Author

Topic: 2024 yılı Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri (Read 46 times)

full member
Activity: 154
Merit: 115
Ülkemiz ekonomisi dolara karşı 34,3 lira değerinden güçlü duruyor. Yok yok sadece 34,3 temsili rakam gerçeği yansıtmıyor daha fazla değer kaybetti.
Gerçek ekonominin söylediği lira dolara karşı 40-45 seviyesinde, hissedilen rahatlıkla 40 denenebilir.
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
İsminde “Lira” geçen para birimleri maalesef değer kaybetmişler bu süreçte. En büyük kaybı da Lübnan Lirası yaşamış gibi görünüyor. Türk lirasının tahtından eden Lübnan Lirası normal bence çünkü ülkede uzun zamandır ekonomik bir kaos var. İşte haberlerde görüyordum bankalardan parasını çekemeyen insanların olduğu bir dönemler yaşadı Lübnan. En son İsrail saldırılarıyla da daha da zayıfladı ekonomik anlamda. Bu listede daha uzun süre yer alacaklara benziyorlar.

Umarım bu listenin tersinde yani en çok değer kazanan para birimleri listesinde de ülkemizin para birimini görmek nasip olur.
Bu da liranın kaderi sanırım.Bunu listeye bakınca ben de farkettim.Maalesef ne Mısır Lirası, Ne Suriye Lirası, ne Lübnan lirası iş yapıyor.Kötünün iyisi bizimkisi, bizim durumumuz da içler acısı ne yazık ki.

İnşallah yakın zamanda tekrar o güzel günlere döneriz ama güzel günlere dönmemiz için vatandaşı boğmak da gerekmiyor.

İnsanları üzmeden bu süreç yönetimi gerekiyor.
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
İsminde “Lira” geçen para birimleri maalesef değer kaybetmişler bu süreçte. En büyük kaybı da Lübnan Lirası yaşamış gibi görünüyor. Türk lirasının tahtından eden Lübnan Lirası normal bence çünkü ülkede uzun zamandır ekonomik bir kaos var. İşte haberlerde görüyordum bankalardan parasını çekemeyen insanların olduğu bir dönemler yaşadı Lübnan. En son İsrail saldırılarıyla da daha da zayıfladı ekonomik anlamda. Bu listede daha uzun süre yer alacaklara benziyorlar.

Umarım bu listenin tersinde yani en çok değer kazanan para birimleri listesinde de ülkemizin para birimini görmek nasip olur.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Doların bu ekonomik gidişatta gerçekten 40 liraların üzerinde olması gerekiyordu. Yalan yok benim beklentim de öyleydi, demek ki ekonomimiz güçlenmeye başladı Cheesy
Kemerleri sıka sıka devam ediyoruz, hala paramız değer kaybediyor ama uçurumdan yuvarlanıyorken artık hızımız artmıyor, engellere vurup yavaşlamaya başladık. Bakalım gelecek seneye nasıl bir başlangıç yapılacak
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
öyle deme bak öyle dedinmi küsüyorlar sen dolar %14 değer kazandı diyeceksin yıllardır hep dolar değerlendi derler değilmi kimse tl'nindeğersizliğini bilmez adama söylersin dana gibi suratına bakarlar
copper member
Activity: 1190
Merit: 925

Zirvede Lübnan lirası varken, ikinci sırada Etiyopya Birri var.Naira ve Mısır lirası kaderi paylaşan diğer para birimleri.

Biz ise beklentilerden daha iyi durarak sadece %14’lük bir kayıp yaşadık.Yılsonu dolar beklentisi 40 liralar iken yılın sonuna yaklaştığımız günlerde 34.3 liralarda tutmayı başardı ülkemiz dolar karşısında.
Jump to: