Şu ortamda ucuz bile bence. Dolar ve Euro kuruna bakıyorum bir de yeni zamlardan sonra oluşan maaşlara bakıyorum bu fiyatlar çok uygun. Ara zam yapılmazsa yılın ikinci yarısında görün olacakları şimdiki fiyatlara şükredeceksiniz. Şimdinin 50 lirası 3 sene öncenin 5 lirası gibi kaldı benzin fiyatlarından şikayet eden de kalmadı artık kanıksandı bu ufak zamlar. Tek seferde 60-70 lira yapmadıkları sürece kimse tepki koymaz aynı şekilde devam eder.
Benzin zamlarına alıştı millet ve yavaş yavaş yükseldiğinden normal karşılanıyor. Paramız değerini kaybettikçe doğru orantılı olarak alım gücü de azalıyor. Benzine yansıyan bu fiyatlar doğrudan ulaşıma yansıyacağı için birçok ürüne de zam gelecek. Bu da yapılan maaş zamlarının ilerleyen aylarda etkisini yitireceğini gösteriyor.
Yapılan zamlara artık ufak zam denir oldu. Benzine 1 lira üstü zamlar geliyor artık.
Eskiden (öyle 20 yıl falan değil ama birkaç sene öncesinden bahsediyorum) 0,65 kr. gibi rakamlarla zam geliyordu, kulağa da dokunmuyordu, nispeten cebe de dokunmuyordu, şimdi 1 liraların üzerinde zam geliyor, bu sefer kulağa da hoş gelmiyor, cebe de ama belli bir kitle dışında kimsenin de umurunda değil gibi. Bazı iktidar savunucuları " e kardeşim maaşına yüzde 50 zam alırken iyiydi, tabii ki zamn yapacaklar" şeklinde argümanlarla geliyorlar karşımıza, ulan o zam zaten en az yarısı kadar daha fazla olması gerekirken eksiltilmiş zam, ayrıca hayatımıza ekstra birşey katmıyor, mevcut pahalılaşmayı dengelemeye yönelik (ki o da olmuyor) sadece. Ben kişisel olarak geliri şükürler olsun ki yeterli biriyim, tek derdim garibanın yüzü gülsün ama gariban kesimin içinde götünde donu olmayıp bir de sistemi savunanları görünce o meşhur laf geliyor aklıma " acıma yetime, döner koyar götüne"