Author

Topic: 2024 yılının Vergi Karnesi (Read 23 times)

legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
Today at 02:02:00 PM
Alman arge yapıyor, binlerce işçi çalıştırıyor, fabrika kuruyor, kafa patlatıyor dizayn kasıyor ve ortaya bir otomobil çıkarıyor; bizimkiler koydukları vergi ile Alman’ın o kadar risk alarak, yatırım yaparak sattığı üründen elde ettiğinden daha fazla kar ediyor.

Şu dünyada emek işi boş iş gerçekten. Devletin oldu mu bmw, merso, vw, audi hepsinden fazla kazanıyorsun hem de sıfır efor ile.

Bir KHK imzaladın mı milyonlarca kölenden sıfır maliyetle gelir üretiyorsun.

Vergi geliri adeta bir bacasız sanayi.
full member
Activity: 75
Merit: 25
Today at 09:56:47 AM
Son soruya yanıt vereyim, bizim ülkemizde vergi olmazsa olmaz. Vergisiz bir Türkiye düşünüyorum, devlet bu haliyle bile eksi 2 trilyon lira açık veriyorsa, vergiler olmadan batar, iflası verir. Herkes gibi ben de vergiye karşıyım da kardeşim üretemiyoruz ki? Bir şeyler üretirsek belki vergiye ihtiyaç duymayız ama üretmezsen mecburen insan üretmek için ikinci çocuğa ayda 1500 tl, üçüncü çocuğa ayda 5000 tl önerirsin. Çünkü senin tek kaynağın insan. İnsan ev aldı mı al vergini, araba aldı mı al vergini, evde emlak vergisi, kirada gelir vergisi… Vergide af yapmasalar bu açığın da bir kısmı kapanacaktı ama maalesef büyük şirketlerin vergisini silmekle meşguller.
sr. member
Activity: 770
Merit: 442
Today at 08:23:48 AM
2024 Ocak-Aralık ayı arasında

Merkezi yönetim bütçe giderleri : 10 Trilyon 777 Milyar TL.
Merkezi yönetim bütçe gelirleri : 8 Trilyon 670 ,9 milyar TL.

Bütçe Açığı : 2 Trilyon 106 Milyar TL.  olarak kayıtlara geçmiş.

Aşağıda göreceğiniz üzere vergi gelirlerinin de %51.71’i KDV+ÖTV toplam tahsilatından oluşmaktadır.

2023 yılı ile 2024 yılının vergi kıyası ise aşağıdaki gibi olmuştur :

Bizim ülkede vergi olmazsa ülke ne yapar?

Kaynak : https://t24.com.tr/yazarlar/murat-bati/2024-yili-vergi-karnesi,48107
Jump to: