Author

Topic: %94 Doğru Tahmin Yapan Trefis: Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 8500 Dolar Olacak (Read 247 times)

full member
Activity: 462
Merit: 100
yıl sonu için 10 bin doların üzerine çıkacağını düşünüyorum. 8500 çok yüksek bir değer değil bitcoin için ama yine de kriptopara piyasasını tahmin etmek çok zor. inşallah o seviyelere ulaşır da 2019 için daha umutlu ve de mutlu oluruz
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Gayet makul ve mantıklı bir beklenti. Hatta 8500 az bile. Bu kadar berbat bir yıl geçirdikten sonra en azından o kadar artsın bir zahmet. Az kaldı zaten. Göreceğiz.
full member
Activity: 457
Merit: 101
Bitcoin için zor bir hedef değil. Ben daha yüksek bir yerde olacağını düşünüyorum. Yinede belli olmaz tabi bu piyasada beklenmedik durumlar yaşanabilir.
newbie
Activity: 21
Merit: 0
eh bi zahmet artık 8500 dolarda olsun yeğenim, sen gene normal söylemişsin nerde o 50bin dolarlar 30bin dolar diyenler
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
Bitcoin bu yıl sonuna 8500 dolar bandında girerse geçen seneye oranla %60 değer kaybı ile seneyi kapatacağa benziyor.Büyük düşüş sonrası bitcoin fiyatının en azından 8500 dolara gelmesi bile sevindirici .
sr. member
Activity: 542
Son iki günde yaşananlara bakarsak 8500 dolar yıl sonu hedefi olamaz diyebileceğim bir rakam değil, nedense bu yıldan ümidi kestik o yüzden olmayacağı düşüncesi bastı bizi sanırım.
newbie
Activity: 700
çok inişli çıkışlı ben büyük bir çıkışın olacagını düşünmüyorum beli bir aralıkta iner çıkar 6000-7000 arası
member
Activity: 1022
Merit: 10
Hareketlenme görebilsek böyle bir seviye de mümkün olabilecek. Fakat durgunluk dönemi devam ediyor. Bu yüzden Bitcoin de 6000-7000 dolar arasına saplandı kaldı.
sr. member
Activity: 617
Olmayacak bir hedef değil bu, yeter ki piyasa sarsılmasın artık. Zaten rahatlıkla 8500 usd’ye erişilebilir. Yalnızca piyasanın üstündeki ölü toprağından artık kurtulması gerekiyor.
sr. member
Activity: 518
Artık yıl bitti zaten, bu yıldan geriye pek bir şey kalmadı. Tabi hiç belli olmaz, bir anda bu piyasada neler neler oluyor. 8500’ü hiç değilse görelim artık.
newbie
Activity: 34
Yıl sonuna pek birşey kalmadı btc 6200 civarında baya bir pump gerekli.
member
Activity: 574
Merit: 13
Bana göre akılcı bir tahmin olmuş. Genel piyasa döngüsüne baktığımızda da bu seviyelerin yakalanması zor görünmüyor. Fazlası biraz hayal bu yıl için. Özellikle Ethereum'un bu denli değer kaybı da piyasaya darbe vuran etkenlerden birisi bence.
full member
Activity: 462
Merit: 100
Evetbence de gayet mantıklı bir tahmin. Zaten dip seviyesi 6 bin dolar civarında idi. Yıl sonu 8500 dolar çok makul bir sınır ancak belki de 10 bin dolara doğru gidebilir kripto piyasasını kestirmek zor
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Muhtemelen yıl sonuna kadar süründürecekler piyasayı, yılın sonuna doğru bir gelişme belki 8.500 usd kapanış için moral verirdi.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Balinalar için doğru zaman gelmiş ise etf muhabbetinden çıkacak olumlu haberleri piyasada pump dalgası olarak kullanabilirler, doğru hareketlerde bulunmak önemli önümüzdeki süreçte, tam tersi olumsuz karar çıksa da 6k seviyesinin yine kırılacağını düşünmüyorum bir müddet daha sürünmeye devam.
member
Activity: 448
Merit: 33
Bu piyasada sallayın tutma şansı %50 zaten. Tutarsa bildiniz olur tutmazsa da kimse önemsemez zaten. Yarına bu değerlerin ne olacağını kimse bilemez. Bu iş tamamen spekülasyonla alakalı.
jr. member
Activity: 434
çok güzel bir hayal ama fiyatın nereye kadar yükseleceğini kestirmek bu günler de oldukça güç ama düşüşün henüz bittiğini ve yükseliş trendinin başlayacağını pek düşünmüyorum.
full member
Activity: 420
Merit: 117
Biraz öncede bir haber okudum " büyük düşüşü bilen adam 2019 da BTC 1000 dolar olacak" diyen adam.
member
Activity: 504
Merit: 10
umachit.fund
2018'e girerken hayaller çok daha farklıydı ama şimdi 8500 dolarla kapatsak heralde çok kimse mutsuz olmaz. %94 oranında tahminlerde başarı sağlamak da büyük işmiş.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
yıl sonu için 20 bin 50 bin tahminleri 10binin altına kadar düştü. 8500 çok yüksek bir değer değil bitcoin için ama yine de inşallah o seviyelere ulaşır da 2019 için daha umutlu oluruz.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
@forumevi yazı için teşekkürler fakat kaynak paylaşmamışsın. Bana göre 8500 Dolar çok düşük bir rakam. 14.000 Dolara kadar çıkacağını düşünüyorum ben fiyatın. Bu arada piyasa acayip stabil bir şekilde gidiyor. Borsalarda altcoinlerin hacimleri inanılmaz düştü. Alım satan yok. Bitcoin fiyatıda hakeza aynı şekilde. Büyük bir çıkış yada düşüş olması lazım artık. Nereye gitti bu insanlar? Smiley
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
8500 yıl sonu için çok zor bir hedef değil, çok rahat daha yukarılarada çıkabilir .
 tek şart var artık yönün yukarı dönmesi .
jr. member
Activity: 196
ETF ler bi kabul edilse zaten bitcoin fırlayacak da şu an hala bitcoinler hakkında tereddütler olduğu için kabul edilmiyor. Trefis çok iyi çözümlemiş durumu ve haklı da .Diğer tahminde bulunan uzmanlar sadece geçmişteki verilere dayanarak ve sallamasyon yöntemiyle tahminlerde bulunurken bu adam bitcoinin doğasının gereği olan arz talep dengesiyle ve yine fiyatı etkileyen olumlu olumsuz haberleri dikkate alarak tahminde bulunmuş.Bu tahmin diğer yapılanlara göre daha gerçekleşebilir duruyor.
jr. member
Activity: 238
Merit: 6
Genel olarak piyasa hareketlerini tahmin etmesiyle bilinen Trefis Team firması, yakın zamanda Bitcoin için olan fiyat tahminini duyurdu. Kripto para piyasası son günlerde hafif hafif yükselme ibareleri gösterip, ayı piyasasının etkisini düşürmeye başladı.

Basın saatine göre 6511 dolardan işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda sert düşüşler yaşamadan önce 8000 dolar kadar tırmanmıştı. Goldman Sachs‘ın Bitcoin ticari masasını açmayacağı spekülasyonu, traderların paniğe kapılıp panik satışları ile BTC fiyatını düşürmelerine neden olmuş, daha sonra haberin doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Yine de, Trefis ekibi Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 8500 dolarlık bir seviyeye geleceği tahmininde bulundu. Firmanın yaptığı tahminler Bitcoin’in genel işlem hacmi ve blockchain üzerindeki toplam kullanıcı sayısına bağlı bir şekilde yapılmakta. Dahası, kendi internet sitelerine bakıldığında yaptıkları tahminlerin %94’, bugüne kadar doğru çıkmış.

Ekip, Bitcoin’in fiyatını tahmin etmek için arz ve talep dengesini göz önüne almakta. Kısıtlı BTC sayısına sahip olan sistem, gün geçtikçe fiyatın daha da artmasına neden olmak için oldukça uygun. Trefis’in göz önüne aldığı iki faktör de zaten aktif kullanıcı ve yaptıkları işlem miktarından oluşmakta.

Firmadan yapılan açıklamaya göre yıl sonuna kadar fiyatın %30 oranında artması beklenmekte. Bunun bir diğer nedeni de haberlerin yapacağı olumlu etki. Firmaya göre geçtiğimiz yıl 20.000 dolara çıkışın sebebi de aslında bu.

Ekip bunun yanı sıra ETF kabulünün de BTC için en büyük yükseliş tetikleyicilerinden birisi olduğunu vurguladı.
Jump to: