Author

Topic: 2024 Spotify Wrapped yayınlandı! (Read 89 times)

member
Activity: 112
Merit: 176
December 08, 2024, 04:04:27 AM
Spotify Wrapped neden tüm yıl bitmeden bu listeleri yayınlıyor anlamıyorum. Aralık ayını tamamen görmezden geliyorlar. Diğer benzer uygulamalar da yıllık özeti Kasım sonunda çıkarıyor.
Ayrıca Last.fm istatistiklerimle Spotify Wrapped karşılaştırması yaptığımda hatalar olduğunu fark ettim. Bazı isimleri bilerek ön plana çıkarıyorlar. Last.fm son 365 günde dinlediklerime baktım ve bazı isimlerin olması gereken yerde olmadığını gördüm.

Benim ilk beş listem şöyle olmuş:
Future
Moneybagg Yo
Gunna
21 Savage
Key Glock

Genel olarak fena değil. Gunna'yı bu kadar yukarıda beklemiyordum. Güzel şarkılar çıkmayan haftalarda fazla RapCaviar dinlemenin zararları diyelim. Smiley
Spotify'ın sayımının normalden biraz garip olduğunu biliyorum ben de. last.fm veya diğer sayım yapan uygulamalar direkt şarkıyı çaldığınız süreyi hesaplıyorken Spotify'ın 30 saniye dinlediğiniz bir şarkıyı bile sayabildiğini duymuştum. Benim şarkılarımda da var aynı hata. Tam sayma yöntemlerini bilmiyorum ama direkt olarak şarkıyı çalma süresini şarkının süresine bölseler farklı bir sonuç çıkardı diye düşünüyorum.
EFS
staff
Activity: 3934
Merit: 2224
Crypto Swap Exchange
December 07, 2024, 03:13:07 PM
Spotify Wrapped neden tüm yıl bitmeden bu listeleri yayınlıyor anlamıyorum. Aralık ayını tamamen görmezden geliyorlar. Diğer benzer uygulamalar da yıllık özeti Kasım sonunda çıkarıyor.
Ayrıca Last.fm istatistiklerimle Spotify Wrapped karşılaştırması yaptığımda hatalar olduğunu fark ettim. Bazı isimleri bilerek ön plana çıkarıyorlar. Last.fm son 365 günde dinlediklerime baktım ve bazı isimlerin olması gereken yerde olmadığını gördüm.

Benim ilk beş listem şöyle olmuş:
Future
Moneybagg Yo
Gunna
21 Savage
Key Glock

Genel olarak fena değil. Gunna'yı bu kadar yukarıda beklemiyordum. Güzel şarkılar çıkmayan haftalarda fazla RapCaviar dinlemenin zararları diyelim. Smiley
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
December 04, 2024, 01:39:36 PM
la bütün sene döne döne bunları dinlemişim ki;
ceza holocaust
ankara anonim erik dalı gevrektir
İbrahim Tatlıses - Eşarbını yan bağlama
Laitf Doğan - Kınalı Kuzu
Ferdi Tayfur - Zengin olursam
Ender Balkır - Ruhumda Sızı

Ben eskiden Loreena Mckennit - Kitaro felan dilerdim. ne olmuş bana?
hero member
Activity: 1596
Merit: 773
December 04, 2024, 01:13:11 PM
Bu seneki sayılarda hata varmış gibi geldi. Sırf arabada bile 100 kere dinlediğim parça için sene boyu 30 çalma gösteriyor, bunun olması bence imkansız. Neye göre nasıl yaptılar analizi bilmiyorum ama pek sağlıklı gelmedi bana.
Bakalım her sene olduğu gibi çok ses getirecek mi. Sırf şu sene sonu karnesi için bile spotify kullanan insanlar var, acayip reklam dönüyor Cheesy

Spotify’ın son veri topladığı sene sanırım bu yıl olacak. 2025 Wrapped olmayacak gibi duruyor. Bir yandan eğlenceli bir olay. Sene sonunda müzik tarzınızın aslında hiç de sandığınız gibi olmadığını görebiliyorsunuz. Cheesy Benim de neredeyse defalarca çaldığım şarkılar listede yoktu veya sonlardaydı. Alakasız belki bir iki kez dinlediğim şarkılar popüler olarak gösteriliyordu. Neye göre bir algoritması var çözemedim. Tüm bir yıl arabesk şarkılar dinleyip yılı kurtarmak için son günlerde The Weeknd dinleyen kitle için yapılan meme’iler şahaneydi valla. Spotify yaptığı bu uygulama ile sene sonu sosyal medyada iyi gündem oluşturuyor.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
December 04, 2024, 12:47:43 PM
Bu seneki sayılarda hata varmış gibi geldi. Sırf arabada bile 100 kere dinlediğim parça için sene boyu 30 çalma gösteriyor, bunun olması bence imkansız. Neye göre nasıl yaptılar analizi bilmiyorum ama pek sağlıklı gelmedi bana.
Bakalım her sene olduğu gibi çok ses getirecek mi. Sırf şu sene sonu karnesi için bile spotify kullanan insanlar var, acayip reklam dönüyor Cheesy
member
Activity: 112
Merit: 176
December 04, 2024, 10:53:23 AM
müzikseverlerin neredeyse tüm yılının bir özetini geçen ve istatistiklerini paylaşan Spotify Wrapped yayınlandı.

linke tıklayarak telefonunuzdan tüm yıl en çok hangi şarkıyı dinlediğinizi, kimi en çok dinlediğinizi vs. görebilirsiniz.
benim sonuçlarım bu şekilde;

beklentilerim de bu yöndeydi zaten. 16k dakika biraz az ama gelecek sene o da artacaktır, son zamanlarda çok arttırdım müziğe ayırdığım süreyi.,

sizin sonuçlarınız nasıl geldi? üstünü çizmek istedikleriniz var mı? Wink
Jump to: