Siz kullandınız mı hocam? Bir zararı olabilir mi acaba 8 pin'i 8+8 yapmanın?
Tek Pcı-e kablosuna 2 tane 8+8 pin aparat'ı takılıp iki kart beslenecek bu kabloyla doğru anladım sanırım. Tek kablo ile 2 tane 1060 ve 1070 besledim sorun yaşamadım(Onlar tek pin girişli olduğu için ekstra bir aparat'a gerek kalmadı) fakat 1080 modeller fazlaca elektrik yer çalışmasına çalışır ama uzun vadede kabloları eritebilir diye düşünüyorum.
Şöyle bir şey olabilir iki farklı kabloya birer tane aparat takıp bir karta iki farklı karttan birer tane kablo çekilebilir yani bir kablodan 4 giriş kullanmak yerine 2 kablodan 3-3 giriş kullanılabilir. Ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama kablo sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var.
Edit: Güç kaynağı eğer kaliteli değilse bu yöntemleri direk pas geçip kaliteli bir güç kaynağı almakta fayda var Corsair Hx 1000 kullanarak rahat bir şekilde 3 kart beslersin. 6 ya tamamlamak istersen de hx1000*2 yaparsın. Bu arada 1080-1080Ti kullanmadım ama 250W çekiyor diye biliyorum tabi sadece okudum bir yerde denemedim yukarıdaki hesabı buna göre yaptım.