Author

Topic: 9 Eylül (Read 64 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
September 09, 2024, 12:41:34 PM
İzmir'de 9 Eylül büyük coşkuyla kutlanırdı. 9 Eylül'ün gelişi dört gözle beklenirdi artık nasıl bilmiyorum eski zamanlardaki gibi kutlamalar oluyor mu pek emin değilim ne de olsa artık orada olmadığım içinde bilmiyorum. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu kutlu olsun önemi çok büyük ve kurtuluş savaşının en büyük başlangıcıdır.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
September 09, 2024, 07:56:48 AM
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun Atatürk için Samsun’a çıktıktan sonra ilk işi İzmir işgalini uluslar arası arenada duyurmak için yurt genelinde protestolar yapmasını istemeseydi ve 3 sene boyunca kurtuluş savaşı için mücadele etmeseydi bugün Özgür Türkiye olamazdık
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
September 08, 2024, 09:50:08 PM

Arkadaşlar, benim gibi hayatının bir bölümünü İzmir’de geçiren arkadaşlarım varsa bugünün İzmir’de ne büyük coşkuyla kutlandığını bilir. 3 senelik işgalin sonunda büyük taarruz ile başlayan süpürme harekatında düşman yurttan atıldı ve 9 Eylül tarihinde İzmir kurtuldu. İşgal güçlerinin ülkemizden atılıp tam bağımsızlığın en büyük dönüm noktası olan, ulusal bağımsızlığın İzmir’in işgali ile daha büyük öneme sahip olup kurtuluş savaşının başlamasının bir numaralı sebebi olan işgalin sona erdiği bu gün kutlu olsun !
Jump to: