ile ortalamayı 53 bin den 30 bine falan düşürüp kar'a geçtiniz ben mi yanlış anladım acaba bilmiyorum ama öyle olması gerek inşallah hepimiz kurtulup çıkarız şu piyasadan 2018 güzel ders verdi
jr. member
Activity: 308
Merit: 1
Şu an bu tamamen batmadıysanız bunun tek sebebi doların artması. Türk Lirası değeri böyle değişmeseydi %50 zarar daha olacaktı. Yatın kalkın hükümete dua edin.
hero member
Activity: 896
Merit: 630
Olaya BTC ya da USD bazında bakılırsa zarar halen ama bakmak istemiyorsa ve elinde kalan paradan memnunsa şu anda, banan göre bu sorun teşkil etmez. Kriptoda kar diyebileceğimiz seviyelere ise yaklaşamadık henüz.
member
Activity: 406
Merit: 14
sizin yaptığınızı ben yapmış olsaydım "sağ çıktım." demezdim, ki farklı coin/tokenlerle yaptım zaten. sebebi ise ben buraya elimde olan bir miktar döviz ve altınla girdim. daha sonra yatırdığım paralarda normalde yine döviz veya altın alacağım paralardı. bu yüzden türk lirası karşılığında çok sıkıntı gözükmese de dolar/altın karşısında ciddi bir zararım var. hiç kriptoya girmeyip yoluma devam etseydim şu an daha çok param olacaktı. zaten siz 75.000 lira civarında girdiğiniz zaman btc 18-19 bin dolardı. günümüz parasıyla 120-130 bin civarı. yani o zamanki parayla alabildiğiniz arabaya şu an yaklaşamazsınız bile.

bence kar/zarar olayını türk lirası üzerinden düşünmeyin. ha, "ben zaten hep türk lirası tutuyorum derseniz" eyvallah.

Hocam bakış açını beğendim. Olaya farklı yönlerden yaklaşmışsın. Bence doğru olanı da dediğin gibi. Eğer arkadaş BTC sayısını artırdıysa bence karda ama azalttıysa ve aslında daha fazla zarardayken olaya TL olarak baktığında zararının azaldığını zannediyorsa ciddi bir şekilde yanılmaktadır.
member
Activity: 210
Merit: 16
buradaki birçok insanın zararının çoğu kur farkı ile bir miktarda olsa azalmış durumda . Gerçekten bu sene kripto için çok kötü bir yıl oldu. herkes terste kaldı çoğu insan terste kaldığı için mecburi hodl yaptı. Boğa filanda geleceği yok 8k 9kları görsek yetecek sanki. BTC 15 gün sabit kalsa herkesin zararı büyük oranda kapanacak ama malesef izin vermiyorlar. BTC yükselio altlar düşüo , BTC düşüo altlar yine düşüo çare BTC nin sabit kalması
full member
Activity: 1358
Merit: 193
attığın mesajların çoğu gibi matematik hesabında patlak.
kar zarar dolar üzerinden hesaplanır yada en azındak stok birim olarak kullanılan altın, euro gibi metalar üzerinden. tl ile hesap yapılmaz. hele tl nin yarıya yakın değer kaybettiği  2018 üzerinden hiç yapılmaz.
anlattığın hikayen doğruysa bile ki senin kriptoya cebinden 1000 tl bile yatırdığına inanmıyorum reel zararın %60-70 civarında.
uzun lafın kısası kaç dolar girdin , cebinde kaç doların var ona bak.
member
Activity: 378
Merit: 11
En son 28k dolar param kalmıştı ve salak gibi ethereum düşüşünün başında gittim 100 tane ethereum aldım 280 dolardan. Sabaha doğru 220 dolardan çıkış yaptım ve 10 saat kadar bir dürede 6k dolar para kaybettim, sonrasında hala tetherde bekliyorum
member
Activity: 612
Merit: 10
Çevremde 2018 yılı içinde o kadar cok zarar eden oldu ki gercekten bu zarar bile sevindirir insanı. Aslımda bu kripto para piyasasinda gördüğüm ve deneyimlediğim şey şu; teknik analiz, fibolacci milolajji falan hikaye gerekli olan 2 şey çok sağlam sinirler ve sabır.
sr. member
Activity: 266
Merit: 251
Helal olsun, azmine hayran kaldım. Keşke herkes senin kadar basiretli olup yine senin gibi ufak sıyrıklarla atlatabilseydi bu seneyi. Panik yapanların hepsi kaybetti doğal olarak.
jr. member
Activity: 316
Merit: 1
stoplu bir borsada işlem yapmak ve çok acele etmemek çok önemli bu piyasada bir saatte %40 %50 düşüşler yaşanabiliyor balinalar kendilerini dahada zengin yapabilmek için ufak ve çekingen yatırımcının elindeki ne varsa topluyor onun için sabırlı ve stoplu yaşamayı öğrenebilmek lazım..
member
Activity: 280
Panik yapmadan doğru hamlelerin senin için iyi bir seçenek olmuş, 2018 yılı bende dahil bir çok trader için kötü bir yıl oldu. Bende tepeden aldığım şeyler için uyguladigim taktik; Diplerde al sat yaparak biryandan elimdeki koin miktarını arttırıp biryandan zararımı minimize etmeye çalışıyorum. Tecrübe kazandıkça sabretmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendiğimi de söylemeden gecemicem
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
Sabırlı olabilen ve bu sayede ucuz atlatabilenlere selam olsun. Bu yıl gerçekten herkesi silkelemek için geçip giden bir yıl oldu şu ana kadar. İnsanlar ağır zararlarını kapatamadılar bile. Bu sabrından ötürü seni tebrik etmek lazım ayrıca Smiley
jr. member
Activity: 462
Merit: 4
Zararsız çıkan pek olcağını sanmıyorum bu piyasada olabilir o da nasıl şöyle girmiştir bin, 2bin dolardan o zaman karlıdır gidip en tepeden girdiyse o zararı düşürmeye çalışması lazım yapması gerekn bu bence daha çok düşükten alıp ortalamayı düşürmek
legendary
Activity: 1092
Merit: 1000
herkes senin kadar şanslı değil malesef bence bu piyasada  bu kadar zararla yırtmak bile başarı çünkü elindekileri 10 kat hatta daha fazla değer kaybeden insanlar tanıyorum.benimde bazı tokenlerde 10 kata yakın zararlarım var kimini bekletiyorum kimini ise elden çıkarıyorum pump falan yiynce
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
Panik yapmaman sana bayağı iyi gelmiş. Seninle aynı durumda olan bir sürü arkadaş tanıyorum maalesef çok üzücü bir durum. Doların ikiye katlanması paranızı da ikiye katlamış. Bitcoin olarak çok zarardanız ancak dolar olarak durumunuz gayet iyi.
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
30000 TL ile girdim şu an para 3000 TL civarında.. Her alt coine tepeden girdim dipten çık Allah'a şükür ve zararımı %1000 arttırdım, şu an borç içinde yüzüyorum. Kredi çekip zararımı katlayasım var ama bilemedim. 2018 yılının anası ağlasın bizi çok ağlattı ve daha da ağlatacak günlere doğru yelken açmış gidiyorum. Herkes krizden nasıl çıktım diye anlatır ama ben krizin içine ağzımda pimi çekilmiş bir el bombasıyla atom bombası üzerinde uçarak gittim resmen. Herkese buradan söylüyorum ki.... kriptoya 2018 de girmek pişmanlıktır.
member
Activity: 532
Merit: 29
Zarar anlaşıldığında panik yapmayıp soğukkanlı davranabilmek büyük başarı.

Sonraki süreçte ise alım ortalamasını düşürmek için yapılan hamleler ise, büyük düşüşten ufak tefek sıyrıklarla ayırlabilmenizi sağlayan etken. Yatırımda psikolojinin önemi işte burada ortaya çıkmakta. Bu süreci iyi idare edebilmek başlı başına bir başarı hikayesi. Tebrikler hocam. Umarım kar ettiğiniz günleri de görürsünüz.
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
Aslında galiba hepimiz aynı durumdayız, bu dolar iki katına çıkmasa zararın haddi hesabı yoktu. Oradan biraz kazanıyormuş gibi gözüktüğümüz için herkes olayı zararsız atlattık diyor ama paranın alım gücü aynı mı acaba orası çok tartışılır.
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
 çok riskli bir dönemde girmişsiniz piyasaya, ama şuan için hala zarardasın ama geleceğe bakmak lazım
altlara iyi yerden giriş yaparsan güzel kar edebilirsin
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
bu biraz züğürt tesellisi olmuyor mu? neyse zararımız onu hesaplamak gerekiyor bence! borsada takılan arkadaşlarım da kardayız diye seviniyor, faize koysa stressiz alırdı fazlasını zaten! şu an kur artışından fazla bir etkilenme olmadı, mesela benzine yapılan zam ötv'den karşılanıyor fiyata yansıtılımıyor, buna rağmen özellikle gıda fiyatları el yakıyor. sigara ve benzine çok fazla zam gelmemesi, ev fiyatlarının çok artmaması ile teselli buluyoruz ancak dünya ölçeğinde fakirleştik mi? soru bu olmalı! ev fiyatları zaten balondu, sigara ve akaryakıtta da vergi olması gerekenden fazlaydı, oradan yırttık Cheesy

kısacası dolar bazında karda olanı tebrik etmek lazım, yılbaşına göre 53k tl ortalama demek 3.5 tl'den hesaplansa 15k dolar demek o da şu an 93k ortalamaya denk gelir yaklaşık olarak...bu da %50'den fazla zarar demek!
bunu umut kırmak için söylemiyorum ama durum tespitini doğru yapmak lazım ki teşhisi de doğru koyalım. kripto piyasası var olma mücadelesi veriyor, bu fiyatlar hak ettiği seviyeler değil, onlarca büyük proje yılbaşından sonra piyasaya dahil olmasına rağmen marketcap yerlerde! eski seviyesini geçip yeni ath'lere ulaşmak dileğiyle esen kalın!
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
bunu ben kimseye anlatamıyorum. insanlar panikle hemen satış yapıyorlar ki bu çok yanlış. bu piyasa genelde artıyor veya azalıyor olsa da dalgalanma mutlaka yaşanıyor. o yüzden alım fiyatını azaltmak kazanmak için de kaybetmemek için de çok önemli.
member
Activity: 490
Merit: 16
Hocam vallaha tebrik ederim gerçekten çok güzel bir ortalama yakalamışsınız umarım herkes de böyle en az sizin kadar zararla çıkmıştır çünkü çoğu kişi yüzde 60-70 arası kaybetti
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Haklısınız doların yardımı oldu ancak 20k dolardan alıp bekleyenleri de unutmayın. 75 bin seviyelerinden başlayıp maliyeti 53 bine indirebildim daha da atacak mermim kalmadı.  Grin 1 senedir sabrediyorum düşünün.
sr. member
Activity: 543
Merit: 250
Orjinal üyelik ToRiKaN banlanalı asır ol
Martta yaptığım al sat ile ortalamayı 5.000 TL düşürdüm. Ortalamam 55.000 Tl oldu.
Marttan 2018 eylüle kadar hiç al sat yapmadım, Geçtiğimiz hafta yaptığım mini al sat ile 53.000 TL ortalamasını yakaladım.

%85 Düşen piyasadan ağır yara almadan kurtuldum. Panik yapmadım sabrettim. Grafikler içinde yüzmedim. Kuru parayla girdiğim için malımı zararına bozup nakite çıkmadım.

Geriye baktığımda 2018 senesi için edeceğim laf : KAOS yılı zararsız kar ederek sağ çıkabilen varsa ne mutlu onlara.

ağa dolar 7 tl olmasaydı görürdüm ozman zararını dolar trde yükseldiğinden zarar bize diğer ülkelerden az yansıdı yüzde 50 civarında oldu bizde düşüş. diğer türlü comolokko olmuştuk Cheesy
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
sen yat kalk tayyibe dua et o zaman. tayyip ulkeyi bu buhranli kur gunlerine sokmasaydi bitcoin 25k-30k seviyelerinde ve senin zararin da %50 nin uzerindeydi.

Katılıyorum. Allah reis-i cumhurumuzdan razı olsun. Dolar 4 TLyken evler 500’dü, dolar 6.3 TL evler yine 500. Adam herkes ev alabilsin diye elinden geleni yapıyor.

aynen Cheesy tek adam seçildi de ekonomimiz şahlandı. yoksa halimiz haraptı
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
sen yat kalk tayyibe dua et o zaman. tayyip ulkeyi bu buhranli kur gunlerine sokmasaydi bitcoin 25k-30k seviyelerinde ve senin zararin da %50 nin uzerindeydi.

Katılıyorum. Allah reis-i cumhurumuzdan razı olsun. Dolar 4 TLyken evler 500’dü, dolar 6.3 TL evler yine 500. Adam herkes ev alabilsin diye elinden geleni yapıyor.
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
Olabilecek en iyi senaryolardan birisi olmuş sizin için. Ticaret yapmaktan aslında kaçmamak lazım, ben hiçbir trade falan yapmadan iyi bi zarara düştüm
member
Activity: 560
Merit: 11
ortalama maliyeti düşürerek zarar miktarını baya azaltmışsınız tebrik etmek lazım. dump yılında böyle başarılı işlemleri ortaya koyan kişi azdır. alıp da hold edip nasıl olsa yükselecek deyip bekleyenler ile dolu maalesef.
full member
Activity: 420
Merit: 105
Bir miktar kar etmişsiniz oradan kurtarıyorsunuz yoksa daha fazla zararinız olacaktı. Keşke şu boğa sezonu denen meret gelsede millet zararlarını çıkarsa
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
sizin yaptığınızı ben yapmış olsaydım "sağ çıktım." demezdim, ki farklı coin/tokenlerle yaptım zaten. sebebi ise ben buraya elimde olan bir miktar döviz ve altınla girdim. daha sonra yatırdığım paralarda normalde yine döviz veya altın alacağım paralardı. bu yüzden türk lirası karşılığında çok sıkıntı gözükmese de dolar/altın karşısında ciddi bir zararım var. hiç kriptoya girmeyip yoluma devam etseydim şu an daha çok param olacaktı. zaten siz 75.000 lira civarında girdiğiniz zaman btc 18-19 bin dolardı. günümüz parasıyla 120-130 bin civarı. yani o zamanki parayla alabildiğiniz arabaya şu an yaklaşamazsınız bile.

bence kar/zarar olayını türk lirası üzerinden düşünmeyin. ha, "ben zaten hep türk lirası tutuyorum derseniz" eyvallah.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
member
Activity: 728
Trphy.io
O bahsettiğin %85 değer kayıplarına tam olarak ulaştım işte. Neyseki ödül kampanyalarından gelen 3-5 kuruşum 1 kuruşa düştü ama o 1 kuruştan beklentilerim yüksek  Smiley
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
çok değil 3 ay öncesine göre bile %75 e yakın eridi elimdeki portföyün değeri ama tek tesellim anaparadan değilde kardan zarar etmiş olmam, kendi kendime 100 değilde 25 kazandım say diye telkinde bulunuyorum.tabi zarar koymuyor değil ama yapacak bişey yok işte. sadece uzun vadede olsa piyasanın tekrar yükseleceğine inanıyorum o yüzden bekliyoruö
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Çok iyi bir oran yakalamışsınız. Özellikle altların çok aşağıda kaldığı bir sene geçirdik ve çok sorun yaşadık. Zararsız kapatan çok fazla yatırımcı yoktur bu sene Smiley
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305

Jump to: