Keyfinize limon sıkmam istemem ama
Türk kahvesi denilen kahvenin aslında Türk kahvesi olmadığını ve kahve çekirdeklerinin yurt dışından ithal olduğunu duymuştum.
Sanırım yapılma, hazırlanış tarzı nedeni ile Türk kahvesi deniliyor.
Bunu yaklaşık 15 yıl önce büyük bir baharatçının CCTV ve şubeler arası iletişim ağını kurarken orada bir sohbet sırasında duymuştum.
Sanırım Arabistan, Yemen ve ekvator ülkeleri taraflarından ithal ediliyor.
Tabi bu durum yani ithal olması kahvenizin tadını etkilemez ama, milli duygularla içiyorsanız onu biraz etkileyebilir.
![Wink](https://bitcointalk.org/Smileys/default/wink.gif)
Yine de yanılıyor olabilirim araştırıp bakmadım.
Afiyet olsun, bende severim.
Türk kahvesi zaten Türkiye’de yetişen kahve çekirdekleri ile alakalı bir isimlendirmeye sahip değil, pişirim şekli sayesinde Türk kahvesi denilen bir kültür var. Yoksa kahve meyvesi-çekirdeklerinin yetişmesi için uygun bir coğrafyaya sahip değiliz.
Kendi telvesi ile pişirilip içilen tek kahve pişirim şekli Türk kahvesi bildiğim kadarıyla. Zaten bu sayede gastronomi ve kahve kültüründe söz sahibiyiz. Fakat Türk kahvesi yaparken kullanılan çekirdekler çok nitelikli değil, genelde fazlasıyla kavrulan çekirdekler ile yapıldığı için tatlar birbirine çok yakın oluyor. Herhangi bir ince öğütülmüş kahve ile bizim bildiğimiz kahveyi herhangi bir ülkede yapabilirsiniz.
Dünyada en çok kahve tüketen ve kahveye isim veren yerler çekirdeğin yetiştiği coğrafyası değil, Avrupa ve Amerika. Bu da yeterince sahiplenilemeyen ve reklamı yapılamayan bir durum sebebiyle ortaya çıkıyor. Kahvenin anavatanı İtalya gibi benimsenmiş durumda, ama üretim yeri orası değil tabi aslında