Author

Topic: 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü (Read 145 times)

sr. member
Activity: 770
Merit: 442
December 09, 2024, 12:41:35 PM
Neredeyse 16. Yüzyıldan bu yana kahveyle iç içe olan bir millet nasıl olur da bu kültürü İtalya’ya kaptırır anlamıyorum. Çayın kahveye göre tercih edilmesiyle kahve unutuldu. Elimizde kala kala Türk kahvesi kaldı. Halbuki kahveyle yapılan birbirinden farklı kahve çeşitleri olması bizi Dünya’da kahveyle anılan ülkelerden biri yapabilirdi. Neyse konumuz yine bir şeylerin günü. Cheesy Çok değil bundan 10 yıl önce böyle bir gün yoktu heralde. Yine çok sevgili kapitalistlerin bir günü daha boş geçmemek adına yaptıkları bir gün daha olmuş. Bize de kutlamak düşüyor sanırım. Smiley Bazı işletmeler bu özel günde bedava kahve dağıtmışlar. Bu günlerin amacı daha fazla satıp para kazanmak değil miydi?
Zaten kahveden elde ettiği para sırf kâr. Eski bir işletmeci olarak bunu sana söyleyebilirim. En sevilen müşteri kahve ve çay müşterisidir. Kârı en yüksek kalemdir. Art niyetlilerin elinde hilesi en bol kalemlerdir bunlar. Bayat çayı verenler mi dersin, kahvenin kalitelisinin yanında ucuz kahveyi karıştırarak maliyet düşürüp zaten sırf kâr olan kalemi daha kârlı hale getireni mi ararsın. Bugünlerde de bir bardak kahveyi de ikram etsinler bir zahmet. 1 paket Türk kahvesinden 100 fincan Türk kahvesi çıkarıyorlar zaten.
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
December 08, 2024, 03:54:29 AM
Neredeyse 16. Yüzyıldan bu yana kahveyle iç içe olan bir millet nasıl olur da bu kültürü İtalya’ya kaptırır anlamıyorum. Çayın kahveye göre tercih edilmesiyle kahve unutuldu. Elimizde kala kala Türk kahvesi kaldı. Halbuki kahveyle yapılan birbirinden farklı kahve çeşitleri olması bizi Dünya’da kahveyle anılan ülkelerden biri yapabilirdi. Neyse konumuz yine bir şeylerin günü. Cheesy Çok değil bundan 10 yıl önce böyle bir gün yoktu heralde. Yine çok sevgili kapitalistlerin bir günü daha boş geçmemek adına yaptıkları bir gün daha olmuş. Bize de kutlamak düşüyor sanırım. Smiley Bazı işletmeler bu özel günde bedava kahve dağıtmışlar. Bu günlerin amacı daha fazla satıp para kazanmak değil miydi?
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
December 07, 2024, 02:11:23 PM
 Keyfinize limon sıkmam istemem ama  Grin  

Türk kahvesi denilen kahvenin aslında Türk kahvesi olmadığını ve kahve çekirdeklerinin yurt dışından ithal olduğunu duymuştum.
Sanırım yapılma, hazırlanış tarzı nedeni ile Türk kahvesi deniliyor.

Bunu yaklaşık 15 yıl önce büyük bir baharatçının CCTV ve şubeler arası iletişim ağını kurarken orada bir sohbet sırasında duymuştum.

Sanırım Arabistan, Yemen ve ekvator ülkeleri taraflarından ithal ediliyor.

Tabi bu durum yani ithal olması kahvenizin tadını etkilemez ama, milli duygularla içiyorsanız onu biraz etkileyebilir.   Wink

Yine de yanılıyor olabilirim araştırıp bakmadım.

Afiyet olsun, bende severim.
Hocam ben Artukbey sahipleri ile içli dışlı olmuştum artık onlar kahve çekirdeklerini Brezilya’dan getiriyordu hatta bir ara pandemi de ciddi fiyat artışı olmuştu yani Türk çekirdeği değil o zaten iklim pek buna müsade etmiyor bizler Brezilya’dan getiriyoruz şimdi de geçmişte Yemen’den gelirmiş kahve önemli olan onun pişirilme usulü dünyada telvesiyle pişen tek kahve bizimkisi diğerlerine göre çok daha farklı bir tarzı var bu yüzden Türk kahvesi diyorlar bu arada sevmeyen de sevmez öyle her damağa hitap etmiyor
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
December 06, 2024, 09:40:25 AM
  Keyfinize limon sıkmam istemem ama  Grin 

Türk kahvesi denilen kahvenin aslında Türk kahvesi olmadığını ve kahve çekirdeklerinin yurt dışından ithal olduğunu duymuştum.

Bunu yaklaşık 15 yıl önce büyük bir baharatçının CCTV ve şubeler arası iletişim ağını kurarken orada bir sohbet sırasında duymuştum.

Tabi bu durum yani ithal olması kahvenizin tadını etkilemez ama, milli duygularla içiyorsanız onu biraz etkileyebilir.   Wink

Türk kahvesi zaten Türkiye’de yetişen kahve çekirdekleri ile alakalı bir isimlendirmeye sahip değil, pişirim şekli sayesinde Türk kahvesi denilen bir kültür var. Yoksa kahve meyvesi-çekirdeklerinin yetişmesi için uygun bir coğrafyaya sahip değiliz.

Kendi telvesi ile pişirilip içilen tek kahve pişirim şekli Türk kahvesi bildiğim kadarıyla. Zaten bu sayede gastronomi ve kahve kültüründe söz sahibiyiz. Fakat Türk kahvesi yaparken kullanılan çekirdekler çok nitelikli değil, genelde fazlasıyla kavrulan çekirdekler ile yapıldığı için tatlar birbirine çok yakın oluyor. Herhangi bir ince öğütülmüş kahve ile bizim bildiğimiz kahveyi herhangi bir ülkede yapabilirsiniz.

Dünyada en çok kahve tüketen ve kahveye isim veren yerler çekirdeğin yetiştiği coğrafyası değil, Avrupa ve Amerika. Bu da yeterince sahiplenilemeyen ve reklamı yapılamayan bir durum sebebiyle ortaya çıkıyor. Kahvenin anavatanı İtalya gibi benimsenmiş durumda, ama üretim yeri orası değil tabi aslında Cheesy
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
December 06, 2024, 04:21:05 AM
  Keyfinize limon sıkmam istemem ama  Grin  

Tabi bu durum yani ithal olması kahvenizin tadını etkilemez ama, milli duygularla içiyorsanız onu biraz etkileyebilir.   Wink

legendary
Activity: 1120
Merit: 1064
December 05, 2024, 09:11:10 PM
Benim gibi Türk kahvesi düşkünü arkadaşların günü kutlu olsun değerli arkadaşlar. Gerçi ayın 6’sı oldu ama geç yazabildim tabi. Bu arada bu tarihin bu anlama geldiğini de bilmiyordum. Bir de Türk kahvesinin dünyada tadına bakanların genelde beğendiklerini duymuştum. Sanırım böyle direkt pişen kahve yokmuş sanırım. Geneli demleme usulü, bizimkisi pişirme. Bir de kumda kahve var çok keyifli oluyor o da.
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
December 05, 2024, 02:40:52 PM
Hanım bayılır Türk kahvesine ben de onun sayesinde içmeye başladım ve ciddi ciddi her gün rutin haline geldi bende hanımla içeriz bu arada reklam gibi olacak belki ama Mardin’de Artukbey kahveden içtiğim için onların Türk kahvesinin müptelası oldum diğer kahveler ya çok kavrulmuş ya çok acı geliyor tadı bunların yaptığı kahve içimi müthiş çeşitli aromaları da var şiddetle tavsiye edilir

Artukbey'in hediyelik paketlerde silindir kutu içerisindeki Mardin badem şekerlerinin müptelasıydım bir ara. Diğer markalardaki sırf mavi boya gibi oluyordu ama onlarınki daha bir lezzetliydi. Benim için en unutulmaz gezilecek yerlerden birisidir Mardin, ilk fırsatımda tekrar gitmek isterim Smiley

Dünya Türk Kahvesi gününü 2 fincan Türk kahvesi ile noktaladım ben de. Arkadaşlar arasında sırf bunun geyiği dönsün diye kahve muhabbeti çok oldu bugün. Güzel bir etkinlik oluyor, muhabbeti bir başka bence de.

Bu arada bugün sadece Dünya Türk Kahvesi Günü değil, Türkiye Cumhuriyeti'nde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınan ve birçok Batı ülkesinden daha öne geçmemizi sağlayan gün. Zamanla değeri yitirilmiş olsa da oldukça değerli Smiley
Türk kahvesinden daha önemli olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını tanımamız oldu.Bu yönüyle 5 Aralık çok önemli bir tarih.Atatürk’ün bir milletin kadınlarını zorla cehaletten çekip çıkartmaya çalıştığı o dönemlerde Türk kadınına değer veren millet olarak dünyada anılmıştık.Bize özenen kadınlar İsviçre, İngiltere, ABD kadınlarıydı.Bu yüzden o dönem dikkat edilen ve önemsenen kadınların bugün meta gibi görülmesi kabul edilemez.

Türk kahvesi gününüzü de kutlarım değerli dostlar, hepinize afiyet olsun…
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
December 05, 2024, 02:27:18 PM
Hanım bayılır Türk kahvesine ben de onun sayesinde içmeye başladım ve ciddi ciddi her gün rutin haline geldi bende hanımla içeriz bu arada reklam gibi olacak belki ama Mardin’de Artukbey kahveden içtiğim için onların Türk kahvesinin müptelası oldum diğer kahveler ya çok kavrulmuş ya çok acı geliyor tadı bunların yaptığı kahve içimi müthiş çeşitli aromaları da var şiddetle tavsiye edilir

Artukbey'in hediyelik paketlerde silindir kutu içerisindeki Mardin badem şekerlerinin müptelasıydım bir ara. Diğer markalardaki sırf mavi boya gibi oluyordu ama onlarınki daha bir lezzetliydi. Benim için en unutulmaz gezilecek yerlerden birisidir Mardin, ilk fırsatımda tekrar gitmek isterim Smiley

Dünya Türk Kahvesi gününü 2 fincan Türk kahvesi ile noktaladım ben de. Arkadaşlar arasında sırf bunun geyiği dönsün diye kahve muhabbeti çok oldu bugün. Güzel bir etkinlik oluyor, muhabbeti bir başka bence de.

Bu arada bugün sadece Dünya Türk Kahvesi Günü değil, Türkiye Cumhuriyeti'nde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınan ve birçok Batı ülkesinden daha öne geçmemizi sağlayan gün. Zamanla değeri yitirilmiş olsa da oldukça değerli Smiley
hero member
Activity: 868
Merit: 698
Enjoy 500% bonus + 70 FS
December 05, 2024, 01:17:22 PM
Herkese afiyet olsun arkadaşlar. Bugün Kahve Dünyasında kişi başı 1 Türk kahvesi ikramı vardı dünya kahve gününe özel. Aramızda faydalanan var mı bilmiyorum ama ben rastgele öğrenerek 1 kahvemi ücretsiz içerken ikincisinin ücretini ödedim  Smiley Türk kahvesi metabolizma için de iyidir tabi şekersiz olacak şekilde.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
December 05, 2024, 11:46:42 AM
hero member
Activity: 966
Merit: 764
December 05, 2024, 11:46:13 AM
Afiyet olsun.

Büyüdükçe tadı anlaşılan, içildikçe ortamı sevdiren bir içeceğimiz. Zamanında hiç sevmezdim sonraları 2-3 günde 1 kez içerek sevmeye başladım. Sanırım kahve de maden suyu gibi kendini sonradan sevdiren içeceklerden ya da başta dediğim gibi büyüdükçe ağzımızın tadı değişiyor ve böyle tatları seviyoruz.

Afiyet olsun...
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
December 05, 2024, 10:55:08 AM
Türk kahvesi öncelikli sevdiğim kahvelerdendir. Oturup insanlarla, arkadaşlarla sohbet ederken Türk kahvesi olması sohbeti daha da güzelleştirir tabi içilen kahvenin de 40 yıl hatırı olurmuş derler. Afiyet olsun herkese bol köpüklü kahveleriniz. bende bugün bir tane Türk kahvesi içtim yeter hakkımı tükettim.
member
Activity: 165
Merit: 20
SEO, BLOG, DOMAIN, CONTENT
December 05, 2024, 10:46:49 AM
Evet, bugün ikinciye içiyorum. Rahatlattı. Özel bir gün gibi hissettirdi. Ancak elbette yapay bir gün...
Hatrı ise kalıcı. Arada bir sevdiklerimizle içilesi. Bol köpüklü olsun Smiley afiyet olsun.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
December 05, 2024, 06:31:01 AM
Sevgili forum üyeleri,

Bu gün Dünya Türk Kahvesi günü imiş.
Törenlerle kutlayalım hepimiz birer Türk Kahvesi içelim.

Afiyet olsun.
Jump to: