Author

Topic: Anketlere göre büyük işletmelerin tercihi Ethereum Platformu (Read 142 times)

jr. member
Activity: 124
Merit: 4
İngiltere merkezli bir araştırma şirketi olan Juniper Research'ün yeni anketine göre, Blockchain teknolojisini işletmelerinde kullanmayı düşünen şirketlerin neredeyse yarısı Ethereum'u tercih ediyor.

Blockchain Enterprise Anketi: Dağıtımlar, Faydalar ve Tutumlar olarak bölümlendirilen adlandırılan bu çalışmada, Ethereum blockchain üzerine kurulu dağıtılmış uygulamaların (dapps) büyük işletmeler için en cazip seçenek olmaya devam ettiği ve akıllı sözleşmeler, kimlik doğrulamalar ile lojistik gibi pratik uygulama alanlarında şimdiye kadar görülmüş en büyük potansiyelin ortaya çıktığı görülmüştür.

Olumlu geri dönüşler gösteriyor ki büyük işletmeler, Ethereum üzerine inşa edilen tokenlara desteğe devam ederse 2018 başındaki zirveden bu yana yaşanan %85'lik düşüş de tam tersi bir duruma geçebilir.

Ethereum, bu ciddi düşüşe rağmen hala piyasanın en büyük ikinci para birimi olarak yerini korumakta. Bununla birlikte özellikle Ethereum, NEO, Cardano, RSK, NEM, List ve diğerleri arasında şiddetli rekabet sürmektedir. Örnek vermek gerekirse, Wikipedia'ya rakip yeni bir girişim olan Everipedia, yeni EOS blockhain teknolojisi ile Ethereum'un tahtına göz dikmiş durumda.

Juniper tarafından yapılan araştırmaya göre, büyük şirketlerin blockchain girişimleri geçen seneye göre %34 oranda artmış durumda. Ayrıca hali hazırda blockchain teknolojisine yatırım yapan şirketlerden alınan geri dönüşlerde ise, genel olarak blockchain yatırımlarını iki katına çıkarma fikri hakim olmuş.

PwC tarafından yapılan ankete göre, işletmelerde blockchain teknolojisinin benimsenmesini engelleyen en önemli üç faktörün: Maliyet, Nasıl ve nereden başlanacağının bilinmemesi, Yönetimsel kaygılar ve eksiklikler olduğu görüldü.

Gelişmeler, bu piyasada emek ve zaman harcayan bizler için güzel gözüküyor. Blockchain teknolojisini duymayan insan sayısı artık çok azalmış durumda. Uygulama alanında daha fazla faaliyet gösterildiğinde normalleşeceğini ve teknolojiyi yakalama anlamında herkes için bir zorunluluk olacağını düşünüyorum. Böylece hayatımıza tamamen entegre olacaktır.
Jump to: