hukuk büroları icra dosyaları ile dolu, anladığım kadarı ile yeni mezunlar asgari ücret ile işe başlıyorlar ve bu hukuk büroları icra dosyalarını bankalardan mağazalardan yarı fiyatına devralıyor sonra da borçlu ile kendileri iletişime geçip çeşitli yöntemler ile borcun tamamını boçludan tahsil etmeye çalışıyorlar.
yurt dışında da geçerliliği yok diye biliyorum hukuk diplomasının. şayet özele gitmeye karar verseydim yıllık 100 bin verir yazılım mühendisi olurdum ama onun için yine de sınavdan güzel puan almak gerekli diye biliyorum.
Yazılım mühendisi ile Hukukçu arasında dağlar kadar fark var. Özelde okuma anlamında bunu söylüyorum tabi. Yazılım mühendisleri sayısal zeka ile dolu olmak zorundalar ancak Hukukçular için ezberi iyi olması okulu bitirmeleri için yetiyor. Yazılım mühendisleri para ile özel okulu zor bitirirler, diyelim bitirdiler kendilerini geliştirmezlerse bir kurumda basit bir memur olmaktan öteye gidemezler. O yüzden özelde bile okurken zeki olmak gereken bir iş kolu. Ayrıca geleceğin mesleği.