Author

Topic: 2021 yılında çalışanlar için en kötü 10 ülke (Read 137 times)

copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Çalışmak fiili Türkiye’de tamamen köle sisteminde oluyor.Eski zaman köle sisteminden tek farkımız para alıyor olmamız.Türkiye standartları böyle devam ediyor.En kötü haklara sahip işçi sınıflarından tutun, en az ücret alan kişilere kadar hemen hemen hepsi bizim sorunumuz oluyor.2021 yılında olan değerlerin 2022 yılından daha iyi olduğunu düşünüyorum.Asıl kayıp 2022 verileri açıklanınca olacak.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
İyi tarafından bakarsak bizden kötü sekiz ülke varmış. Grin İşin şakası bir yana bu veriler durumun vahametini iyice gösteriyor. Uzun çalışma saatleri ve düşük ücretin yanısıra kötü iş koşulları ve denetimsizlik büyük problemler. Sadece işçi hakları değil insan hakları konusunda da çok kötü durumdayız, o yüzden bu listede olmak hiç şaşırtıcı gelmiyor. Bunları tersine döndürüp daha adil, daha güvenli, daha huzurlu bir çalışma ve yaşam ortamı yaratılabilir mi? Evet, ama halk bunu istiyor mu? Yaptıkları seçimlere bakılırsa hayır.

Siyaset ülkemizde her zaman malzeme olarak kullanılıyor bugün iktidar değişirse yeni gelecek iktidar veya koalisyonun ülkeyi en ferah seviyeye çıkaracağının garantisi var mı tabii ki yok Türkiye’de vaatlerde bulunursun seçilirsin cebini doldurursun bir dahaki seçimlerde kazanırsan insanlar sana çalıyor ama çalışıyor diye oy vermişlerdir bunu biliyorsun üzgünüm ama kişiler değişir roller aynı kalır yıllardır Türkiye’de olan bu baştaki herkesin başa gelene kadar ki tutumları sonrasında bir şey yapmamaları
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
İyi tarafından bakarsak bizden kötü sekiz ülke varmış. Grin İşin şakası bir yana bu veriler durumun vahametini iyice gösteriyor. Uzun çalışma saatleri ve düşük ücretin yanısıra kötü iş koşulları ve denetimsizlik büyük problemler. Sadece işçi hakları değil insan hakları konusunda da çok kötü durumdayız, o yüzden bu listede olmak hiç şaşırtıcı gelmiyor. Bunları tersine döndürüp daha adil, daha güvenli, daha huzurlu bir çalışma ve yaşam ortamı yaratılabilir mi? Evet, ama halk bunu istiyor mu? Yaptıkları seçimlere bakılırsa hayır.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1024
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Ya zaten en başta ülkemizdeki işçilerin çalıştırılma sürelerini ele alsak bile durumun ne kadar sıkıntıda olduğunu rahatça görebiliriz. 12 saat ve üzeri sürelerle mesai yapan işçiler her yönden sıkıntı çekiyor. Hem anormal saatler boyu çalıştırılmaya zorlandıkları için hayatları işten ibaret oluyor ve bomboş yaşamış oluyorlar. Hem de bu kadar saatin karşılığının yanından bile geçmeyecek meblağda paralar kazanıyorlar. Bu dengesizlik düzelmediği sürece işçi hakları açısından kötü bir seviyede kalacağımız garanti.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Şu listedeki ülkelere bakın nerde dandik ayakta zor duran ülke varsa onların arasındaki listede bizim ülkenin adı geçiyor kıyaslandığımız kapıştığımız ülkeleri görünce acıyorum (: çalışma koşulları çok ağır ufacık maaşa çok fazla mesai yaptırılıyor iş güvenliği yok destek yok bir sorun olunca yardımcı olan yok sendika dediğiniz şeyin adı var üye olana mobbing yapılıyor ülkenin çalışma konusunda durumu kötü gerçekten Sad
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Bence gayet hak edilmiş bir sıralama. İzin almak istersin alamazsın. Zam istersin zorla istifa ettirilirsin tazminat vermezler. Haftada 5 gün çalışmak istersin ek mesai ayağına 6 gün gibi çalıştırılırsın. Ek ücret istersin vermezler. Mobbing normaldir adam çalıştırmak olarak görülür. Kendini geliştirmek isteyen işçinin hayatı önemsenmez. Zaten maaşlar desen çöp. Her yıl daha da düşüyor dolar bazında.
copper member
Activity: 644
Merit: 269
En iyi ülkeler sıralamasını da görsek ben merak ettim. Elimizden geldiğince çalışanlarımıza insan gibi davranıyoruz. Onlarında bir ailesi var veya hayalleri almak istedikleri şeyler var. Abi kardeş ilişkisi kurmak istiyoruz öyle olduğunu da düşünüyorum. Yine de ülkenin genelini düşünürsek en az haklara sahip işçiler var maalesef. Ülkenin bu kanayan yarası.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
İşçi hakları açısından değerlendirdiğimizde doğru arkadaşlar dünyada 12-15 saat aralığında izinsiz çalıştırılan kaç ülke vardır belki bu 10 ülke böyledir turizm sektöründe çalışanlar bilirler mesai 10 da başlar gece 1-2 ye kadar sürer siz bu 1-2 den sabah 10 a kadar olan sürede istirahat etmeye çalışırsınız e tatil sezonu olduğu için de uyumak yerine gezmeyi dolaşmayı seçersiniz bunun izinsiz olduğunu ve 2 haftada 1 gün izin yapıldığını düşünün ayda 2 gün izin verilip komik paralara çalıştırılan kaç tane ülke insanı vardır ki
sr. member
Activity: 1372
Merit: 374
Myanmar ve Zimbabve ülkelerinin arasında olmak bizim için ne kadar kötü bir durum olduğununun somut bir örneği olmuş galiba, en kötü ülke olarak Bangladeş görülüyor, Türkiye’de rakamlar düşük gösteriliyor, enflasyon, işsizlik gibi rakamlar, eğer bunların bazlarıyla oluşturulmuş bir liste ise bizim yerimiz daha yukarıda muhtemelen, gerçekten ülkemizin geldiği nokta iyi değil, dün de bakan nebati Türkiye’nin durumu iyi diyebiliyor,
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
Listedeki ülkelere bakınca, listede olduğumuz yer şaşırtıcı değil. Ülkemizin geldiği ekonomik koşullar ve bu koşullar sonrası hayatta kalmak için işçilerin sürekli patronlara verdiği taviz sonrası çok normal. Bir de iktidarın patronları destekleyip, işçinin kafasına sürekli vurduğu düşünülürse şaşırtmamış ama üzmüş liste.5-10 yıl öncesine göre çalışma hayatı ve işçi hakları konusunda ülke çok geri gitti.
member
Activity: 406
Merit: 47
Evet alım gücü kıyası yapmak bile durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyacaktır. Bu liste ne kadar doğru ne kadar yanlıştır bilemiyorum ama gerçek şu ki ülkemizdeki işçilerin geçinme zorluğu oldukça yüksek. Çünkü asgari ücrete gelen zamlar sadece sayıdan ibaret oluyor direkt olarak insanların refahını olumlu etkileyemiyor. Enflasyonun aşırı oranda artış göstermesi ile hem zam kaybolup gidiyor hem de alım gücü daha da düşüyor. Bu şartlarda, iyi ülkelerin arasına girmek imkansız haliyle.
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Çalışma saatlerinin uzunluğu ve çalışma ile alım gücünün artmıyor olması, sadece yeme-içme ve barınmaya yeterse oda. Bunları kapsayınca diğer saydığımız ülkelerden pek bir fark göremiyorum açıkcası. Belki sadece onlardan daha steril ortamlarda çalışıyoruzdur tek farkımız bu olabilir.
member
Activity: 994
Merit: 20
Ülkemizde her ne kadar işçi hakları aman aman iyi olmasa da bu kadar kötü olup olmadığı konusunda emin değilim. Kaynağın ne kadar güvenilir olduğundan emin olmak lazım. Ama işçilerimiz tabi ki çok iyi şartlarda çalışıp geçinemiyorlar orası ayrı bir konu. İş güvenliği konusunda çok büyük açıklar var hala. Ayrıca şimdiye kadar kim bilir kaç defa işçilerin hakkını alamadığı ve patronların başından savmaya çalıştığı haberler de gördük. Umarım ilerleyen yıllarda daha da kötü duruma gitmeyiz.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
Koşullar iyi demiyorum ama bariz ısmarlama haber; bize gelene kadar ne kötü ülkeler var, hala fena olmayan bir ülkeyiz, Allah bozmasın dibin dibi var biz bunu borsada öğrendik... Belki asıl dip daha gelmemiştir.
legendary
Activity: 1120
Merit: 1064
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) her yıl dünya ülkelerini işçi hakları açısından değerlendirdiği Küresel Haklar Endeksi raporunu yayımladı.

Rapora göre 2021’de işçi hakları açısından en kötü 10 ülke ;

1-Bangladeş,
2-Belarus,
3-Brezilya,
4-Filipinler,
5-Honduras,
6-Mısır,
7-Kolombiya,
8-Myanmar,
9-Türkiye ve
10-Zimbabve oldu.

2021 yılının verilerine bakınca 2022 yılında basamak atlayacağımıza kesin olarak bakıyorum. En azından bir alanda liderliğe oynayacağız galiba.
Kaynak https://www.genel-is.org.tr/ituc-turkiye-isciler-icin-en-kotu-10-ulke-arasinda,2,46647#.YkhGJRahmaM
Jump to: