Author

Topic: 2022-01-06 Coinkolik: ABD Kongresi, Bitcoin Madenciliğinin Çevresel Etkileri (Read 122 times)

hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Böyle bir rapor hazırlamaya çalışan ABD aynı zamanda Kyoto protokolünü imzaladıktan sonra  kaçan ABD değil mi? Bu nasıl bir mantık hem çevreci hem dünya için çok önemli bir anlaşmadan kaçan ülke !
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
bir bardak su taşıyan garson bile enerji harcar. :) bitcoin ile 3. kişilere ihtiyaç duymadan güvenilir para transferi gerçekleştirmenin de bir enerji karşılığı var. enerji ihtiyacı olmayan bir şey yok; hayatın kendisi o kadar ucuz değil maalesef. :) sorunsuz bir şekilde değer transferi yapmanın da bir enerji karşılığı var ve o enerji karşılığının da bir bedeli var. kimine göre çevre sorunu, kimine göre maddi sorun, kimine göre hizmetin bedeli!
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Bitcoin ve enerji olayının iki yüzü var. İlkinde bitcoin çok enerji harcıyor yada harcamıyor tartışmaları. Bitcoin enerji çağında olmamızdan etkilenerek enerji temelli inşa edilmiş olmalı. Başarısının altında yatan nedenlerden biri de budur. Bir şeye olan talep ve kullanım isteği ne kadar fazla ise onun için enerji harcama isteği de o kadar fazladır (tüketim - üretim ilişkisi).

Fiat para ve bitcoin karşılaştırması yapmak istersek:

  • Bitcoin ağaçlar kesilerek elde edilen kağıtların tüketilmesini engeller.
  • Bitcoin mürekkep ve kalıcılık için kullanılan çeşitli kimyasalların kullanımının önüne geçer.
  • Bitcoin madenciliği geleneksel finans sektöründen çok daha az enerji harcar.
  • Bitcoin kullanıldıkça yıpranmaz, yeniden üretilmesi gerekmez.
  • Bitcoin kullanıldıktan sonra doğada atık bırakmaz, çöp oluşturmaz.
  • Bitcoin daha fazla metal tüketilmesinin önüne geçtiği için bu metallerin çıkarılması için doğanın yok edilmesinin önüne geçer. (hem metal paralar hem kağıt paralar metal içerir)
  • Bitcoin ile ödeme aldığınızda fiat paralar gibi yüksek kirlilik ve mikrop oranına sahip olmadığı için ellerinizi yıkayarak su ve sabun harcamazsınız.
  • Bitcoinlerinizi taşımak için gerçek deriden yapılmış cüzdanlara ihtiyacınız yoktur, bunun için canlılar zarar görmez veya katledilmez.

Altın çıkarırken siyanür ile mahvedilen ormanları düşündüğünüzde bitcoin'in çoğu metale karşı doğaya çok daha az zarar verdiğini bilirsiniz.

Her şeye rağmen finalde daha az enerji harcayan veya hiç enerji harcamayan ancak POW kadar güçlü bir alternatif parlak bir zeka tarafından üretilirse bitcoin daha çevreci bir dünyanın parçası olabilir.
member
Activity: 349
Merit: 21
ABD lobiciliğin dibine kadar yapıldığı bir ülkedir. Para ve güç kimdeyse lobiyi de o yapar. Şu dönemde para hiç kuşkusuz kripto para borsalarında dolayısıyla lehe karar çıkarmak için ciddi mücadele edeceklerini ve olumsuz bir karar çıkmayacağını düşünüyorum. Tabi ki regülasyonlar kaçınılmaz ama bu eksi değil sektör için artı olur.
hero member
Activity: 1456
Merit: 694
Çevresel kirliliğin en küçük sorunudur diye düşünüyorum yapılan bitcoin madenciliği bunun yerine daha büyük çevre kirliliği yaratan fabrikalara, işyerlerine niye odaklanmıyorlar orası da bir soru işareti.
Hocam kesinlikle öyle bu bitcoin'in çevreye negatif etkileri muhabbeti tamamen faso fiso ve gelişimin önünü kesmek için uydurulmuş bir saçmalık. Almanya çevre bilinci konusunda çok iyi bir repütasyona sahip, nükleer santrallerini de kapatıyor kamuoyu baskısı sebebiyle. Ama bu sefer ne oluyor? Kömürden elektrik üretimi hayvan gibi arttı. Planlanan ve yapılan kömür santralleri de cabası. Çin, Amerika ve Hindistan da aynı şekilde ki karbon salınımları çok çok daha kötü ve bu konuyla ilgili yapmaları gerekeni hiç yapmıyorlar. Sonra insanlar gelip bitcoin'in çevreye zararlı olduğundan bahsediyor. Çok sert bir şekilde has....... diyorum. Tamamen saçmalık. Sözde karbon salınımını azaltmak için elektrikli arabalara geçiliyor ama elektrik kömürle üretiliyor. Bıraksınlar bu işleri.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Çıkacak raporları ve sonucu merak etsem de. Çevresel kirliliğin en küçük sorunudur diye düşünüyorum yapılan bitcoin madenciliği bunun yerine daha büyük çevre kirliliği yaratan fabrikalara, işyerlerine niye odaklanmıyorlar orası da bir soru işareti. Çin de olduğu gibi ABD'de tek bir kalemde yasaklanacağını sanmıyorum bazı eyaletler şimdiden kripto-paralara geçiş yapmak için hazırlanıyorlar, buradaki eyalet başkanları karşı cıkacaktırlar. Amerika'da da madencilik son bulursa zaten madenciler için maden yapacak alan çok çok daralmış olur o zaman ne olur kestiremiyorum.
member
Activity: 588
Merit: 10
$CYBERCASH METAVERSE
Bu toplantı sonucunda her türlü karara hazırlıklı olmak lazım. Çin'de Bitcoin madencileri ciddi bir kesimi oluşturuyordu fakat ülkede madencilik yasaklandı. Sonrasında madenciler de haliyle farklı ülkelere dağıldılar. Örneğin bildiğim kadarıyla İran'a da oldukça göç oldu. Ancak burada da aşırı elektrik kullanımı sebebiyle yasaklamalar geldi. Şimdi de ABD'deki geleceği muamma. Buradan da olumsuz bir karar çıkarsa ne yapacaklar merak ediyorum.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
ABD de baskı kurarsa hiç iyi olmaz. ABD de istemezse nereye gidecekler? Rahatça madencilik yapabilecekleri bir yer kalmaz. Madenciler için baskı dolu bir döneme giriyoruz. Kendi enerjilerini üretmek zoruda kalacaklar böyle giderse. Mining ekipmanlarının yanı sıra yenilenebilir enerji yatırımları da yapmak zorunda kalacaklar.
sr. member
Activity: 1918
Merit: 347
ABD Kongresi’nin bir alt komitesinin, Bitcoin madenciliğinin çevresel etkilerini incelemek için bir toplantı hazırlığında olduğu bildirildi.

The Block’ın üç kaynağa atıfta bulunarak paylaştığı haberde, Kongre’nin Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturmalar alt komitesi, Bitcoin ağının enerji kullanımı hakkında konuşmalarını dinleyecek bir tanık listesi üzerinde çalıştığı ifadesi yer aldı. Tanık listesi ve toplantının zamanı henüz belli değilken, toplantının ay sonunda gerçekleşebileceği kaydedildi.

Çinli Bitcoin madencilerinin baskılar nedeniyle ülkeden ayrılmasının ardından, ABD ağın en büyük hash gücü haline geldi. Teksas ve Wyoming gibi eyaletler göç eden madenciler tarafından düzensiz göçler alsa da, bir dizi madencinin New York’taki eski enerji santrallerine taşınması birçoğunun dikkatini buraya yönlendirmesine neden oldu. Alt komite ile ön duruşma görüşmelerine katılan bir kaynağın aktardığına göre komite, New York Eyaletindeki son olaylar konusunda özellikle endişe duyuyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında çevre gruplarının Kongre liderlerine gözetim çağrısında bulunmasının ardından, Bitcoin hakkındaki açıklamalarıyla toplululukta öfkeye neden olan Senatör Elizabeth Warren, New York’un en büyük madencilik tesisi olan Greenidge’den faaliyetleri hakkında bir rapor istemişti. Warren’ın bu çıkışı, medyanın da ilgisini çekti ve birkaç gün sonra New York Times da bölgedeki madenciliği eleştiren bir haber yayımladı.

Kaynak: https://www.coinkolik.com/abd-kongresi-bitcoin-madenciliginin-cevresel-etkileri-hakkinda-bir-toplanti-hazirliginda/

Jump to: