Author

Topic: [2024-11-12] SURPRIZA Pe ultima sută de metri scutire de impozit la criptomonede (Read 80 times)

legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
Chiar și așa, e un câștig și un mare beneficiu pentru toți românii care au mai depus declarații în trecut.  În special deoarece pare că 2025 va fi tocmai an bun pentru câștigurile din Criptomonede.

Da, (si) aici suntem de acord.

Și acum că gândesc mai în amănunt, pare și mai ciudat.  De ce tocmai acum, când Bitcoin trece iar de pragurile de sus și ar fi putut aduce poate cei mai mulți bani Statului?

Ei, pai legile se dau cu dedicatie din cele mai vechi timpuri (iar realitatea dura este, dupa cum am vazut, ca inca suntem acolo, ca tara). Beneficiar direct este clar si pentru inceput deputatul care a initiat legea.
Are legea si niste punct bune, ca si el are investitie in bitcoin si stie una-alta, dar este clar ca si-a cerut o lege, iar prietenii l-au ajutat, ca asa-i intre prieteni. Cred ca i-a convins pe colegii de guvernare ca poate sa atraga cateva voturi.

Am gasit si un aritcol mai pe larg: https://economedia.ro/deputatul-care-a-initiat-amendamentul-pentru-scutirea-de-impozit-a-veniturilor-din-criptomonede-este-un-vechi-investitor-in-aceasta-piata-cum-argumenta-inca-din-primavara-initiativa-legislativa.html
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
Si da, iti dau dreptate, pare mai degraba o capcana decat un ajutor. Sad
Îmi doresc să aberăm amândoi.  În situația în care se află fiscul, pe care și tu ai precizat-o mai sus, ar fi stupid ca scopul noii legi să fie tocmai ăsta.

Dacă pare că e dificil să colecteze taxele oamenilor, cea mai proastă poziție în care se poate pune fiscul e tocmai să le strice și mai rău încrederea în ei.  Nu că nu ar părea că exact asta fac de mulți ani de zile.

Oricum.  Chiar și așa, e un câștig și un mare beneficiu pentru toți românii care au mai depus declarații în trecut.  În special deoarece pare că 2025 va fi tocmai an bun pentru câștigurile din Criptomonede.

Și acum că gândesc mai în amănunt, pare și mai ciudat.  De ce tocmai acum, când Bitcoin trece iar de pragurile de sus și ar fi putut aduce poate cei mai mulți bani Statului?
legendary
Sună excelent.  Asta până când ajung la paragraful următor,

Da, ai dreptate. Am citit o noua stire zilele trecute, tot pe acest subiect, ca trecuse legea de parlament.
Si un "amanunt" era ca scutirea este doar de impozit, iar CASS tot trebuie platit. Deci intr-adevar, asta insemna declarare si ramanere pe radarul ANAF.

Deci da, scuze ca nu am citit mai in detaliu, ai perfecta dreptate: legea ii ajuta pe cei care deja au declarat castiguri din crypto.
Si da, iti dau dreptate, pare mai degraba o capcana decat un ajutor. Sad
legendary
Activity: 882
Merit: 1873
Crypto Swap Exchange
WOW.

Sună excelent.  Asta până când ajung la paragraful următor,

Scutirea este argumentată acum prin faptul că măsura va fi benefică pentru stat, care va vedea dimensiunea reală a acestui sector, iar în băncile din țară ar putea ajunge unele sume de bani din vânzarea acestor active.

Iar apoi mă întreb, care este scopul real al scutirii?  Înțeleg că indiferent că suntem sau nu scutiți, de declarat tot avem obligația să declarăm.  Iar atunci, dacă beneficiul lor e să aibă o privire mai în ansamblu al sectorului Cripto, să fie în spate aceeași idee precum cea a tuturor măsurilor luate de ANAF în ultimii ani de zile?

Mie chiar mi se pare că măsurile luate în ultimul timp urlă a disperare după control total, pe toate sectoarele.  Iar pentru cei ce folosesc Cripto așa cum trebuia, adică în scopul de a obține o oarecare independență față de Stat și alte părți terțe, cred că de fapt scutirea asta e doar o capcană.  Îl asigură pe cineva ANAF că următorul pas după scutire nu va fi un control amplu și amănunțit al tuturor celor care din senin au dorit să fie scutiți, deși niciodată nu au declarat până astăzi vreun câștig din Criptomonede?

E târziu, creierul parcă îmi merge lent, dar cred că înțelegeți ce spun.  Scutirea cred că e un beneificiu real pentru toate persoanele care au depus deja în trecut declarații pentru veniturile din Criptomonede, dar pentru cei care nu au mai declarat până acum chiar nu știu ce să cred.

Deja au disperat după controlul a tot ceea ce mișcă prin firmele de curierat, prin conturile deschise la bănci et cetera.  Parcă voiau să primim la un moment dat și un fel de C.N.P. care să fie folosit obligatoriu la comenzile Online, ca să vadă și acolo ce mișcă.  De ce ar fi miei blânzi acum?
legendary
SURPRIZĂ Pe ultima sută de metri, scutire de impozit la criptomonede, în România
https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/surpriza-pe-ultima-suta-de-metri-scutire-de-impozit-la-criptomonede-in-romania-21833130

Un amendament la Codul Fiscal a fost introdus pe ultima sută de metri în Parlament pentru a scuti de impozit, până la 31 iulie 2025, conform analizei Profit.ro, câștigurile obținute de persoane fizice din investiții în criptomonede.

Amendamentul a fost introdus și aprobat deja la un proiect de lege care a trecut de Senat și mai are acum un ultim pas, votul în plenul Camerei Deputaților, for decizional.

Mi se pare interesant de urmarit, chiar daca nu este chiar cel mai fericit moment sa iti vinzi satoshi stransi. Dar poate ca isi dau seama guvernantii nostri ca au mai mult de castigat asa (reclama de tara, daca nu altceva), mai ales ca stim ca fiscul nostru nu are un randament prea bun la colectarea de taxe.
Jump to: