Author

Topic: 23 Ekim 2024 TUSAŞ Terör Saldırısı (Read 269 times)

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
October 26, 2024, 04:37:17 PM
Yılmaz ozdili izlerseniz eskiden güvenliğin çok sağlam olduğunu görürsünüz mevcut yapı herşeyi bozdu.
legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
October 26, 2024, 11:04:29 AM
Bir taksi ile çok kolay ve teçhizatlı bir şekilde tusaş’a kadar giren 2 terörist saldırı yapabiliyor. Çok ilginç değil mi?
Tamam o taraf personel çıkışı olabilir teröristler bunu da göz ardı etmemiş ve zayıf tarafını bulmuşlar ama burası özel güvenlikler ile korunacak bir yer mi ?
Bence değil.

İçeride binlerce mühendis var, üretim yapılıyor, Türkiye’nin bu konuda en önemli en stratejik noktası bu. Normalde askeri bir koruma düzeyi olması şart, içeride her şey bu kadar katıyken nasıl oluyor da kapıya bu şekilde gelebiliyorlar?
Orada çalışan kişiler servis yoğunluğundan o kadar sıkılıyor ki git gel 70-80 km mesafeleri bile kendi araçları ile gidiyor. 15 bin kişinin çıktığı bir kapı düşünün, ülkedeki çoğu ilçeden daha kalabalık bir kampüs burası. Saati isteseler çıkış saatine denk getiremezler miydi? Bunu gerçekten merak ediyorum
Ben de bunu merak ediyorum. Çıkış saati belli acaba bilerek mi o saatte yapmadılar veya yapamadılar. Mantıklı olan şey kalabalıkta saldırı yapmak ama bunu başaramamaları büyük başarı. Bence böyle birimleri mutlaka askeri personel korumalı. Güvenlik görevlisi şehit Atakan Şahin, kadın teröristi yaralamasaydı belki bugün başka şeyleri konuşuyor olacaktık. Allah şehadetini kabul etsin. Mekanı cennet olsun inşallah.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
October 24, 2024, 11:46:56 AM
Bir taksi ile çok kolay ve teçhizatlı bir şekilde tusaş’a kadar giren 2 terörist saldırı yapabiliyor. Çok ilginç değil mi?
Tamam o taraf personel çıkışı olabilir teröristler bunu da göz ardı etmemiş ve zayıf tarafını bulmuşlar ama burası özel güvenlikler ile korunacak bir yer mi ?
Bence değil.

İçeride binlerce mühendis var, üretim yapılıyor, Türkiye’nin bu konuda en önemli en stratejik noktası bu. Normalde askeri bir koruma düzeyi olması şart, içeride her şey bu kadar katıyken nasıl oluyor da kapıya bu şekilde gelebiliyorlar?
Orada çalışan kişiler servis yoğunluğundan o kadar sıkılıyor ki git gel 70-80 km mesafeleri bile kendi araçları ile gidiyor. 15 bin kişinin çıktığı bir kapı düşünün, ülkedeki çoğu ilçeden daha kalabalık bir kampüs burası. Saati isteseler çıkış saatine denk getiremezler miydi? Bunu gerçekten merak ediyorum
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
October 24, 2024, 09:31:13 AM
Bence değil.

orada arkadaşım çalışıyor saldırı 5 dakika sonra yapılsa çok ciddi kayıplar yaşanabilirmiş tam iş çıkışı saati millet servislere biniyorlarmuş çatışmanın olduğu yere siviller girebiliyormuş oraya kadar girebilmeleri her ne kadar silahla girmeleri anormal olsada sen ben herhangi biri oraya kadar girebiliyormuş.
İçeriye alınanların bildiğim kadarıyla telefonuna bile sensör yerleştiriyorlarmış. Fotoğraf çekmenin yasak bile olduğu yerde taksiyle 2 teröristin eylem yapması hiç ama hiç normal değil. Bu tarz yerlerde neden özel eğitilmiş askerlerin yer almadığı ise ayrı bir tartışma söz konusu. Bu tamamen bir güvenlik zaafiyetinden kaynaklı.
legendary
October 24, 2024, 06:59:04 AM
Bence değil.

orada arkadaşım çalışıyor saldırı 5 dakika sonra yapılsa çok ciddi kayıplar yaşanabilirmiş tam iş çıkışı saati millet servislere biniyorlarmuş çatışmanın olduğu yere siviller girebiliyormuş oraya kadar girebilmeleri her ne kadar silahla girmeleri anormal olsada sen ben herhangi biri oraya kadar girebiliyormuş.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
October 24, 2024, 06:55:06 AM
Bence değil.
member
Activity: 312
Merit: 65
October 24, 2024, 03:33:46 AM
Türkiye'deki tüm havalimanlarında olası terör saldırılarına ilişkin turuncu alarm verildi. (DHA)

https://x.com/Haber/status/1849367699471626731
legendary
October 24, 2024, 02:11:32 AM
Dünde dedim mhp başkanının talebinden sonra alkışlayanlara kadar hepsinin yargılanması lazım. Al sana bir gün sonra olan olaylar ne yani bu kansızları mı meclise çağırıyorsun?

Dün olan patlama ile ilgili MHP lideri acilen sorguya alınması gerekli ne biliyorda konuşuyor bir gün sonra bu olaylar oluyor?
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
October 24, 2024, 01:45:15 AM
Kritik bir yerin bu kadar kolay aşılması çok fazla soru işareti barındırıyor. Teröristle müzakere olunmayacağı bu hain saldırı ile bir kez daha netleşmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkenin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri olan, en kritik savunma sanayine sahip bir yere terör saldırısı gerçekleştiriliyor. Hazırlık yapılmış bir saldırı ve öncesinde keşif yapılmıştır. Bunlar yaşanmadan neden önlenemedi. Çünkü saldırı gerçekleştirilen yer basit bir yer değil. “Hainlere inat daha fazla üreteceğiz, daha fazla çalışacağız.” TUSAŞ Mühendisinin mesajı çok net.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
October 24, 2024, 01:18:14 AM
Aslında coooook şey var aklıma gelip de yazmak istediğim ama şimdilik kenarda dursun, Allah şehitlerimize rahmet eylesin,  yaralilarimiza da tez zamanda şifa versin inşallah.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
October 23, 2024, 04:57:48 PM
Gündemle her ne kadar ilgilenmek istemeyen toplumun bir kısmındaki insanlar olsa da gündemin içine itiliyor. İnterneti bu kadar uzun kısıtlamak neden, açın da millet işine gücüne baksın. Engellenecek şeyler engellenmez, engellenmeyecek şeyler engellenir yıllarca böyle oldu. TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
October 23, 2024, 03:06:15 PM
internetin hala kapali olmasi “birilerinin bize verdigi mesaji cok net bir sekilde ortaya koyuyor”; yani toplum gundemle ilgilenmese bile zorla “ilgileneceksin” diyolar… abicim oldu bitti. aç kepenkleri mnakoyim. elli saat senin gundemini konusacak degiliz. olan oldu ve ilk defa olmuyor. kac saat oldu internet kapali. bu neyin sansuru mna. interneti kapattin da ne oldu zaten daha adam yeni saldirmisken naklen izledik goruntuleri. vallahi satarim köyü; mala bağladilar iyice.

Damadın e-mail hesabı patladığında ve mailler leak olduğunda,  Google Drive, Microsoft One Drive, Google Adsense, Dropbox, Google Analytics, GitHUB vs  gibi insanların ve şirketlerin peşin para ödeyerek, ücreti ödenmiş olarak kullandığı servisleri 1 dk bile düşünmeden bloke ettiler.

Google ve Yahoo IP GateWay lerini blok ettiler.    Yine de Leak olmaktan kurtulamadılar.   Zavallıca ve çaresizce.

Şimdi bütün milletin bilgilerini  internete leak ettiler ve siklerinde değil.

Bu da internetten anladıkları

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7pNTsY5iY

Bu durum şunu gösteriyor ki; Bunların hoşlanmadığı bir durum olduğunda emirle, komutla, uzaktan kapatılabilecek her hizmeti ve servisi kapatabilirler.   Uydu sinyal akışı, (Tüm tv kanalları ve karasal olmayan uydu radyoları) , belki de GSM ağı da buna dahil olabilir. İnternet zaten söylemeye gerek bile yok .
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Enjoy 500% bonus + 70 FS
October 23, 2024, 02:08:07 PM
internetin hala kapali olmasi “birilerinin bize verdigi mesaji cok net bir sekilde ortaya koyuyor”; yani toplum gundemle ilgilenmese bile zorla “ilgileneceksin” diyolar… abicim oldu bitti. aç kepenkleri mnakoyim. elli saat senin gundemini konusacak degiliz. olan oldu ve ilk defa olmuyor. kac saat oldu internet kapali. bu neyin sansuru mna.
Videolar zaten hazırda vardır. İnternet üzerinden erişime izin verildikten sonra yine yüklenecek. Neyin erişim kesintisi bunu da anlamadım. Zorla uzattırılıyor bu kadar ben de anlamadım. Önceleri erişim engeli gelip bir kaç saat kapalı kalıyordu anlıyorum ama şimdi bu iş çok fazla uzamadı mı? Allah şehitlerin mekanını cennet eylesin.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
October 23, 2024, 02:06:13 PM
internetin hala kapali olmasi “birilerinin bize verdigi mesaji cok net bir sekilde ortaya koyuyor”; yani toplum gundemle ilgilenmese bile zorla “ilgileneceksin” diyolar… abicim oldu bitti. aç kepenkleri mnakoyim. elli saat senin gundemini konusacak degiliz. olan oldu ve ilk defa olmuyor. kac saat oldu internet kapali. bu neyin sansuru mna. interneti kapattin da ne oldu zaten daha adam yeni saldirmisken naklen izledik goruntuleri. vallahi satarim köyü; mala bağladilar iyice.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Enjoy 500% bonus + 70 FS
October 23, 2024, 01:18:00 PM
Daha operasyon gerçekleştirilmeden teröristler içerdeyken kurumun CCTV görüntüleri yayınlanıyor. Bu saldırıda ya içerden destek aldılar. Ya da kurumda çok ciddi bir güvenlik açığı var. Bu görüntüler öyle herkesin erişebileceği şeyler değil.

İçeriden destek alma ihtimalleri çok fazla yok bence ancak sisteme belki uzaktan erişim sağladılarsa ve güvenliği aşabildilerse bu ihtimal dillendirilebilir. Sonuçta beş şehidimiz var diye biliyorum.Taksiciyi de öldürüp arabanın arkasına koymuşlar. Hainlerin PKK mensubu olduğu ortaya çıktı. Bir terörist 1992 Beytüşşebap doğumlu. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
October 23, 2024, 12:04:50 PM
Daha operasyon gerçekleştirilmeden teröristler içerdeyken kurumun CCTV görüntüleri yayınlanıyor. Bu saldırıda ya içerden destek aldılar. Ya da kurumda çok ciddi bir güvenlik açığı var. Bu görüntüler öyle herkesin erişebileceği şeyler değil.
legendary
October 23, 2024, 11:59:20 AM
Acilen eski iç işleri bakanı ve mevcut bakanlık bu konuda net bir açıklama yapmalı. İstihbarat nasıl bir zaafa sahip nasıl olurda en güvenli olacak yerlerde bu gibi saldırılar olur. Nasıl oluyorda Bahçeli'nin aciklamasindan sadece bir gün sonra bu oluyor.

legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
October 23, 2024, 11:02:22 AM
Türkiye’nin en kritik noktalarından birisine saldırıyorlar. Çalışanlar dışında kimsenin yanına yaklaşamayacağı yere uzun namlulu silahlar ile girip insanları öldürüyorlar, bu nasıl olabiliyor? Hem de böyle kritik bir zamana denk geliyor, rastlantı olabilir mi? Hiç mantıklı gelmiyor.
Güvenlik olarak büyük bir eksiğimiz var bir kere daha görmüş olduk. Umarım saldırıların devamı gelmez, bir dönem arka arkaya saldırı yapıyorlardı etrafa. O günlere dönmeyi hiç istemiyorum
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
October 23, 2024, 10:58:24 AM
Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp kütlelerine yutturabiliyorlar o yüzden neden olmasın? Bunların kütle yıllardır akıllanamadıysa biz ne yapabiliriz sonuçta çoğunluk onlar.
Büyük oyunun içinde ölen öldüğüyle kalıyor. Yarın başka bir olay olur bu da unutulur. Ölenlerin ailesi ve yakınlarına üzüldüm. Bir hiç için hayatlarını kaybettiler. Gelecek için kimsenin umudu kalmadı bu topraklarda. Hayatta kalmaya çalışıyoruz sadece.
full member
Activity: 287
Merit: 100
October 23, 2024, 10:49:45 AM
aynı senaryolar aynı teraneler, olan ölenlere oluyor  Angry
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
October 23, 2024, 10:27:35 AM
Bant daraltma var

TR  ye gün içinde uzaylı istilası olursa şaşırmayacağım artık
legendary
Activity: 1122
Merit: 1019
Bitcoin Trader
October 23, 2024, 10:26:12 AM
Al sana çözüm süreci PKK ile işbirliğimi olacak.  Bu duruma bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Düşünün bir parti başkanı çıkıyor ve grup toplantısında Abdullah öcalana meclisde konuşması için çağrıda bulunuyor. peşine böyle bir olay çıkıyor.

Allah ölenlere rahmet eylesin yaralanlara acil şifalar dilerim.

Çok büyük bir oyun oynanıyor ve şuanda TR de sosyal medya kısıtlaması söz konusuymuş yine.
sr. member
Activity: 1050
Merit: 277
October 23, 2024, 09:16:20 AM
Bahçeli'nin Öcalan açıklamasının ertesi günü TUSAŞ'a terör saldırısı düzenlendi. Maalesef ölü ve yaralılar var.

Haber metni:

Son dakika haberine göre Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise açıklamasında, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi. Öte yandan terör saldırısını gerçekleştiren teröristin TUSAŞ'a giriş görüntüleri ortaya çıktı.

Kaynak

Görüntüler:

link 1
video 1
video 2
görsel 1
görsel 2

Jump to: