Aslında farklı şeylerden bahsetmişsiniz ama yanlış anlaşılmış olabilir. @nayierdem'in dediği, daha çok hediye alma mevzusuyla ilgili anladığım kadarıyla. Unutulursa, alınmazsa arıza çıkacağını anlatmak istemiş. @jopen ise kadınların daha fazla değer görmesi gerektiğini ve toplumda eşit haklara sahip olmasını vurgulamak istemiş. İki tarafa da katılıyorum tamamen. Ama evli olup olmama meselesi değil elbette bu. Bir ilişkinin olup olmaması meselesi. Ya da bir anne ve/veya kız kardeş de olabilir.
Keşke kadınların değeri gerçekte de bilinse de bu günlere de ihtiyaç kalmasa.
8 mart, aslında emekçi kadınların toplu ölümleriyle ilgili bir yas günü. O yüzden anlam olarak diğer günlerden ayırmak lazım. Yukarıdaki başka bir mesajımda, aslında bu günün anlamı dışına çıktığını ve kapitalizmin kurbanı olduğunu da yazmıştım.
Hediye kısmıyla ilgili olarak bir anımı paylaşmıştım "sevgililer günü" başlığında. Şimdi ikinizin mesajlarını okurken aklıma geldi birden, tebessüm edelim diye eklemek istedim aşağıya Daha uzun hali de alıntı linkinde ayrıca var...
Kendi kendime dedim ki; "vay be kıza bak ne harika düşünüyor"
14 şubat geldiğinde ben de ne çiçek aldım, ne hediye... Buluşma bile planlamadık. Sonuçta kız kapitalist düzene karşıymış. Sokaklarda kapitalist öğeler görmektense hiç çıkmamak lazım!
Ertesi gün bir atarlanmalar, bir kaprisler, tripler falan. Sebebini de direkt söylemiyor tabii. Çiçek almadığıma bin pişman oldum valla. Yani kızların böyle demesine inanmamak lazım. En kapitalizm düşmanı olan bile, çevresinde gördüklerinden etkilenip gaza geliyor!
Aynen hocam farklı yönlerden olaya baktığımız bir gerçek. Çünkü bu günlerde kadın mutlaka hediye beklentisine giriyor. Olurda bir unutsan bir sürü laf duyuyorsun.
14 Şubat ile ilgili Twitter'da dolaşan bir twit vardı. Ne diyon hatcem tutturdun tek taş diye benim götümde dön yok. Yazısi olan bir Twitti. 😀