Hayatın gerçeği budur doğduğun günden itibaren artık sayılı günler işlemeye başlar. İnsan hayatının ilk 20 yılı en uzun zamanı derler artık bu 20 yılın ne kadar çabuk geçtiğini hepimiz biliyoruz ve sonraki 20 yıl çok daha çabuk geçiyor emin olun. Okul biter askerlik iş hayatı derken 30 lu yaşlar başlıyor 31,32,33 derken 2 ay sonra bende 40'lı sayılara başlangıç yapacağım, yıllar hızla akıp geçiyor maalesef.
Maalesef ülkemiz zor dönemden geçiyor geçiriliyor bu konulardan iyice sıkıldım o yüzden bu konulara pek değinmek istemiyorum umarım gelecek daha iyi bir gelecek olur diye ümit ediyorum, ülkemizi ve milletimizi hak ettikleri refah düzenine çıkaracak yöneticilerimizde inşallah gelecektir benim hâlâ umudum var. Diğer konuya gelecek olursak
sevmediği bir işte çalışan
Ya sevdiğiniz işi yapacaksınız yada yaptığınız işi seveceksiniz sevmeyerek yapılan işte verimli olmazsınız.
Dayın yoksa ülke de öteki olacağımı ve hayallerimin önemsiz olduğunu öğrendim
ülkemizde torpil kayırma vs çok fazla evet katılıyorum neredeyse tüm kurumlarda siyaset işliyor ama bu dünyanın sonu demek değildir siz kendinizi her daim geliştirebilir çok daha iyi konumlara gelebilirsiniz. Hayatın bazı dönemleri zor geçiyor bazı dönemleri de güzel ve rahat bunu yaşayan arkadaşlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar.
Okulda okurken bakış açınız farklı olur okul ortamındasınız ve sürekli bir şeyler öğreniyorsunuz formüller hesaplamalar vs ama gerçek iş hayatına atıldığınızda sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz işleyiş farklı geliyor ve alacağınız ücrette hayli az gelecektir gözünüze. Çalışmaya devam ettikçe iş hayatını öğrenmeye başlıyorsunuz okuduğunuz öğrendiğinizle alakalı olmayan işler yapıyorsunuz ve şunu soruyorsunuz kendinize ben bunun için mi? okudum bunca sene...
Hayat öyle yada böyle geçiyor geçmişe takılmadan bu günü yaşamak lazım yoksa yarın olduğunda bu gün bitmiş olacak anı yaşamak çok daha iyi olacaktır. Ayrıca okumanın yaşı yoktur insan hayatı boyunca bir şeyler öğrenir her öğrendiğiniz size tecrübe olarak kalır. Kendinize hedefler koyun ve o hedeflere ulaşmak için uğraşın çalışın derim umutsuz olmak yerine ümit etmeyi ve ne olursa olsun hayatta mutlu olmaya çalışın, hayat zaten sıkıcı biliyorum sizi mutlu eden arkadaşlarınız olsun sevdiğiniz hobileriniz uğraşlarınız olsun eminim ki hayat çok daha iyi gelecektir.
Yaşada takılmayın nasıl olsa zamanı durduramıyoruz dolu dolu yaşamaya özen gösterin sağlığınıza da dikkat edin derim.
Konuya anlam katacağını düşündüğüm şiirin bir kısmınıda buraya bırakıyorum.
Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar... Cahit Sıtkı Tarancı (1956 yılında 46 yaşında vefat etmiştir.)