Author

Topic: 31 Ekim Dünya Tasarruf günü (Read 106 times)

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
November 06, 2024, 01:30:09 AM
Ülkemizde inanılmaz bir israf var. Özellikle gıda da israf korkunç.
Bu restoranlarda masaya gelen ve yenmeyen ikramlar, yenmeyen ekmekler. Çürütülen meyve sebzeler.
şu raporu okuyun da durumu bir görün. https://www.tgmp.net/eyayin/israf_raporu_2024.html
tek kelime ile korkunç

hero member
Activity: 1554
Merit: 762
November 05, 2024, 05:38:43 AM
Türkiye’de sanıldığı kadar israf yok zaten. Milletin büyük çoğunluğu geçimde zorlandıkları için israf yapacak durumları da yok. Mecburi bir tasarruf var. Bunu isteyerek yapanlar da vardır tabi. Tasarruf, kaynakları gelecek nesillere aktarmak ve daha yaşanılabilir bir ortamda kalmak için gerekli bir durum ancak tasarruf etmemizi söyleyenlerin bunu uygulamaması tabanda bunu uygulayacak olanların aklını çeliyor.

Örneğin iklim zirvesi için buluşmaya giden liderler özel jetleriyle zirveye gidip büyük hacimli araçlarıyla şehirlerde geziyorlar. Durum böyle olunca da kim takar tasarrufu. Kişisel olarak bazı durumlara dikkat etsem de su kullanımı vs… gibi diğer durumlarda pek tasarruflu olduğum söylenemez.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
November 04, 2024, 01:44:03 PM
Tasarruf fakiri ikna etmek için ortaya atılmış bir kavram siz hiç bir zenginin yav su doğalgaz veya su tasarrufu yapayimda doğaya katkım olsun dedigini gördünüz mü Smiley.

Göremezsiniz.

Tasarruf cüzdan ki parada başlar orada da biter.
hero member
Activity: 966
Merit: 764
November 04, 2024, 12:59:08 PM
Tasarrufu biz fakirler yapıyoruz, zenginler aynı şekilde devam ediyor. Fakirin yaptığı tasarruf devede kulak kalırken asıl kaynakları sömürenler inanılmaz yüksek maliyetlere sebep oluyor. Hem su tasarrufu, hem çevrenin korunması, hem maddiyat derken bizim tasarruflar neye yarıyor bilmiyorum.
Elbette bunlar güzel günler güzel çalışmalar ama dünyanın düzeni böyleyken neye ne kadar yarıyor bilmiyorum Smiley
Haklısın ama dünyada sen ben bunu önemsemezsek nasıl değişecek yarınlar? Ben, çocukken verilen eğitimin dünyayı değiştireceğine inananlardanım çünkü yarının siyasetçileri bugünün çocuklarıdır. Onlara iyiyi, doğruyu, güzeli öğrettikten sonra gelecekte zenginlerin de ahlaklı olabilmesi mümkün. Her ne kadar hayalci gibi görünse de umarım bir gün bu hedeflerimize ulaşırız.

Tasarrufun önemini çocuklarımıza anlattıktan ve bilinçlendirdikten sonra dünyayı gelecekte daha iyi günler bekliyor olabilir.

Tasarruf yapmaya gayret ediyoruz etkisi büyük de oluyordur küçük de ama en azından doğruyu yaptığınızı düşünüyorsanız gerisi teferruat. Asıl kaynakları sömürenler ve sömürenlere izin verenler hem doğaya hem insana büyük zararları var.

Bahsettiğiniz insanlar doğruyu da yanlışı da biliyorlar ama tercihleri birçok şeyi olumlu-olumsuz etkiliyor. Eğitimli ve bilinçli bireylerin yetişmesi bazı şeylerin daha iyiye gitmesine sebep olur. Bireylerin ailede aldıkları eğitim de okulda aldıkları eğitim de geleceğin olumlu anlamda belirlenmesinde büyük rol oynuyor.
legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
November 02, 2024, 02:02:34 AM
Tasarrufu biz fakirler yapıyoruz, zenginler aynı şekilde devam ediyor. Fakirin yaptığı tasarruf devede kulak kalırken asıl kaynakları sömürenler inanılmaz yüksek maliyetlere sebep oluyor. Hem su tasarrufu, hem çevrenin korunması, hem maddiyat derken bizim tasarruflar neye yarıyor bilmiyorum.
Elbette bunlar güzel günler güzel çalışmalar ama dünyanın düzeni böyleyken neye ne kadar yarıyor bilmiyorum Smiley
Haklısın ama dünyada sen ben bunu önemsemezsek nasıl değişecek yarınlar? Ben, çocukken verilen eğitimin dünyayı değiştireceğine inananlardanım çünkü yarının siyasetçileri bugünün çocuklarıdır. Onlara iyiyi, doğruyu, güzeli öğrettikten sonra gelecekte zenginlerin de ahlaklı olabilmesi mümkün. Her ne kadar hayalci gibi görünse de umarım bir gün bu hedeflerimize ulaşırız.

Tasarrufun önemini çocuklarımıza anlattıktan ve bilinçlendirdikten sonra dünyayı gelecekte daha iyi günler bekliyor olabilir.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
November 01, 2024, 02:51:01 PM
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
November 01, 2024, 06:05:52 AM
Herşeyin bahanesi tasarruf ile başlamadı mı zaten?Tasarruf et dediler, kumbarada para biriktirdik, biriktirdiğimiz para enflasyona yenildi…Başımızdakilerin halkı tasarruflara yönlendirmesi iyi niyetlerinden sonra kesinlikle katılıyorum ancak biliyorum ki insanlara aza tamah edin, şükür edin halinize ve tasarruf edin diye pişkin açıklamalar ile meclis lokantasında 1.5 kebabı 27 liraya yemelerinin tezatlığını anlayamıyorum.Ayda 130-150 bin lira alan milletvekilleri için 1.5 porsiyon kebap 27 liraysa, asgari ücretliye ise 150 gram Adana 400 liraysa burada bir gariplik var.İstese de bu insan tasarruf yapamaz ki.Her gün simit çay yapsa yine tasarruf edemez.
legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
October 31, 2024, 04:42:14 AM
Dostlarım, 1924 yılında başlayan tasarruf günlerinin bir diğerini bugün kutlarken tasarrufun önemini hatırlamamız gerekiyor. Milano’da 1924 yılında her yılın 31 Ekim günü dünya tasarruf günü olarak kabul edilirken bunun dünya üzerinde alışkanlığa dönmesi için her şeyi yapmamız gerekiyor.

Konu ekonomik tasarruf değil aslında, yani yalnızca o değil. Artık kaynaklarımız azalıyor ve dünya kalabalıklaşıyor. Gelecekte olabilecek en değerli kaynaklarımız arasında yer alacak şey su.

Tasarruf gününde öncelikle Su’da tasarruf etmeyi unutmayalım. Muslukları gereksiz açmayalım, banyomuza asgari suyla yapmaya çalışalım. Bulaşıkları elde yıkamak yerine makinede yıkamak da ayrı bir tasarruf etkisi yaratabilecek bir olay.

Bu arada ekonomik olarak dünya tasarruf bankaları enstitüsü bile var.

Kaynaklar :

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Page+Site+Area/Tasarruf+Gunu
https://www.citronhygiene.co.uk/resources/a-complete-guide-to-saving-water-in-the-workplace
https://www.trthaber.com/haber/yasam/dunyada-21-milyar-kisi-temiz-su-imkanindan-yoksun-418490.html
Jump to: