Author

Topic: 3 milyar euro için ülkeye mülteci yuvası yapanlar (Read 60 times)

member
Activity: 56
Merit: 80
3 milyar euro 85 milyonluk bir halk için pek bir şeyi değiştirmez diye düşünüyorum. Ama böyle bir paraya nesiller boyunca izi kalacak 3 milyon kişiyi almanız 85 milyonu çok ciddi şekilde etkiler. uzun vadede her bir mülteci veya her neyse, sonuç olarak çocukları oluyor (fazlasıyla) ve bu büyüme sadece 3 milyonla kalmıyor.

keşke mülteciler hakkında genelleme yaparak konuşmasak ama malesef şu anda ülkemizin hiç uğraşması gereken durumlar değil. 3 milyon mülteciden kaçı ülke yararına iş yapacak mesela?
3 milyar euro 85 milyonluk bir halk için pek bir şeyi değiştirmez diye düşünüyorum. Ama böyle bir paraya nesiller boyunca izi kalacak 3 milyon kişiyi almanız 85 milyonu çok ciddi şekilde etkiler. uzun vadede her bir mülteci veya her neyse, sonuç olarak çocukları oluyor (fazlasıyla) ve bu büyüme sadece 3 milyonla kalmıyor.

keşke mülteciler hakkında genelleme yaparak konuşmasak ama malesef şu anda ülkemizin hiç uğraşması gereken durumlar değil. 3 milyon mülteciden kaçı ülke yararına iş yapacak mesela?

adam niye ülke yararına iş yapsın hacı? adamların parası verilmiş gelmiş bakacaksın fayda beklemek neden? faydasını para alarak kabul etmişssin
ben de diyorum ki 3 milyar euro 3 milyon kişiyi almak için yeterli bir para değil. zaten parayla insan alınmamalı, neyiz biz köpek bakıcısı mıyız para karşılığı insanlara bakıyoruz? madem 3 milyar euro aldın, bari ülkenin yararına da bir şeyler yapsa 3 milyon kişi. durumdan yakınıyorum yoksa ben de onlardan bir şey beklemiyorum
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Para için ülkeye kontrolsüz bu kadar fazla mülteci sokulmamalıydı. Kontrollü alınsaydı mülteciler belki de en az problemleri yaşardık belki de faydamıza bile olurdu. 3 milyar euro alındıysa eğer. Şu zamana kadar maddi olarak daha fazla zararı olmuştur o kadar fazla insanın. Ülkenin refah seviyesini yükseltecek olan insanlar Avrupa, Amerika yada Avusturalya benzeri ülkelere gitti bize de eğitimsiz, cahil olanları kaldı.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452

adam niye ülke yararına iş yapsın hacı? adamların parası verilmiş gelmiş bakacaksın fayda beklemek neden? faydasını para alarak kabul etmişssin
member
Activity: 56
Merit: 80

legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
  Kimsenin hiç bir siyasi partinin, siyasetçinin vatandaşın refahını taktığı falan yok.  Seçmenin geçim derdi, yaşam savaşı, huzur, insan gibi sosyal yaşama ihtiyaçları, hiç birinin umurunda değil.
Her hangi bir partiyi hedef almıyorum. Hepsi öyle (en azından elinde kayda değer belirli bir gücü tutanlar öyle) .

Yukarıda saydıklarımı önemseyen  siyasetçileri say deseler bunca yıllık hayatımda 5 ten fazla kişi söyleyemem. Çok zorlarsam 10 olur belki. Bunların çoğu da yaşamıyor zaten.  

Her kim eline gücü geçirirse 180 derece değişiyor kapağı kayıyor. Demek ki sorun şu; Kimsenin eline çok güç ve yetki vermeyeceksin. Siyasetçi dediğin her an gücü kaybetme, makamını kaybetme ihtimali ile orada bulunacak.

Ülkeyi düşürdüğü en ufak olumsuz durumda, istifası beklenmeyecek direk  görevi düşecek. Söylediği her yalanda, yerine getirmediği her söz de bu sistem çalışacak.  

Ama bizde öyle mi . Yooo,  herkes,  Hem canım cennette olsun, hem sikim amcıkta dursun modunda takılıyor.  
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
değil 3 milyar Euro, para için asla ülkeye böyleleri sokulmamalıydı, sınır namustur sözünü bilmiyorlar sanırım  ki sınırlarda olan mayınları kaldırıyorlar ülkeye gelsinler diye, Afganlar, pakistanlılar, Suriyeliler her tarafta, İstanbul’da olan Türk bulamayacak neredeyse 1/4 nüfus mülteci,
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
https://www.youtube.com/watch?v=JI8A8fe9jOY

Bunlar ülkenin refah seviyesini yükseltecek demi Cheesy
Jump to: