Kripto para birimlerinin oluşturulmasında ihtiyaç duyulan cihazların neden daha fazla sayıda şirketin ilgi odağı olduğunu bilmek önemli. En büyük şirketler bile kripto para madenciliği cihazları üretmeyi düşünüyor.
Madencilik nedir?
Kripto paraların yaratılması, madencilik denilen bir işlem sonucu ortaya çıkıyor. Madencilik; merkezi olmayan, yoğun bilgisayar gücü kullanılarak, kripto para ağına bağlanıp işlemlerin doğrulanıp Blockchain‘e kaydedilmesi ve ödül olarak kripto paraların verilmesidir. Madencilik işlemi iki görevin tamamlanması sonucu ortaya çıkar: İşlemleri onaylamak ve her yeni blokta yeni dijital para birimi yaratmak.
Madencilik konusunda yeterlilik ihtiyacı, çeşitli şirketlerin bu sektöre el atmasını sağladı ve günümüzde madencilik cihazları üretiyorlar. Buna örnek olarak şu firmalar gösterilebilir:
Bitmain (Çinli bir şirket ve ASIC madencilerinin başlıca üreticisi)
Canaan (Madencilik Rigleri ve ASIC mikro işlemcileri üreten bir Asya şirketi)
Ebang (Çinli bir Bitcoin madenciliği cihazları üreticisi)
Bitfury (En büyük Bitcoin madencilik cihazları ve çipleri üreticisi)
GekkoScience (Amerikalı bir firma)
Madencilik cihazları üreten bu dev firmaların yanı sıra diğer üst seviye teknoloji şirketleri de madencilik cihazları üretimine ilgi duymaya başladı.
Kripto para madenciliği cihazları üretimine başlayacak diğer şirketler
Samsung
Samsung, Blockchain endüstrisine katılan en yeni teknoloji devlerinden biri. Raporda, Bitcoin ve diğer kripto para birimi madenciliği için ASIC madencilerinin üretimine başladıkları bildiriliyor. Ayrıca, Samsung’un ocak ayı sonunda bu madencilerin seri üretimine başlamaya hazır olduğu belirtiliyor.
GMO
Japonya’nın önde gelen internet şirketi ve Bitcoin borsası operatörü olan GMO, kripto para birimi madenciliğine ve yonga üretimine doğru genişlediğini açıkladı. GMO, bir açıklamada şunları yazdı:
Kuzey Avrupa’da yenilenebilir enerji ve son teknoloji yarı iletken çipleri kullanan yeni nesil bir maden merkezi işleteceğiz. Madencilik sürecinde kullanılmak üzere yongalar için 7nm işleme teknolojisini kullanacağız ve birlikte çalışarak yarı iletken tasarım teknolojisine sahip olan müttefik ortağımızla birlikte araştırma, geliştirme ve üretim üzerinde çalışacağız.
ASROCK
Söylenen göre, anakart üreticisi olan ASROCK, AMD tabanlı madencilik ekran kartları (GPU) üretecek. Taipei merkezli anakart şirketi olan ASRock, anakart, PC ve İş İstasyonu üretiminin yanında başka bir ürün segmenti sunmayı planlıyor. ASRock, nisan ayında üretime başlayacak.
Raporda ayrıca ASRock’un, AMD Radeon tabanlı kartların üretimi ile grafik kartı alanına gireceği de belirtiliyor. Radeon kartları enerji açısından verimli olmasa da Ethereum, Monero ve Electroneum madenciliği için iyiler.
RADIUS GRUP
Rus destekli bir şirket şu anda Çin-Belarus Endüstri Parkı, Velikiy Kamen’de kripto para birimi madencilik riglerinin montajı için yeni bir tesis kuruyor. Tesisin büyük ölçekli kripto para birimi madenciliği için tasarlanan ekipman sunacağı söyleniyor. Radius Group’un başkanı olan Dmitriy Marinchev, röportajda, projenin baskılı devre kartlarının kapalı devre üretimini ve ayrıca madencilik cihazlarının montajını yapacağını belirtti.
Sonuç olarak
Kripto para endüstrisinde madenciler için yüksek talep olduğu kesin. Daha güçlü ve daha iyi madencilere ihtiyaç olması, bu cihazların gelişmesi için daha fazla şirket ve yatırımcıyı getirecek. Daha fazla şirketin kripto para madenciliği cihazları üreteceğini bilmek güzel. Bu durum, üretici firmalar arasında rekabeti arttıracak ve muhtemelen fiyatların, şu an olduğundan biraz daha azalmasını sağlayacak.
https://kriptoparahaber.com/kripto-para-madenciligi-cihazlari-uretecek-sirketler.html