Bir aralar bitcoin wallat - key karekodlarını basma fikrini duymuştum bir yerlerden, bunla ilgili söyleyebileceğiniz var mı ?
Teşekkür ederim, private ve public key için 3d printer ile QR kod üretmek mümkün fakat 3 boyutlu yazıcılar alt katmandan üst katmana doğru üst üste ekleyerek ürünleri bastıkları için ilk önce QR kodun beyaz kısmını basmak gerekiyor, belli bir katman sayısına ulaşınca siyah filamenti takıp o şekilde devam etmek gerekiyor. Eski çalıştığım firma olan 3Dörtgen'de bu şekilde Bitcoin ödemelerini kabul ettiğimiz QR kodu büyük bir şekilde basmıştık.
Açıkçası beyaz- siyah katman işini düşünmemiştim. Beyaz uygun bir zemin üzerine 3d yazıcı ile karekod işlenir mi ? Zamandan da bayağı tasarruf edilir. Görselliği biraz arka plana da atarsak çok katman işlemeden kısa sürede ince bir tabaka da iş görebilir belki. Tabii az katmanın dayanıklılığı da düşük olur. Niye üzerine düşüyorum derseniz, gelecekte kullanılacağını düşünüyorum. Mesela şuan markette ürünlerin barkodunu okutuyorlar, ileride ödeme yapmak için biz karekodu okutup geçebiliriz. (Buna benzer şeyler şuan da mevcut biliyorum.)