Author

Topic: 2021-09-07 BTCHaber: Bitcoin için Bir Açıklama da Rusya’dan! (Read 132 times)

legendary
Activity: 2506
Merit: 1024
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
İleride bir gün illa ki kabul edeceklerini düşünüyorum ben de. Böyle büyük devletler hemen kabul etmeyebilir riskli görülüyor sonuçta kendilerine göre haklılar. Zaten gelecekte de ana para birimleri olarak kullanacaklarını düşünmüyorum ancak rublenin yanında mutlaka resmi olarak kullanıma başlanacaktır. Sadece Rusya değil zaten diğer devletler de bitcoini tanıyacaktır.
full member
Activity: 182
Merit: 140
Ne kadar da Rusya bunu kabul etmese de bir gün gelecek kabul etmek zorunda kalacak çünkü bitcoin zincirlenebilecek bir para birimi değil. Bitcoin cüzdanları deletlerin eline geçemeyeceğine göre sorun yok. Soğuk cüzdanlar olduğu müddetçe de bankalara gerek yok. Bunun için Rusya bunun hesabını çok iyi yapıyordur. Bence yasaklama meselesi de zaman kazanmaktan başka birşey değil.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Özellikle ekonomisi belli bir seviyenin üzerinde olan ülkelerin neden bu kadar büyük bir adım atmak istemediklerini de çok iyi anlıyorum. Şu an için Bitcoin, gelişmemiş ülkeler için bir çıkış yolu olarak görünüyor fakat gelişmiş olanları için aynısını söyleyemeyeceğim. Çünkü paraları zaten değerliyken neden böyle bir risk almak istesinler ki? Hele de bir volatil coinden bahsediyoruz işin özünde. O yüzden bu senaryo bence hiçbir zaman değişmeyecek. ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerin hiçbiri Bitcoin ya da başka bir volatil kripto parayı resmi para birimi olarak kullanma riskini göze alamaz.

Bitcoin devletler için değil halk için yaratılmış bir para birimidir. Devletler dünyadaki en merkezi yapılardır. Merkezi yapıların merkeziyetsiz bir para birimine sıcak bakması beklenemez. Hükümetlerin elinde neredeyse hiç kimsenin sorgulamadığı para basma yetkileri var (merkez bankalarının ne kadar bağımsız olduklarını tartışmaya açık). Gelişmemiş devletlerin gelişmeme sebeplerinden birisi paranın adil dağıtılmaması genellikle o andaki yönetici tarafından belirlenen kişilerin hazinedeki parayı kolay bir şekilde ele geçirmesidir. Ve bu bağlamdaki çoğu ülke yöneticileri için bitcoin şeffaflığı çok daha büyük bir endişe kaynağı.

Gelir dengesizliğinin olduğu Nijerya gibi ülkelerde bitcoin ilgisinin altında da bu sebep yatar. Sürekli fakirleşen halk bu durumdan kurtulmak için çeşitli yöntemler aramak zorundadır. Devletlerin ise böyle bir endişesi yoktur.

Kripto paralar da bir para birimidir, bunu artık hükümetlerin kabul etmeye başlaması gerekmektedir.

Halk tabi olduğu devletlerden daha güçlüdür. Hükümetler kabul etse de etmese de halkın bitcoin'e bakışı adaptasyon için çok daha önemli bir adım.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Kripto paralar da bir para birimidir, bunu artık hükümetlerin kabul etmeye başlaması gerekmektedir. Bir ülkenin resmi para birimi olup olmaması konusu tabi ki tartışılır. Ancak kripto paraların alım-satım işlemlerinde kullanılması, cüzdanlar arası transferler ve kripto para ile ödeme alınması gibi özelliklere sahip olması bile bir para birimi olarak sayılmasına yeterlidir diye düşünüyorum. Para birimi demek sadece itibari paralardan ibaret demek değildir. Gelecekte tamamen dijital paralara geçtiğimizde onlar da birer para birimi olacaklar sonuçta.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Şimdiki Rusya yerine Sovyetler olaydı rubleyi sanallaştırırlar dolara karşı yıkıcı hamle olsun diye koşuştururlardı Cheesy Daha matrak ve coşkulu bir piyasaya sahip olurdukta kısmet değilmiş. El Salvador, Panama ve Küba gibi devletlerin ise bu noktada gösterdikleri çabalar kısa vadede onlar için sorun yaratacak mıdır evet ancak uzun vadede lehlerine dönecektir diye düşünüyorum.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Yasaklasalarda eninde sonunda kabul edeceklerini düşünüyorum.Teknoloji bu yöne kayıyorsa teknolojiye ayak uydurmak zorundasınızdır.Er veya geç buna adım atacak ülkeler.

Geleceğin sektörü olarak görülen bir blockchain teknolojisinden bahsediyoruz.Bitcoin de bunun parasal kısmı.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Valla ister yarı para birimi ister çeyrek para birimi desin, Bitcoin için değişen bir şey olmayacak. Tabi ki itibari paralardan tamamen farklı bir sisteme ve doğaya sahip. En başta volatil yapısı zaten insanları kendine çeken bir nokta. Çünkü Bitcoin'i şu an kullananların bence büyük bir çoğunluğu yatırım amaçlı tercih ediyordur. Zaten diğer işlemlerde (alışveriş vb.) kullanabilmek için mağazaların bu sistemi barındırması gerekiyor. Ki her yerde henüz böyle bir sisteme rastlamıyorsunuz. Bitcoin'in en önemli özelliği ve amacı, insanların özgür bir şekilde Bitcoin'i kullanıp işlemlerini kimse ile uğraşmadan gerçekleştirmesini sağlamaktır.

Söz konusu yasal para birimi olarak kabul etme olunca da, Bitcoin için böyle bir gereklilik yok. Açıkçası tüm ülkelerin para birimi haline gelmesi yerine çok iyi bir alternatif olarak kalmasını yeğlerim.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
şuan bitcoin'i ödeme aracı ve yasal para birimi olarak kabul eden ülkelerin inovasyon motivasyonu ile hareket ettiğini düşünmediğim için rusya gibi gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin bu konuda "bekle ve gör politikası" izlemesini bir miktar normal karşılıyorum. sonuçta vatandaşlarının bitcoin alımı yapmasına engel olmuyorlarsa ortada sorun olarak kabul edilebilecek bir şey yok demektir.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Bence Bitcoin ve birkaç iyi altcoin eninde sonunda finansal sisteme entegre olacaklardır. Hala nispeten erken bunun gerçekleşmesi için. Gariban ülkeler fırsattan istifade geçiş yapıyorlar ama hacmi büyük ülkelerin geçmesi için Bitcoin fiyatının stabilize olması gerekir.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Özellikle ekonomisi belli bir seviyenin üzerinde olan ülkelerin neden bu kadar büyük bir adım atmak istemediklerini de çok iyi anlıyorum. Şu an için Bitcoin, gelişmemiş ülkeler için bir çıkış yolu olarak görünüyor fakat gelişmiş olanları için aynısını söyleyemeyeceğim. Çünkü paraları zaten değerliyken neden böyle bir risk almak istesinler ki? Hele de bir volatil coinden bahsediyoruz işin özünde. O yüzden bu senaryo bence hiçbir zaman değişmeyecek. ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerin hiçbiri Bitcoin ya da başka bir volatil kripto parayı resmi para birimi olarak kullanma riskini göze alamaz.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
El Salvador Bitcoin'i resmi olarak kabul etti. Panama, Küba alt yapı hazırlıklarını sürdürüyor. Tarih cesurları yazar. Bazı hükümetler korkak davranıyor. Kriptoparalar her yerde kabul edildiğinde geç kalacaklar. Roll Eyes

Çoğu bitcoin yatırımcısı bitcoin'in hayata hemen ve tamamen entegre olması gerektiğini düşünüyor ama süreç o kadar hızlı ilerlemek zorunda değil. Şu anki bitcoin ile bunu gerçekleştirmeye kalkarsanız yaşanacak tek şey hayal kırıklığı olur. Ölçeklendirme problemleri çözülene kadar da hayata entegre olması çok kolay değil.  Yapmanız gereken bir işi vaktinden önce yaptığınızda hamle doğru bile olsa sizin için yanlış sonuçlar doğurabilir.

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı ülkelerin bitcoin'e tereddüt içerisinde yaklaşması çok doğal.

Uzun zamandır böyle sert düşüş olmamıştı. Arkadaşım aradı haber verdi şaşırdım böyle sert bir düşüş beklemiyordum. Düşüş geçici olabilir panik yapmamak lazım amaç panik satışı yaptırıp düşükten toplamak.

Bunu bilme olasılığımız yok, daha uzun bir döngünün içerisine girmişte olabiliriz.. Tek bildiğim gerçek bir soruna çözüm arayan yenilikçi bir proje fiyatında balonlar oluşsa da gelişim devam ettiği sürece yayılma ve fiat para değerindeki artış kaçınılmaz oluyor. Gereğinden hızlı büyüdüğü noktalarda ise geri çekilme normaldir.
full member
Activity: 854
Merit: 113
Gelişmiş ülkelerden gelen böyle açıklamaları normal karşılıyorum. Paralarının değer kaybetmesi ihtimalinden korktukları için Bitcoin'i aynı El Salvador'un yaptığı gibi yasal para birimi haline getirmeye yanaşmıyorlar. Ama ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verilmesinin kime ne zararı var ki? Sanki tüm nüfus sadece Bitcoin kullanmaya falan mı başlayacak bir anda. Sadece kripto paraya ilgi duyan insanlar, belli başlı yerlerde bu yolla ödeme yapma şansı bulabilecek. Böyle bir kararı ABD almadı mesela bildiğim kadarıyla. Onlar Bitcoin ile ödeme alımı yapan yerlere seslerini çıkarmıyorlar. Vergilerini de zaten veriyor insanlar, dolayısıyla devlet bundan kazançlı bile çıkıyor.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Uzun zamandır böyle sert düşüş olmamıştı. Arkadaşım aradı haber verdi şaşırdım böyle sert bir düşüş beklemiyordum. Düşüş geçici olabilir panik yapmamak lazım amaç panik satışı yaptırıp düşükten toplamak.

Bitcoin için bazı ülkeler onay versede bazıları karşı çıkıyor Rusya nın karşı çıkma sebeplerinden biride ülke parasının değerini korumak olabilir.
member
Activity: 294
Merit: 49
El Salvador dan sonra Btc hızlı düşüş  trendine girdi. Beklenti gerçekleşince  kâr satışları  iyice derinleşti bugün itibariyle 52 binlerden  42 binleri gören bitcoin 47 bin bandında. Bir kaç gün  içinde piyasa rayına oturur umarım. Yoksa cok kişi  bu işten zarar edecek.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Rus Sözcü: Bitcoin için Hazır Değiliz
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Bitcoin’i bir para birimi olarak tanımaya hazır olmadığını söyledi. Peskov, Bitcoin’i para birimi olarak tanımak için bir nedenin olmadığını da vurguladı. Peskov, Bitcoin’i ‘yarı para birimi’ olarak tanımladı, yani, fiili olarak onları parasal araçlarla eşitlemek, zarardan başka bir şey getirmez.

Geçen ay da devlet duması Anatoly Aksakov, Bitcoin ile ilgili şüpheci yaklaşım içeren açıklamalar yapmıştı. Aksakov, kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasının finansal sistemin yok olması anlamına geleceğini söylemişti.

Rusya, 2021 yılının ilk ayında kripto para birimiyle ödeme yapmayı resmi olarak yasakladı.
https://www.btchaber.com/bitcoin-icin-bir-aciklama-da-rusyadan/

El Salvador Bitcoin'i resmi olarak kabul etti. Panama, Küba alt yapı hazırlıklarını sürdürüyor. Tarih cesurları yazar. Bazı hükümetler korkak davranıyor. Kriptoparalar her yerde kabul edildiğinde geç kalacaklar. Roll Eyes
Jump to: