Author

Topic: 2030 ve 2034 Dünya Kupalarını düzenleyecek ülkeler belli oldu (Read 141 times)

hero member
Activity: 1484
Merit: 936
Ülkemizin hali hazırda trafik ulaşım gibi başlı başına sorunu varken birde organizasyon olduğu zaman hiç içinden çıkılmayacak hale geleceği ortada. Şampiyonlar Ligi finalinde sarı araç rezilliği zaten gündemdeydi. Millet olarak ne ekersek onu biçeceğimizi öğrendiğimiz zaman ve ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerlediğimizde bir çok şeyin değiştiğini göreceğiz.

Para bir çok kapıyı açar bu nedenle araplarda para olduğu için bir şekilde bu organizasyonu almaları çok doğal, adamlar değişik şeylerle tatmin olma peşindeler.
sr. member
Activity: 770
Merit: 442
2030 ve 2034 dünya kupalarını görür müyüz görmez miyiz bilmiyorum da, ülkece ev sahibi olamazsak gidemiyoruz herhalde. 2002’de gittik, 2026’da gitmeye çalışacağız ancak pek umutlu değilim. Umarım gideriz de şöyle bir dünya kupası görürüz birlikte. 34 dünya kupası tamamen maddi çıkarlarla dolu. Eminim ki suudlar 1 milyar Euro falan rüşvet vermiştir.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Ben ortaklıkları sevmiyorum. Dünya Kupası 4 yılda bir yapıldığı için herkese sıra gelmiyor, bu şekilde daha geniş bir katılım hedefleniyor bunu anlayabiliyorum ama Dünya Kupası ismini söylediğimiz zaman ülke adı ve yıl olarak çıkması lazım. Örneğin Fransa 98 dediğimiz zaman herkesin aklına o kupa geliyor. Şimdi İspanya-Fas-Portekiz 30 mu denecek? Smiley
Afrika'da Dünya Kupası en son 2010 yılında Güney Afrika'da yapılmıştı. Bu aynı zamanda o kıtada ilk kupaydı. Şimdi yeniden Afrika'ya kupa gidecek ama Avrupa ortaklığıyla.
Kupa 2022'de Katar'da yapılmışken 2034'te Suudi Arabistan'ın alması garip olmuş. Parayı bastıran kupayı oynatacak olduktan sonra futbolun güzelliği ortadan kalkıyor. Bu arada Suudi Arabistan reklama iyi para bağlamış. Daha şimdiden sosyal medyada kupanın reklamları dönmeye başladı.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Hükümet değişse de yeni gelecek hükümeti tahmin edebiliyor muyuz? Gerçekten bizi ileriye götürebilecek siyasiler geleceğine inanıyor musunuz?

Bizi ileriye götürebilecek siyasilerin seçilme şansı var mı? Bu siyasilerin başa geçme şansı yok, başa geçecek olan elbette kötünün iyisi olacaktır. Şu anda siyasi arenada kusursuz ya da dört dörtlük diyebileceğimiz bir siyasi yok. Zaten başa geçme olasılığı olan ya da o koltuğa oturtulacağını düşünebileceğimiz 2 ya da 3 kişi var, onların da uzun vadede ülkenin geleceğini kurtarabileceği gibi bir düşünce pek inandırıcı gelmiyor.

Yine de mevcut durum ile devam ettiğimiz sürece biz sadece hayal kurabiliriz. Bir şeylerin değişmemesi durumunda yapılacak hiçbir şey kalmamış olacak Smiley
member
Activity: 112
Merit: 176
katar dünya kupası stadyumlar ve etkinlikler açısından güzeldi kabul etmek lazım adamlar hakkını verdi. umarım ilerideki dünya kupaları da bu şekilde olur, ama genel olarak bence de çok yüksek miktarda para dönüyor.
hero member
Activity: 868
Merit: 698
Enjoy 500% bonus + 70 FS
Hükümet değişmedikten sonra Türkiye’nin böyle bir organizasyonu alma şansı yok. Bütün dünyanın izlediği en baba organizasyonlardan birinde insanlar ellerinde biraları ile maç izlemek ister, bu kadar kısıtlamanın olduğu yerde onu da rahat rahat yapamazsınız.

Araplar gibi parayı basma şansımız da yok, doğal olarak bize bir şampiyona ufukta görünmüyor. Biz tek maçlık organizasyonların bile altından kalkamıyoruz, bunu nasıl başaracağız? Smiley

Hükümet değişse de yeni gelecek hükümeti tahmin edebiliyor muyuz? Gerçekten bizi ileriye götürebilecek siyasiler geleceğine inanıyor musunuz? Şu an hiç bir siyasi bizi refaha götürecek zihniyette değil. Hepsi cebimi nasıl doldururum derdinde. Baştakiler zaten artık şu an öyle bir stratejideki halkın ev araba almasını geç, iş bulmasını bile hayalci görüp, tavsiye olarak iş kurmalarını öneriyor. İstihdam sıfır. Eğitim sıfır, liyakat sıfır. Yeni gelecekler umarım gerçekten ülke için hayırlara vesile olacak işler yaparlar yoksa biri gider diğeri gelir. Biz yine şeylere bize vermezler diye bakarız.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Hükümet değişmedikten sonra Türkiye’nin böyle bir organizasyonu alma şansı yok. Bütün dünyanın izlediği en baba organizasyonlardan birinde insanlar ellerinde biraları ile maç izlemek ister, bu kadar kısıtlamanın olduğu yerde onu da rahat rahat yapamazsınız.

Araplar gibi parayı basma şansımız da yok, doğal olarak bize bir şampiyona ufukta görünmüyor. Biz tek maçlık organizasyonların bile altından kalkamıyoruz, bunu nasıl başaracağız? Smiley
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Katar, Suudi Arabistan gibi yerlerdeki futbol organizasyonlarının tamamı paraya bakıyor. Organizasyonun kültürüne ters buralarda yapılacak organizasyonlar. UEFA görüp görebileceğiniz en çakal oluşumlardan biri. Tabi ki paraya bakacaklardı. İmkanları olsa tüm organizasyonları Arap yarımadasında yaparlar. Bunlardaki para hırsı öyle bir şey. Tepki çekmemek için araya Portekiz, İspanya’yı eklemişler. Türkiye’nin bu organizasyonları yapacak kapasitesi mevcut ve gayet başarılı bir şekilde yerine getirir. Daha önce UEFA’nın Türkiye’ye verdiği organizasyonlar buna örnek olur.
hero member
Activity: 1442
Merit: 256
Komite de ben olsam ben de Türkiye'ye vermem ne olimpiyat ne de dünya kupası organizasyonu..
Ne stadyumlar adam akıllı ne de ulaşım. Ne de başka şeyler nereden tutsan elinde kalıyor. Daha önce U21 düzenlendi de ne oldu tribünler bomboş kaldı. 
legendary
Activity: 1946
Merit: 1762
Hani Türkiye'nin 2034 için mi ne şansı vardı diye hatırlıyordum? Demek ki yeteri kadar oy alamadı. Belki de Şampiyonlar Ligi finali vaktindeki yetersiz hizmetin de etkisi olmuştur. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın hali gibi faktörler dikkate alınmış olabilir. Aslında çok güzel statlarımız var onlarda yapılacak şekilde de anlaşılabilirdi. 2034 Suudi Arabistan detayını görünce aslında akla ilk para da geliyor. Grin Kim bilir ne kadar para teklif ettiler. Futbolun artık tamamen para ile yönetilmesi üzücü bir durum.
member
Activity: 75
Merit: 25
2030 Dünya kupasını İspanya, Fas ve Portekiz ortaklığıyla yapılacakkken, 2034 yılında ise Suudi Arabistan tek başına bunu almayı başardı. Katar’a bir veren Fifa, yine parayı almış olacak ki 10 sene sonranın dünya kupasını Suudilere verdi. Bizler Türkiye’de bir dünya kupası göremeden göçüp gideceğiz herhalde.

Kaynak : https://www.diken.com.tr/2030-ve-2034-fifa-dunya-kupasinin-ev-sahipleri-belli-oldu/
Jump to: