Tesla CEO’su 21 Haziran 2022 Perşembe günü yapmış olduğu açıklamada, Bitcoin’lerini neden sattığını şu ifadelerle açıkladı:
“Bitcoin’lerimizin bir bölümünü, Çin’deki karantinaların oluşturduğu belirsizlikten kaynaklı sattık. Çünkü Çin’deki COVID’in ne zaman hafifleyeceğini bilemezdik. Bu durumda da nakit pozisyonumuzu artırmak bizim için çok önemliydi.”
Açıklamalarına devam eden Tesla CEO’su şu ifadeleri de ekledi:
“İlerleyen süreçlerde Bitcoin’lerimizi artırma fikrine kesinlikle açık olacağız. Bu durum Bitcoin ile ilgili son kararımız olarak düşünülmesin. Bu satış Çin’de yaşanan kapanmalarla birlikte, Çin’deki şirketlerde oluşan likidite endişelerimizle ilgilidir”
https://muhabbit.com/elon-musk-teslanin-neden-bitcoin-sattigini-acikladi/Alırken davul zurna çaldı. Reklamını yaptı. Bitcoin'in popülaritesinden faydalandı. Sosyal medyada kitleleri peşinden sürükledi. Gündem oldu günlerce aralıksız. Sonra ne yaptı. Bir sene sonra aldıkları Bitcoinleri gizli gizli sattıklarını itiraf ettiler.
İnanamıyorum yaşadıklarımıza. Ben Twitter paylaşımlarından etkilenmedim. Ama o paylaşımlardan etkilenip Bitcoin alan binlerce insan vardır. Hepsini kandırmış oldu Bitcoinleri gizli gizli satarak. Elon Musk güvenilir biri değil kriptopara evreni için bence. Bencillikle hareket ediyor çünkü. Böyle insanlar çok tehlikelidir. Etraflarında bir tane dostları bile olmaz. Elon Musk servetini kaybetse etrafında bir tane onu seven kişi bile kalmaz.