Bir programa katıldığını hatırlıyorum pizza efsanesinin. Programda anchorman soruyordu sizin soruyu. Şu an ödediğiniz bitcoin kaç para yapıyor yaklaşık şu kadar milyon dolar yapıyor diye. Laszlo Hanyecz ise o zaman bitcoinin karşılığı yoktu diyor. Bunu kabul eden kişinin cüzdanına 10 bin bitcoini göndermiş, kişi de bunun karşılığında kendi kredi kartıyla pizzaları satın alıp Laszlo’nun adresine göndermiş. Yani burada aslında alan kişinin öngörüsünü tebrik etmek lazım. Tabi o bitcoinleri kaybetmedi veya 1 dolarken satmadıysa muhtemelen bugün dünyanın sayılı zenginlerinden birisi olmuş olabilir. Sonuçta erken yatırımcı bu sektörde mutlaka zirveye çıkıyor.
Kesinlikle katılıyorum, büyük ihtimalle Bitcoin o dönem borsalarda kullanılmamaktaydı ve pizzaların ödemesini yapan kişi de bunun bilincinde olarak bu işlemi gerçekleştirdi. Kendisinin cüzdan adresini bilmiyorum fakat günümüze kadar bu Bitcoin'leri saklamış ise veya kademe kademe olacak şekilde de olsa yüksek fiyatlardan bozdurmuş ise kendisini tebrik etmek gerekiyor. Her ne kadar oldukça düşük tutarlı bir yatırım girişimi olsa da hiçbir değeri bulunmayan bir finansal ürünü (ki o zaman belki de böyle bile bakmıyorlardı Bitcoin'e) almak ilk başta kulağa pek hoş gelmeyebilir. Fakat bu kararın ne kadar doğru olduğunu çok sonradan fark etmek de değişik bir mutluluğa sahip olmayı sağlıyor.