Author

Topic: 2022-03-31 Kendi Borsasını Hacklediği İddia Edilen CEO’nun Bitcoin Transferi (Read 191 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Cidden 2014lü yıllarda kriptopara piyasaları balta girmemiş ormanlardan farksızdı bence. Defalarca kullanıcılar farkında olmadan ya da olarak hırsızlık olmuştur. Bakın yıllar sonra ancak davalar sonuçlanıyor da hırsıza hırsız diyebiliyoruz. Bunlar umarım şu an kriptopara borsası yönetenlere ders olur. En fazla 1-2 yıl kaçabiliyorlar sonunda yakalanıp bütün çaldıkları parayı kaybediyorlar hatta hapse düşüyorlar.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
şu an güvenilir 3-5 borsa var gerisine insanlar nasıl yatırım yapıyor enteresan.
bittrex ve poloniex te lisanslı dolandırıcı çıktılar. güvenilir borsa bile olsa sahibi değişince uzak duracaksın, huobi nin sahibi değişti orası da sakat sayılır artık.
hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmazmış. Büyük borsaların dışındaki borsalarda alım satım yapmak çok riskli. Binance, Huobi gibi borsalarda uzun süreli coin tutmak bile riskli. Her yönüyle riskli bir dünya burası. Çok iyi araştırmalar, planlamalar yapmadan hareket etmek üzücü olaylarla karşılaşmamıza sebep olabiliyor bu dünyada. Yeni yatırımcılar özellikle bu konulara çok dikkat etmeli. Paralarını daha güvenli yerlerde saklamalı. Aksi takdirde bir gün tamamını kaybetmekle yüzleşebilirler. Yıllarca büyük emeklerle kazandıkları para bir anda ellerinden gidebilir.
legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Bitcoinle ve ekosistemle ilgili eski olayları okumak, incelemek hobilerimden birisi Cryptsy hack olayını belki de görece küçük bir borsa olduğu için hiç fark etmemişim. Çeşitli listelerde görmüşsem de dikkatimi çekmemiş. Hack olayı yaşanmadan çok daha önce ekşisözlük geri dönütlerini okuyan kullanıcılar zaten bu borsadan uzak durması gerektiğini anlarmış. Aktifken de oldukça problemli bir borsaymış.

11350 BTC'nin çalındığı tx (2014-07-29 16:17)

10*1000 + 1*1350 şeklinde dağıtılmış adreslere. Mart ayında ise yüzlerce cüzdana çok daha küçük dilimler (15-16-17 BTC) şeklinde ayrılmış.

ikinci bölünme işlemlerinden örnek

Daha sonra ise cüzdanların büyük bölümünde önce ~4 BTC şeklinde küçük bir bölümünde ise ~1 BTC şeklinde alt adreslere dağıtılmış. Ve yeniden başka adreslerde 15-65 BTC arası olacak şekilde bir araya getirmiş. Hırsız eğer OTC işlemlerle satmayı planlamıyorsa yaptıkları oldukça saçma, blockchain üzerinde gerçekleştirdiği bu işlemlerin kolayca takip edilebileceğini bilmiyor olamaz. 7 sene araştırma yapmak için yeterince uzun bir süre.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
hah aahah... her türlü dalaverenin döndüğü bir piyasadayız, böyle bir şey yaşanmışsa kesinlikle şaşırmam. kendi borsalarındaki kullanıcıların tersi yönünde işlem açanlar bile vardır çünkü mevcut verilere onlardan daha fazla hakim olan başka kimse yok.

ayrıca, soğuk cüzdanların patlama sebebini de hepimiz çok iyi biliyoruz. bu piyasaya da dün girmedik, kimsenin kimseyi kandırmaya çalışmasına gerek yok. bir borsada soğuk cüzdan patlamışsa suçlusu ve sorumlusu üç aşağı beş yukarı bellidir. :)
member
Activity: 164
Merit: 18
Kendi Borsasını Hacklediği İddia Edilen CEO’nun Bitcoin (BTC) Serveti Harekete Geçti!

Kripto para sektörü birçok yıl boyunca çok farklı ve büyük hackleme haberleri duydu. Kısa süre önce de 600 milyon dolarlık bir hackleme haberi geldi ancak özellikle eski tarihli hackleme olayları, şu an toplam değer olarak birçok hack olayını geride bırakmakta. 2014 yılında yaşanan bir hack olayı da tam olarak buna benziyor ve çalınan BTC’ler artık “uyandı”.

29 Mart 2022 tarihinde uyanan cüzdan ve içerisindeki BTC’ler ise en son 29 Temmuz 2014 tarihinde harekete geçirilmişti. 11.325 BTC yani yaklaşık 550 milyon dolar, Whale Alert tarafından da tespit edildi.

2014 yılında saldırıya uğrayan Cryptsy isimli kripto para borsası, o tarihlerde 11.325 BTC kaybetmişti. 2014 yılında açılan ve söz konusu saldırı ile ilişkili olduğu iddia edilen bir cüzdan ise yıllar sonra harekete geçti. Söz konusu saldırıda bizzat CEO Paul Vernon’ın içeriden bunu yaptığı iddia edilse de durum asla kanıtlanamamıştı.

Ocak 2022’nin sonlarında ise ABD Adalet Bakanlığı CEO Vernon’ın 1 milyon dolardan fazla fonu borsanın cüzdanlarından çaldığını aktarmıştı. Bakanlık, “Big VERN” olarak bilinen CEO’nun özellikle Mayıs 2013 ve Mayıs 2015 arasında ciddi bir hırsızlığa karıştığını ve fonları çalıp kendi banka hesabına aktardığını ifade etti.

kaynak : https://www.bitcoinsistemi.com/kendi-borsasini-hackledigi-iddia-edilen-ceonun-bitcoin-btc-serveti-harekete-gecti/


konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Jump to: