Hocam valla mining işinden nerdeyse hiç anlamıyorum desen yalan olmaz ama makinalar falan kurduğunuz sistem sağlama benziyor. Hayırlı olsun diyelim, ayıp olmazsa kaça mal oldu merak ettim böyle bir sistem ?
Mininig işinde yeniyim. Yaklaşık olarak iki aylık araştırma ve inceleme sonucunda cihaz yaptım. RX470 ve RX480 siparişlerimde yolda onlar tamamlanınca onlarla da yapacağım. Şuanki makine çok güzel oldu. Ekran kartlarının sıcaklığı 76 dereceyi geçmiyor. Bilgisayarın çok hızlı çalıştığını da eklemeliyim. Aynı zamanda hem mining yapıp hemde bilgisayarı kullanınca sorun çıkmıyor. Ben parçaları farklı yerlerden aldığım için 12 000 TL ye mal ettim. Marangoza gidip verdiğim ölçülerde kesim yaptırdıktan sonra eve gelip kendim montajını yaptım. Şuanda nicehash miner ile ETH kazımı yapıyor makine. Tabi daha ucuza yada daha pahalıya mal etmek mümkün. Mesela ekran kartları hepsiburada da var stokta ve tanesi 2499 TL. Sadece ekran kartları 15000 TL yapıyor. Ama yurtdışından alınca daha uyguna geliyor. En pahalı şey zaten ekran kartları. Ekran kartı ve PSU için gümrük vergisi ödedim. Diğer parçaları gümrük vergisi ödemeden adım. Anakart italyadan. PSU amaerikadan. Riser lar çinden. Ekran kartları almanyadan. Diğer parçalar Türkiye'den. Bu arada sana ucuz PSU almanı söyleyenlere güvenme EVGA PSU al keyfine bak.
Merhaba, mining işinde yeni olduğun belli ve heyecanlı olduğunda belli.
ekran kartlarının hepsinin sıcaklığı 76 derece değildir eminim. kartların aralarını çok yakınlaştırmışın en soldaki kart ile en sağdaki kart arasında minimum 5 derece fark vardır.
mining yaptığın için bilgisayarın cpu'su çok fazla kullanılmaz, bu yüzden normal olarak bilgisayarı kullanabilirsin(internette gezmek için vs)
nicehash'ı kullanırken fee ücretlerini hesaplamayı unutma genelde yeni başlayanların bunları unuttuğu için söylüyorum,(nicehash+claymore+stale/invalid share yaklaşık %10'ları bulabiliyor.) 2500 liralık r9390X yerine 1000liralık r9390 alman çok daha iyi olacaktı, aralarında yalnızca 1-2MH/s fark ediyor.Doğru kart seçmek bu işteki en kritik olaydır. PSU konusunda iyi etmişin fakat 2'ye bölebilirdin, bunu yeni rig'inde araştırmanı tavsiye ederim. sanıyorum ki 300$ civarı 1600W psu yerine, 2 adet 150$'lık 1000W Psu çok daha iyi olacaktır.
Hayırlı olsun.