Author

Topic: 40.000 TL Param var, terste kaldım ne yapayım? (Read 378 times)

full member
Activity: 420
Merit: 100
TL de kalkmaktansa dolar euroya geçmeyi ya da şuan coinmarketcapta ilk 20de yer alan coinlerden alıp ilk boğa piyasasını beklemek en mantıklısı olacaktır.
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Herkes kolayca Bitcoin al altcoin al diyor ama 40.000 TL de az bir para değil. Eğer parayı kaybetmeyi de göze alıyorsan tabii ki herkesin ilk önerisi kripto para yatırımı yapman olur ama böyle bir düşüncen yoksa araba almak yerine altın veya dolara yatırsan daha iyi olur sanki
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
40 bin TL nin 20 bini ile bitcoin , diğer  20 bini ile coinmarketcap teki ilk 30 altcoinlerden bazılarına yatırım yapabilirsiniz. Madem bu forumdasız başka bir seçenek önermek çok mantıksız olur. Bu aralar bence giriş yapmak için ideal duruyor.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
aslında toplam paranın %20 si dolar olarak kalacak %20 side btc de kalacak geriside alt coinlere girmek lazım bir miktarı dolarda tutmanın mantığı olası bi sert düşüşte daha fazla coin almak için
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
40.000 TL para'nın;

10.000 TL'si ile Bitcoin alınır. Kasım yada Aralık ayında boğa gelince nakite çevrilir.
10.000 TL'si ile Ripple alınır. Önümüzdeki boğa sezonunda nakite çevrilir.
10.000 TL'si ile Ethereum Classic alınır. Etc 100 Dolar olunca nakite çevrilir.
10.000 TL'si ile Tezos alınır. Xtz 10 Dolar olunca nakite çevrilir.

Gördüğünüz üzere sadece kripto para yatırımı var. Paranızın değerini korumak istiyorsanız tek çare Cryptocurrency.
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
ben olsam %15'li kısmıyla ethereum ve neo alırdım %35'lik kısmıyla ise altın alırdım geri kalanıda ne olur ne olmaz diye tutardım elimde nakit olarak  çünkü dolar baya riskli iş şuan
member
Activity: 588
Merit: 22
Tüm parayla yatırım yapılmaz bence.Paranın bir kısmını kötü günler için,hatta ayı piyasası için ayırmak lazım.Geri kalan paranın da yarısıyla dolar,altın,repo vs yapılabilir.Diğer yarısıyla da bitcoin,ripple,etherium vs alınabilir.Ancak sakın ha kredili işlemler yapmayın derim..
jr. member
Activity: 168
%25 nakitte kalıp,%25 kısmı ile de dolar ve altın alınabilinir. Kalan %50 ile de etherium almak mantıklı olabilir. Etherium iu an diplerde,bu bir fırsat olabilir bence,değerlendirmek lazım
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
Zaten hep burdan alınmaz, dahada yükselmez düşsün öyle alırım dedikçe kaybediyoruz. Birikmiş TL olsa ya altın alırdım yada doviz . En azından param erimezdi.
member
Activity: 448
Merit: 11
Hani ocaktan beri sürekli bir düşüşün içerisindeyiz kararsızım ama şuan piyasanın ortalama en düşük konumunda bence  tam yatırma zamanı
newbie
Activity: 3
Merit: 0
terste kalmayan yokki hepimize giren girdi kardeşim yapcak bişi yok bekliyoz
member
Activity: 275
yatırım konusunda kendi yolunuzu kendiniz çizmelisiniz bence ama tabii ki böyle durumlar da gerçekten yardım almak gerekiyor çünkü başka türlü işin içinden çıkılmayabiliyor bazen.
member
Activity: 279
geçen ay ben de böyle bir sorun yaşadım elimdeki nakit parayı değerlendirmek istedim ve ne yapacam güvenim kırıldı çünkü düşündüm durdum dolara yatırdım.
newbie
Activity: 280
hocam dolar daha artmaz diye bir şey yok, dolar uzun vadede tl karşısında sürekli ama sürekli değerlenir
member
Activity: 238
Altın almanızı önerebilirim. Gerçi uzun vadede dolar ve euro da kazandıracaktır mutlaka. Kısa vadede kazanmak istiyorsanız o konuda fikrim yok şu an için ortalık karışık.
newbie
Activity: 70
Türk lirasında kalmayın. Kripto piyasasındaki büyük coinler alım seviyelerinde ama yine de riskli olur. Biraz döviz biraz altın şeklinde değerlendirmeniz faydanıza olur.
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
Aslında para birden gelmediyse, 40 bin olana kadar da kademeli alım yapmayı tavsiye ederim. Eğer borsada paranızı kullanmıyorsanız, TL tutmak yerine sürekli olarak bazı aylar altın, bazı aylar dolar alarak güzel bir sepet yapabilirsiniz. Hatta bazı aylar borsadaki coinlerden alarak, gelirinizi daha da fazla yükseltebilirsiniz.
full member
Activity: 158
Merit: 100
Para paradır kardeşim hiç yoktan cebinde bulunuyor.. Ben senin yerinde olsam düşük fiyattan altın almaya çalışırdım fakat şu saatten sonra dövizcilerde düşükten altın satmamaya başladı.
member
Activity: 224
dolar veya euro gibi seçeneklere yatırım yaparsanız orta ve uzun vadede her türlü paranızın değerini korursunuz. Kripto para yatırımları biraz daha riskli. Bir boğa beklentisi var ama bu boğa 8 aydır bekleniyor ve her düşüşten sonra geleceğine daha fazla inanılıyor.
member
Activity: 294
uzun vadede dolara yatırım yapıp 3-5 kar elde etmeniz çok muhtemel bir durum gibi görünüyor şu sıralar. dolardaki düşüş malum ama uzun vadede yükseliş esas.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
dolar yeterince düzeltmeye girdi gibi. Yatırım tavsiyesi değildir ama bayramdan sonra reisin konuşmalarına bağlı doların gidişatı. Her harikulade bu yıl sonuna kadar yükselişin tekrar başlayıp devam edeceğini de düşünüyorum
member
Activity: 406
Merit: 14
Yani zamanında keşke sepet yapsaydınız iyi olurdu. Euro, dolar ve altın şeklinde herhangi birine tamamen yatırım yapsanız bile x2-x3 ler havada uçuşurdu.
newbie
Activity: 70
Yurtdışından apple getirip türkiyede ek vergi zammı gelmeden satmak, belki  Grin
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
Emlak kredilerinin faiz oranının bayramdan sonra %1 e çekilmesini bekle. Ev satın al uzun vadeye yayarak kredi borçlanması yap. Döviz düşmeyecek ev fiyatları maliyetler nedeni ile artacak sen kar edeceksin.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
zor bir durum terste iken yapılacak tek şey benim öğrendiklerime göre bildiklerime göre sadece beklemek başka yapacak birşey yok belki tersin tersinden faydalanıp paçal yapılabilir ama buda büyük risk.

Beklemek böyle bir noktada çözüm değil. Kimse doların düşeceğini garanti edemez. Beklediği zaman ve dolar 10 Türk lirası olduğu zaman elindeki ilk para tamamen erimiş olacak. Doğru pozisyon almak sadece beklemek değildir.
member
Activity: 462
Merit: 42
zor bir durum terste iken yapılacak tek şey benim öğrendiklerime göre bildiklerime göre sadece beklemek başka yapacak birşey yok belki tersin tersinden faydalanıp paçal yapılabilir ama buda büyük risk.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
1- Kuru gıda, erzak vb.
2- Kalan parayı ilk düzeltmede dolara geç tabi olursa
member
Activity: 308
parayı kullanmayı düşünmüyorsan tamamen yatırım amaçlıysa dolar al kenara at kardeşim. Bari daha fazla değer kaybetmesin. Kripto paraya umut edersen ve biraz canlanmaya başlarsan kriptoya girersin.
member
Activity: 448
Merit: 12
Ben tam 40000 lira ile 1 ay önce 2. el araba aldım. O parayı dolara koysam kaba hesap şu an 60.000 lira olacaktı.
Ne zaman ne olacağını hiçbir zaman kestiremiyorsun. Bana kalırsa paran elinde kalsın ve biriktirip ev almaya bak  Undecided
newbie
Activity: 196
hocam o parayla tarla alabilecek durumunuz varsa tarlaya yapabilirsiniz veya daha hızlı yoldan doğrudan dolara geçebilrisiniz. anlık olarak dolar düşebilir ama uzun vadede yine bu seviyelerin çok çok üstüne çıkacaktır.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
Sadece tek bir varlıkta kalmayın her şekilde sepet yapın. Türü önemsiz muhakkak döviz ve altın da bulunsun sepetinizde. Bir miktar da vadelide türk lirası olarak tutun doların düzeltmelerinde alttan toplar maliyet düşürürsünüz.
jr. member
Merit: 2
Terste kaldınız sayılmaz pek aslında. Yine de türk lirasında kalmak büyük cesaret. Merak etmeyin dolar gördüğü yeri unutmaz hala geç kalmış sayılmazsınız.
jr. member
Activity: 322
Maalesef daha baştan yanlış yapmışsınız. Döviz altın ve türk lirası şeklinde bir sepet yapmalıydınız. Yakında mecburen bir faiz arttırımı gelecek o geldiğinde dolar biraz düşecek. Düştüğünde paranızın %30'u ile döviz almanızı tavsiye ederim.
member
Activity: 178
Be Free
Dolardaki düşecek korkusu seni tedirgin ediyorsa paranı kesinlikle altın olarak tutmanı tavsiye ederim. Dolar çıktığında altın da çıkar. Dolar düştüğünde altın daha az düşer. İnsanlar için hala en güvenilir yatırım altındır. Bugün ekonomik savaşlar fiat paralarla yapılır. Bu savaşa hiç bulaşmadan parasının değerini korumak isteyenler genelde altın alıyor. Ancak ne yaparsan yap yatırımın genel olarak dolara endeksli olur. Altın da doların hareketlerinden bazen büyük bazen küçük şekilde etkilenecektir.
member
Activity: 714
Merit: 82
ikinci el araba piyasası hareketlenir diye düşündüm. hazır bu ani yükseliş yansımamışken ikinci el araba almayı düşündüm.
dolara göre fiyatı değişen malları inceleyip, bir maldan depolama yaparakta zarardan kurtulabilirim diye düşünüyorum.

newbie
Activity: 84
hocam miktar belki biraz az olabilir ama arsa alabilirsin o paraya veya dovize geçmelisin. araba almak veya türk lirasından kalmak hiç doğru bir şey olmaz.
jr. member
yapılması en mantıklı şey yine dolar almak olacaktır. rahip krizi artış sebebi olarak görülse de biz dışa bağlıyız dolar hep artacak.
newbie
Activity: 238
dolar yükseldikçe her seferinde daha da çıkmaz diyoruz ama bizi bu zamana kadar yanılttı dolar. kısa vadede dolar belki düşer ama uzun vadede yine çıkacağı kesin gibi bir şey. Dolar o kadar hızlı arttı ki daha bu piyasaya etki bile etmedi. Şirketlere etki bile etmedi. Turizm gelirleri çok azalacak gelecek ay, üstüne vadeli borçların ödemeleri gelecek, cari açığımız daha fazla artacak vb unsurlarla tl daha fazla değer kaybedecek. Tamamen şahsi düşüncemdir dolar tırmanışına devam edecektir.

Tarla alabiliyorsan al seni üzmez zaten ama doların da üzeceğini düşünmüyorum. ABD bizi rahat bıraksa bile ekonomik yükümüz rahat bırakmayacak. Hele bu şekildeki bir yönetimle toplamamız mümkün değil.

Yine de tamamen kendi düşüncemdir. Benim kenarda o şekilde bir param olmuş olsa 3e 5e bakmam dolara veya eth-btc ikilisinden birisine geçerim.
member
Activity: 714
Merit: 82
Arkadaşlar tüm birikimimiz 40.000 lira civarında bir paraydı. Oda bankada tl hesabı olarak duruyordu.
Dolar sürekli yükseldi bu fiyattan dolar alınmaz diye diye tl olarak tutmaya devam ettik ve paramız yok olmanın eşiğine geldi.

Şimdi  sizce ne yapmalıyım? Paranın alım gücünü korumasını istiyorum.
Dolar yükselişi piyasalara tam yansımadan hızlıca ikinci el araba yada küçük bir depo yada tarla gibi bir şey almam sizce mantıklı mı?
Bu parayı acilen herhangi bir mala çevirmem gerektiğini düşünüyorum.
Sizlerden tavsiye almak istiyorum, teşekkürler.
Jump to: