WOW.
Sună excelent. Asta până când ajung la paragraful următor,
Scutirea este argumentată acum prin faptul că măsura va fi benefică pentru stat, care va vedea dimensiunea reală a acestui sector, iar în băncile din țară ar putea ajunge unele sume de bani din vânzarea acestor active.
Iar apoi mă întreb, care este scopul real al scutirii? Înțeleg că indiferent că suntem sau nu scutiți, de declarat tot avem obligația să declarăm. Iar atunci, dacă beneficiul lor e să aibă o privire mai în ansamblu al sectorului Cripto, să fie în spate aceeași idee precum cea a tuturor măsurilor luate de ANAF în ultimii ani de zile?
Mie chiar mi se pare că măsurile luate în ultimul timp urlă a disperare după control total, pe toate sectoarele. Iar pentru cei ce folosesc Cripto așa cum trebuia, adică în scopul de a obține o oarecare independență față de Stat și alte părți terțe, cred că de fapt scutirea asta e doar o capcană. Îl asigură pe cineva ANAF că următorul pas după scutire nu va fi un control amplu și amănunțit al tuturor celor care din senin au dorit să fie scutiți, deși niciodată nu au declarat până astăzi vreun câștig din Criptomonede?
E târziu, creierul parcă îmi merge lent, dar cred că înțelegeți ce spun. Scutirea cred că e un beneificiu real pentru toate persoanele care au depus deja în trecut declarații pentru veniturile din Criptomonede, dar pentru cei care nu au mai declarat până acum chiar nu știu ce să cred.
Deja au disperat după controlul a tot ceea ce mișcă prin firmele de curierat, prin conturile deschise la bănci et cetera. Parcă voiau să primim la un moment dat și un fel de C.N.P. care să fie folosit obligatoriu la comenzile Online, ca să vadă și acolo ce mișcă. De ce ar fi miei blânzi acum?