Author

Topic: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol (Read 1395 times)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Betanet komt eraan

Radix DLT, 1 maart 2021

Het Radix DLT-team is verheugd aan te kondigen dat we ons "betanet" netwerk zullen lanceren op 28 april 2021. Dit zal het einde markeren van onze "drop 3" interne mijlpaal (meer over onze drops hier), en de voltooiing van de bulk van de kern van de Radix ontwikkeling die werd beoogd voor de uitgifte van het eerste publieke netwerk tegen het einde van kwartaal 2.

Betanet gaat een opwindende en intense periode zijn van testen met de hulp van de community, dus laten we meteen in de techniek duiken.

full member
Activity: 742
Merit: 102
De 7-daagse enkelvoudig bewegende gemiddelde prijs van eXRD is bevestigd als boven de $0.15 drempel voor de volgende vrijgeving.

De vrijgeving is onderhavig aan een 1-24 uur willekeurig tijdslot die nu is gestart!

De vrijgeving zal niet later gebeuren dan 17:13 UTC 16 feb. 2021.

Hier de details: https://www.radixdlt.com/post/the-radix-economics-a-token-for-an-ecosystem/
full member
Activity: 742
Merit: 102
Radix lanceert GoodFi Alliance met Chainlink, Aave, Messari, mStable & meer

Radix DLT

Radix kondigde vandaag aan dat ze GoodFi lanceren, een initiatief zonder winstoogmerk, samen met Aave, Chainlink, Messari, mStable & meer. Deze leden hebben zich al gecommitteerd om educatie, onderzoek en de beste praktijken vooruit te brengen voor de gedecentraliseerde financiële (DeFi) industrie, helpend de ingebruikname van DeFi te versnellen.

GoodFi werd gecreëerd met een duidelijke missie: krijg 100m mensen zover dat ze minstens $1 in DeFi steken tegen 2025. In het laatste jaar nam de totale waarde van activa in de DeFi-industrie toe van rond de $1Mj. tot bijna $30Mj. - echter dit vertegenwoordigt nog maar een k lein deel van de #111Tn die in de wereldwijde financiële industrie omgaat.

Lees verder:


full member
Activity: 742
Merit: 102
Grote YouTuber 'Martini Guy' noemt Radix als 'een absoluut juweel'. Snelle snippet, blijkbaar komt er nog meer. Leuk om te zien.

https://youtu.be/AcxE3He5Rao?t=820 tijdgestempeld

Radix Ecosystem Team
full member
Activity: 742
Merit: 102
Radix Engine v2: Verkennen van Components en de Radix Finite State Machine

Radix DLT

Matthew Hine, producthoofd bij Radix DLT geeft een overzicht van de Radix Engine v2 en hoe die een sleutelonderdeel is in de Radix-missie om het eerste Laag-1-protocol te bouwen dat specifiek is ontworpen om DeFi te dienen.

Ontdek hoe Components en de Radix Engine v2 ontwikkelaars in staat stellen om veiligere, intuïtievere vormen van smart contracts voor DeFi te creëren en hoe de Component Catalog belangrijke verbeteringen biedt vergeleken met het gebruik van de stapel Ethereum-oplossingen.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=Z5jLiR11gtY&t=0s
member
Activity: 1148
Merit: 47
Beste community,

Wil je weten wanneer de volgende vrijgeving plaatsvindt? Wil je weten wat het huidige 'moving average' is?

We begrijpen en helpen jullie opnieuw. Nieuwe statistieken toegevoegd: https://radixcommunity.com/live-stats

Jouw Radix Community-Team

member
Activity: 1148
Merit: 47
Wat is Radix?

Radix is een nieuw gedecentraliseerd platform dat wereldrecordhouder is in transactiesnelheid. Na 7 jaar onderzoek en ontwikkeling werd een prestatie gedemonstreerd van 1,4 miljoen transacties per seconde, het wereldrecord in 2019 brekend. Dit maakt radix...

● 17 keer sneller dan Visa
● 35 keer sneller dan Google
● 1,000 keer sneller dan PayPal
● 93,000 keer sneller dan Ethereum

Daarbij werd iedere transactie bevestigd binnen 1-2 seconden. Radix is het enige platform dat de 4 fundamentele uitdagingen van gedecentraliseerde ledgers oplost: het bereiken van wereldwijde schaalbaarheid terwijl veiligheid wordt behouden, decentralization en communicatie over het gehele platform. Als zodanig is Radix klaar om het leidende gedecentraliseerde platform te worden voor de wereldwijde financiële markten.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Aankondiging van de eerste RADIX community-blog en community-website lancering!

Neem een kijkje: https://bit.ly/3ntEdzI

✍️ Community-blog
🏆 Beste inhoud van de community
📈 $eXRD Live statistieken (aanstaande!)
🥇 Bounties (aanstaande!)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Het E-RADIX (eXRD) token zal in circulatie komen op 17 november 2020. Er gebeurt veel op die dag en we hebben wat nuttige informatie voorbereid om te helpen:

➡️ Maak eXRD zichtbaar in MetaMask https://www.radixdlt.com/post/making-exrd-visible-in-metamask/

➡️ Hoe toegang te krijgen tot je vrijgegeven, op prijs vastgezette eXRD: https://www.radixdlt.com/post/how-to-claim-unlocked-exrd/

➡️ Hoe Uniswap te gebruiken: https://www.radixdlt.com/post/how-to-use-uniswap/

➡️ eXRD liquiditeits-mining-gids: https://www.radixdlt.com/post/exrd-liquidity-mining-guide/

Je kunt alle helpende artikelen ook vinden op onze kennisbasis: https://radixtokens.helpscoutdocs.com/category/49-exrd-tokens

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Engine V2 - Bouw snel en veilig DeFi dApps

Radix DLT, 10 nov. 2020

Het bouwen van hoogwaardige DeFi-apps op Ethereum met gebruik van Solidity is duur en om het te laten auditen kan zelfs nog meer kosten. Dat houdt ontwikkelaars vandaag de dag in een onmogelijke keuze - een marktgelegenheid missen door de tijd te nemen om veiligheid te verzekeren of het risico lopen om miljoenen aan activa te verliezen.

De Radix Engine V2 maakt het DeFi-ontwikkelaars mogelijk om snel en veilig dApps te bouwen met een git-achtige on-ledger bibliotheek van code die klaar is voor gebruik en die door iedereen kan worden toegevoegd. Good voor ontwikkelaars en goed voor de DeFi-community!

Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met speciaal voor DeFi gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!


----------------------------------------
Learn more about Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix DLT: De toekomst van DeFi, de toekomst van financiën

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix: schaalbaarheid met compositionaliteit biedend

Radix DLT, 2 nov 2020

DeFi wordt vandaag de dag beperkt door het Ethereum-netwerk. Radix is de enige laag-1-oplossing die de schaalbaarheid biedt die nodig is voor massale ingebruikname van DeFi zonder de mogelijkheid af te breken voor verschillende dApps om samen te werken!

Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!


----------------------------------------
Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Polymath: Gereguleerde obligaties op de publieke ledger – het is aan het gebeuren!


ONZE GAST IN DEZE EPISODE: TREVOR KOVERKO

Radix DLT, 29 oktober 2020

In deze episode van DeFi Download doen Piers en Trevor Koverko, oprichter van Polymath, mee bij het verkennen van het gebied van digitale obligaties op de blockchain. Ze bespreken obligatietokens en hun componenten, marktinfrastructuurproblemen, juridisch regulatorisch overschrijdende compliantie, identiteitsproblemen en beheerde blockchains.

Luister de podcast

In deze episode van DeFi Download praat Piers met Trevor Koverko, oprichter van Polymath, over digitale obligaties op de blockchain. Trevor is een vroege leider in de blockchain-community in projecten als Ethereum, EOS, Hashgraph en ShapeShift.

Polymath is een gedecentraliseerd platform dat het proces vereenvoudigt van het creëren van obligatietokens en het uitvoeren van obligatietokenaanbiedingen. Piers en Trevor beginnen hun gesprek met de geschiedenis van Polymath, waar en hoe het werd opgericht, zijn huidige situatie en partnerschappen. De twee duiken in de redenen achter het falen van de eerste poging en welke nieuwe ideeën en oplossingen het Polymath-team al gaande heeft ontwikkeld.

Polymath werd geboren in 2017 toen Trevor Koverko en Deven Soni besloten om hun twee passies, crypto en investering, te combineren. Chris Housser kwam erbij als medeoprichter. Ze ontdekten al vroeg dat het onmogelijk was in die tijd om crypto en obligatiewetten te verzoenen.

Ze vonden inspiratie in projecten als Blockchain Capital (BCAP), opgericht door de broers Brad en Bart Stephens die pionierden met het eerste obligatietoken door een VD-fonds te tokeniseren, en bedrijven als Shopify, dat het voor iedereen gemakkelijk maakt om alles overal te verkopen.

Geleerde lessen

Obligatietokens en obligaties in zijn algemeenheid hebben hun eigen unieke set van vereisten en noden, alsook parameters die hun eigen doelgerichte oplossing verdienen. Hoeveel de oprichters van Polymath ook van Ethereum houden, het werd duidelijk dat die niet speciaal voor obligaties was uitgevonden. Dus in plaats van te bouwen op de laag-2 (wat ze aanvankelijk deden door het bouwen van de smart contract-laag bovenop Ethereum) realiseerden ze dat ze uniek gekwalificeerd waren om een obligatietokenlaag-1 te bouwen.

Ze kondigden de Polymesh-blockchain aan op de Consensus-conferentie in mei 2019 en lanceerden het Testnet V1 “Aldebaran” op 23 juni 2020.

Juridische en actuele verschillen tussen een obligatietoken (ERC-1400) en een normaal token (ERC-20)

Een obligatietoken is een eenvoudig concept: het is een digitale eigen representatie van een traditionele legaat-obligatie, alles wat kan profiteren van tokenisering, zij het een aandeel, een contractuele verplichting of een derivaat. Een obligatietoken is nuttig omdat het echte problemen kan oplossen en significante kostenbesparingen en efficiënties kan creëren.

Er zijn vier hoofdcomponenten in een obligatietoken:

• Automatisme en efficiëntie
• Compliantie
• Liquiditeit
• Beschikbaarheid van nieuwe activumproducten

Tijdens het interview analyseert Trevor elk van deze componenten.

Juridische regulatie-overschrijdende compliantie

Trevor benadrukt het belang van het eerst oplossen van regulatorische compliantie in het grootste en moeilijkste regulatorische land, de VS. Smart contracts hebben een programmeerbaar eigenaarschap wat theoretisch het proces significant helpt te stroomlijnen, en hoe genuanceerd de regulatorische intersecties ook zijn, het is zeker mogelijk om ze te ontrafelen en ze te programmeren in hoe deze smart contracts interacteren met elkaar. Daarbij, als identiteit begint te bewegen naar de blockchain, zal het mogelijk zijn om de warboel van compliantie wereldwijd te ontwarren. Trevor ziet ene hoop potentieel op dit gebied, vooral met wat Polymath zelf doet.

Wrijvingspunten

Een prominent probleem, volgens Trevor, is het gebrek aan marktinfrastructuur. Om een florerend ecosysteem van getokeniseerde obligaties te vestigen met sterke chain-links moet ieder deel van het geheel (beheer, overschrijvingsbemiddelaar, secundaire beurs, uitgever, investeerders, etc.) tegelijkertijd online komen. Polymath wil het verbindende weefsel zijn tussen bovengenoemde van elkaar losstaande belanghebbende groepen, alsook een technologisch platform dat de makelaar-dealers en secundaire beurzen die tokenisering omarmen verbindt. Het vraagt tijd om deze infrastructuur te bouwen en voor regulatoren om zich te bekeren, echter er is een aanzienlijke ontwikkelaarsinteresse in en vraag naar blockchain-gebaseerde getokeniseerde obligaties.

Pilaren van feedback

Polymesh heeft vier sleutelontwerpprincipes of pilaren die wekren als een feedback-lus:

• Betrouwbaarheid: beschermen van informatie en eigenaarschap van de IP van een bedrijf.
• Identiteit: verzekering dat geen individu of entiteit obligatietokens kan creëren, verkrijgen of verkopen zonder een gevalideerde identiteit.
• Bestuur: oplossen van de problemen van eigen beheer.
• Compliantie: bieden van financiële primitieven en smart extensions [uitbreidingen] om obligatietokens te beheren over één of meer rechtsgebieden en om regels op te leggen voor het creëren, uitgeven en verhandelen van obligatietokens.

Het team bij Polymesh luistert naar feedback die gebruikers en financiële instellingen uit de echte wereld bieden en probeert de problemen op te lossen die onder hun aandacht wordt gebracht.

Specifiek het principe van identiteit is het fundamentele kernontwerpprincipe van obligatietokens. Polymesh is geen KYC-aanbieder, maar ze hebben talloze integraties met diverse belangrijke KYC-aanbieders.

Het belang van het bouwen van een community

Trevor gelooft dat “community een belangrijk deel uitmaakt van een blockchain-project. Deze is letterlijk het project. Als het geen community-aangedreven project is dan is het geen gedecentraliseerd netwerk.” Ontwikkelaars, veronderstelde leiders en mensen die het product / de marktgeschiktheid van een bepaald project verdedigen zijn hetgeen een community uitmaakt.

Kan DeFi met permissie zijn?

Permissie-blockchains voegen een additioneel niveau van veiligheid toe dat vitaal is in een obligatietoken. Het is ook iets dat minder regulatorische risico’s met zich meedraagt. Maar voor de bredere en vooral de hardcore DeFi-markt klinkt permissie-DeFi als een contradictie in termen.

Verdere bronnen

• Polymath Network website: polymath.network
• Trevor Koverko Twitter: @trevorkoverko
member
Activity: 1148
Merit: 47
Vraag maar raak-sessie met Dan Hughes, CTO bij Radix DLT

Deze ‘AMA’ of ‘vraag maar raak-sessie’ met Dan Hughes vond plaats op 27 oktober 2020 in het officiële Radix DLT Telegram-kanaal.

Vraag van Guy

Jullie modelleren jullie system als een set van shards waar 2/3e van de actoren van iedere shard eerlijk zijn.

Hoe willen jullie dit bereiken wanneer er een hoop shards zijn? Ieder Sybil beschermingsmechanisme dat tot op heden bekend is schaalt slecht omdat het het opsplitsen vereist van de onderliggende bron in kleinere stukjes (zij het hashkracht of hoeveelheid tokens in PoS).

Welk Sybil beschermingsmechanisme gebruiken jullie om aan te nemen dat zelfs met een grote hoeveelheid shards jullie assumptie nog steeds geldig blijft?

Antwoord van Dan

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld met betrekking tot Cerberus en sharding in zijn algemeenheid en is misschien één van de meer gecompliceerde onderwerpen om uit te leggen en te begrijpen, dus ik doe mijn best.

Neem er notie van dat hierover al een discussie gaande is op onze Discord, waar de meeste van de tech-discussies nu plaatsvinden omdat het gewoon gemakkelijker is om te zoeken en te reageren. Telegram is eigenlijk nogal ongeorganiseerd voor dit soort dingen, dus ik wil sterk adviseren dat jullie allemaal daarheen gaan voor tech-dingen.

Hoedanook, ik zal aan die discussie wat refereren voor dit antwoord (en ik zal ook kopiëren / plakken) …

Het eerste dat je moet onthouden is dat er altijd een hoop shards zijn, omdat de ruimte vastligt op 2^256. Dat aantal is onhandelbaar voor welke account dan ook, dus valideerders worden *altijd* toegewezen aan meerdere shards. Wetende dat de laagste bond van veiligheid per shard 2f+1 is (waar f het aantal foute / slechte valideerders betreft) dan is het minimum valideerders per “shard” 3 (waarbij er 1 fout mag zijn). Laten we hier vanuit vertrekken voor nu om de aantallen eenvoudig te houden.

Laten we ook aannemen dat er 1000 valideer-kandidaten zijn in het netwerk, en dat ze allemaal een stake van 1XRD hebben, opnieuw om dingen voor nu eenvoudig te houden.

Vanuit de gekende informatie aanwezig in de globale- / staking-shard kennen alle 1000 valideerders in het netwerk dat er 1000 valideerders beschikbaar zijn. Verder weten al deze valideerders dat het minimum valideerders per shard 3 is. Natuurlijk is 1000 (~ 2^10) veel minder dan 2^256, dus we kunnen ALLEEN kiezen om meerdere shards per valideerder te hebben. Het minimum is 3, dus zullen er 1000/3=333 valideerder-sets zijn (met een reserve-node die ergens rondzweeft die niet geselecteerd kan worden omdat een shard dan zou bestaan uit 4 valideerders, wat 2f+1 zou overtreden).

Van daaruit kunnen we inschatten hoeveel shards bediend zullen worden per set, wat in dit geval ongeveer 2^248 is … een hoop! Omdat de meeste shards echter leeg zijn en geen expliciete informatie wordt opgeslagen over lege shards maakt dat niet uit.

Nu hebben we onze 333 valideerder-sets die elk informatie opslaan over 2^248 shards met in elk 3 valideerders. Iedere enkele valideerder in iedere shard kan fout zijn, en alles zal nog steeds goed voortgaan, en veilig zijn.

Wat echter als ik een kwaadwillende ben en ik alle f-valideerders controleer? Zelfs wanneer iedere validator slechts 1 XRD-stake heeft kan ik potentieel de shards laten vastlopen door de niet-foute valideerders foute dingen te vertellen, 2f zal mee gaan met X en 2f zal meegaan met Y.

Als ik geluk heb hebben 2 van mijn valideerders het gehaald in de valideerder-set voor een groep van shards, dus in elk van die shards kan de de stem controleren … misschien ten koste van het NIET in staat zijn om een verschillende set van valideerders te laten vastlopen (want mijn extra node in S2 die ik kan controleren zou anders in S5 zijn, die ik niet kan laten vastlopen).

In deze gevallen kunnen ofwel de valideerdersvereisten veranderen voor de veiligheid, zodat we 3f+1 valideerders per set nodig hebben (die ik nog steeds kan misbruiken) … OFWEL kunnen we het valideerders toestaan om verschillende hoeveelheden stake te hebben en aannemen dat daar van geprofiteerd wordt vanwege … redenen (prikkels, altruïsme, etc.).

De *f* in onze minimumvereiste representeert een stake die “fout” is en deze *f* kan verschillend zijn voor iedere valideerder-set omdat deze iets abstracts representeert en niet iets statisch, wat belangrijk is …

Als valideerders puur willekeurig werden geselecteerd naar diverse sets, en aangenomen dat een breed bereik aan hoeveelheden wordt gestaket naar die valideerders, dan is het bijna gegarandeerd dat op een bepaald moment een enkele valideerder in een set genoeg stemkracht zal hebben om de stem te verstoren of zelfs te controleren. In ons voorbeeld van 3 valideerders per set; als 2 daarvan een stake van 1XRD hebben, en de 3e heeft een stake van 4XRD, dan controleert die laatste de stem. Slecht.

Het spel is echter niet verloren, omdat *f* een variabele per valideerder-set is en we dat kunnen gebruiken in ons voordeel, samen met de manier waarop Cerberus acties over shards commiteert of verwerpt.

Ten eerste willen we kijken naar welke variabelen we hebben die deterministische eigenschappen hebben, of daartoe kunnen leiden, welke we kunnen gebruiken bij het selecteren van valideerders en de sets.

Het aantal valideerders die voldoen aan de minimum stake-vereisten is een vanzelfsprekende variabele die iedereen kent, en ook bekend is de hoeveelheid van stake die iedere valideerder beschikbaar heeft daarvoor, en iedere recente verandering aan die stake tijdens de laatste epoche (een epoche is een tijdsperiode die de minimum periode representeert waarin een valideerder deel kan uitmaken van een valideerder-set en de volooiïngsperiode voor alle staking-/destaking-activiteiten).

Bij een epoche-verandering willen wat van de valideerders in de valideerder-sets laten rondgaan, valideerders die niet langer bij ons zijn afwijzen (gede-staket, gecrasht, weg), inclusief nieuwe valideerders die niet goed genoeg zijn en in zijn algemeenheid iedere mogelijkheid aangrijpen om tegen te werken en die een beïnvloedende hoeveelheid stake in een set heeft. Natuurlijk; als een kwaadwillende 33% of meer van alle stakes in het netwerk heeft … wat we dan ook doen, dan zijn we de pineut omdat dat gewoon de limiet van consensus is die Sybil garandeert.

Maar wij willen echter de mogelijkheid van een slechtwillende die strategisch een controlerende of beïnvloedende hoeveelheid van stake plaatst in een bepaalde valideerder-set met belang verwijderen. Als ik in staat ben om dat te doen dan “win” ik. Het kan nog steeds gebeuren bij klein toeval, maar als ik winst wil maken dan kan ik niet rekenen op toeval en als rationele kwaadwillende zou ik dat niet nemen als een redelijke route van aanval om te profiteren.

In een open staking-protocol met slechts een kleinere bond zullen we een ‘longtail’ stake-distributie zien. De top 10% van de valideerders zal ergens in de buurt van 25-50% van staking-kracht controleren, met als bodem 10% die op zijn best 1-5% controleert. Dit is informatie die alle nodes kunnen zien en is gegarandeerd statisch voor een epoche, dus deze kan gebruikt worden als parameter voor valideerder-set-selectie.

Onze vereiste is dat geen individuele valideerder de shards die deze valideert kan controleren, en dat 2f+1 stemmen nodig zijn om een actie te committeren. F is in dit geval deterministisch variabel; *f* kan 10 zijn, 10.000.000 en de valideerder-selectie moet verzekeren dat er minstens 21 XRD of 20.000.000 XRD eerlijke* stake is in de respectievelijke validator-set.

* Een eerlijke/oneerlijke stake wordt niet “gekend” maar het wordt eenvoudigweg aangenomen dat het netwerk voldoet aan de laagste bonden van foutloosheid.
 
Omdat we de diverse informatie kennen over de valideerders maakt Cerberus het ons mogelijk om ons niet druk te maken over hoeveel stake er is of niet binnen de andere valideerder-sets die geen deel uit maken van de transactie. Het netwerk zou miljarden keren meer stake beschikbaar kunnen hebben, maar dat maakt niet uit. Wat er toe doet is dat aan een objectieve 2f+1 overeenkomst over ja of nee voor het committeren van een actie wordt voldaan.

Als een transactie meerdere shards raakt dan geldt het zelfde … we zouden 3 shard-transacties kunnen hebben, S1 zou 30 XRD kunnen hebben, S2 zou 100 XRD kunnen hebben en S3 zou 1.000.000 XRD kunnen hebben. Op het eerste gezicht kan dat slecht lijken, maar de valideerders in S3 hebben NIETS te zeggen in wat er gebeurt in S1 en S2. De regels zijn dat overeenkomst van 2f+1 moet gebeuren in ELKE shard ONAFHANKELIJK!

Zolang geen valideerder, of acteur-controlerende valideerder 10, 34 of 333.334 XRD heeft in één van de desbetreffende sets dan is alles goed in de wereld.

Het doel is dan te bepalen welke valideerders in welke sets moeten worden geplaatst, verzekerend dat geen enkele valideerder een controlerende beïnvloedende positie heeft binnen die set. Een vanzelfsprekende methode is om valideerders met een vergelijkbare stake gewoon samen te groeperen en dat een set te noemen, maar met een naïeve benadering zoals dat wordt snel gesjoemeld. Ik kan alleen een stel valideerders creëren met dezelfde stake-hoeveelheid op zo’n manier dat ik bijna zeker ben dat ze samen worden geplaatst.

Een oplossing komt in de vorm van gecombineerde optimalisatie, waar bonden en vereisten geplaatst kunnen worden op een set van elementen en de uitvoer is dan een oplossing die voldoet aan die specificaties. Een goedbekende gecombineerde optimalisatie is het knapzak-probleem waar er een knapzak is die een totaal gewicht van, laten we zeggen, 15kg kan bevatten, en er zijn een stel objecten met diverse gewichten en waarde. Het “probleem” is om een combinatie te vinden van deze objecten die de meeste waarde hebben zonder de gewichtscapaciteit van de knapzak te overschrijden. Een ander is het reizende verkopersprobleem en er zijn er veel meer.

We kunnen dezelfde principes toepassen om oplossingen te vinden voor het knapzak-probleem (en veel andere met een vergelijkbare aard in dat domein) om een set valideerders te produceren die voldoen aan de gestelde vereisten. Deze algoritmes vragen veel rekenkracht en een toename van valideerder-sets om te selecteren vergroot de complexiteit. Maar epochen zijn lang genoeg, zodat de volgende set van valideerders kan gebeuren op de achtergrond van iedere node, en klaar kan zijn voor de volgende epoche.

Verder zullen alle nodes, vanwege de aard van deze functies, komen tot dezelfde uitvoer met dezelfde invoer, dus er is geen “consensus” over het resultaat nodig.

*Zucht* … Er is meer over bovenstaande in het Discord-kanaal, dus ik zal deze groep niet nog meer inpeperen met meer over dat ontwerp. Hopelijk zet het echter minstens alle initiële zorgen voor iedereen terzijde en legt het tot op zekere hoogte uit waarom het niet zo’n probleem is als het in eerste instantie leek te zijn.

Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
IDEX: aanjagen van gedecentraliseerde beurzen


ONZE GAST IN DEZE EPISODE: ALEX WEARN

Radix DLT, 22 oktober 2020

In deze episode van DeFi Download voegt Alex Wearn, medeoprichter en CEO van IDEX zich bij onze gastheer en CEO van Radix, Piers Ridyard. Ze duiken dieper in een variëteit aan onderwerpen: van de voordelen en nadelen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen tot schaalbaarheids- en compositionaliteitsproblemen, tot yield-farming en de toekomst van het Ethereum-netwerk.

Luister de podcast

IDEX, gelanceerd in 2017, is een Ethereum-gebaseerde gedecentraliseerde beurs. Deze combineert gecentraliseerde beurssnelheid en –eigenschappen met gedecentraliseerde veiligheid en community-eigenaarschap, aangedreven door hun eigen innovatieve laag-2 schalingsoplossing.

Hieronder kun je een samenvatting lezen van de hoofdpunten die tijdens dit interview werden verkend.

Waarom is IDEX ’s werelds meest geavanceerde cryptovalutabeurs?

Tot enkele jaren geleden waren cryptovalutabeurzen gecentraliseerd zodat de beurs en het beheer van cryptovaluta-activa, zoals in het geval van Coinbase of Binance, werden bediend door één bedrijf. Het overdragen van controle over je activa aan de bedienaar gaat echter in tegen het fundamentele cryptovaluta-ontwerpprincipe.

Gedecentraliseerde beurzen verzekerden gebruikers dat ze het beheer over hun eigen activa konden behouden, maar de gebruikerservaring werd negatief beïnvloed door teveel decentralisatie. IDEX combineert de kracht en de prestaties van een gecentraliseerde beurs met de veiligheid van gedecentraliseerd(e) beheer en betaling. Op deze manier hoeven gebruikers noch in te geven op prestaties noch op veiligheid.

”Niet jouw sleutels, niet jouw munten.”

Bovenstaande frase betekent dat de persoon of rechtspersoon die de cryptovaluta-activa controleert ze kan verliezen in een hack of een diefstal, en het kan heel moeilijk zijn of zelfs onmogelijk om ze van de hacker terug te krijgen.

Daarbij controleren gecentraliseerde beurzen niet alleen de sleutels en het eigenaarschap, maar ook de functionaliteit van cryptovaluta’s. Veel cryptovaluta’s kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om stemmen of andere mechanismen te controleren om de onderliggende netwerken en hun werking te beïnvloeden.

Als antwoord op bovenstaande biedt IDEX gebruikers flexibiliteit en keuze door de ontwikkeling van een systeem waar de beurs zich enkel richt op de uitwisselingscomponenten, kopers en verkopers samen brengend terwijl gebruikers iedere beheeroplossing die ze prefereren kunnen inpluggen.

De IDEX-reis

Hieronder staan de hoofpunten van de kennis die het IDEX-team verkreeg tijdens zijn reis:

• Er zijn verschillende smaken of ontwerpmodellen van gedecentraliseerde beurzen. Hetgeen ze allemaal verenigt is het concept van onbeheerd zijn.
• EtherX was één van de eerste gedecentraliseerde Ethereum-applicaties. Zijn ontwerpmodel was om smart contracts te gebruiken voor alle diverse componenten van de beurs, zoals de volgorde van plaatsing, matching en het uitvoeringsproces. EtherX was maximaal gedecentraliseerd maar ook traag, duur en niet gebruiksvriendelijk.
• Een groot deel van IDEX’ reis definieerde progressief welke gebieden ze wilden decentraliseren zodat ze de leuke, veilige en flexibele beheervoordelen kunnen behouden terwijl ze ook een hoge kwaliteit UX bieden.

IDEX vs Uniswap en Continu Functie MarktMakers
CFMM’s zoals Uniswap rezen op uit het verlangen om enkele van dezelfde problemen te verhelpen die IDEX wil oplossen. Uniswap’s focus lag op de latentie en kosten van het draaien van een on-chain orderboek. Hun oplossing was om zich te ontdoen van het gehele orderboek in plaats van het off-chain te brengen, wat de benadering is die IDEX heeft gekozen. Uniswap’s strategie verlaat zich op arbitrage en kan resulteren in een ‘impermanent verlies’.

IDEX’ benadering om het probleem op te lossen was om order-plaatsing, matching en uitvoering off-chain te brengen in een traditionelere beurs-infrastructuur. Hun innovatie ging gepaard met een smart contract voor beheer en betalingen zodat gebruikers de UX, prestaties en lage latentie krijgen van een gecentraliseerde beurs, gecombineerd met de veiligheid van een gedecentraliseerde beurs.

IDEX’s visie op yield-farming
Een opmerkelijke cryptovalutatrend in de laatste paar jaren was het verdienen van opbrengsten bovenop je eigen activa. Er zijn diverse oplossingen voor dit doel ontwikkeld: leenplatforms als BlockFi, die je crypto gemakkelijk en direct laten uitlenen aan iemand anders. Gedecentraliseerde leenprotocollen zoals Compound, Aave, etc. En tenslotte manieren van marktmaking en het verdienen van kosten over protocollen als Uniswap en Balancer.

Hoewel er veel community-enthousiasme is hebben activa in de meeste gevallen geen duidelijk waardeverzamelingsmechanisme. Er zijn echter bestuursmechanismen die individuen in staat stellen om veranderingen door te voeren, wat het protocol waarde in de toekomst laat verzamelen. Daarom doen veel mensen aan yield-farming met bovengenoemde verwachtingen in gedachten.

Verstopping op het Ethereum-netwerk

IDEX bereikte zijn groeipiek in 2018. De applicatie gebruikte tot aan 20% van de Ethereum netwerkcapaciteit op dagen van piekgebruik. Om in staat te zijn om te groeien, vrij van de onderliggende netwerkbeperkingen, keken ze naar andere blockchains maar kwamen tot de conclusie dat het ecosysteem zelf primair op het Ethereum-netwerk blijft, ten minste tot op heden.

Dus de duur van de Eth2-ontwikkelingen en plannen om het onderliggende netwerk te schalen begonnen ze naar alternatieven te kijken. Ze kwamen met een uniek eigen laag-2-ontwerp (“Optimized Optimistic Rollup”) ter implementatie in versie 2.0.

IDEX’ versies

De huidige versie (1.0) van IDEX van 4 augustus, toen het interview plaats vond, startte met ontwikkeling in 2016. Versie 2.0, een significante upgrade van 1.0, werd gelanceerd op 20 oktober.

De UI, de UX, hun begrip van het Ethereum-netwerk en van het ontwerpen van een hoog-kwalitatieve gedecentraliseerde applicatie zijn aanzienlijk veranderd sinds 1.0. In het ontwerpen van de nieuwe versie nam het IDEX-team al hun leringen en ervaring van de huidige versie, maar namen ze er geen code van omdat ze de nood zagen aan een fundamentele architectuurverandering en herontwerp van de meeste elementen van de grond af aan. 

Toekomstige ontwikkelingsideeën

IDEX’ plannen omvatten:

• Het toevoegen van een vorm van leverage-trading zodat gebruikers toegang kunnen hebben tot leverage: waarschijnlijk een vorm van doorlopende producten.
• Verkenning van manieren om te integreren met andere DeFi-applicaties en adressering van de problemen van het behouden van compositionaliteit in laag-2. (Een probleem dat vaak wordt gecreëerd door sharding in laag-1, wat Radix wil oplossen: het bereiken van sharding zonder compositionaliteit af te breken).

Verdere bronnen

•   IDEX website: idex.io
•   Twitter: @idexio
•   IDEX Discord channel: bit.ly/2Ea4JKy
•   Alex Wearn Twitter: @AlexWearn

member
Activity: 1148
Merit: 47
Hallo,


Het waren twee geweldige weken en de Radix tokenverkoop heeft meer dan $11.5mln tokens verkocht.

Omdat vandaag de laatste dag is van de Radix tokenverkoop - als je nog geen tokens gekocht hebt, doe dat dan a.u.b. vóór 18:00 UTC vanavond op radixtokens.com

We hebben ook een kleine update - als je een Australiër bent dan kunnen we nu alle soorten kopers accepteren, niet alleen geaccrediteerde kopers. Als je een Australiër bent dan bedanken we je voor je geduld terwijl we het uitzochten, en voel je vrij om nu direct in te springen.

Ten tweede, voor het geval je het hebt gemist; de plannen voor het Radix liquiditeitsbeloningsprogramma zijn ook aangekondigd - je kunt hier daarover meer lezen: https://www.radixdlt.com/post/e-radix-liquidity-incentives/

Omdat slechts 2% van de totale voorraad beschikbaar zal zijn wanneer de token is gedistribueerd op 17 november is de beste manier om Radix-tokens te bemachtigen via de Radix tokenverkoop - om meer te weten te komen kun je de tokenverkooppagina bezoeken: tokens.radixdlt.com

We hopen je snel te zien in de Radix-community!

Al het beste,

Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Minder dan 24 uur om Radix-tokens te kopen – Loop de liquiditeitsmining niet mis!


Hallo,

Het was een drukke week voor het Radix-token verkoopteam met een hoop mensen die bijdroegen aan de gokenverkoop voordat deze morgen, 22 oktober om 18:00 UTC sluit!

Namens het Radix-project wil ik mijn dankbaarheid uiten aan iedereen die mee doet met de Radix-beweging om de toekomst van DeFi te bouwen! Deze stormloop om binnen te geraken voor de verkoop sluit heeft de totale verkoopbijdragen omhoog gebracht tot meer dan $10 miljoen! Flink over het minimum doel, en genoeg vuurkracht gevend voor de aankomende uitgifte van het Radix mainnet en daaraan voorbij.

Natuurlijk is deze tokenverkoop slechts één stap naar de zonnige toekomst van Radix. Er is veel hard werk gaan zitten in het voorbereiden van de tokendistributie op 17 november.

Als je het nog niet gezien hebt: Quantstamp, één van ’s werelds toonaangevende smart contract controlebedrijven, controleert niet alleen het tokenuitgiftecontract en liquiditeitsprikkelscontract, maar zal ontwikkelaars die Radix-componenten bouwen ook de mogelijkheid geven om gedekt te worden door het Quantstamp Chainbestendig smart contract verzekeringsplatform. You kunt hier meer lezen over deze partnerschap.

Gisteren was ook een opwindende dag omdat de plannen voor de E-RADIX liquiditeitsprikkels hier gepubliceerd werden. Het community liquiditeitsprikkelingsprogramma zal 200,000,000 additionele eXRD-tokens distribueren als community-liquiditeitsbeloningen, startend op 17 november en lopend voor 6 maanden. Je kunt de volledige details van de liquiditeitsprikkels vinden in deze post, echter het basisprincipe is eenvoudig:

1. Koop eXRD
2. Voeg zowel eXRD als USDC toe aan de relevante Uniswap-pool om LP-tokens te krijgen.
3. Stake je LP-tokens met het liquiditeistbeloningsprogramma en start met verdienen van wat van de 200M eXRD beloningen!

De community-liquiditeitsbeloningen bieden prikkels voor de Radix-community, mensen zoals jij, om bij te dragen aan de succesvolle lancering van eXRD-tokens, en om te helpen met de lange termijndoelen van gedistribueerd stake-opbouw via eXRD tokendistributie.

Omdat dit een lange termijndoel is bieden de liquiditeitsprikkels meer beloningen hoe langer je in het programma staket, met tot aan 6x meer beloningen voor hen die 90 dagen of langer staketen. Als dat verwarrend klinkt bedenk dan dat om het maximaal aantal beloningstokens te krijgen je moet blijven staken van de start tot het einde van het programma!

Deelname aan het community liquiditeitsprikkelsprogramma vraagt van je dat je eXRD hebt. Omdat de initiële voorraad van eXRD erg klein is, is het waarschijnlijk dat de prijs op de secundaire markten, zoals een Uniswap-pool, extreem volatiel zal zijn. Daarom is het kopen van tokens via https://tokens.radixdlt.com de meest betrouwbare manier om de tokens te krijgen om deel te nemen aan het programma.

Als je nog niet de kans hebt gehad om deel te nemen aan de verkoop dan is het goede nieuws dat de verkoop nog steeds open is! Echter met minder dan 24 uur over en met de community-liquiditeitsprikkelsinformatie live zal het verkoopplatform waarschijnlijk druk zijn.

Om teleurstelling te voorkomen als je tokens wil kopen in de verkoop voor de vaste prijs van $0.039 moet je snel handelen om te verzekeren dat je de gelegenheid niet mist voordat de verkoop sluit om 18:00 UTC op 22 okt. Je kunt alle details van de verkoop hier vinden: https://tokens.radixdlt.com.

Na de verkoop is gesloten zullen er meer opwindende aankondigen zijn om te delen met de Radix-community en tokenhouders, alvorens de distributie op 17 november, terwijl de reis doorgaat naar het bouwen van een grotere, zonnigere toekomst voor DeFi.

Dankjewel,

Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie.
member
Activity: 1148
Merit: 47
E-RADIX liquiditeitsprikkels


Radix DLT, 20 oktober 2020

Op 17 november 2020 zullen de eerste E-RADIX (eXRD) tokens worden gedistribueerd. Vóór deze datum kunnen tokens alleen gekocht worden via radixtokens.com. Als je tokens in de verkoop ziet op UniSwap of iets vergelijkbaars vóór deze datum dan zijn ze niet echt!

Eenmaal de verkoop voltooid is is het gepland dat 200,000,000 additionele eXRD-tokens worden gedistribueerd als community liquiditeitsbeloningen. De voorgestelde details van het programma kunnen hieronder gevonden worden, waarbij de liquiditeitsprikkels zullen starten op 17 november 2020:

Beloningspool: 200,000,000 eXRD ($7.8Mln bij de tokenverkoopprijs van $0.039)

Geprikkeld liquiditeitspaar: eXRD / USDC

DeFi-platform: Uniswap

Duur: 17 november, loopt 180 dagen

Beloningstoewijzing:

Eerste 30 dagen: 75,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $2.9m bij de tokenverkoopprijs)

Dag 31-60:  50,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $1.95m bij de tokenverkoopprijs)

Dag 61-90: 25,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $975k bij de tokenverkoopprijs)

Dag 91-120:  25,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $975k bij de tokenverkoopprijs)

Dag 121-150:  15,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $585k bij de tokenverkoopprijs)

Dag 151-180: 10,000,000 eXRD doeltoewijzing (ongeveer $390k bij de tokenverkoopprijs)

Bonusvermenigvuldiger: De bonusvermenigvuldiger volg de volgende boog, startend bij 1x en 6x bereikend bij dag 90. Hoe langer een liquiditeitsaanbieder in het beloningsprogramma blijft, hoe meer bonustokens hij kan verdienen. Wanneer gestakete LP-tokens worden verwijderd voordat de vermenigvuldiger 6 heeft bereikt worden de ongeclaimde tokens opnieuw gedistribueerd aan de beloningspool.


Voorbeeld liquiditeitsbeloningen

Een tokenhouder die continue 1% van de gestakete LP-tokens biedt vanaf het begin van het programma krijgt, minstens, de volgende beloningen, maar zou meer kunnen krijgen wanneer anderen het programma verlaten voordat het maximum aan bonusvermenigvuldiging wordt bereikt:


Daarbij wordt in bovenstaande geen rekening gehouden met andere gebruikers die de pool verlaten voor het bereiken van de maximale bonusvermenigvuldiging. Wanneer een liquiditeitsaanbieder zijn liquiditeitstokens unstaket van de eXRD belonings-smart contract voordat de maximale bonusvermenigvuldiging is bereikt worden hun ongeclaimde tokens teruggebracht naar de beloningspool.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan de liquiditeitsprikkels dan is het kopen van tokens voor een vaste prijs via de Radix tokenverkoop vóór 22 oktober waarschijnlijk de meest voorspelbare manier van het verkrijgen van eXRD-tokens. Meer details over de huidige verkoop kunnen hier gevonden worden: https://tokens.radixdlt.com/

Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix en Quantstamp gaan samenwerken om massale marktveiligheid te brengen naar DeFi-applicaties en -activa


Radix DLT, 19 oktober 2020

We zijn verheugd aan te kondigen dat Radix gaat samenwerken met Quantstamp om het DeFi-ontwerpers te vermogelijken om hun gebruikers te voorzien van het soort vertrouwen in de veiligheid van fondsen van het niveau van traditionele financiën. We brengen samen Radix’ nieuwe vorm van veilige smart contracts, genaamd ‘componenten’ – beschikbaar als een modulaire toevoeging voor iedere Radix-ontwerper. Componenten die worden gecontroleerd door Quantstamp zullen worden gedekt door Quantstamps chainbestendige platform voor door de markt aangedreven smart contract-verzekeringen.

Gedecentraliseerde ledgers hebben een ongekende innovatie voortgebracht in financiële producten in de vorm van DeFi dApps. De kleine teams of zelfs individuen die deze apps bouwen bewegen snel – maar ze overzagen dat bugs in smart contracts hebben geleid tot het verlies van miljoenen dollars. DeFi-gebruikers beginnen meer bewijs te eisen dat apps veilig zijn en dat er een vangnet is voor hun fondsen als dingen fout gaan. Dit biedt een significante uitdaging voor DeFi-ontwerpers van alle soorten. En daar stapt Quantstamp binnen.

Quantstamp biedt de beste veiligheidscontrole-service voor blockchainsystemen, platforms en smart contracts – en heeft het chainbestendige systeem gebouwd voor gedecentraliseerde door de markt aangedreven smart contract-verzekeringen. Quantstamp beveiligt en verzekert enkele van de opzienbarendste systemen in de hedendaagse DeFi, zoals het DAI Backstop Syndicate dat de economische stabiliteit van een DAI-valuta onderhoudt met een marktcap van bijna een half miljard USD. Andere klanten omvatten Binance, Crypto.com, Ampleforth en Chainlink.

Radix werkt al met Quantstamp om het ontsluitings-smart contract te controleren voor zijn eigen eXRD ERC20-token, maar we realiseerden dat er een veel diepere samenwerking mogelijk was. We ontdekten een natuurlijke combinatie van Radix’ nieuwe vorm van smart contract-ontwikkeling en Quantstamps aanbiedingen aan ontwikkelaars.

Piers Ridyard (Radix): “De Radix Engine is ontworpen om de nuttigste omgeving te bieden voor veilige gedecentraliseerde financiën. Het toevoegen van Quantstamps veiligheidscontroles en geautomatiseerde verzekering van fondsen beheerd door smart contracts completeert het beeld om mainstream-vertrouwen te bieden in de Radix DeFi-applicaties. We zijn verheugd om samen te werken met Quantstamp om veilige, verzekerde componenten de standaard te maken op het Radix publieke netwerk.”

Richard Ma (Quantstamp): “We worden altijd getrokken naar gedecentraliseerde platforms die ontwikkelaars innovatieve nieuwe applicaties laten bouwen, en Radix’ veiligheidsgerichte vorm van smart contracts en schaalbaarheid zijn verbluffend. We geloven dat verzekering een essentiële component is om ware veiligheid in de DeFi-ruimte te creëren. Omdat Radix-componenten de creatie van krachtige modulaire functionaliteit mogelijk maken zal integratie van chainbestendige verzekering in de dApps die we controleren even gemakkelijk zijn voor ontwikkelaars als het insteken van een chainbestendige legosteen.”

Volgend op de uitgifte van ons RPN-1 mainnet zal ons stappenplan gericht zijn op het afleveren van een Radix Engine met componentontwikkeling, een modulaire componentencatalogus, en ons unieke gedecentraliseerde ontwikkelaars-royalties-systeem. Terwijl we deze mogelijkheden bouwen zien we uit naar het nauw samenwerken met Quantstamp om toegankelijke en sterk geïntegreerde veiligheidsaanbiedingen aan onze ontwikkelaars te bieden.

Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Engine V2 - Veilig ontworpen DeFi

Radix DLT, 15 okt. 2020

De DeFi wereld verdient een manier om snel en veilig te bouwen. DAt is wat de Radix Engine V2 biedt.

Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol, gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!


Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Balancer: Hoe automatisch je crypto-portfolio te balanceren


ONZE GAST IN DEZE EPISODE: FERNANDO MARTINELLI

Radix DLT, 15 oktober 2020

In deze DeFi download episode praat Piers Ridyard met Fernando Martinelli, medeoprichter en CEO van Balancer, een protocol voor programmeerbare liquiditeit. In het whitepaper geschreven door Fernando Martinelli en Nikolai Mushegian wordt het beschreven als “een onbeheerde portfolio-manager, liquiditeitsaanbieder en prijssensor.”

Luister de podcast

Na publicatie van hun whitepaper in september 2019 ging Balancer officieel live op het mainnet in maart 2020. Het Balancer Labs-team heeft alles in het werk gesteld om te verzekeren dat Balancer een veilig protocol is. Ze hebben recent hun Smart Pool-fabriek geïnstalleerd om op mainnet te testen, en deze wordt gecontroleerd door samczsun.

Balancer maakt het je mogelijk om liquiditeit toe te voegen of je tokens in een contract te stoppen dat meer geld creëert door het anderen mogelijk te maken om te handelen met je activa. Fernando vergelijkt Balancer met een goocheldoos waarin je je speelkaarten kan stoppen en in kan vastzetten. Wanneer je deze doos opent zul je zien dat er magisch meer kaarten zijn gegenereerd. Deze goocheldoos zorgt er ook voor dat je kaarten er automatisch worden geherbalanceerd.

Het belang van herbalancering van het portfolio

Fernando en Piers exploreren het belang van het herbalanceren van het portfolio en hoe het Balancer-protocol werkt om dit te bereiken. Het sleuteldoel van herbalancering is om te verzekeren dat je marktblootstelling en idiosyncratische risico’s worden gecontroleerd. Het betekent ook dat je regelmatig kunt uitcashen om kosten te betalen en andere items te kopen die de waarde in de toekomst mogelijk kunnen doen toenemen, maar ook een percentage vast kunt houden in cash en niet alleen activa.

Voor het Balancer Labs-team is het concept van herbalancering, dat doet denken aan Markowitz’ Moderne Portfolio-Theorie en de Efficiënte Grens, nuttig op meer manieren dan slechts het vestigen van diversificatie. Om het uit te leggen refereert Fernando aan het concept van smart pools.

Liquiditeit is essentieel voor elk token en project. De totale circulatie van tokens wordt gereduceerd wanneer een slash-gebeurtenis zich voordoet. Smart pools kunnen worden gebruikt door protocollen om het ze mogelijk te maken om stakers te slashen en tegelijkertijd het opdrogen van liquiditeit van hun tokens te voorkomen.

Bewijs van liquiditeit

In het Aavenomics-raamwerk gecreëerd door Aave is een eigenschap genaamd Veiligheidsmodule geïmplementeerd die een veiligheidsmechanisme biedt in geval van een zwarte zwaan-gebeurtenis (specifiek een Shartfall-gebeurtenis) om de fout om te leiden en de impact van de gebeurtenis op het token te reduceren. Deze Veiligheidsmodule wordt gebouwd met gebruik van een 80% AAVE / 20% ETH Balancer-pool. Mensen kunnen liquiditeit aan die pool toevoegen in AAVE en ETH, en ze kunnen dan ofwel het AAVE-token of het Balancer-pool-token (BPT), dat 80% van waarde in AAVE en 20% in ETH representeert, staken. Het Balancer-protocol garandeert dat de dollarwaarderatio van de twee tokens wordt gehouden op 80%/20%.

Op deze manier worden de Balancer-pool-tokens vastgezet in het stakingsmechanisme en gebruikt als bewijzen van liquiditeit, maar tegelijkertijd zijn de tokens in de pool beschikbaar voor handel. De liquiditeitsaanbieders die aan die pool bijdragen en hun kapitaal opsluiten om het systeem te helpen herstellen van een catastrofistische gebeurtenis zijn toegewezen beloningen in de vorm van liquiditeitsaanbieder- (LP)-tokens, de BAL-tokens.

Het verschil tussen Balancer en een constante functie marktmaker zoals Uniswap

Hoewel Balancer zijn AMM-functionaliteit baseert op de x * y =k formule zoals voorgesteld door Alan Lu en geadviseerd door Vitalik Buterin, breidt het dit principe ook uit door het aanbieden van wrikkingsruimte voor het toewijzen van relatieve gewichtigheid en flexibele handelskosten, in plaats van het hebben van twee tokens met een 50%/50% ratio en een 0,3% kostprijs zoals Uniswap.

Balancer-meningen over yield-farming en liquiditeits-mining

Het Balancer Labs-team houdt meer vast aan het idee van lilquiditeits-mining dan dat van yield-farming. Hoewel ze lijken hetzelfde doel te hebben maarkt Fernando onderscheid tussen de twee concepten:

• Yield-farming is in principe het profiteren van een geldprotocol. Het is een cynisch mechanisme dat, kapitaal hebbend in DeFi en dat laten werken om tokens te verdienen, niet gelijk staat aan het hebben van rente in het houden van die tokens en het opbouwen van liquiditeit in een ecosysteem.  
• In liquiditeits-mining geven de community-leden om het project en de lilquiditeit daarin. Ze willen ervan zeker zijn dat het project is opgebouwd zodat een vibrant ecosysteem zich kan ontwikkelen.

De prikkelingsstructuur die Balancer Labs wil hebben is het verzekeren dat mensen die BAL-tokens ontvangen de hoogste interesse in het project hebben. Hun hoofddoel voor het gebruik van liquiditeits-mining is het distribueren van eigenaarschap van het Balancer-protocol zodat op een bepaald punt ze hun gedecentraliseerde visie zullen bereiken dat tokenhouders die in het project investeerden en mensen buiten het bedrijf (die zich uiteindelijk zullen kunnen verdwijnen) zijn software ontwikkelen.

De typen van Balancer-pools

• Private pool: een pool waar alleen de maker en eigenaar liquiditeit kunnen toevoegen of verwijderen. De pool-eigenaar is vrij om de inwisselkosten te veranderen, nieuwe tokens toe te voegen, en de gewichtigheden aan te passen.
• Gedeelde pool: een pool die open is voor anderen om liquiditeit toe te voegen. Deze is vastgezet en zijn maker kan geen nieuwe tokens toevoegen, de parameters veranderen of het geld van anderen indirect stelen. Een private pool kan omgezet worden in een gedeelde pool, maar niet andersom.
• Smart pool: een hybride pool die in principe een private pool is in bezit door een smart contract dat deze beheert. Bijvoorbeeld een smart pool waar de beheercode voor het smart contract alleen de inwisselkosten kan veranderen en niets anders.

Verdere bronnen
• Balancer Discor-kanaal: discord.gg/qjFcczk
• Balancer op Twitter: @BalancerLabs
• Fernando Martinelli op Twitter: @fcmartinelli

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix verkoop-update & liquiditeits-mining-beloningen

Hallo,

Ik wil je een snelle update geven van de Radix tokenverkoop en onze plannen voor het ondersteunen van de secundaire markt voor het XRD-token.

We hebben nu ongeveer duizend deelnemers aan de Radix-verkoop en iedere dag komen er meer bij. We hebben onze interne soft-doelen bereikt en besloten om de verkoop te beëindigen op donderdag 22 oktober.

We hebben ervoor geopteerd om het XRD-token niet initieel op traditionele beurzen in te schrijven, hoewel we veel beurzen hebben die daarin geïnteresseerd zijn. In plaats daarvan wilden we dat onze community de kans heeft om markten te creëren op DEFI-platforms als Uniswap. Om deze poging te ondersteunen en te helpen met het creëren van een robuuste secundaire markt tussen nu en de lancering van Radix-mainnet in ongeveer zes maanden wijzen we 200 miljoen XRD-tokens toe als beloning via liquiditeits-mining.

Dit betekent dat iedereen die wil deelnemen RDX-tokens kan verdienen door eenvoudigweg liquiditeit te bieden of zich bij een liquiditeits-mining-pool te voegen. Beloningen worden gestructureerd zodat ze samengesteld zijn, wat wil zeggen dat hoe eerder je start met mining en hoe lang je minet hoe hoger het proportioneel % van tokens je ontvangt.

Om te beginnen met liquiditeits-mining moet je Radix-tokens bezitten. Dit betekent dat deelnemers aan de verkoop een onmiddellijk voordeel zullen hebben omdat ze tokens zullen bezitten voordat de markt opent en ze geen tokens op de markt hoeven te kopen om deel te nemen aan de mining-beloningen. Vanwege de gelaagde prijs-vastzetting zal slechts 1% van alle aangekochte tokens worden vrijgegeven in de eerste week van distributie. Economen aan de aanvoerzijde suggereren dat dit zal leiden tot een gezonde volatiliteit in de markten in de eerste weken en maanden, leidend naar de mainnet-lancering.

Voor Radix tokenhouders is volatiliteit goed omdat tokens alleen worden vrijgegeven wanneer aan de prijslaag wordt voldaan. Bij iedere laag waarbij wordt voldaan aan de prijs groeit de Radix markt-cap exponentieel, op een manier die veel aandacht zal oogsten. We willen graag een markt zien met een stabiele prijs boven de hoogste vastzettings-prijslaag bij de lancering van Radix-mainnet. Voor meer informatie over de mining-prikkels kun je onze community-discussie bezoeken op Telegram en ons nieuwe Discord-kanaal.

Als je je jouw XRD-tokens wilt veiligstellen voordat de tokenverkoop sluit kun je dat doen door te registreren op ons tokenportaal op: radixtokens.com vóór 22 oktober.

Dankjewel,

Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Piers Ridyard over het oplossen van het blockchain-trilemma v.1.0

Een samenvattende video waarin Piers Ridyard, CEO bij Radix DLT, spreekt over het oplossen van het blockchain-trilemma heeft nu ook Nederlandstalige ondertitels.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Introductie van ons nieuwe Radvocate-programma!


Radix DLT, Daniel, 24 juli 2020

Bij Radix zijn we toegewijd aan het bouwen van een community-aangedreven gedecentraliseerd publiek network dat de snelheid en schaalbaarheid heeft om waarlijk wereldwijd en open te zijn voor iedereen. We geloven dat DeFi het potentieel heeft om de wereld ten goede te veranderen en willen vooraan staan bij deze revolutie.

Om ons ecosysteem vooruit te brengen en onze community verder te betrekken hebben we besloten om ons geüpdatete Radix Radvocates-programma te lanceren.

Voor dit doel hebben we initieel 10 miljoen XRD-tokens opzij gelegd voor een gelijke distributie onder de top-100 Radvocates!


Hoe kan ik een Radvocate worden?

Inschrijvingslink

Het Radvocate-programma maakt het mensen mogelijk om deel te nemen aan diverse uitdagingen om punten te verdienen, om zo op te klimmen op de ranglijst. We kiezen de top 100 mensen op de ranglijst en vestigen hen als Radvocates aan het einde van het eerste deel van de uitdagingen.

Om meer te leren over het programma kun je kijken op de ‘Radvocates-pagina’ op onze website.

Wat is het doel van het Radvocate-programma?

Ons doel hier bij Radix is om het eerste laag-1-protocol te bouwen, specifiek om gedecentraliseerde financiën te dienen. Om ons ecosysteem uit te breiden moeten we open zijn voor de behoeften en ideeën van onze community en iedereen een gelegenheid geven om deel te nemen aan de DeFi-beweging. Dit kan niet puur gedaan worden door codeerders en ontwikkelaars – we willen dat iedereen zich bevestigd voelt, ongeacht wat je kwaliteiten zijn.

Hoe zit dat met de ranglijst?

Een ranglijst met geüpdatete rangen kan hier gevonden worden! Deze wordt iedere twee weken geüpdate dus zorg ervoor dat je vaak checkt.

Voltooi uitdagingen en verdien punten om overeenstemmende XRD-beloningen te ontvangen:

5,000 Punten = 10,000 XRD
10,000 Punten = 20,000 XRD
15,000 Punten = 40,000 XRD
20,000 Punten = 75,000 XRD
25,000 Punten = 100,000 XRD

Leuk! Ik doe mee, vertel me over de uitdagingen!

Sweet! I am in, tell me about the challenges!

We starten met 5 uitdagingen om je enthousiast te krijgen! Deze zijn:

i) Inhoud- / artikel-creatie
ii) Video-uitdaging
iii) Infografica
iv) Het houden van een webinar / bijeenkomst
v) DeFi-enquêtes

Meer uitdagingen zullen na verloop van tijd toegevoegd worden. Een geüpdatete lijst van uitdagingen kan hier gevonden worden!

Dit is opwindend, maar ik heb zooo veel vragen…

We creëerden een handige ‘veelgestelde vragen’ voor alle vragen die hier gelezen kan worden. Als je nog steeds vragen hebt reik dan uit naar @kalradix via Telegram.


Van onze kant ronden we af, we hopen jullie allemaal te zien in onze Radvocates-community!

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix tokenverkoop - Dag één voltooid!

Radix DLT, Piers Ridyard, 10 oktober 2020

Hallo,

Het gehele Radix-team wil onze waardering uitspreken voor de vele honderden van jullie die deel namen in de tokenverkoop gisteren. Danjewel. Het was nogal een succes en we zijn verheugd te zeggen dat de ontvangen fondsen het lagere doelfonds hebben overschreden - er is echter nog een mogelijkheid om deel te nemen!

Als je het nog niet hebt gedaan dan kan je direct hier naar het tokenverkoopportaal gaan: https://radixtokens.com

Vanwege de initiële piek van registraties was er een vertraging bij sommige mensen bij het ontvangen van hun registratie-confirmatie-email. Als je hebt geregistreerd voor aankoop maar je email niet ontving probeer dan je account te resetten via https://radixtokens.com (re-login) en check je spam-folder. Als je nog steeds problemen hebt contacteer ons dan op [email protected] en laat het ons weten, en dan zullen we je helpen door het proces te komen.

Vanwege de hoge graad van interesse in de eerste dag en meer fondsen hebben ontvangen dan de initiële doelen zal de tokenverkoop nu vroeger sluiten dan gepland. De Radix tokenverkoop zal nu eindigen op 22 oktober 2020 op zijn laatst. Dit zal een snelle beweging mogelijk maken naar de distributie van het ERC20-token en daarna, in 2021, naar onze mainnetlancering.

Er zijn nog meer opwindende aankondigingen om te telen eenmaal de tokenverkoop officieel voltooid is.

Als je het nog niet hebt gecheckt dan kun je hier de tokenverkooppagina-informatie vinden.

Opnieuw dank aan onze gehele Radix-community,

Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie.
member
Activity: 1148
Merit: 47
4. Schaal dApps zonder DeFi-compositionaliteit te breken

DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Ondanks het cruciale belang van compositionaliteit willen de meeste DLT-oplossingen schaalbaarheid doen toenemen door compositionaliteit significant te reduceren. Typische benaderingen zijn het schalen van aparte apps en transacties over shards, waar ze sneller kunnen draaien maar geen directe, atomische toegang tot elkander hebben. Hier betekent meer sharding mnider interoperationaliteit, schaalbaarheid en compositionaliteit in een direct conflict met elkaar brengend. Hoewel dit een acceptabele deal kan zijn voor eenvoudige tokenoverschrijvingen of applicaties die niet vrij en atomisch compositioneel hoeven te zijn maakt dit ware DeFi op schaal essentieel onmogelijk.

Radix neemt een andere benadering, zijn volledige technologiestapel ontwerpend voor onbeperkte schaalbaarheid zonder in te leveren op veiligheid, decentralisatie of compositionaliteit.


member
Activity: 1148
Merit: 47
Waarom Uniswap en CFMM speciaal zijn

Radix DLT, 10 oktober 2020

De CEO van Radix DLT, Piers Ridyard legt uit waarom continu functie markt-makers (CFMM) zoals Uniswap één van de meest opwindende innovaties in gedecentraliseerde financiën zijn.


Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!

----------------------------------------
Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
What is Decentralised Finance

Radix DLT, 8 oktober 2020

De CEO van Radix DLT, Piers Ridyard, legt gedecentraliseerde financiën (DeFi) uit en waarom het de killer-toepassing van blockchain is!


Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!

----------------------------------------
Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
0x: ‘s Werelds liquiditeitsprotocol



ONZE GAST IN DEZE EPISODE: CLAY ROBBINS


Radix DLT, 8 oktober 2020

In deze episode van de DeFi-download spreekt Piers Ridyard met Clay Robbins, hoofd van groei bij 0x Labs. 0x is een open protocol dat de peer-to-peer-uitwisseling van activa mogelijk maakt op de Ethereum-blockchain. Het 0x-team is gericht op het creëren van nieuwe markten in het 0x-ecosysteem.

Luister podcast

In zijn kern is 0x een gedecentraliseerd onbeheerd uitwisselingsprotocol. In andere woorden is het een infrastructuurlaag die de uitwisseling faciliteert van crypto-activa tussen individuen zonder dat ze hun activa hoeven toe te vertrouwen aan een specifieke beursbeheerder.

0x heeft zijn eigen crypto-handelsplatform, genaamd Matcha, gelanceerd. Matcha wil een veilig, gemakkelijk, transparant en educatief platform bieden aan gebruikers om activa te verhandelen, alsook als om additionele functionaliteit te bieden binnen DeFi die verder gaat dan handel. Op Matcha behouden gebruikers het volledige beheer van hun tokens doorheen het gehele handelsproces.

De nuances van regulatie

Clay somt de dingen op die het 0x-team heeft geleerd over het opereren zonder frictie in een wereldwijde omgeving:

• Door zichzelf vroeg te onderwijzen over de verschillende regulatorische uitdagingen waarvoor ze zouden kunnen komen te staan bij het ontwikkelen van hun technologie verkregen ze waardevolle inzichten over de vrijheid van operatie. Verder creëerden ze open communicatie met regulatoren.
• Door het houden van open gesprekken met regulatoren slaagden ze erin om de gevaren te vermijden van het instappen in gebieden waarop ze zich niet moesten richten en van functionaliteit die ze niet moesten ontwikkelen.

Wat is het 0x-protocol?

0x is een open source-protocol; een service die ontwikkelaars de infrastructuur biedt die ze nodig hebben om beurs-interfaces te bouwen en die liquiditeit en toegang tot alle typen activa biedt.

0x verschilt van protocollen als Uniswap en Kyber die alleen on-chain-functionaliteit bieden. Orders op 0x geschieden off-chain en handelsafhandelingen on-chain, een proces dat meer gas- en prijs-efficiënt is.

Matchca maakt beurzen toegankelijker

Matcha is een front-end-platform dat functioneert als een verzamelaar die de beste prijzen garandeert. Toegang tot iedere markt op Matcha is heden eenvoudigweg beschikbaar door te verbinden via MetaMask, een hardware-wallet of een smart contracxt mobiele wallet, zoals Argent.

Matcha is een veelbelovend alternatief voor Coinbase en vergelijkbare grote retail gecentraliseerde beurzen en wil gebruikers dienen door het bieden van een educatievere ervaring en een verbeterde prijsefficiëntie.

Macha’s gebruikers-interface is ontworpen om een geweldige consumentenervaring te bieden en is goed ontvangen door gebruikers.

Het 0x-team creëerde een erg kleine gesloten beta tijdens de vroege dagen van ontwikkeling en nodigde de grootste handelaren op gedecentraliseerde beurzen uit. Gebaseerd op de ongelofelijk nuttige feedback die deze gebruikers gaven modificeerde en optimaliseerde het 0x-team, daarmee hun loyaliteit aan het product en de interface terug verdienend.

Het aanbieden van toegang tot Matcha via API is iets wat het team in overweging heeft genomen. Het 0x-team herkent dat de kerncompetentie van Matcha inwisseling is en ze willen voorzichtig en methodisch vooruit gaan in het uitbreiden van deze functionaliteit.

TAM

De mogelijke klantbasis van 0x bestaat uit handelaren die op het moment gedecentraliseerde beurzen gebruiken.

0x biedt de mogelijkheid tot toegang tot elk type van markt die getokeniseerde waarde heeft. Dit omvat eenvoudige ERC-20 inwisseling maar ook zaken als niet-inwisselbare tokens (NFT’s), en voorspellingsmarkten. Er is een sluimerend doch groeiend ecosysteem van derde partij-ontwikkelaars die dit typen van marktplaatsen willen bouwen:

• In de NFT-ruimte: OpenSea en Nifty Gateway
• In de ERC-20-ruimte: Radar Relay, Ethfinex en DeversiFi, en ontwerpers bouwen beurzen met 0x.

Sinds 0x de 0x-API introduceerde (een stap naar het verzamelen van additionele liquiditeit bovenop slechts 0x) is er een toenemende ingebruikname geweest door diverse DeFi-applicaties, zoals:

DeFi Sayer
• Marge-handelsplatforms zoals Nuo
• DeFi-verzamelaars zoals Zerion

ZRX, het 0x-token

De ZRX kwam voort uit een beheer- en –kostentoken om ook een stakings- en werktoken te zijn voor liquiditeitsaanbieders. Het speelt een significante rol in het verzekeren dat liquiditeit op het 0x-platform blijft door het aanbieden aan marktmakers van een doorlopende prikkel om deel te nemen aan het 0x-netwerk.

Toekomstige voorspellingen

Omdat producten als Argent en andere smart contract-wallets verbeteren verwacht Clay dat op een dag gebruikers het zullen prefereren om één of twee van deze applicaties te hebben om hun activa op te slaan.

Vanuit het zichtpunt van het regulatorische landschap betreffende DeFi gelooft Clay dat het standpunt van regulators zal groeien en krimpen. Om deze reden benadrukt hij de noodzaak om geïnformeerd te blijven en om de verwachte risicovectoren te begrijpen. Clay benadrukt ook het belang van het in huis hebben van een goede adviesraad.

Vanuit het perspectief van het bredere ecosysteem vindt Clay dat recente ontwikkelingen, zoals de lancering van de DeFi Alliance in Chicago, hebben geholpen met het integreren van de diverse diensten die worden aangeboden over het ecosysteem, wat regulators ook voorzien van een holistische kijk.

Niettemin zal er bij het groeien van het bewustzijn er een groeiende nood zijn aan het implementeren van aanpassingen, maar Clay stelt, opnieuw, dat het essentieel is om een geleider te zijn van educatie voor de verschillende organen die kunnen vooruitblikken naar wat er is gebouwd en ontwikkeld in de DeFi-ruimte.  

Verdere bronnen

• 0x Labs: 0x.org
• 0x Blog: blog.0xproject.com
• Twitter: @0xproject
• Matcha: matcha.xyz
• Twitter: @matchaxyz

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix tokenverkoop vandaag! 18:00 UTC

Radix DLT, Piers Ridyard, 8 oktober 2020

Hallo,

Vandaag is een dag die zeven jaren lang werd gemaakt.

Laat in 2013, toen Dan Hughes neer zat voor zijn computer en begon te coderen voorzag hij zeker niet zo’n lange aanloop naar lancering. Maar zijn intense en constante wens om een echt crypto-platform te bouwen dat onbeperkte gebruiksgevallen aan zou kunnen, dat met gemak zou kunnen schalen, en functionaliteit en snelheid zou bieden, en dat ontwikkelaars zou prikkelen om het continue beter te maken, actiever en robuuster, hebben allemaal geleid naar vandaag.

Als je geïnteresseerd bent in deelname in de verkoop ga dan naar de tokenverkooppagina.

De verkoop zal openen om 18:00 UTC-tijd [20:00 uur Nederlandse tijd]. Voor de verkoop geldt dat wie het eerst komt die het eerst maalt.

De tokenverkooppagina heeft ook alle details over prijsstelling, distributie en tokenbeloningen. Je kunt ook de veelgestelde vragen lezen voor additionele informatie.  

Of je nu wel of niet kiest om deel te nemen aan de publieke verkoop, er ligt een open uitnodiging voor je om je aan te sluiten en het project de toekomst in te volgen. Als je het nog niet hebt gedaan neem dan de tijd om te kijken naar het stappenplan. De verkoop is slechts één kleine pagina in een serie van hoofdstukken die zullen volgen in de komende weken en maanden.

Tot zover is het voor mezelf een echt belonende reis geweest. Ik weet uit de feedback dat het ook al belonend is geweest voor velen van de community.

Op de toekomst!

Voorwaarts en opwaarts,


Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)


member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Tokenverkoop

Meer info op: https://tokens.radixdlt.com/
Koop alleen op: https://radixtokens.com/

Vragen op: Telegram: https://t.me/radix_dlt (admins zullen je nooit als eerste PM-en).

member
Activity: 1148
Merit: 47
Het trilemma oplossen

Radix DLT, Piers Ridyard, 7 oktober 2020

De CEO van Radix DLT, Pers Ridyard, legt uit hoe Radix het "trilemma" oplost dat door Vitalik Buterin naar voren is gebracht als de uitdaging van het proberen te balanceren van decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid.


Leer hier meer over Radix, het eerste laag-1-protocol gebouwd voor DeFi: https://www.radixdlt.com

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën en Radix is de toekomst van DeFi!

----------------------------------------
Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Voeg je live bij ons over minder dan 1 uur (16:00 UTC) voor een live AMA-sessie met onze CEO Piers Ridyard & oprichter/CTO Dan Hughes - Live op YouTube.

Stem af: https://youtu.be/ga4YlFssV18

Stuur je vraag in: https://forms.gle/kzAkqdQECqBMgcoGA

***

Als je de AMA met Dan & Piers vandaag hebt gemist, geen probleem. Je kunt de gehele show on-demand hier bekijken: https://youtu.be/ga4YlFssV18
member
Activity: 1148
Merit: 47
On-ledger, terugkerende ontwikkelaarsopbrengsten. Prikkels om te bouwen.


Radix DLT, 6 augustus 2020

Radix pioniert met zelfonderhoudende on-ledger distributie van ontwikkelaarsopbrengsten via de componenten-marktplaats.

De wereld draait op open source code. Collectief representeert die code één van de grootste verworvenheden van de mensheid – een manier waarop we ons samen hebben zelf-georganiseerd en ongelofelijke staaltjes van engineering hebben gedaan.

Er was echter vaak een conflict tussen het bijdragen aan open source en het voordeel halen uit het gebruik van die open source-code – vooral als je ene individuele ontwikkelaar bent die komt met een geweldig idee voor een bibliotheek of snippet, maar geen volledige commerciële applicatie wilt bouwen.

Met de geboorte van Radix zagen we dat er nu een nieuw pad was – één waar de individuele ontwikkelaar, alsook de dApp-bouwer en het dApp-bedrijf, geprikkeld kunnen worden om bij te dragen aan een ecosysteem, maar dan op een manier die markt- en community-gedreven is. Eén waar versioning en betaling is ingebakken in de eigenste opmaak van hoe je kan on-ledger kan bouwen en opereren, terwijl transparantie en de geest van open source wordt behouden.

We zijn daarom verheugd om een belangrijke mogelijkheid van het Radix-netwerk aan te kondigen – het ontwikkelaars-royalty-systeem. Dit unieke systeem creëert een nieuwe gedecentraliseerde, on-ledger manier voor ontwikkelaars om doorlopende opbrengsten te genereren voor hun bijdragen aan het Radix-ecosysteem, terwijl ze ook de mogelijkheid voor anderen versnellen om te bouwen bovenop deze kernfunctionaliteit.

In dit artikel gaan we uitleggen hoe het Radix ontwikkelaars-royalty-systeem werkt, wat Radix-“componenten” zijn, en waarom ze een revolutie zullen zijn in het snel en efficiënt bouwen van veilige gedecentraliseerde applicaties. 

Waarom zelfprikkeling cruciaal is

Eén van de sleutelinnovaties van blockchaintechnologie was het creëren van een manier waarop een netwerk zelfprikkelend kon zijn. Cryptovaluta-mining bijvoorbeeld creëerde een permissieloze marktplaats voor het bieden van rekenkracht aan een netwerk, zonder gecentraliseerde coördinatie. Feedback-loops als deze zijn ongelofelijk krachtig voor groei, want eenmaal gestart ontwikkelen ze een zelfstandig bestaan.

Met het Radix ontwikkelaars-royalties-systeem willen we een gedecentraliseerd, zelfprikkelend systeem creëren voor DeFi-code-ontwikkeling als kerndeel van het Radix-netwerk. Royalty-betalingen worden ingesteld door ontwikkelaars, automatisch on-ledger betaald, en zijn ontworpen om te profiteren van vergelijkbare netwerkeffecten zoals mining.


Het combineren van ons zelfprikkelende netwerk met ons zelfprikkelende ontwikkelaars-ecosysteem richt Radix zich op de sleutelaandrijvers van groei voor gedecentraliseerde platforms en de creatie van de applicaties die hun ingebruikname aandrijven.

Via deze systemen creëert Radix additionele gelegenheden voor zowel de eerste ontwikkelaars die aan het netwerk bijdragen als voor het bieden van lange termijn-prikkels bij de groei van het systeem in complexiteit en omvang.

In tegenstelling tot een traditioneel ontwikkelingsfonds of –toewijzing die eindig is en na verloop van tijd afneemt bieden de Radix ontwikkelaars-royalties doorlopende opbrengsten die het ecosysteem doen groeien en is ingebakken in het gedecentraliseerde netwerkprotocol zelf.

Radix-componenten en de componenten-catalogus

Componenten zijn de Radix-vervanging van smart contracts en ze maken het Radix-royalties-systeem mogelijk.

Zoals typische smart contracts vermogelijken componenten het een ontwikkelaar om krachtige logica te bouwen die ontoevertrouwd wordt geïnstalleerd en gedraaid op het netwerk, maar er zijn belangrijke verschillen. In plaats van gebouwd zijnde als “black box” van code worden componenten gebouwd met gebruik van finite-state-machine- (FSM-)logica, in een taal die we Scrypto noemen, waar hun gedrag wordt gedefinieerd door acties die direct een discrete bestaande “invoer” (of “vooraf”)-staat vertalen naar een “uitvoer” (of “achteraf”)-staat. Meer concreet betekent dit dat componenten worden gedefinieerd door wat mogelijk is voor dat component om te doen via zijn acties. Door componenten op deze manier te definiëren door hun acties kunnen componenten zich meer intuïtief gedragen als fysieke activa of andere financiële bouwblok-“primitieven”.

We zullen in de nabije toekomst meer details uitbrengen over de details van componenten en de vele voordelen die ze naar ons idee bieden ten aanzien van een traditioneel smart contract. Maar om nu te begrijpen hoe het royalties-systeem werkt zijn er enkele sleutelconcepten ten aanzien van componenten om te begrijpen.

Ten eerste; in plaats van geïnstalleerd te worden op het netwerk en onmiddellijk actief te worden voor gebruik worden componenten eerst geïnstalleerd als een soort sjabloon op een on-ledger repositoir dat we componenten-catalogus noemen. Componenten in de catalogus kunnen vele keren worden geconcretiseerd (door een eenvoudige API-aanroep), iedere keer geconfigureerd voor de specifieke noden van de gebruiker, in actieve geconcretiseerde componenten waarmee gebruikers (en andere geconcretiseerde componenten) kunnen interacteren. En binnen de catalogus kunnen bestaande sjabloon-componenten worden geïmporteerd zodat nieuwe code gelaagd kan worden bovenop bestaande, bewezen functionaliteit, zonder deze te hoeven kopiëren of herimplementeren.


Ten tweede zijn componenten inherent modulair, in staat om individueel ontwikkeld te worden en dan samen gecombineerd te worden op diverse manieren. We hebben gezien hoe importeren binnen de catalogus een vorm van modulariteit biedt. Maar ze kunnen ook modulair gecombineerd worden binnen iedere transactie middels “gerefereerd” gebruik, de basis biedend voor wrijvingsloze compositionaliteit van DeFi-applicaties op Radix.

Bijvoorbeeld tot acties op meerder tokencomponenten – zoals “stuur”, “munt”, en “verbrand” – kan toegang gekregen worden binnen een enkele transactie om atomische swaps uit te voeren. Of een transactie die een DeFi-applicatie-component gebruikt kan zelf op zijn beurt gerefereerd gebruik maken van meerdere acties van andere componenten (inclusief tokens en complexere acties). In deze gevallen komen alle ingesloten componenten in de transactie samen als tandwielen in een versnellingsbak; zolang ze allemaal succesvol overeenstemming hebben over wat er moet gebeuren is de transactie succesvol in één stap. Zo niet dan faalt de transactie veilig en correct.

Toevoegen van royalties, ontwikkelaars in staat stellend om inkomen te genereren

Wanneer een ontwikkelaar een component op het Radix-netwerk creëert of concretiseert is hij in staat om een royalty-kostprijs in te stellen die iedere keer dat zijn component wordt gebruikt geldig is. Royalty-kosten worden betaald als onderdeel van elke transactie op exact dezelfde manier als node-draaierskosten. Deze betaling (en de component zelf) is on-ledger en als resultaat verbindt Radix de royalty-definitie (ingesteld door de ontwikkelaar) met de royalty-distributie (gefaciliteerd door het Radix-protocol) en creëert daarmee een open marktplaats voor ontwikkelaars om een inkomen uit hun bijdragen te genereren.

In deze marktplaats zijn royalty-betalingen op basis van individueel transactiegebruik automatisch en gegarandeerd door hetzelfde consensus-mechanisme dat de Radix-netwerk-veiligheid garandeert.

Zoals componenten gebruikt kunnen worden op een aantal verschillende manieren biedt Radix ontwikkelaars de instrumenten om deel te nemen aan deze on-ledger marktplaats zoals het hen goeddunkt. Dit start met het vermogelijken van de ontwikkelaar om de royalty in te stellen voor elk van de verschillende manieren waarop een component kan worden gebruikt eenmaal deze is toegevoegd aan de componenten-catalogus. Deze mogelijkheden zijn:

DIRECT CONCREET GEBRUIK – Dit is wanneer een gebruikerstransactie direct toegank heeft tot een Action van een concrete component. Dit kan bijvoorbeeld de interface naar een DeFi-applicatie als CFMM (constante functie marktmaker) zijn, zelfs wanneer deze component andere componenten achter de schermen gebruikt.
GEREFEREERD CONCREET GEBRUIK – Wanneer een component direct wordt gebruikt, zoals in #1, kan hij specificeren dat meerdere andere concrete componenten ingesloten moeten worden in de Action voor de transactie. Dit is “gerefereerd” concreet gebruik. Een DeFi-aplicatie kan bijvoorbeeld een concrete orakelcomponent gebruiken om toegang te krijgen tot zijn data middels referentie voor een bepaalde transactie.
CATALOGUSGEBRUIK - Iedere concrete component is gelieerd aan een originele sjablooncomponent in de catalogus. De royalty voor catalogusgebruik wordt betaald wanneer één van deze cataloguscomponenten de basis vormt voor een actieve, concrete component die wordt gebruikt als in #1 en #2.
GEIMPORTEERD GEBRUIK - Dit refereert aan het gebruik wanneer een ontwikkelaar een bestaande cataloguscomponent importeert in zijn eigen nieuwe cataloguscomponent. Zoals in #3 wordt het importeren zelf niet betaald, maar veeleer wordt de geïmporteerde component beschouwd als gebruikt wanneer een andere cataloguscomponent die voorgenoemde importeerde wordt gebruikt als in #3.

Door de royaltykosten voor ieder gebruikstype in te stellen bekrachtigt Radix ontwikkelaars om te engageren in de marktplaats zoals ze zelf willen. Elke keer dat hun component wordt gebruikt in een transactie ontvangen ze hun royalty-betaling volgens de door hen ingestelde prijzen.

In een enkele transactie kunnen er meerdere componenten gebruikt worden op verschillende manieren. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een enkele transactie meerdere componenten kan aanroepen op verschillende manieren. De afbeelding toont ook hoe initieel “basis”-componenten optreden als “lego-bouwstenen” die samen gecombineerd kunnen worden om complexere transacties / applicaties mogelijk te maken. Echter daarover meer in een toekomstig artikel.


Aanjagen van de Radix ecosysteemontwikkeling

Het zo snel en efficiënt mogelijk bouwen van een volledig DeFi-ecosysteem op Radix is essentieel voor het netwerk om te groeien. We geloven dat de combinatie van de componenten-catalogus en de royalty-betalingen als zijnde gedecentraliseerd en on-ledger de groeimogelijkheid zal maximaliseren om drie redenen:

• Componenten zelf kunnen rangeren in complexiteit en hoeven niet perse volledig functionele applicaties te zijn. Als resultaat kan de initiële community-ontwikkeling gericht wordenop het creëren van componenten die een breed gebruik hebben over een spectrum aan applicaties op het Radix-netwerk. Dit maakt het voor component-ontwikkelaars mogelijk om zich te richten op het bouwen van specifieke functionaliteit, zonder nood aan het bouwen van hele producten en font-end-applicaties.
• Het hebben van een on-ledger componenten-catalogus maakt het applicatie-ontwikkelaars mogelijk om een breed bereik aan functionaliteit te hebben, wat hen in staat stelt om snel veilige applicaties te bouwen terwijl compositionaliteit en standaardisering in enkele van hun functionaliteiten behouden blijft. Met het creëren van meer applicaties genereert het netwerk ook meer transacties over elk van de gebruikte componenten.
•  Terwijl de component-ontwikkelaar een royalty-prijs kan instellen voor een keur aan gebruiksmogelijkheden van zijn component, voor iedere keer dat die wordt gebruikt in een transactie, moedigt de componenten-marktplaats ontwikkelaars aan om functionaliteit te bouwen waar vraag naar is, en dit doende inkomen te genereren voor hun moeite. Een ontwikkelaar kan er voor kiezen om te werken aan het maken van een gestandaardiseerde “eenvoudige” component di een breed bereik aan gebruiksmogelijkheden heeft en deze aanbieden voor hele lage royalty-kosten, of hij kan een hoog gespecialiseerde maar waardevolle component creëren die geen hoog volume van gebruik zal hebben, maar waarvoor hij hogere royalty-kosten kan rekenen.

Meer over de Radix Engine, componenten en ontwikkelaars-royalties

Deze aankondiging is slechts het topje van de ijsberg van wat we gepland hebben aan ontwikkelingen op Radix. In de komende paar dagen zullen we een DeFi whitelitepaper uitgeven die meer details bevat over de Radix Engine, alsook verdere details over hoe deze systemen zullen profiteren van het Radix-netwerk.

Er zijn ook andere initiatieven die we zullen inbrengen om de groei van het ecosysteem te helpen prikkelen, zoals additionele subsidies voor de royalties in de vroeg stadia, ontwikkelingsgerichte uitdagingen in ons Radvocates-programma, en meer.

Ben jij een ontwikkelaar die geïnteresseerd is in ontwikkelen op Radix? We zouden je graag laten weten wanneer de vroege beta-uitgiftes klaar zijn en je geïnformeerd houden over onze vooruitgang. Als je dat goed vindt klinken schrijf je dan a.u.b. hier in:

Inschrijving ontwikkelaars

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix integreert Chainlink om DeFi-orakels gemakkelijk toegankelijk te maken voor ontwikkelaars


Radix DLT, 6 oktober 2020

Wanneer DeFi doorgaan met groeien en aantrekkelijk wordt voor de massamarkt zal de vraag naar die applicaties ook groeien. We bouwden ons volgende generatie consensusprotocol (Cerberus) en onze veilig ontworpen ontwikkelingsomgeving om veel van de problemen op te lossen waarvoor DeFi zich vandaag de dag gesteld ziet. Echter deze revolutie vereist ook een sterk ecosysteem van instrumenten, en Radix is toegewijd aan het verzekeren dat de ontwikkelaars en gebruikers van ons netwerk in staat zijn om toegang te hebben tot het beste van het beste, en zo snel mogelijk.

Als onderdeel van deze missie zijn we blij aan te kondigen dat Radix zal integreren met Chainlink om hun industrieleidende orakelnetwerk te verbinden met het Radix Publieke Netwerk. Zijnde de orakelaanbieder waar je moet wezen zullen de Chainlink-orakels Radix-ontwikkelaars toegang geven tot een breed spectrum aan veilige, accurate off-ledger data. Deze data zal onze ontwikkelaars helpen bij het opnieuw creëren van traditionele financiële diensten als gedecentraliseerde apps en zal volledig innovatieve DeFi-producten op Radix ontwikkelen. De integratie zal zich richten op het meer beschikbaar maken in het Radix ecosysteem van Chainlinks breed gebruikte prijsinformatie en meer, als antwoord op de ontwikkelaarsbehoeften.

Hoe Radix Chainlink-orakels gebruikt

Om een laag-1-protocol speciaal te bouwen om DeFi te dienen en de $100Bln aan te boren die nog opgesloten zit in traditionele financiën moest Radix een aantal sleutelmanieren opnieuw bedenken waarop DeFi-applicaties worden gebouwd. Schaalbaarheid en veiligheid zijn hier belangrijke factoren, maar dat geldt ook voor het gemak waarmee DeFi-applicaties worden ontwikkeld en geïnstalleerd.

Met dat doel heeft Radix een nieuwe vorm van “smart contracts” gecreëerd, genaamd “componenten”. Deze bieden een nieuwe methode van het bouwen van DeFi-applicaties die specifiek worden ontworpen voor de noden van financiën. Omdat componenten inherent modulair en compositioneel zijn kan een speciale orakelcomponent een naadloze poort worden naar Chainlink-data voor de componenten die onze ontwikkelaars zullen bouwen.

Een sleutel-behoefde voor DeFi-applicaties is toegang tot marktdata. Omdat niet alle marktdata inherent beschikbaar is binnen het netwerk zelf moeten Radix-dApps toegang hebben tot off-ledger bronnen om zulke informatie te verkrijgen. Een “orakel” kan dit probleem oplossen met een interface met off-ledger API’s om off-ledger data zelf beschikbaar te maken binnen Radix.

Na het beoordelen van verschillende orakeloplossingen besloten we te werken met Chainlink om hun data-orakels te integreren tot een speciale orakel-interfacecomponent op Radix. Terwijl Chainlink een variëteit aan verschillende datatypen kan openen zal onze directe focus liggen op integratie van zijn breed gebruikte prijsinformatie, welke heden veel leidende DeFi-applicaties bedienen, zoals Synthetix, Aave en Bancor. Deze data-informatie biedt onze ontwikkelaars:

Hoge kwaliteit prijsdata – Alle Chainlink prijsinformatie-brondata van premium off-chain verzamelaars, om te verzekeren dat prijzen een sterke marktdekking hebben die alle handelsomgevingen weerspiegelen.
Gedecentraliseerde orakels – Chainlink biedt decentralisatie bij zowel de databron als op data-afleveringsniveau, gebruikers in staat stellend om erop te vertrouwen dat prijsinformatie op tijd zal worden afgeleverd en resistent zal zijn tegen iedere vorm van manipulatie.
Sybil-bestendige nodes – Alle Chainlink-nodes die zijn gedecentraliseerde prijsinformatie bedienen zijn veilige beoordeeld en worden gedraaid door leidende veiligheids-teams / blockchain DevOps, een grote garantie biedend dat de orakel-infrastructuur veilig, betrouwbaar en hoog-presterend is.

Via toegang tot hoge kwaliteit marktdata op een heel beschikbare en fraude-resistente manier kunnen Radix-ontwikkelaars starten met het bouwen van een breed spectrum aan DeFi-applicaties, zoals financiële derivaten die worden beslist op basis van activaprijzen, gedecentraliseerde kredietproducten die prijs informatie gebruiken om eerlijke marktleningen uit te geven en om onderpand te behouden, activamanagementdiensten die handel automatiseert gebaseerd op prijsbewegingen, en veel meer.  

”Radix-ontwikkelaars toegang gevend tot een breed bereik aan hoog kwalitatieve data is vitaal voor onze missie van het bieden van de beste infrastructuur om de volgende generatie DeFi-producten te bouwen,” stelde Piers Ridyard, CEO van Radix. “Chainlinks prijsorakels stellen Radix-ontwikkelaars in staat om complexe en tijdrovende orakel-infrastructuur over te dragen aan industrie-experts, ons ecosysteem in staat stellend om enkel te focussen op het ontwerpen van smart contract-applicaties die het wereldwijde financiële systeem opnieuw ontwerpen.”

“We zijn verheugd om ontwikkelaars in staat te stellen om de volgende generatie DeFi-applicaties te bouwen op Radix’ innovatieve laag-1-protocol door ze te voorzien van veilige en betrouwbare orakeloplossingen,” zei Daniel Kochis, hoofd van de Chainlink bedrijfsontwikkeling. “Door gewilde marktdata toegankelijk te maken via Chainlink-orakels hebben we er vertrouwen in dat het Radix-platform een overvloed aan nieuwe data-aangedreven financiële producten kan ondersteunen voor zowel crypto- als traditionele activamarkten.”


Chainlink- / Radix-integratie

Bij het werken met Chainlink zal de eerste fase van integratie twee delen omvatten: 1) toevoegingen aan de Chainlink node-software om deze in staat te stellen om direct te verbinden met het Radix-netwerk, en 2) creatie van de eigen Radix “smart contracts” die nodig zijn om Chainlink-data beschikbaar te maken op Radix.

Aan de zijde van de Chainlink-nodes zullen twee modules, genaamd een initiator en een aanpasser Chainlink-nodes “Radix laten spreken” met gebruik van onze bibliotheken – Chainlink op dezelfde manier met Radix verbindend als bij Chainlinks bestaande integraties met andere blockchains.

Hier volgt een eenvoudig overzicht van hoe we verwachten dat de Chainlink- / Radix-integratie er uit zal zien:


Met deze puzzelstukjes op hun plaats in de eerste fase van de integratie zullen Radix-ontwikkelaars en –dApps al toegang hebben tot een wereld van up-to-date, geverifieerde data voor atomisch gebruik in het creëren van krachtige DeFi-transacties. In fase 2 verwachten we additionele componenten toe te voegen om directe, oplopende betalingen in LINK-tokens mogelijk te maken voor aangepaste data-opvragen. Dit zou mogelijk gemaakt moeten worden via een eigen Radix-versie van het LINK-token en een nieuwe LockDeposit-component die uitgaven kan synchroniseren tussen Radix’ wrapped LINK-token en het eigen LINK-token op het Ethereum-netwerk.

Hier zijn wat meer details van hoe deze puzzelstukjes er uit zouden moeten zien:

Chainlink node-toevoegingen

Deze modules stellen Chainlink-nodes in staat om “Radix te spreken”, data doorsturend naar en aanvragen afhandelend van de on-ledger orakelcomponent waartoe ontwikkelaars en hun dApps toegang zullen hebben – met gebruik van “acties”, de interface die Radix-componenten aan de wereld biedt.

Chainlink-adapter

• Deze module gebruikt de Radix-bibliotheek om datageschreven transacties te creëren naar de orakelcomponent.
• Datageschreven transacties zouden de acties moeten gebruiken van de orakel-component om stukjes van on-ledger data op te slaan / te updaten, alsook om bepaalde data te registreren als zijnde aangeboden als reactie op een specifiek verzoek.

Chainlink-initiator

• Deze module gebruikt de Radix-bibliotheek om de orakelcomponent te monitoren om verzoeken daarvan te detecteren.
• De initiator luistert via de Radix bibliotheek / - Engine naar transacties die de Radix orakelcomponent gebruiken om de vereiste verzoekdata van die actie-verzoeken eruit te nemen.

Radix-componenten (smart contracts) mogelijk maken

Eenmaal de Chainlink-adapter en –initiator “Radix spreken” is de volgende stap voor componenten (onze versie van financiën-georiënteerde smart contracts) op het Radix-netwerk om te luisteren.

Orakel-component

• Een Radix-component die dient als het interactiepunt voor de adapter en de initiator die draaien op de Chainlink-node.
• Deze zal interacteren met dataklantcomponenten op de Radix-ledger, dienend als een repositoir voor data tot welke die componenten toegang willen hebben. Het orakel praat niet zelf actief met deze off-ledger module’s maar biedt de invoeracties voor de adapter en een repositoir voor aanvraagdata die de initiator monitort.
• Een “data-lees”-actie zou componenten voorzien van toegang tot beschikbaar te maken Chainlink-data.
• Een “verzoek”-actie zou gebruikt worden door componenten om een specifiek verzoek voor Chainlink-data te registreren, met vereiste invoeren zoals de aard van de verzochte data, alle additionele berekeningen die moeten worden uitgevoerd om de data te verwerken voor de opbrengsten, en of er een reactie terug moet worden uitgevoerd (met een vooraf gespecificeerde reactie-actie-interface die de component moet implementeren).
• Een “data-schrijf”-actie zou alleen bruikbaar zijn door Chainlink-nodes, ze in staat stellend om alle regelmatig geüpdatete data of data als antwoord op verzoeken uit te schrijven. Verzoek-gedreven data zou een ID voor het verzoek omvatten.

LINK-token-component

• Een eenvoudige eigen Radix-token-component die optreedt als een wrapped vorm van LINK op Ethereum, beheerd door onderstaande LockDeposit-component.

LockDeposit-component

• Dit tweerichtings-brugcontract zal effectief de gesynchroniseerde uitgaven mogelijk maken van op Ethereum gebaseerde LINK-tokens op het Radix-netwerk. Betalingen in wrapped LINK-tokens op Radix zouden dan direct betalingen aandrijven van LINK op Ethereum om te betalen voor Chainlink-verzoeken.

Over Chainlink:

Chainlink is de meest gebruikte en veiligste manier om smart contracts te bekrachtigen. Met Chainlink kunnen ontwikkelaars iedere blockchain verbinden met hoge kwaliteit databronnen van andere blockchains, alsook van echte werelddata. Beheerd door een wereldwijde, gedecentraliseerde community van honderdduizenden mensen introduceert Chainlink een eerlijker model voor contracten. Zijn netwerk beveiligt momenteel miljarden dollars aan waarde voor smart contracts over onder andere de gedecentraliseerde financiën- (DeFi-), verzekerings- en gaming-ecosystemen.

Chainlink wordt vertrouwd om definitieve waarheid te leveren voor honderden organisaties om voortdurende, betrouwbare data-informatie te bieden. Bezoek om meer te leren chain.link en volg @chainlink op Twitter.

Over Radix:

Radix is het eerste laag-één-protocol dat speciaal is gebouwd om DeFi te dienen. Gedecentraliseerde financiële applicaties worden heden gebouwd op protocollen die niet geschikt zijn voor hun doel, leidend tot opstoppingen, hacks en ontwikkelaarsfrustraties. Radix verandert dit met de introductie van een schaalbaar, veilig ontworpen compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-applicaties te bouwen en te lanceren.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
1358: Radix CEO Piers Ridyard over het verlagen van de barrières voor DeFi

Neil C. Hughes, The Tech Blog Writer

Gedecentraliseerde financiële applicaties worden op het moment gebouwd op protocollen die niet ontworpen werden om te voldoen aan de noden en vereisten van DeFi-diensten. Radix gebruikt significante technologie-innovaties om het eerste laag-1-protocol te zijn dat specifiek is gebouwd om de snel groeiende DeFi-industrie te dienen. Radix richt zich op de drie aandrijvers van DeFi-groei:

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Tokenverkoop UPDATE

Radix DLT, Piers Ridyard, 5 oktober 2020

Hallo,

Het is een beetje meer dan 72 uur geleden dat we de Radix tokenverkoop aankondigden, die deze week plaats vindt op 8 oktober om 18:00 UTC.
It has been a little over 72 hours since we announced the Radix token sale, happening this week on October 8th at 18:00 UTC.

Zoals we hebben verwacht waren er veel reacties en veel vragen over de verkoop. We hebben een sectie met veelgestelde vragen samengesteld om specifiek de meest algemene vragen die zijn gesteld te adresseren. Je kunt deze [in het Engels] HIER lezen en HIER onze [Engelstalige] hoofdpagina over de tokenverkoop bekijken.

Duizenden nieuwe mensen schreven zich in voor onze updates sinds de aankondiging. We realiseren dat vanwege de interesse de website bij lancering een zware load zal hebben. We doen er alles aan wat we kunnen om een robuust en soepel registratieproces te hebben, inclusief hoe we plannen om te gaan met back-end-verkeer. Wees ervan verzekerd dat we alles zullen doen wat in onze macht ligt om er zeker van te zijn dat dingen soepel en eerlijk verlopen en dat we iedereen zullen accommoderen die deel wil nemen aan de verkoop.

We gaan door met onze toewijding aan het bieden van zoveel mogelijk bronnen over de ontwikkeling en richting van het Radix-project. Op woensdag 7 oktober om 17:00 UTC+1 zullen we een live AMA hebben met mezelf en Dan Hughes, oprichter en hoofdontwikkelaar van Radix, en het zou geweldig zijn als je erbij kon zijn! We zullen wanneer de tijd nadert een link geven naar de stream via onze sociale kanalen.

We zullen in staat zijn om de meeste vragen, behalve vragen over de prijs, te beantwoorden. Je kunt je vragen vooraf aan de AMA insturen via dit formulier.

Zeven jaar van hard werken heeft ons tot dit punt geleid. We geloven echt dat Radix heel snel een naam in het cryptolandschap zal zijn, een game-changer in DEFI en het eerste cryptoproject dat de echte zakenwereld echt bedient. We nemen deze beweringen niet licht op, en we geloven dat jij dat ook niet moet doen.

We kijken er naar uit onze visie met je te bespreken, te luisteren naar je feedback, en het samen creëren van echte oplossingen in de jaren die komen.

Je kunt HIER ons [Engelstalige] stappenplan bezoeken.

Bezoek HIER a.u.b. onze [Engelstalige] tokenverkooppagina.

Met vriendelijke groet,

Piers Ridyard
CEO van Radix DLT

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A. die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd die optreedt als bemiddelende onderneming voor de rechtspersoon van de tokengenerering. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gevestigd bedrijf, beperkt door garantie
member
Activity: 1148
Merit: 47
Belangrijk:

1) De Radix tokenverkoop start om 18:00 UTC op 8 oktober via het officiële tokenverkoopplatform. Dat is de enige plaats om Radix-tokens te kopen vóór de distributie.

2) Er zijn nog geen officiële Radix-tokens gecreëerd. Pas op voor nep-tokens.
member
Activity: 1148
Merit: 47
3. Prikkel een gedecentraliseerde ontwikkelingscommunity

DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

De belangrijkste innovatie van blockchain was misschien wel de mogelijkheid om open netwerken te creëren die economisch zelfprikkelend zijn — organisch in de vorm van “mining”. Met deze innovatie kan een community van node-draaiers geprikkeld worden om deel te nemen vanaf de vroegste stadia van het netwerk, alsook om het netwerk op te schalen (op zijn minst zijn veiligheid) om veilig transacties van miljarden dollars aan waarde uit te voeren.

Maar het creëren van een onbeheerd DLT-netwerk dat geschikt is voor DeFi vereist meer dan slechts node-draaiers die de infrastructuur van laag niveau bieden. Er moet een florerend ontwikkelaarsecosysteem zijn die het soort van nuttige, interoperationele componenten creëert die de Radix Engine en de Componentencatalogus mogelijk maken.


full member
Activity: 742
Merit: 102
DeFi uitgelegd: 2 mannen, 2 perspectieven; 1 missie

MADDYNESS - DOOR CLEO MCGEE - 24 SEPTEMBER 2020 / 07H05 - GEÜPDATED 01 OKTOBER 2020

We duiken diep in de mannen achter de schermen bij Radix, Dan Hughes 'de techie', die het platform bouwt, en Piers Ridyard, de altijd geduldige CEO! Beiden bezitten ze verschillende maar belangrijke vaardigheden voor het lanceren van een startup op het DeFi-gebied. Maddyness vangt een paar glimpen op van hoe ze samenwerken en van hun eerste indrukken, en duikt ook in Radix en waarom transformerend is en zal zijn voor de DeFi-industrie.

Lees verder:


full member
Activity: 742
Merit: 102
DeFi naar het VOLGENDE NIVEAU brengend? - Radix DLT Protocol-overzicht

BoxMining, 01/10/2020

Nu gedecentraliseerde financiën interesse en ingebruikname verkrijgen is Radix een populair onderwerp geworden. Radix is speciaal gebouwd voor DeFi - in staat zijnde om drastisch te schalen EN compositionaliteit te behouden. Compositionaliteit betekent dat dapps met elkaar gemakkelijk kunnen communiceren - zelfs wanneer ze zich op verschillende shards bevinden.
https://www.radixdlt.com/

Bekijk de video:


member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix tokenverkoop tijdlijn-update


Radix DLT, 1 oktober 2020

Het was een drukke zomer, met enkele geweldige partnerschapaankondigingen, het laatste uitgebrachte whitepaper, en zelfs de mathematische verificatie van het consensusalgoritme, Cerberus, door de University of California Davis in een academisch paper. Er was de uitgifte van het gedecentraliseerde financiën whitepaper, en de tweede code-drop (“Drop 2”) voor het Radix Publieke Netwerk v1 (RPN-1) ligt op schema voor de mainnet-lancering.

Samen met al het opwindende nieuws was het team hard aan het werk met de voorbereiding voor de ERC20 E-RADIX tokenlancering en tokenverkoop. Deze update zal delen wat je kan verwachten de komende weken betreffende Radix-tokens.

(Historische) update-economie – 21 sept.

In september was er een significante update van het token-economische model – alle tokenhouders bewegend van tijd-gebaseerde vrijlating naar prijsgebaseerde vrijgeving. Deze verandering is aardig opwindend – je kunt hier meer vinden over de details: https://www.radixdlt.com/post/the-radix-economics-a-token-for-an-ecosystem/

Tokenverkoop* opening – 8 okt.

Omdat meer dan 27.000 mensen interesse toonden in het kopen van Radix-tokens leek het het beste om een eenvoudig tokenportaal te creëren dat token-toewijzingen in staat stelt om geclaimd te worden op basis van wie het eerst fondsen stuurt. OM je toewijzing te reserveren moet je eenvoudigweg een gebruikersaccount creëren en je aankoop doen met ofwel USDC ofwel ETH.

De Radix tokenverkoop zal beginnen op 8 oktober om 18:00 UTC.

Je kunt de volledige details met betrekking tot de Radix tokenverkoop* hier vinden op onze toegewijde informatiepagina: https://tokens.radixdlt.com/

Om te verzekeren dat je bericht wordt zo gauw het portaal live is moet je inschrijven met het tokenaankoopformulier als je dat nog niet hebt gedaan: https://radixdlt.typeform.com/to/LFO48RC1

Alle aankopen zijn onderhavig aan de succesvolle voltooiing van de KYC/AML en confirmatie van alle regulatorische voorwaarden. Bepaalde rechtsgebieden, zoals de VS, zullen worden uitgesloten van deelname.

Je moet ALLEEN fondsen sturen via het officiële Radix tokenportaal*.

Je moet ALLEEN sturen vanaf een persoonlijke wallet; het sturen van fondsen vanaf een beurs-wallet kan erin resulteren dat je niet in staat bent om toegang te krijgen tot je E-RADIX.


De afsluiting van de lopende private verkoopcomponent zal parallel draaien met dit proces omdat de KYC/AML ook wordt voltooid met kopers die interesse hebben uitgedrukt in een aankoop van meer dan $250K aan Radix-tokens via hetzelfde portaal. Alle incomplete toewijzingen zullen worden toegevoegd aan het totaal dat beschikbaar is voor aankoop in de hoofdtokenverkoop.

Een maximum van 642M Radix-tokens zal beschikbaar worden gemaakt voor zowel de private – als de hoofdtokenverkoop*. Tokenaankopen zullen onderhavig zijn aan een minimum van $5K en een maximum van $2M.

Na insturen van de betaling moeten tokenkopers KYC-/AML-controles voltooien via de gereguleerde AML-aanbieder Altcoinomy. Deze controles zullen minimaal een bewijs van ID, bewijs van adres, fondsbronnen en een kort videogesprek vereisten om de details te verifiëren.

Tokendistributie – 17 nov.

Volgens de nieuwe economie zijn alle verkopers onderhavig aan een prijsgebaseerd vrijgevingsschema. Vastgezette tokens zullen binnen een smart contract worden gehouden die opname bij bepaalde prijsmijlpalen toestaat. De laatste hand wordt geslagen aan dit vrijgevingscontract en wordt gecontroleerd door Quantstamp vóór de lancering.

Liquiditeitsprikkels – 17 nov.

Met de recente trends in de industrie is het duidelijk het direct in het Ethereum DeFi-ecoysteem lanceren een geweldige manier is om initiële liquiditeit te creëren voor het E-RADIX-token om direct in het Ethereum DeFi-ecosysteem te lanceren – immers Radix is ontworpen om het gedecentraliseerde financiële protocol te zijn. In tegenstelling tot lancering op een gecentraliseerde beurs stelt dit de Radix-gemeenschap in staat om direct deel te nemen aan het bieden van liquiditeit terwijl ook gelegenheden worden gegeven voor het opbouwen van vasthoudingen terwijl het token wordt ondersteund. Dit helpt natuurlijk ook het project en het token in het verkrijgen van bewustzijn in de bredere DeFi-ruimte.

Om deze “DeFi-lancering” te faciliteren is een toewijzing van tokens gereserveerd om liquiditeitsprovisie te prikkelen die essentieel zal zijn voor de organische en gedecentraliseerde distributie van Radix-tokens. Deze prikkels zullen gericht worden op het voordeel van de gezondheid en groei van Radix op de lange termijn.

Vanwege de snel bewegende aard van de DeFi-ruimte zullen verdere details van de liquiditeitsprikkels en de platformen die ondersteund zullen worden dichter bij 17 november worden aangekondigd. Dit zal de beste toewijzing van prikkels vermogelijken om te voldoen aan de lange termijndoelen van Radix en de tokenhouders.

Samenvatting

In de komende weken zal de cadans van nieuws en updates waarschijnlijk toenemen omdat de tokenverkoop* en tokendistributie naderen. Dit is zowel een heel opwindende als belangrijke tijd. Daarom zullen gedetailleerde gidsen en veiligheidstips worden geproduceerd waarvoor iedereen de tijd zou moeten nemen om ze grondig te lezen!

Als altijd; als je geïnteresseerd bent in het kopen van Radix-tokens gebruik dan de “Get Tokens”-knop in het menu van https://www.radixdlt.com.

Contacteer voor vragen over de verkoop a.u.b. [email protected].

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A., optredende als pre-incorporatie-agentschap voor de tokengenereringsentiteit. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd, optredende als pre-incorporatie-agentschap voor de tokengenererings-entiteit. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gebaseerd bedrijf, beperkt door garantie.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Bouw DeFi-dApps sneller op Radix


Radix DLT, 1 oktober 2020

In een eerder artikel beschreven we hoe Radix een nieuwe, doelgerichte ontwikkelingsomgeving bidet voor bouwers van gedecentraliseerde financiële applicaties – de Radix Engine. Voortbouwend op die fundering ontwierp Radix de componentencatalogus [Component Catalog]. De catalogus biedt met weinig code toegang tot algemene activumuitgifte en financiële primitieven, en een gedecentraliseerde on-ledger hub voor ontwikkelaars om modulaire tools te creëren, delen, uit te breiden en te combineren voor de versnelling van het bouwen van dApps. Samen maken deze instrumenten Radix het meest bouwbare en interoperationele platform voor DeFi.

De kracht van een on-ledger ontwikkelaarshub

Een waarlijk nuttig ontwikkelingsplatform omvat bibliotheken, raamwerken en andere instrumenten die ontwikkelaars in staat stellen om eenvoudige, algemene dingen snel te bouwen met een minimum aan leer-curve. Deze zelfde instrumenten versnellen ook complexere producten door het bieden van betrouwbare, voor-gebouwde oplossingen voor delen van het probleem dat andere ontwikkelaars zijn tegengekomen en al hebben opgelost. Het hebben van goede standaarden en direct beschikbare oplossingen moedigt ook sterk interoperationaliteit tussen dApps aan, wat in het bijzonder belangrijk is voor een DeFi-ecosysteem.

In DeFi komen algemene brokken van financiën-georiënteerde functionaliteiten telkens terug over veel applicaties: activa (inwisselbaar of uniek), aandelen, accounts, controle door meerdere partijen, liquiditeitspools, swaps, aankopen, en orakels, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit zijn de belangrijkste kandidaten voor stukjes functionaliteit die ontwikkelaars graag zien als al bestaande, bewezen en goed onderhouden oplossingen.

Traditionele open source-methoden en community-samenwerking zijn zeker goede plaatsen om te starten met het aanmoedigen van deze producten. Pakketk-managers helpen vaak bij het proces van het ontdekken en gebruiken van al bestaande instrumenten. Maar de Radix Engine geeft ons een opwindende nieuwe mogelijkheid: het direct op de ledger zetten van community-samenwerking en pakket-managerachtige functionaliteit.

Een on-ledger-mechanisme zodat componenten modulair kunnen worden gebruikt, geüpdate, geversioneerd, uitgebreid en gecombineerd is een krachtig instrument voor ontwikkelaars. Componenten die op deze manier op de ledger zijn geïnstalleerd dragen niet alleen bij aan het ecosysteem van de ontwikkelaars; ze breiden direct de effectieve functionaliteit uit van het Radix-platform.

Een ontwikkelaar hoeft geen volledig functionele alleenstaande dApp-component te bouwen om nuttig bij te dragen. Componenten die iets heel goed doen en gebouwd zijn om gemakkelijk herbruikt of gecombineerd te worden met andere componenten kunnen standaarden van het platform worden die bouw versnellen en interoperationaliteit voor iedereen aanmoedigen. 

Het idee van het “schrijven van programma’s om iets goed te doen” en het “schrijven van programma’s om samen te werken” was de leidende filosofie van de creëerders van UNIX in de jaren 1970. Het resultaat creëerde het fundament van open source-ontwikkeling en de spectaculair succesvolle familieboom van op UNIX gebaseerde besturingssystemen en applicaties sindsdien. We geloven dat het herbouwen van de financiële systemen van de wereld rond een gedecentraliseerd platform een vergelijkbare filosofie suggereert; het maximaliseren van interoperationaliteit, modulariteit en het potentieel voor iedereen om betekenisvolle bijdragen te maken, zowel groot als klein.

We hebben deze filosofie diep geïntegreerd in de manier waarop componenten worden geïnstalleerd en gebruikt op Radix met een platformeigenschap die we ‘componentencatalogus’ [‘Component Catalog’] noemen.

Hoe de Radix componentencatalogus werkt

Bij typische smart contract DLT’s schrijft een ontwikkelaar wat code (Solidity in het geval van Ethereum) en stuurt die dan naar het netwerk waar deze een actief smart contract wordt voor gebruikers van het netwerk om mee te interacteren. De componentencatalogus verandert dit model.

Wanneer een Scrypto-code van een component wordt verstuurd naar het netwerk wordt deze eerst automatisch toegevoegd aan een on-ledger register genaamd de ‘cmponentencatalogus’. Componenten in de catalogus zijn als inactieve sjablonen of blauwdrukken die iedereen kan gebruiken om meerdere actieve componenten te creëren volgens het patroon van het origineel in de catalogus.

Om de component uit de catalogus actief voor gebruik te maken concretiseert een ontwikkelaar deze met het creëren van zijn eigen geconcretiseerde component uit het blauwdruksjabloon. Een geconcretiseerd component heeft zijn eigen unieke identiteit op het Radix-netwerk en zijn acties worden beschikbaar voor gebruik door gebruikers (of andere componenten, zoals we eerder zagen). Dit betekent dat één component in de catalogus oneindig vaak kan worden gebruikt als sjabloon voor geconcretiseerde componenten die zich allemaal op dezelfde primaire manier gedragen.

Nieuwe componenten starten hun bestaan als Scrypto-code die wordt geïnstalleerd in de componentencatalogus op het Radix Netwerk zelf, waar ze gemakkelijk geconfigureerd en geconcretiseerd kunnen worden – of geïmporteerd in andere nieuwe componenten.

Concretisering is eenvoudig gedaan via API en vereist geen Scrypto-code. De meeste componenten in de catalogus zullen configuratie-parameters bevatten die het aanpassen van het geconcretiseerde component mogelijk maken. Bijvoorbeeld de eerder beschreven “token-definitie“-component zou iedereen zijn eigen token-definitie laten concretiseren met zijn eigen unieke naam, symbool, maximale voorraad, etc. – om dan te starten met het munten van de eigen tokens.

Bij het op deze  manier concretiseren van componenten uit een universele on-ledger catalogus maakt Radix het voor iedere ontwikkelaar heel snel, gemakkelijk en veilig om activa uit te geven en toegang te krijgen tot andere eenvoudige functionaliteiten die door anderen werden gecreëerd, zonder Scrypto-code te hoeven leren en schrijven.

Een andere manier om gebruik te maken van componenten in de catalogus is ze te importeren. Een ontwikkelaar wil misschien gebruik maken van de functionaliteit van een bestaande component in de catalogus – maar wat deze kan doen aanpassen of er iets aan toe voegen. Dit wordt gedaan door het creëren van een nieuwe component die een importeer-commando omvat voor de component die de gewenste kernfunctionaliteit biedt. De additionele functionaliteit wordt dan geïmplementeerd in de eigen Scrypto-code van de ontwikkelaar.

Importeren is geen kopiëren van de Scrypto-code van de originele component; het is een on-ledger link naar de originele component (en zijn versie). Een voorbeeld hiervan (boven getoond) kan een prijsorakel-component zijn die een ontwikkelaar wil aanpassen door een berekening toe te voegen van een bewegend prijsgemiddelde (en actie om ertoe togang te krijgen). De ontwikkelaar zou zijn eigen speciale prijsorakel-component kunnen creëren, de originele prijsorakel-component kunnen importeren door te refereren aan zijn ID in de catalogus, en de additionele Scrypto-code eraan toe kunnen voegen voor de prijsgemiddelde-berekening.

Zowel cataloguscomponenten als geconcretiseerde componenten hebben hun eigen unieke component-ID en worden geassocieerd met de eigen unieke ontwikkelaars-ID van de maker. Componenten worden geversioneerd waarbij iedere nieuwe installatie-update een revisie-omhoogplaatsing vereist. Het updaten van een component forceert niet automatisch een update aan andere componenten die ervan gebruik maken; eerdere revisies blijven onveranderlijk beschikbaar op de ledger en bestaande componenten zullen toegang blijven houden tot de eerdere revisie. Een ontwikkelaar kan kiezen om een nieuwe revisie in gebruik te namen door een eigen update te maken voor het component dat voorgenoemde gebruikt.

Standaard platform-componenten

De Radix Foundation is toegewijd aan het vullen van de catalogus met nuttige componenten die algemene elementen en gedragingen van DeFi als standaardeigenschappen van het platform modelleren. Dit omvat zaken als activa (inwisselbare of niet-inwisselbare tokens) en accounts (inclusief multi-sig-controle) en dit zal uitbreidentot het omvatten van functies die gewenst zijn door de community en die een hoger niveau van DeFi-primitieven zouden kunnen omvatten, zoals liquiditeitspools, inwisselsystemen, koopbare activa, data-orakels, en meer. Elk van de standaard cataloguscomponenten ontwikkeld door de Radix Foundation kunnen zoals ze zijn geconcretiseerd worden (bijvoorbeeld het creëren van een voorraad van aangepaste tokens via API-aanroep) of, zoals we boven zagen, ze kunnen modulair worden gecombineerd op verschillende manieren om meer complexe functionaliteit te creëren.

Met gebruik van deze standaard catalogus-componenten kunnen ontwikkelaars het zelf herimplementeren van algemene functionaliteiten overslaan, ontwikkelingstijd versnellend of deze reducerend tot nul voor heel eenvoudige dingen als het uitgeven van een token. Cataloguscomponenten gecreëerd door derde partijen kunnen ook gestandaardiseerde eigenschappen worden van het Radix-netwerk op precies dezelfde manier. Wie ze ook creëert; on-ledger cataloguscomponenten creëren natuurlijke compositionaliteit en interoperationaliteit voor het DeFi-ecosysteem.

Door de Foundation aangeboden componenten zijn niet het einde van het verhaal. Het Radix ontwikkelaars-royalty-systeem biedt prikkels op protocol-niveau voor iedereen om componenten bij te dragen – groot of klein – die “standaarden” van het platform kunnen worden.

Om meer te leren over hoe de Radix-technologie de problemen oplost die DeFi op ieder niveau terughouden ga je naar ons DeFi whitepaper.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix sluit zich aan bij het Messari-register


Radix DLT, 29 september 2020

Radix, het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is verheugd aan te kondigen dat het zich heeft aangesloten bij Messari bij het doorgaan van het vinden van manieren om transparantie rond het Radix-project te vergroten. Transparantie vormt het hart van publieke gedecentraliseerde ledger-technologie en we zijn trots om dit kernprincipe van decentralisatie te volgen met het inschrijven in het Messari-register.

Als het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is Radix gefocust op de doorgaande groei en massale ingebruikname van het DeFi-ecosysteem. Dit betekent dat we werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschap te creëren voor de rijkdom van de wereld – één waar de wereld op kan rekenen en op kan vertrouwen – en ons gedecentraliseerde financiële whitepaper legt uit hoe we dit doen. Transparantie is de sleutel tot het bouwen van dit ecosysteem en de toewijding van vandaag om het Messari-register te voorzien van regelmatige projectonthullingen en updates is slechts één van de manieren waarop we die transparantie omarmen.

Het werken met Messari volgt onze aankondiging in februari waar we ons committeerden tot het volledig open-sourcen van onze ontwikkeling van het Radix Publieke Netwerk op onze GitHub repo. We geloven dat dit een belangrijke beslissing was voor transparantie, anti-fragiliteit en het publieke goed. Als bewijs daarvan hebben we een groeiend aantal community-bijdragen aan de repo ontvangen.

Veel mensen denken dat GitHub alleen is voor mensen met de vaardigheden om zich vast te bijten in rauwe code en bij veel andere projecten kan dat ook zo zijn. Maar niet bij Radix. We willen aandacht vragen voor het “releases” deel van onze repo, waar iedereen onze voortgang kan mee volgen naar RPN-1 (de eerste release van het Radix publieke netwerk) en de mijlpalen in ons stappenplan – geen coderingsvaardigheden vereist!

Het Messari-register is een vertrouwd repositoir voor tokenhouders om feitelijke informatie te lezen over gedecentraliseerde projecten, inclusief ons eigen. Door aan te sluiten gaan Radix door met een fundamenteel deel van de Radix-missie; het bouwen van de relatie van vertrouwen dat het project een actieve en groeiende community van volgers deed aantrekken.

Lees hier meer over Radix op Messari.

Over Messari

Messari brengt transparantie naar de crypto-economie. Messari wil investeerders, regulatoren en het publiek helpen om deze revolutionaire, nieuwe activumklasse te begrijpen, en bouwt data-instrumenten die geïnformeerde beslissingsneming en investering zullen aandrijven.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
De Radix-economie – Een token voor een ecosysteem


Radix DLT, 24 september 2020

We zijn verheugd vandaag om de laatste herhaling te publiceren van het Radix Economie-paper. In dit paper introduceren we een nieuw prijsgebaseerd vrijgevingsmechanisme voor zowel de aankomende uitgifte van het E-RADIX ERC20-token als het RADIX-TOKEN, wat gepland staat om uitgegeven te worden in kwartaal 2 van 2021 op de RADIX-LEDGER.

Het paper biedt ook additionele informatie over tokentoewijzingen, een kleine verandering in de emissiesnelheid van het RADIX-TOKEN en wat meer details over de totale distributie van E-RADIX-TOKENS versus het RADIX-TOKEN.

Om context te geven aan de prijsgebaseerde vrijgeving worden E-RADIX-tokens geprijst op $0.039 per token in de tokenverkoop.

Het E-RADIX-TOKEN

Het bereiken van een vroege en een brede spreiding van de tokendistributie is essentieel ter verzekering van voldoende decentralisatie van het publieke netwerk en dat deelnemers zo snel mogelijk worden geprikkeld vanaf het moment van concretisering.

AAN RADIX ERC20 (E-RADIX)-token zal worden vrijgegeven vóór de aanvang van de RADIX-LEDGER. De verkoop van het E-RADIX-token is bedoeld om de distributie te promoten van inleg [stake] en een hoge graad van decentralisatie te bereiken vóór de uitgifte van de RADIX-LEDGER (mainnet).

Daarbij, omdat ERC20-tokens één van de meest algemeen uitgegeven tokentypes zijn, zal het genereren van een ERC20 RADIX-token ook snellere integratie faciliteren in het bestaande DeFi-ecosysteem op Ethereum, infrastructuur zoals beurzen, en gebruikersdiensten zoals wallets, gedistribueerde inlegopbouw verder helpend.

Bij concretisering van de RADIX-LEDGER zal de E-RADIX 1:1 inwisselbaar zijn voor RADIX-TOKENS.

Prijsgebaseerde vrijgeving

Wanneer het E-RADIX-TOKEN is gedistribueerd zullen tokenhouders 99% vastgezette en 1% vrijgegeven tokens bezitten, een geschatte startende circulatievoorraad gevend van niet meer dan 42Mln E-RADIX-TOKENS (uitzonderingen zijn van toepassing, zie het Economie-paper voor details).

Om een balans te verbeteren tussen marktvoorraad en vraag van E-RADIX-TOKENS zal de marktprijs van het E-RADIX-TOKEN bepalen hoeveel E-RADIX-TOKENS zullen worden vrijgegeven. Het ontwerp van het VRIJGEVINGSMECHANISME is bedoeld om de neiging van vraag en aanbod naar equilibrium te promoten.

Deze 99% vastgezette E-RADIX-TOKENS zullen vastgezet blijven tot de wekelijkse gemiddelde tokenprijs van het E-RADIX-TOKEN de volgende tokenprijsmijlpalen overschrijdt:


E-RADIX-TOKEN-distributie

Een totaal van 4.41Md E-RADIX zal gedistribueerd worden (INITIËLE VOORRAAD) als zowel vastgezette als vrijgegeven tokens op de Ethereum publieke ledger. Deze grafiek toont de voorgestelde distributie (ceteris paribus) als % van de INITIËLE VOORRAAD:


De concretisering van de RADIX-LEDGER zal de generering doen aanvangen van NETWERK-EMISSIE door de RADIX-LEDGER. Deze NETWERK-emissie is vastgesteld op 12Mld RADIX-TOKENS over een minimale periode van 40 jaren.

Het wordt daarom voorzien dat een maximum van 24Mld RADIX-TOKENS zullen wordne gegenereerd door het RADIX-PROTOCOL over een periode van 40 jaren. 18.3% wordt uitgegeven als E-RADIX-TOKENS op het Ethereum-netwerk, 31.6% worden vooraf toegewezen als RADIX-TOKENS bij de genesis van de RADIX-LEDGER, en de overige 50% worden vrijgegeven als nieuwe NETWERK-EMISSIE.

Van de 12 Mld tokens uitgegeven of ingewisseld voor RADIX-TOKENS op het Radix Publieke Netwerk worden er 2.4Mld vastgezet in de stabiele muntreserve en 4.41Mld zullen al zijn uitgegeven als E-RADIX-TOKENS, 5.19Mld overlatend om vrijgegeven te worden via het prijsgebaseerde vrijgevingsmechanisme op de RADIX-LEDGER (mainnet).

Het overzicht van de RADIX-tokens op de RADIX-LEDGER kan hieronder gezien worden:


Verder details kunnen gevonden worden in het volledige Economie-paper.

Netwerk-emissies

NETWERK-EMISSIE start alleen wanneer de RADIX-LEDGER is gepubliceerd en in gebruik is genomen door de community.

Om node-draaiers te prikkelen creëert het RADIX-PROTOCOL periodiek nieuwe RADIX-TOKENS, welke worden betaald aan alle gedeligeerden die tokens hebben ingelegd in staking-nodes die deelnamen aan de consensus. Deze nieuwe tokens zijn de NETWERK-EMISSIE en worden proportioneel met de hoeveelheid van ingelegde Radix-tokens verdiend.

In het oude economische model was de token-emissie een percentage van de voorraad. Dit is nu geüpdatet tot een maximumcijfer van 300Mln RADIX-tokens per jaar.

Volgende stappen

We zijn opgelaten dat we de distributie van de E-RADIX ERC20-tokens naderen. In totaal wordt een maximum van 720Mln E-RADIX verkocht voor ene prijs van $0.039. Alle verkochte tokens zullen onderhavig zijn aan de prijsgebaseerde vrijgeving. Alle onverkochte tokens worden toegevoegd aan de vastgezette distributie van de Foundation.

In de komende dagen zullen we verdere informatie vrijgeven over de verkoop, de E-RADIX-distributie en de gebeurtenissen die daarna zullen plaatsvinden.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van tokens gebruik dat a.u.b. dit formulier om je interesse kenbaar te maken of klik “Get Tokens” op https://radixdlt.com.

Neem er notie van dat we je nooit zullen verzoeken om fondsen te versturen voor tokenaankoop via Telegram of enig ander sociaal media-platform. Lees a.u.b. hier onze token-veiligheidsgids.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Dans en Radix’ tech-reis


Radix DLT, 11 februari 2020

Radix’ reis startte terug in 2013 toen onze oprichter, Dan, de belofte en uitdagingen zag van Bitcoin. Dan wist dat als Bitcoin of enige andere cryptovaluta een nieuw wereldwijd betalingssysteem wilde worden hij moest schalen om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag. Om te kijken of dit mogelijk was startte Dan met het draaien van tests om te zien wat de beperkingen van Bitcoins schaalbaarheid waren.

Begin met Bitcoin

Daar in de coderingsgrot (in werkelijkheid best een leuke, zij het misschien rommelige, studiekamer, achterin Dans huis), startte Dan met het draaien van nodes en het spammen van zijn testnetwerk om echt te zien wat Bitcoin en blockchain konden doen. Hij deed alles, van het vergroten van de blockgrootte tot belachelijke grootten, met de best beschikbare hardware, tot zelfs het zo goedkoop mogelijk maken van mining. Uiteindelijk kon hij echter slechts 700-1.000 transacties per seconde (TPS) met blockchain bereiken. Wetende dat Visa 24.000 TPS verwerkte en Alipay meer dan 725.000 transacties deed op hun grootste shoppingdag wist Dan dat deze snelheden niet genoeg zouden zijn om het doel van een wereldwijd betalingsondersteuning te bereiken.

Omhoog bouwen met blocktrees

Dans volgende gedachte was dat als een enkele keten van blocks enkel 1.000 TPS kon bereiken, zou een vertakt netwerk van blockchains het dan beter doen? Gevat genaamd ‘blocktrees’ [‘block-bomen’] was dit Dans eerste stap in het onderzoeken en begrijpen van sharding [afsplitsing]. De theorie was dat verschillende vertakkingen van de blocktree verschillende staten van synchronisatie konden hebben, waarbij gerelateerde transacties zich in één tak bevinden en ongerelateerde transacties in een andere.

Het belang van groepsgerelateerde en niet-groepsgerelateerde transacties bleek een sleutelinzicht te zijn in hoe efficiëntie mogelijk te maken in een schaalbare ledgeroplossing. Je zult het doorheen dit artikel zien verschijnen omdat het is behouden doorheen de verschillende stadia en herhalingen van ledgers die Dan en het Radix-team hebben verkend.

Nu echter terug naar blocktrees. Het was terwijl Dan blocktrees aan het verkennen, bouwen en testen was dat hij ook de naam eMunie begon te gebruiken om het project te beschrijven dat was gestart om wat loyale gemeenschapsleden aan te trekken. Deze gemeenschapsleden stelden Dan in staat om zijn testen op te schalen en beta-tests te draaien in meer ‘echte wereld’ scenario’s. Wat deze tests echter helaas lieten zien was dat blocktrees slechts een paar honderd TPS konden bereiken voordat ze problemen tegen kwamen.

Wat Dan ontdekte was dat wanneer grote vertakkingen van de boom startten met het niet akkoord gaan met de correcte staat van een transactie dit leidde tot een hoog niveau van lading voor het netwerk om op één lijn te komen. Dat was vanwege een toenemend niveau van complexiteit van de boodschappen die werden verstuurd tussen nodes wanneer ze probeerden om op één lijn te komen over de staat van een transactie. Als een enkele transactie in een vertakking op één lijn moest komen dan gold dat voor alle transacties in die vertakking en alle sub-vertakkingen. Blijvend bij de benadering van het hebben van blocks van transacties en mining leende zichzelf, helaas, niet voor het zijn van de efficiënte oplossing van netwerksynchronisatieproblemen.


Het doen met DAGs

Jij en ik zouden gedemotiveerd kunnen zijn door dit nieuws, besluitend om alles in te pakken en in plaats daarvan naar de kroeg te gaan. Maar niet Dan. Hij nam een sterke kop thee, stroopte metaforisch zijn mouwen op (heel moeilijk om letterlijk te doen wanneer je alleen T-shirts draagt) en besloot dat hij anders moest denken. Wat als in plaats van het groeperen en synchroniseren van transacties in blocks ze individueel werden afgehandeld? Met dit in gedachte startte Dan het verkennen van Directed Acyclic Graphs (DAGs).

DAGs hadden vergelijkbare vertakkingseigenschappen als blocktrees, maar in tegenstelling tot blocktrees en blockchains, die een block creëren en toevoegen aan de ‘keten’ ieder ingesteld aantal van seconden / minuten laten DAGs het toe om direct naar de volgende te linken. Deze benadering had twee belangrijke voordelen – DAGs kunnen transacties direct verwerken, zonder gebruik van block-tijden, en ze kunnen ook het verwijderen van traditioneel mining toelaten – leidend tot grote efficiënties.

Was dit het dan? Had Dan de Heilige Graal gevonden van een wereldwijd schaalbare gedecentraliseerde ledger? Het korte antwoord is ‘nee’. Het lange antwoord is ‘nee’, maar met meer uitleg. Terwijl DAGs succesvol tot aan 1.500 TPS konden bereiken zonder problemen kwamen ze wanneer ze daaraan voorbij schaalden – Visa-achtige niveaus proberend te bereiken – veiligheidsproblemen tegen. Om verdere schaalbaarheid te bereiken moet je de DAG sharden, maar een DAG kan alleen beschermen tegen dubbele spenderingen wanneer alle nodes toegang hebben tot alle transacties, voor zover we weten. Sharding voorkomt dit, wat betekent dat schaalbare DAGs fundamenteel kwetsbaar waren voor aanvallen van dubbele spenderingen. Andere projecten hebben dit probleem aangepakt met het creëren van gecentraliseerde “getuige-“ of “coödrinator-”nodes die alle transacties zien maar zich op deze nodes verlatend wordt de ledger fundamenteel gecentraliseerd, beheer en aanvalspunten aan het systeem toevoegend.  

Verder kanaliserend met CAST

Toen Dan zijn sterke thee op had was het inmiddels bijna een jaar sinds hij voor het eerst DAGs startte te onderzoeken en twee jaar sinds hij blocktrees verkende; hij behield zijn positiviteit omdat hij wist dat het leren van DAGs en blocktrees van toepassing was op andere oplossingen. Zo gaat dat met onderzoek; wat zegt het beroemde Thomas Edison-gezegde?



Ik heb niet gefaald. Ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werken.

Met dat instagram-waardige citaat in het achterhoofd ging Dan (vastbesloten) verder naar de volgende herhaling van een schaalbare ledger: CAST – Channelled Asynchronous State Tree (we weten dat het acroniem wat geforceerd is maar we besloten om het hem niet voor de voeten te werpen). CAST wilde de berichtencomplexiteit zoals gezien in blocktrees aanpakken terwijl de bescherming tegen dubbele spenderingen in een gesharde ledger verzekerd bleef; did werd gedaan door stat van data te scheiden. De staat was in een vertakkende boom, welke de plaats was waar conflicten en dubbele spenderingen werden beheerd, terwijl de data zich in een DAG-achtige structuur bevond. Deze splitsing in structuur leidde tot een deels synchroon netwerk wat het efficiënter maakte, leidend tot snelheden van bijna 2.300 TPS voordat netwerk-latentie en de oude vijand van berichtencomplexiteit opnieuw opkwamen.

Het was tijdens het testen van CAST dat Dan het belang van echte wereld beta-testen zag. De loyale community-leden die werden aangetrokken in het blocktree-tijdperk waren bij het project gebleven; fondsen, ondersteunging, zowel moreel als technisch, biedend aan Dan doorheen de verschillende herhalingen van de technologie. Deze loyale groep stelde Dan ook in staat om beta-tests te draaien; nodes draaiend en transacties versturend en uiteindelijk zoveel mogelijk echte wereld-scenario’s proberend te creëren. Eén van deze community-leden, Greg, werd snel een berucht boeman. Wanneer een ladingstest werd gedraaid op het CAST beta-netwerk verliep alles soepel totdat Greg mee deed. Gregs grage netwerkverbinding zou uiteindelijk leiden tot latentie- en synchronisatieproblemen in het netwerk. Dit leidde tot twee uitkomsten – Greg werd een meme die synoniem was aan falen binnen d gemeenschap (sorry Greg) en de realisatie dat CAST niet bestand was tegen echte wereld-omstandigheden op schaal. Een wereldwijd netwerk voor iedereen moest uiteindelijk afrekenen met trage verbindingen en als Gregs ene trage verbinding zou zorgen voor een falen dan was CAST niet de oplossing die we zochten.

Omkering met Tempo

Op dit punt draaide Dan metaforisch de tafel om. We nemen tenminste aan en hopen dat het metaforisch was anders zou het nogal een rommel gecreëerd hebben in de kleine coderings-grot. Hij besloot om in plaats van het herhalen en ontwikkelen van iedere oplossing dit probleem opnieuw overdacht moest worden. Na een hoop brainstorming, dromen en andere overmatig gebruikte clichés kwam Dan met aandragen Tempo.

Geïnspireerd door de relativiteitstheorie, Leslie Lamports Logical Clocks en het belang van sharding van CASTs en DAGs (zie je; hij gooide niet alles weg) nam Tempo een nieuwe benadering. Zijn voor-gesharde datastructuur maakte het groeperen van gerelateerde transacties en het scheiden van ongerelateerde transacties (ik vertelde je dat dit belangrijk zou zijn) mogelijk en dit gecombineerd met een passief consensusmechanisme leidde tot ongelofelijke efficiënties.

Deze nieuwe benadering zag er veelbelovend uit maar er was een hoop te doen tussen de theorie, initieel succesvolle tests en een volwaardige wereldwijde ledgeroplossing. Dit moet allemaal niet door één persoon gedaan worden, zelfs met veel koppen sterke thee, dus Dan startte met het samenstellen van een team. Hoewel het leuk zou zijn om voor te stellen dat Dan het Radix-team samenstelde als dit was het in realiteit meer een proces van netwerken, posten op StackOverflow, interviewen en het enkele maanden komen en vergezellen van Dan van gelukkige teamleden in Stoke-on-Trent.

Het is waarschijnlijk ook de moeite waard om te vermelden dat rond deze tijd het project zijn naam veranderde van eMunie, waarover we het denk ik eens kunnen zijn dat het een erg rare naam was, naar Radix. Met sterke Latijnse wortels en leuke mathematische implicaties gaf Radix het project voldoende aantrekking. Zelfs wanneer zou blijken dat het verschrikkelijke SEO-implicaties zou hebben omdat de wereld en zijn vrouw blijkbaar het woord Radix graag gebruikten om dingen te benoemen. Dat is echter een geheel ander onderwerp.

Met dit samengestelde droomteam kwam de ontwikkeling en het testen van Tempo echt in een nieuwe versnelling. Het team werkte niet slechts aan Tempo zelf maar ook aan het bouwen van de netwerk-infrastructuur, test-wallets en heel opwindend; de Radix Engine. De Radix Engine is de applicatielaag van Radix – het deel waarmee ontwikkelaars direct interacteren. De Radix Engine wordt uitvoerig besproken in diverse andere artikelen, dus we gaan er hier niet in detail op door.

Al dit verwoede theoretiseren, ontwikkelen en testen leidde uiteindelijk tot de 1mlj TPS-test, waar de gehele geschiedenis van Bitcoin-transacties werd doorlopen via de Radix-ledger, Tempo, en snelheden bereikte van meer dan 1 miljoen transacties per seconde. Dit was een ongelofelijke prestatie voor Dan en het team, maar het bewees ook het begin te zijn van de waarschuwingstekens van enkele van de veiligheidsproblemen in Tempo.

Hoewel Tempo een geweldige schaalbaarheid mogelijk maakte werd het ook duidelijk dat hij kwetsbaar was voor twee aanvalsvectoren. De eerste, de Weak Atom Problem, betekende dat een klein aantal nodes een situatie zou kunnen opzetten waar de consensus zwak genoeg is voor ze om invloed te hebben over voltrokken transacties. Hoewel dit alleen het geval was in specifieke omstandigheden een zorgvuldig gecoördineerde en geplande aanval benodigde was het risico te groot om het niet te adresseren voor de lancering van het netwerk. De tweede aanvalsvector was van een Sybil-aanval. Tempo gebruikte een vernuftig Sybil-beschermingsmechanisme, genaamd ‘Mass’, dat de node-reputatie voor goed bedrag na verloop van tijd vergrootte. De manier waarop Mass werkte betekende dat Mass veel kwetsbaarder was voor oneerlijke actoren dan voor eerlijke actoren. Dit introduceerde een mogelijke aanval van een kwaadwillende actor die de node-ID’s (en reputatie) van eerlijke actoren koopt.

Toen deze problemen ontdekt werden hoopten Dan en het team dat ze repareerbaar waren op een manier die Tempo als onderliggende ledger voor Radix behield. Iedereen stroopte de mouwen opnieuw op (opnieuw metaforisch omdat T-shirts erg populair zijn binnen het Radix-team, Leroy uitgezonderd, die perse shirts wil dragen) en probeerde een manier te vinden om de problemen op te lossen. Diverse oplossingen werden bedacht, de één levensvatbaarder dan de ander, maar na maanden van onderzoek kon er geen gevonden worden dat gefaseerde uitgifte en testen mogelijk maakte. Dit niveau van onzekerheid en onbekendheden zou kunnen leiden tot jaren meer onderzoek en onzekerheid, zonder het uitbrengen van een publieke ledger.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling, en na net 1 miljoen TPS bereikt te hebben, wilde niemand Tempo terzijde leggen. Maar na enkele uitroepen tegen de goden van tech-ontwikkeling, wat deprimerende teamdrank (rum, Kracken naar voorkeur) moesten we accepteren dat als je moeilijke problemen wilt oplossen je soms moeilijke beslissingen moet nemen, en Tempo moest terzijde gelegd worden.


Voorwaarts stormend met Cerberus

Wat nu? Wel, we herpakten ons en keken wat van Tempo het zo geweldig maakte en we konden behouden, wat we konden leren van andere onderzoeksprojecten en wat we opnieuw moesten doen. Het resultaat van deze oefening is Cerberus.

Cerberus gebruikt Tempo’s vooraf gedefinieerde shard-ruimteconcept maar bouwt ook op een aantal goed bewezen cryptografische primitieven, sterke garanties gevend rond veiligheid, levendigheid en goed gedefinieerde veiligheidsbgeondenheden. Deze combinatie maakt het mogelijk om een uniek BFT-stijl overeenstemmingsproces te creëren dat schaalbaarheid samen met veiligheid mogelijk maakt. Belangrijk voor het Weak Atom Problem is dat de veiligheidsgebondenheden hiervan goed bewezen kunnen worden en sterke garanties geeft rond veiligheid en finaliteit.

We zijn ongelofelijk opgelaten over het potentieel van Cerberus, maar ook over de toenemende benadering voor aflevering die het mogelijk maakt, bouwend op zowel de Radix-leringen van de afgelopen 7 jaren als de laatste consensusonderzoeken die tegenwoordig beschikbaar zijn. Er zijn nog steeds onbekende zaken en problemen die opgelost moeten worden. Als deel van onze toewijding aan sharding en regelmatige updates delen we niet alleen de Cerberus-theorie en het whitepaper met je, maar ook deze vragen en problemen.

Toen Dan besloot om een wereldwijd schaalbare ledger te creëren koos hij geen klein probleem om op te lossen. Hoewel ene klein, minuscuul deel van Dan wenste dat hij een gemakkelijkere uitdaging had gekozen om op te lossen, zoals het creëren van de ultieme ijsco-smaak of hoe mensen ervan te weerhouden muziek op hun telefoons te spelen in het openbaar vervoer, is de rest van hem (eigenlijk het hoofddeel) en het gehele Radix-team toegewijd aan het oplossen van voorgenoemde. We zullen niet stoppen tot we een waarlijk wereldwijde, gedecentraliseerde, schaalbare plaats hebben gecreëerd voor de wereld om op over te schrijven.

Om op de hoogte te blijven van de laatste Radix-nieuwtjes, roddels en toekomstige leukigheden kun je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Die is als piñata, maar minder gewelddadig en in de vorm van een email.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Waarom we open sourcen


Piers Ridyard, 25 februari 2020

Vandaag open sourcen we de Radix-code voor wat uiteindelijk de eerste versie zal worden van het Radix Publieke Netwerk (RPN-1) – dit is in geen geval een gedaan werk, maar maakt deel uit van ons verdere doel om opener te zijn met onze community.

RPN-1 is de eerste van drie versies die we uitgeven, elk gebouwd op de eerdere, ons brengend van een eenvoudig, ongeshard, lager doorvoernetwerk naar de in toenemende mate presterende versies van RPN-2 en RPN-3, elk toenemend bouwend op de laatste uitgifte terwijl de transactionele – en staatgeschiedenis behouden blijven.

Vanuit ons GitHub-repo zul je in staat zijn om onze team-progressie, de mijlpalen die we bereiken, alsook alle obstakels die we onderweg tegen komen te volgen.

• Radix Github: https://github.com/radixdlt
• Radix DLT kernconsensus en netwerken: https://github.com/radixdlt/radixdlt-core
• Radix Engine-bibliotheek: https://github.com/radixdlt/radix-engine-library

Voel je vrij om nieuwe kwesties naar voren te brengen op GitHub voor alle code-gerelateerde zorgen die je hebt, echter het team is op het moment niet in staat om zich toe te wijden aan een bijzonder tijdraam voor antwoord daarop; wanneer we het punt bereiken dat community-coding / -testing mogelijk is zullen we meer documentatie uitbrengen rond onze codekwaliteitscriteria, alsook de minimale vereisten voor code-dekking en ons code-veiligheidsbeleid.

Dat gezegd hebbende; als je wilt doorgaan en in onze code wilt duiken en dan ons vragen erover wilt stellen voel je dan vrij om je aan te sluiten bij ons ontwikkelaars-communitykanaal op Discord, of je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om snelle updates te ontvangen. We zijn ook nieuwsgierig om te horen wat je vindt dat het open-source-proces goed heeft gedaan – als er een project is waarvan je vindt dat we ervan moeten leren, post dit dan in ons Discord-kanaal.

Waarom open source?

Radix heeft meer dan 8 jaren gewerkt aan gedecentraliseerde protocollen. Een groot deel van die tijd was het enige full-time teamlid Dan, maar Dan was niet alleen – eerst via Bitcointalk en later via de eMunie-fora fond Dan voortdurend aanmoediging, raad en ideeën van hen die zijn project volgden en ondersteunden. Tijdens deze vroege jaren deelde hij continu prototypes, testnetten en mislukkingen. Dit bouwde zijn eerste publieke volgers.

Toen de cryptomarkt verhitte en we in de 2017 bull-markt stortten voelde openheid plotseling als een last – vooral voor een project dat zo gericht was op de aflevering van het product in plaats van het pitchen via non-technische whitepapers en fundswerving met een anonieme website en een Ethereumadres. Het wegnemen van onze technologie, deze laten kopiëren en gebruiken voor een valse ICO leek niet alleen tot de echte mogelijkheden te behoren, maar leek ook welhaast zeker.

Dus besloten we de luiken te sluiten, te concentreren op het bouwen van ons team, het bouwen van een community, en het bouwen van code. Echter deze beslissing voelt nu fout voor waar de markt zich heden bevindt; het heeft ons losgemaakt van onze community en het breekt met enkele van onze meest gekoesterde principes rondom welke we op de eerste plaats in de crypto-industrie zijn gekomen.

Ik groepeer deze ideeën in drie categorieën:

• Transparantie
• Anti-fragiliteit
• Publiek bezit

Transparantie

Eén van de kernprincipes van het bouwen van cryptografische code-bibliotheken is transparantie. Veel decennia geleden realiseerden computerveiligheidsspecialisten dat de beste manier om veerkrachtige veiligheidssystemen te bouwen was om de code verantwoordelijk voor die systeemveiligheid te open sourcen. Het was enkel in het zonlicht van beoordeling, gebruik, ingebruikname en collectief onderzoek dat deze systemen gehard konden worden tot het punt dat de code met vertrouwen gebruikt kon worden. Code van dit type is bijna volledig hoe we het internet tegenwoordig beveiligen.

Deze ideeën bevinden zich ook dicht bij het hart en de aard van onverlatenheid op vertrouwen. In principe hoef ik je code niet te vertrouwen omdat ik je code kan beoordelen – niets is verborgen, en dus zijn er geen verassingen. In de praktijk moet de grote meerderheid van ons vertrouwen omdat we vaardigheid, tijd noch inclinatie hebben om werkelijk te gaan graven in al de software die we gebruiken. Echter wanneer het belang van een systeem toeneemt nemen zowel de prikkels om aan te vallen als om veiligheid te verzekeren samen toe – open source zijnde geeft beide een gelijkwaardig speelveld.

Het is dit gelijkwaardige speelveld dat essentieel is – het aanvallen van een systeem heeft het vaak niet nodig dat de code gezien wordt; het is eenvoudigweg het kijken naar manieren om de manier waarop een systeem reageert op invoer te misbruiken. Het repareren van een misbruik vereist ALTIJD het in staat zijn om direct met de code te werken. Open source is een onbeheerde manier van het toelaten dat reparaties gesuggereerd worden, in plaats van dat enkel misbruik wordt onthuld.

Transparantie vormt ook het hart van publiek gedecentraliseerde ledgertechnologie. De reden dat we onvertrouwde consensussystemen vertrouwen is dat het algoritme dat gebruikt wordt transparant is met bewijsbare veiligheidsverbondenheden. Het ook transparant maken van de code die dat algoritme implementeert voltooit de vertrouwenslus. Of het nu Bitcoin, Ethereum of Radix is, hoe meer ogen en denkvermogens zowel de theorie als implementatie in code kunnen verifiëren, hoe meer een onvertrouwd systeem vertrouwd kan worden.

Transparantie breidt ook de manier uit waarop aan updates en patches wordt gewerkt en waarop ze worden geïmplementeerd. Open source-code is geen statisch object; het is een levend project dat doorgaat met evolueren terwijl het waarde aan de wereld brengt. In staat zijnde om te zien waaraan wordt gewerkt geeft ook de mogelijkheid en uitnodiging aan anderen om te helpen bij dingen waaraan nog gewerkt moet worden.

Anti-fragiliteit

Het verlangen naar decentralisatie ontspringt aan een fundamenteel verlangen naar anti-fragiliteit. Voor sommigen heeft dit te maken met een wantrouwen naar autoriteit, voor anderen gaat het om het creëren van meer veerkracht in de meest essentiële systemen ter wereld. Wanneer een goed publiek bezit is hebben we in zijn algemeenheid minder zorgen dat het weggenomen kan worden. Zoals iedere fundamentele belangrijke infrastructuur willen we, wanneer we ons erop moeten verlaten, dat deze veerkrachtig en zelf-reparerend is.

Mensen geven erom vanwege dezelfde reden dat ze erom geven dat het internet doorgaat met bestaan: het is vitaal belangrijk voor ze. De inzet is zelfs hoger voor publieke ledgers omdat dit is waar de rijkdom van mensen zal leven, niet slechts informatie.

Maatregelen voor anti-fragiliteit van een publieke ledger kunnen het volgende omvatten:

• Kan het protocol, eenmaal gelanceerd, gestopt worden door zijn maker?
• Kan het protocol onafhankelijk van enige entiteit of person overleven?
• Wordt het protocol sterker wanneer het belangrijker wordt?

Open source is hierin een essentiële component; als de software waarop het netwerk is gebaseerd niet open en gratis is kan ik nooit 100% erop vertrouwen dat deze niet van me wordt weggenomen. Terwijl “open review” (bv. Het Swirlds- / Hashgraph-model) de functie uitvoert van “kan ik de code vertrouwen” faalt deze bij de “kan iemand het van me wegnemen” omdat het het idee van collectief eigenaarschap breekt; het is niet langer “ons” goed, het is “jouw” goed, en mij wordt eenvoudigweg een beperkt gebruikersrecht verleend.

Publiek bezit

Gedecentraliseerde publieke netwerken als Radix werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze gemeenschappelijkheid wordt ontworpen om mensen samen te verbinden om een onderling verbonden web van adressen te creëren waar het eigenaarschap van alles verzonden, opgeslagen en geprogrammeerd kan worden.  

Decentralisatie ligt in het hart van deze missie – een fundamenteel verlangen om een waarlijk anti-fragiel, zelfonderhoudend, zelfbestendigend systeem te bouwen. Eén waarop de wereld zich kan verlaten en op kan vertrouwen. Dat start met open source.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Leg het uit alsof ik 5 ben – Consensus vs Sybil


Maciej, 16 april 2020

De grote misvatting

Proof-of-stake is geen consensusalgoritme maar wordt er vaak mee verward!

Dit is een probleem dat nogal regelmatig wordt bediscussieerd door de cryptogemeenschap, vooral wanneer de schaalbaarheid van potentiële consensusalgoritmen wordt besproken. Het neemt vaak de vorm aan van: Hoe kan je schalen met PoS? Ik dacht dat PoS-schaling onmogelijk was? Als je PoS gebruikt dan gaat schalen gewoon niet werken toch?

Deze misconceptie is nogal populair vanwege het feit dat sybil-bescherming en consensusalgoritmen dicht bij elkaar hebben gelegen – dit is in het bijzonder het geval bij Proof-of-Work, wat eigenlijk een sybil-beschermingsmechanisme is (ja!) dat een consensusmechanisme produceert, terwijl velen het verwarren met het consensusalgoritme zelf.

Dus laten we een stap terug doen en proberen te begrijpen wat een consensusmechanisme eigenlijk is in een gedecentraliseerd netwerk.

Hoe consensus te definiëren voor publieke netwerken?

In gewone termen is een consensusalgoritme een manier waarop een stel computers tot overeenstemming kunnen komen.

Consensusalgoritmen zijn er in principe om gedistribueerde ledgertechnologie (DLT) te laten functioneren. Ze worden gebruikt om te verifiëren welke data die is ingevoerd in een gedeelde ledger als correct moet worden behouden en welke moet worden genegeerd.

Als het desbetreffende netwerk noch gebaseerd is op ‘vertrouwen’ noch op ‘toestemming’ dan kan iedere computer zich aansluiten bij het netwerk en, eenmaal aangesloten, data invoeren om op de ledger te schrijven.

In zo’n systeem zijn de regels die helpen om alle computers te laten besluiten of de data behouden of verworpen moet worden de regels van het consensusalgoritme. Als het algoritme wordt gevolgd zullen de andere nodes de invoer accepteren, en als het algoritme niet wordt gevolgd kunnen die invoeren worden begeneerd.

Wat is een Sybil-aanval?

Eén van de grootste problemen in gedistribueerde netwerken die niet gebaseerd zijn op “vertrouwen” is daarom hoe tot deze overeenstemming te komen zonder te weten welke computers vertrouwd kunnen worden en welke niet. Om dit te bereiken moet het consensusalgoritme resistent zijn voor zowel onbetrouwbare als kwaadwillende actoren die het netwerk willen kapen – zelfs wanneer voorgenoemde actoren een groot deel van het netwerk uitmaken. Hoe kan een groep van ongecoördineerde actoren een overeenstemming bereiken over een strategie om falen te vermijden wanneer ze weten dat sommige, misschien vele, gebruikers onbetrouwbaar zullen zijn en ze geen manier hebben om elkaar te vertrouwen?

Denk aan het boek Sybil – een verhaal van een vrouw die meerdere persoonlijkheidsstoornissen had (16 persoonlijkheden!) – bedenk nu hoe een aanvaller die claimt meerdere verschillende entiteiten te zijn schade kan aanbrengen aan een netwerk dat werkt op basis van een algemene overeenkomst van meerdere nodes. Met dit gegeven kan een Sybil-aanval beschreven worden als het creëren van meerdere valse identiteiten in een gedistribueerd netwerk om er controle over te krijgen.

Dusss… Kun je het uitleggen alsof ik 5 ben?

Laten we het proberen met een voorbeeld – een publieke verkiezing. In deze verkiezing is het doel om een leider te  kiezen (laten we zeggen; ‘een president’). Er zijn twee kandidaten die deze positie ambiëren – A en B. Iedere volwassen burger van het land kan stemmen.

Er is slechts één manier om overeenstemming te bereiken over welke kandidaat gekozen is – degene die 50% +1 stemmen krijgt van alle volwassen burgers die besloten om te stemmen.

Omwille van ons voorbeeld stellen we voor dat kandidaat A won met 60% van de stemmen in zijn voordeel.

Wat zou consensus- en sybilbescherming zijn in dit scenario?

De regels van het stemproces – wie wint – zou het consensusalgoritme zijn; d.w.z. een manier om tot een overeenstemming te komen over hoe verder te gaan.

Het identificeren van mensen die in aanmerking komen om deel te nemen aan de verkiezing als stemmers en het verzekeren dat ze niet meerdere keren stemmen – dat zou een sybil-beschermingsmechanisme zijn.

Terwijl het identificeren van mensen die in aanmerking komen om te stemmen heel lang kan duren kan het stemmen, eenmaal gevalideerd, heel snel gedaan worden.

Dit is in essentie waarom Proof-of-Stake (sybil) terwijl het als proces traag kan zijn niet betekent dat de consensus traag is of moeilijk om te schalen.

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp check dan onze podcast – waar oprichter Dan en Matt veel meer in detail treden over deze tweede oneindig fascinerende onderwerpen!

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Schalen van DeFi - Radix is een protocol voor het bouwen van DeFi-applicaties

BraveNewCoin, 15 september 2020

Piers Ridyard is de CEO van Radix, een laag-één-protocol gebouwd voor DeFi. DeFi-applicaties zijn heden gebouwd op protocollen die niet ontworpen zijn om te schalen. Radix heeft een schaalbaar, veilig, hoog-doorvoer-protocol gebouwd voor het bouwen van applicaties en tokens. Voortbordurend op het succes van bestaande publieke ledgers is het Radix-protocol een onbeheerd raamwerk waarop DeFi-diensten kunnen worden ontwikkeld en draaien. Radix claimt twee van de grootste uitdagingen in DeFi te hebben opgelost - schaalbaarheid en veiligheid.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Waarom decentralisatie er toe doet?


Piers Ridyard, 13 april 2020

Het Radix-zichtpunt

Gedecentraliseerde publieke netwerken werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze gemeenschappelijkheid is ontworpen om mensen samen te verbinden om een samen verbonden web van crypto-walletadressen te creëren waar de eigenaarschap van alles kan worden verzonden, opgeslagen en geprogrammeerd via gedistribueerde ledger-technologie.

Zoals IP-adressen op het internet is een cryptowalletadres het paspoort voor dit nieuwe digitale gebied van eigenaarschap. Het geeft ieder mens het recht op een veilige plek om zijn rijkdom op te slaan. Het verandert geld, identiteit en eigendom van iets, analoog aan iets waarlijk digitaals.

Decentralisatie ligt in de kern van deze missie – een fundamentele wens om een waarlijk niet-fragiel, zelfonderhoudend, zelf-doorgaand systeem te bouwen. Eén waarop de wereld kan rekenen en vertrouwen.

Waarom doet decentralisatie van een protocol er toe?

De wens voor decentralisatie ontspringt aan een fundamentele wens voor non-fragiliteit. Voor sommigen gaat dit over een wantrouwen van autoriteit. Voor anderen gaat het om het creëren van betere systemen voor opslag van menselijke rijkdom. Wanneer een goed publiek bezit is hebben we doorgaans minder zorgen of het weggenomen kan worden. Zoals iedere fundamentele belangrijke infrastructuur willen we dat hij idealiter veerkrachtig en zelf-reparerend is.

Mensen geven er om dezelfde reden om dat het internet doorgaat met bestaan: het is voor hen vitaal belangrijk. De inzet is zelf nog groter voor gedecentraliseerde publieke netwerken omdat dit is waar de rijkdom van mensen zal leven, niet slechts informatie.

Anti-fragiliteit betekent eigenlijk gewoon “zelf-onderhoudend”. Maatregelen omvatten:

• Kan het protocol eenmaal gelanceerd gestopt worden door zijn maker?
• Kan het protocol onafhankelijk van enige entiteit of enig persoon overleven?
• Wordt het protocol sterker wanneer het in belang groeit?

Wil een netwerk zelf-onderhoudend zijn dan moeten alle delen binnen het ecosysteem elkaar voeden en onderhouden. Voor een gedecentraliseerd publiek netwerk moet er een ecosysteem zijn dat een significante waarde haalt uit het bestaan van de ledger. Dit ecosysteem moet ofwel “werken voor” ofwel “betalen voor” de continuatie en bescherming van de ledger. Er zouden geen vervangbare delen van het ecosysteem moeten zijn.

Netwerkeffecten zijn hier essentieel – meer gebruikers leiden tot meer gebruikers; het internet is nuttig omdat iedereen erop zit. Open source is ook essentieel. Daarom; als de software waarop het netwerk is gebaseerd niet open en vrij is kan ik het nooit 100% vertrouwen.

Gedecentraliseerde publieke netwerken versus private ledgers

Zoals in de vroege dagen van het internet gaan de komende paar jaren de opkomst zien van private netwerken. Dit omvat entiteiten als de Chinese overheid, de ECB, etc., die allemaal hun testen uitrollen.

Slechts een deel daarvan is een gedistribueerde ledgertechnologiestrijd; een veel groter deel daarvan is een ideologische strijd. Publieke ledgers werden gecreëerd om prikkels helder en eerlijk te maken – het token en het netwerk zijn de manieren waarop je interacteert met het platform; er is geen verborgen strijd of agenda. Iedere entiteit die een privaat / gesloten / consortium / onbeheerd netwerk lanceert heeft zijn eigen agenda en waarde-extraheringscriteria. Dit gaat concurrerende leiderschap creëren met een grote kans dat geen van hen wint.

Gedecentraliseerde publieke netwerken gaan achterlopen in deze strijd – ze zullen doorgaan met te voelen als speelgoed voor de grote bedrijven die druk zijn met het creëren van hun eigen gedistribueerde ledgertechnologie voor hun eigen partners en interne processen.

Publieke netwerken gedraaid door partijen zonder winstoogmerk op open source code, ondersteund door gemeenschappen van gelovers, zijn de rommelige neven van de gestroomlijnde private netwerken. Echter deze publieke netwerken hebben ook een grote kans om te winnen op de lange duur, want ze zijn neutrale grond voor verbinding.

Het lanceren van een publiek netwerk op de juiste manier met de juiste ideologie, en een gemeenschap die gelooft in die ideologie moet zo snel mogelijk plaatsvinden. Wat dat netwerk doet zal voelen als speelgoed vergeleken met wat private netwerken doen, en zullen doorgaan met doen voor een paar jaren meer – maar het is essentieel om die aanvangspositie vroeg te bouwen, omdat netwerkeffecten traag gaan, en dan allemaal tegelijk.

Hoe helpen tokens decentralisatie?

Gedistribueerde ledgertechnologie moet berekening bieden (consensus), opslag (staat) en veiligheid (aanvalsresistentie). Deze drie activiteiten zijn niet gratis en moeten geboden worden door een leger van servers en kapitaal waarvoor als ruil wordt betaald op de een of andere manier door de gebruikers / genieters van het systeem.

Voor gedecentraliseerde publieke netwerken zijn tokens een essentieel instrument dat een middel biedt om te betalen voor deze drie essentiële functies, zonder de nood te hebben aan een bedrijf om de betalingen te coördineren. Eenmaal gedistribueerd kunnen de tokens ingezet worden voor de veiligheid van het netwerk (proof-of-stake aanvalsresistentie) alsook gebruikt als een manier voor gebruikers om hen te betalen die de berekening en opslag voor het netwerk bieden.

Wanneer correct ontworpen verwijdert het token de nood aan enige gecentraliseerde coördinatie van enige van deze activiteiten. Iedereen kan onafhankelijk besluiten om berekening en veiligheid aan het netwerk te  bieden of tokens te verkrijgen.

Het token biedt de basis voor betaling, veiligheid en open prikkels.

Het bouwen van een gedecentraliseerd publiek netwerk

Iedere gebruiker die een netwerk wil gebruiken heeft twee dingen nodig. Ten eerste een manier om te interacteren met de ledger (een cryptografisch adres). Ten tweede een manier om alles wat ze bezitten op de ledger te beveiligen – deze twee functies worden geboden door cryptowallets.

Voor het slagen van publieke ledgers zijn netwerkeffecten essentieel. In eenvoudige termen is dat een geëngageerd publiek van netwerkgebruikers. Ze moeten daarom één ding exceptioneel goed doen – het bouwen van een geëngageerd publiek van cryptowalleteigenaren.

Cryptowalleteigenaren zijn geëngageerd door de objecten die ze kunnen bezitten eenmaal ze een wallet hebben. Een object kan alles zijn, van een eenvoudig token tot toegang tot een gedecentraliseerde applicatie.

Een publieke ledger is een tweezijdige marktplaats die bestaat uit objectcreëerders en objectconsumenten. Iedereen met een cryptowallet kan een objectconsument zijn. Iedereen die het publiek van cryptowalleteigenaren wil bereiken kan een objectcreëerder worden. De objectconsumenten trekken de objectcreëerders aan en andersom.

Eén zijde van deze marktplaats moet opgebouwd worden. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld objectcreëerders aan te trekken die hun eigen publiek meebrengen. Als alternatief kan het opbouwen gebeuren dor het creëren van een missie en visie die sterk genoeg is om een welwillend publiek van objectconsumenten te bouwen die objectcreëerders aantrekken.

Voor de meerderheid van cryptoplatforms is het eerste object dat geconsumeerd wordt het platformtoken zelf. Dit kan een ongelofelijk krachtig opbouweffect hebben voor het creëren van een publiek van objectconsumenten. De kracht van dit eerste publiek hangt af van twee dingen. Ten eerste van hoe breed het platformtoken is gedistribueerd. Ten tweede van hoe geëngageerd het publiek dat die tokens ontvangt in de toekomst zal zijn met nog te creëren objecten.

De analogie daarvan is de iPhone. De iPhone werd gelanceerd zonder een app-store. De eerste iPhone was gewenst vanwege de primaire functionaliteit die het presenteerde als ene telefoon en muziekspelers. Het publiek van mensen die hem kochten bouwden een publiek op voor app-creëerders. Dit betekende dat toen de app-store werd gelanceerd app-creëerders apps voor de iPhone wilde creëren. Niet zozeer met technologische redenen maar om de te veroveren markt te bereiken die Apple voor hen had gecreëerd.

Als een token gebruikt wordt om een publiek op te bouwen van geëngageerde objectconsumenten dan moet het token zelf wenselijk zijn. In het bijzonder omdat het token het enige object zal zijn dat geconsumeerd kan worden bij de start van het leven van een netwerk.

Dit vereist een publiek van vroege ingebruiknemers. Mensen die er willen zijn omdat ze geloven dat gedistribueerde ledgertechnologie de toekomst is. Sommigen doen alleen maar mee voor het geld, maar mensen die ALLEEN maar gemotiveerd worden door geld zijn geen geëngageerd publiek. Zij zullen niets meer doen dan slechts het token te houden en geen verdere prikkel creëren voor objectcreëerders om naar het platform te komen.

Wie is en vroege cryptotoken-ingebruiknemer, en wat motiveert hem?

Vroege crypto-ingebruiknemers zijn er niet voor het gebruik, we zijn er om ons alternatief wereldbeeld te ondersteunen:

De vroege ingebruiknemers van Bitcoin namen geen Bitcoin in gebruik omdat die 10x beter was in gebruik dan geld; ze namen Bitcoin in gebruik omdat het een 10x beter concept was dan geld – gedecentraliseerd geld.

De vroege ingebruiknemers van Ethereum namen geen Ethereum in gebruik omdat het de gemakkelijkste plaats was om een applicatie te bouwen maar omdat het een 10x beter concept van een applicatie was – gedecentraliseerde applicaties.

Een vroege cryptotoken-ingebruiknemer gelooft in een crypto-centrisiche wereld. We geloven dat ALLES getokeniseerd, verhandelbaar en digitaal bezit zal worden op een dag. Vooral geloven we dat er een revolutie onderweg is en we, als vroege ingebruiknemers, er deel van uit willen maken.

We hebben sterke ethische ideeën over wat open en eerlijk betekent. We willen tribaal zijn, de eerste, slim. En vooral willen we gelijk krijgen over wat de toekomst in petto heeft.

De revolutie zou een visie-centrische, publieke, gedecentraliseerde ledger afleveren. Deze ledger zal ons in staat stellen om aandeel te hebben aan die ledger (bezit van het token). Hij zou open en eerlijk zijn, maar zou ook winnen. Vooral willen we winnen uit zijn gewin (bv. Geld verdienen aan het token).

We willen niet dat de “old school” (banken, kwade corporaties) winnen met hun eigen private versies van deze gebruikte gedistribueerde ledgertechnologie. We willen eerder een gemeenschap van gelovers die in staat zijn om de old school eruit te bouwen en eruit te concurreren, en we zijn bereid om een hoop gebruikerspijn te doorstaan om nieuwe dingen te proberen die eruit zien alsof ze de wereld van vandaag zouden kunnen vervangen.

De typische tokenklant heeft het idee van gedecentraliseerde publieke netwerken al geaccepteerd. Ze willen een voordeel om in staat te zijn om te zwaaien naar andere netwerken / stammen (bv. De meest schaalbare, de krachtigste, de meest gedecentraliseerde, de meest gebruikte, etc.); maar eenmaal ze “in” een community zijn willen ze dingen om mee te spelen die hen toont dat hun toekomstvisie werkelijkheid wordt.

Samengevat; om de rijkdom van de wereld te hosten met gebruik van gedistribueerde ledgertechnologie is er niet alleen een community nodig die de nood daaraan voedt. Zijn bestaan vereist ook diverse ideologische ingrediënten: Een gedifferentieerde reden voor bestaan, een geëngageerde community van gelovers, voldoende decentralisatie, eerlijke distributie, functioneel beheer en minimaal extraherende diensten. We zullen dieper ingaan op deze belangrijkste ingrediënten in onze volgende post.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Bouwen op geloof – de ingrediënten van een community-aangedreven gedecentraliseerd publiek netwerk


Piers Ridyard, 7 mei 2020

In onze eerdere blog spraken we over het gegeven dat gedecentraliseerde publieke netwerken zoals blockchain werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze nieuwe gemeenschappelijkheid wordt veelal aangeraden en gebruikt door ons, de vroege ingebruiknemers, die als een collectief een alternatief wereldbeeld ondersteunen. We geloven in een crypto-centrische wereld, aangedreven door tokens, en we zien dat de revolutie al onderweg is. Maar het is nog steeds heel vroeg en er is nog steeds een hoop te bouwen.

Omdat alle publieke netwerken geleid worden door de community kijkt deze blog naar de ideologische ingrediënten die nodig zijn om een succesvolle publieke ledger-community te bouwen.

Een andere bestaansreden

Technologie vormt hiervan slechts één aspect. Er zijn veel voorbeelden van technische ongedifferentieerde producten die samen bestaan in de publieke ledgerruimte.

Ideologie en hebzucht zijn de twee belangrijkste aandrijvende krachten in de hedendaagse blockchainruimte. Hoewel hebzucht een goede motivator is voor de korte termijn vuurt het niet de verbeelding van van de communities die nodig zijn om het bouwen en onderhouden van een gedecentraliseerd publiek netwerk echt te ondersteunen. 

Ideologie creëert communities op de lange termijn die willend zijn om zich over de pijn en moeite heen te zetten van korte termijn bruikbaarheid.

 ”Hij die een waarom heeft om te leven kan bijna ieder hoe verdragen.” – Nietzsche

Een geëngageerde community van gelovers [artikel]

Een productmarkt die geschikt is voor een gedecentraliseerd publiek netwerk wordt gevonden bij de omzetting van persoonlijke ideologie en gerechtvaardigd geloof in zijn toekomstig gebruik.

Hoe ideologischer gelieerd het doel van de ledger is met mijn eigen ideologie (of een ideologie die mij kan overtuigen), gecombineerd met hoe zekerder ik ben van het vermogen van het team / de technologie / de communities om een product af te leveren dat mijn ideologie helpt realiteit te worden, hoe succesvoller een token uiteindelijk zal zijn.

Wil de community actief geëngageerd zijn kan deze niet onoverwinnelijk aanvoelen of lijken – mensen moeten voelen dat ze MOETEN helpen om er zeker van te zijn dat het slaagt, want dat is de eigenlijke waarheid. Het moet tegelijkertijd robuust genoeg klinken dat het belangrijk kan zijn, maar zwak genoeg dat als je niet helpt het niet zal overwinnen. Mensen mobiliseren zich om kwetsbare dingen waarin ze geloven te helpen.

Voldoende decentralisatie
De basis voor ideologisch vertrouwen in een publiek netwerk, zoals blockchain, is de graad waarin deze gedecentraliseerd is. Dit heeft vier hoofd-aandrijvers, waarvan er drie in veel detail hier behandeld zijn, en de vierde hier in detail. Samengevat:

• Fout-tolerantie – Gedecentraliseerde systemen als blockckhain zullen minder gauw per ongeluk falen omdat ze zich verlaten op veel afzonderlijke componenten die niet waarschijnlijk zijn.
• Aanvalsweerstand – Gedecentraliseerde systemen zijn duurder om aan te vallen en te vernietigen of te manipuleren omdat ze geen gevoelige centrale punten hebben die goedkoper dan de economische grootte van het omringende systeem aangevallen kunnen worden.
• Collusie-weerstand – Het is veel moeilijker voor deelnemers in gedecentraliseerde systemen om samen te zweren om op manieren te handelen die ze bevoordelen ten koste van andere deelnemers, terwijl het leiderschap van corporaties en overheden samenzweren op manieren die henzelf bevoordelen maar minder goed gecoördineerde burgers, klanten, werknemers en het algemene publiek telkens schade doen.

• Weerstand tegen arbitraire verandering – Publieke netwerken bieden een infrastructuur die bedoeld is om diep in de levens van de mensen die zich erop verlaten geïntegreerd te worden. Dit betekent dat iedere verandering, zelfs een kleine, over hoe het protocol werkt waarschijnlijk massale vertakkingen zal hebben.

Eerlijke distributie

Niets verwerpen mensen meer dan een perceptie van onrechtvaardigheid. Als de tokendistributie slecht wordt gedaan, of als gezien wordt dat deze “insiders” massaal bevoordeelt, dan creëert dat een vieze smaak in de mond voor iedereen die gekomen is om voor het goede doel te strijden. Mensen willen niet het gevoel hebben dat hun inspanningen andere mensen onredelijk rijk gaan maken zonder zelf een “eerlijk aandeel” te verkrijgen.

Dit onderdeel is essentieel omdat zelfs wanneer de ideologie juist is, wanneer de waardetoekenning oneerlijk voelt, de beweging zal falen om op te starten.

Functioneel bestuur in een gedecentraliseerd publiek netwerk [artikel]

Heb ik een stem als ik die nodig heb? Heeft iemand een buitenproportioneel niveau van controle of invloed? Worden beslissingen gemaakt op een open en eerlijke manier?

Minimale extraherende diensten van een gedecentraliseerd netwerk [artikel]

”Protocollen bieden structuur voor bedrijven maar zijn zelf geen bedrijven; ze zijn systemen van logica die uitwisseling tussen aanbieders (bedrijven) en klanten van een dienst coördineren. Als coördinatoren van uitwisseling zouden protocollen minimaal extraherend moeten zijn, terwijl bedrijven geprikkeld zijn om maximaal extraherend te zijn (dat is winst, en een bedrijf wordt gewaardeerd als een meervoud van zijn winst).” – Chris Burniske, verantwoordelijke.

Wanneer een netwerk groeit in grootte en zich beweegt van het zijn van een ideologisch experiment naar iets serieuzers zullen bedrijven en individuen beginnen met het maken van meer economisch gebaseerde beslissingen. Kosten worden nu een enorm onderdeel in de keuze om een netwerk te gebruiken.

Dit is waar de normale maxime van “bouwen een product dat je klanten te gek vinden en vraag ze daarvoor zoveel mogelijk” omgekeerd wordt. Om netwerkdominantie te bereiken moet je alle mogelijke barrières verwijderen die de keuze van je netwerk weg kan leiden.

Dit is een belangrijke overweging in hoe je je economie en prikkelstructuren bouwt. De functies en veiligheid van een netwerk worden ofwel betaald door de gebruiker ofwel betaald door de rekeninghouder – er wordt niets gratis weggegeven. Dit betekent dat ofwel de kosten gerekend in een transactie de marginale kosten van het verwerken van een transactie dekken (geldt heden voor GEEN ENKELE huidige publieke ledger), ofwel is er een emissie van nieuwe tokens (bv. Bitcoin blockchain block-beloningen) die de circulerende voorraad van tokens doet toenemen, waardoor de waarde van de houdingen van tokenhouderrekeningen afnemen, maar de additionele kosten van het laten draaien van een node worden gedekt.

Dit kan op veel manieren worden gezien als het equivalent van een door durfkapitaal gesponsorde groei in een sociale media-applicatie. Het bouwen van het netwerk gaat goed tot een kritiek inflextiepunt waarop het netwerk moet inkrimpen tot het punt waarop het platform een kritische massa heeft bereikt.

Bij een token kan zelfs deze functie uitgevoerd worden op een gedecentraliseerde manier.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix - Drietrapsraket naar de maan

Het Radix Publieke Network wordt gebouwd in drie fasen. Hieronder zie je een kort overzicht daarvan. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Foundation kondigt zijn ERC20-token aan met Copper als beheerpartners


Radix DLT, 14 juli 2020

Jullie vroegen erom. Radix leverde.

Na jaren van verzoeken van meer dan 40.000 Radix community-leden kondigde Radix DLT vandaag hun plan aan om in september 2020 een ERC20-token uit te geven.

Radix – gebaseerd in Londen, het VK – bouwt een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol, ontworpen om wrijvingsloze toegang, liquiditeit en programmeerbaarheid van elk activum ter wereld te bieden. Wrijving in ons hedendaagse wereldwijde financiële systeem kost belnaghebbenden $71 miljard per jaar. De snelle toename van DeFi biedt een alternatief voor de status quo via zijn innovatieve en aanpasbare raamwerk.

ERC20-tokens zijn onder de meest belangrijke en algemeen gebruikte tokens op de Ethereum-blockchain. Radix is een Proof-of-Stake-netwerk en uitgifte van een ERC20-token zal het bouwen van een fatsoenlijk volledig gedistribueerd staking-netwerk faciliteren, vóór de lancering van het Radix-mainnet. Dit is bedoeld de veiligheid en decentralisatie van het Radix-mainnet te vergroten. De uitgifte van dit token is ontworpen om Radix in staat te stellen om hun nieuwe protocol snel te integreren in bestaande infrastructuren als beurzen en wallets, vóór de mainnet-lancering.

Radix is gaan smanewerken met Copper.co om verbeterde veiligheid en beheer op institutioneel niveau te bieden voor alle houders van Radix ERC20-tokens.

Copper is een wereldwijd vermaard beheerbedrijf dat de prijzenwinnende infrastructuur ontwierp en ontwikkelde dat instellingen in staat stelt om digitale activa te verkrijgen, op te slaan en te verhandelen op een manier die wereldwijde tokenhouders en regulatiestandaarden tevreden stelt. Zijn multi-signatuur beveiligingsapplicatie maakt het instellingen mogelijk volledige zekerheid te hebben dat hun activa geen risico lopen op diefstal, zij het van hackers of van slechtwillenden in de industrie. Copper is ook één van de weinige digitale activa beheeroplossingen die verzekerd is tegen misdaad, inclusief diefstal van fiat of digitale activa – met een uitgebreid beleid dat wordt bemiddeld door Aon in Londen.

Copper zal Radix-klanten gemoedsrust geven. Hun ‘Walled Garden’ veiligheidsoplossing biedt gebruikers veilige toegang tot verhandelen op de top 15-beurzen via een enkel overzicht op het gehele portfolio. Daarbij wil hun inter-berus-beheer het risico van internetfraude elimineren. Dit wordt gedaan via API’s die worden ondersteund door multi-sleutel-opslag – een belangrijke reden waarom Radix met hen ging samenwerken.

Dit is wat Radix CEO Piers Ridyard te zeggen had:

”We zijn verheugd onze ERC20-token en samenwerking met Copper aan te kondigen voor onze beheerde noden. We kozen Copper omdat zij een hoog veilig, verzekerd beheer van digitale activa combineren – en onze visie delen om gedecentraliseerde financiën voor iedereen mogelijk te maken. Copper zal een waardevolle partner zijn in het uitvoeren van onze ERC20-uitgifte aan onze uitbreidende community, en kan additioneel opties op professioneel niveau bieden voor doorgaande opslag en cryptobeursverhandeling. Verder zien we veel mogelijkheden voor ons om door te gaan met het samenwerken met Copper in de toekomst om op Radix voor gebruikers en bedrijven de kloof te overbruggen tussen traditionele financiën en DeFi.”

Hij sloot af door te zeggen: ”Het ERC20-token zal helpen verzekeren dat het Radix publieke netwerk een waarlijk gedecentraliseerd financieel platform zal zijn dat toebehoort aan de community”.

Additioneel wist Dimitry Tokarev van Copper te zeggen:

”Het Radix-token zal de DeFi-ruimte verbeteren door het toevoegen van liquiditeit en het verbeteren van toegang. We zijn trots om deel uit te maken van het proces als een infrastructuuraanbieder. Ons veilige beheermodel zal het Radix-team en hun klanten ondersteunen vanaf de tokengenerering, doorheen het uitrollen, en daarna bij de veilige opslag. Coppers Walled Garden zal Radix’ institutionele cliënten in staat stellen om snel en veilig te verhandelen tussen al de leidende digitale activabeurzen. We kijken uit naar het bouwen van een veiligere en snellere DeFi-ruimte met Radix.”

Over Copper:

Op gericht in 2018 door Dimitry Tokarev biedt Copper Technologies een poort naar de crypto-activa-ruimte voor institutionele beleggers, beheer, verhandeling, primaire makelarij en veel meer biedend voor meer dan 100 digitale activa met in de kern veiligheid, snelheid en controle voor alle cliënten.

Het komt erop aan een flexibele oplossing te bieden voor institutionele beleggers die zich kunnen aanpassen aan de veranderde crypto-activa-ruimte, terwijl een veel grotere transparantie en controle voor activa-managers mogelijk wordt gemaakt.

Coppers volledig geïntegreerde producten zijn uniek in de crypto-activa-ruimte. Andere cryptobeheerders zullen vaak kosten berekenen voor opnamen, gebrekkige duidelijkheid geven over handelslocaties, of slechte beveiliging bieden, en zullen veelal een beperkte suite van diensten bieden. Copper is anders. Onderlegd door een multi-prijswinnend beheer heeft Copper een begrijpelijk een veilige suite van instrumenten en diensten gebouwd die nodig zijn voor het veilig verkrijgen, verhandelen en opslaan van cryptovaluta’s.

Eén van Coppers beste gekende producten is zijn ‘Walled Garden’ infrastructuur. De ‘Walled Garden’ is een bheerde architectuur die veilige inter-beurs-transfers biedt, institutionele beleggers de mogelijkheid biedend om digitale activa gemakkelijk en goedkoop te verhandelen.

Kom meer te weten op www.copper.co

Over Radix:

Radix DLT bouwt een gedecentraliseerd financieel protocol dat wrijvingsloze toegang, liquiditeit en programmeerbaarheid bidet voor alle activa ter wereld. Bij een belangrijke technologische mijlpaal afgelopen jaar overkwam het Radix-team het belangrijkste probleem van DeFi-schaalbaarheid door meer dan 1m transacties per seconde te bereiken met hun technologie, een doorvoer van 5x hoger dan de NASDAQ op zijn hoogst. Het team richt zich nu op het verfijnen van zijn protocol in anticipatie van zijn mainnetlancering.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Components: Ontwikkeling, gebruik en betaling

Hier is een overzicht van de Radix components met hun ontwikkeling, gebruik en betaling. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix zelf-prikkels

Hier is een overzicht van de Radix zelf-prikkels. Een briljant ontwerp om het platform zelf te laten groeien. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
ExpoLab gaat samenwerken met Radix om een snel en veilig financieel DLT-systeem te ontwikkelen


Radix DLT, 15 juli 2020

Computerwetenschap assistant-professor Mohammad Sadoghi gaat samenwerken met de in het VK gebaseerde blockchainbedrijf Radix om een snel en veilig product voor financiële transacties te ontwikkelen. Als expert in gedistribueerde ledger-technologie (DLT), gewoonlijk gekend als ‘blockchain’, leidt Sadoghi het ExpoLab dat een verkennend dataplatform genaamd ‘ExpoDB’ bouwt – een testbedding om echte transactionele en analytische verwerking van DLT’s te bestuderen en ontwikkelen.

DLT’s zijn gedecentraliseerde en democratische beslissingsmakingssystemen. Met andere woorden bezit geen enkele entiteit de data en het veranderen van bestanden vereist goedkeuring van een meerderheid van gebruikers, het veiliger makend dat traditionele gecentraliseerde systemen.

Het Radix-platform is gebouwd voor snelle en veilige financiële transacties op een open, onbeheerde netwerk op grote schaal, wat belangrijk is wanneer cryptovaluta’s populair worden en gebruikers democratiseringsopties zoeken voor financiële diensten zonder veiligheid op te geven. Echter met zoveel DLT’s op de markt moeten potentiële investeerders of cliënten vaak het woord van het bedrijf geloven dat een platform werkt. Hoewel goed vertrouwen belangrijk is zijn mathematisch bewijs van het platform-idee, structuur en prestaties het solide bewijs dat ieder blockchainproduct een voorsprong geeft in het spel.

Om dit te doen begon Radix afgelopen zomer te spreken met Sadoghi en kondigde deze lente een officiële samenwerking aan. Samen kan Radix het ontwerp van hun Cerberus DLT consensusprotocol valideren met rigoureus academische bewijzen terwijl ExpoLab hun instrumenten kan verfijnen en hun kennis kan toepassen op een systeem in de echte wereld.

“Ik denk dat het een huwelijk is van de academie en de industrie voor de verbetering van de maatschappij, door het bouwen van deze veilige, democratische en gedecentraliseerde ledger die integriteit, vertrouwen en transparantie brengt naar de financiële sector”, zei Sadoghi.

Met gebruik van hun eigen blockchainproduct, ResilientDB, en hun verificatieplatform, ExpoDB, zal het lab het Radix-platform testen onder verschillende scenario’s om er zeker van te zijn dat hij werkt zoals bedoeld en veilig is. Vanaf daar kan Radix zijn ideeën valideren, potentiële veiligheidsgaten vinden en oplossen, en hun prestaties vergelijken met andere blockchainsystemen.

“Het ExpoLab helpt met het creëren van een onpartijdige derde partij om de prestaties en claims te evalueren die rond worden gebazuind door communities en charismatische leiders”, zei Radix in een persbericht. “Via mathematische bewijzen en het testen over een tijdsperiode kunnen mensen zien hoe verschillende blockchains reageren op omstandigheden en transactieladingen, afhankelijk van de instellingen die ze hebben opgegeven.”

Sadoghi is ook verheugd om te werken met een industriepartner, zowel vanwege de impact van de echte wereld die de groep kan hebben, alsook de mogelijkheid voor zijn studenten om ervaring te verwerven met het samenwerken met de industrie.

“Directe overdracht van technologie naar de industrie is vaak niet zo eenvoudig – het is moeilijk om die stroom gaande te krijgen”, zei hij. “Ik denk dat het een belangrijke leer- en trainingservaring voor onze studenten zal zijn.”

Leer meer over ExpoLab.

Origineel gepost op https://cs.ucdavis.edu/news/expolab-partners-radix-develop-fast-and-secure-financial-blockchain-system

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix DLT tokenverkoopveiligheid


Radix DLT, 20 juli 2020

Met het live gaan van de Radix DLT private tokenverkoop hebben we wat belangrijke tokenverkoopveiligheid-tips voor je. Dit document zal geüpdatet worden en zal links bieden naar alle officiële kanalen. Als je ooit twijfelt ga dan naar deze pagina of mail naar [email protected].

Laten we beginnen bij het begin; de enige officiële kanalen voor updates van Radix zijn:
• Telegram
- Aankondigingskanaal
- Discussiekanaal: *neem er notie van dat dit een publiek kanaal is voor discussie van het project. Alleen gebruikers met het label van ‘admins’ en die op de lijst staan van het Radix-team op de website zijn verbonden met Radix. Wees a.u.b. alert met alle links die er gedeeld worden.
• Twitter
- @radixdlt
• LinkedIn
- https://www.linkedin.com/company/radixdlt/
• Reddit
- https://www.reddit.com/r/Radix/
• Facebook
- https://www.facebook.com/RadixDLT/

Ons enige kanaal voor tokenverkoopvragen is via email op [email protected]

Telegram is ons belangrijkste kanaal voor community-communicatie en –engagement. Hoewel we actieve moderators hebben in het kanaal moet je voorzichtig zijn met accounts die proberen zich voor te doen als Radix of één van de Radix teamleden. Niemand van het Radix-team zal je als eerste berichten op Telegram, en ze zullen je nooit via Telegram vragen om tokens te sturen of kopen.

Onze sociale kanalen worden gebruikt om onze werkupdates, blogs, podcasts, AMa-opnamen en andere PR of marketing media te delen. Wees voorzichtig met accounts die proberen zich voor te doen als Radix of één van de Radix teamleden.

Alleen Radix DLT “admins” zullen updates geven over Radix in ons Telegramkanaal.


Niemand van Radix DLT zal je ooit DM-en om te vragen om tokens, tokens te kopen of voor je informatie.

Tijdens de verkoop kunnen enkele slechtwillenden proberen om zich voor te doen als leden van het Radix-team en je direct contacteren. Als je een DM van iemand ontvangt die stelt dat hij een Radix DLT- of Radix Foundation-lid is reageer dan niet. Als je twijfels hebt of een boodschap van een lid is van het Radix-team, via welk kanaal dan ook, email dan naar [email protected].

We moedigen community-moderators aan om ons te ondersteunen met vragen, maar ze representeren geen Radix DLT of Radix Foundation en zijn daarom toegestaan om de tokenverkoop te bespreken, onze community te DM-en over tokens of de tokenverkoop, en evenmin is het hen toegestaan om ergens in te engageren of mee in te stemmen namens ons. Alleen gebruikers die het label “admins” hebben en die op de lijst staan in de team-sectie op de Radix-website zijn verbonden met Radix. Het enige kanaal dat wordt gebruikt om tokenverkoopvragen te bespreken is ons helpdesk, email: [email protected].

Radix DLT Ltd en Radix Foundation nemen geen verantwoordelijkheid voor verkopen, onderhandelingen, swaps of trades van tokens die zich voordoen op welk sociale media-platform dan ook.


full member
Activity: 742
Merit: 102
Aave: gedecentraliseerde schuld en het Ghost-protocol

Radix DLT, 10 september 2020

In deze episode van de DeFi-download doen Piers Rodyard en Stani Kulechov, CEO en oprichter van Aave, mee, waarbij ze discussiëren over gedecentraliseerde schuld en het Ghost-protocol

Download de podcast:


member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Technologiën (Platformlagen)

Hier is een overzicht van de technologieën die worden toegepast op de Radix platformlagen. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
2. Bouw sneller interoperationele DeFi dApps



DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Een echt nuttig ontwikkelingsplatform omvat bibliotheken, raamwerken en andere instrumenten die ontwikkelaars in staat stellen om op een eenvoudige manier, gewone dingen snel, met een minimum leercurve, te bouwen. Deze zelfde instrumenten versnellen ook complexere bouw door het bieden van betrouwbare, vooraf gebouwde oplossingen voor delen van het probleem dat andere ontwikkelaars zijn tegengekomen en al hebben opgelost. Het hebben van goede standaarden en direct-van-de-plank-oplossingen moedigt interoperationaliteit tussen dApps ook sterk aan, wat bijzonder belangrijk is voor een DeFi-ecosysteem.
In DeFi komen gewone stukken financieel-geörienteerde functionaliteit telkens weer voor over veel applicaties: activa (vervangbaar of uniek), aandelen, accounts, multi-partij-controle, liquiditeitspools, swaps, aankopen, en data-orakels, om er maar een paar op te noemen. Dit zijn primaire kandidaten voor stukjes functionaliteit die ontwikkelaars graag zien als al bestaande, bewezen, goed onderhouden oplossingen.

Traditionele open-source-methoden en community-samenwerking zijn zeker goede plaatsen om te starten met het aanmoedigen van deze producten. Pakketmanagers staan vaak bij in het proces van het ontdekken en gebruiken van al bestaande instrumenten. Maar de Radix Engine geeft ons een opwindende nieuwe mogelijkheid: het direct op de ledger zetten van community-samenwerking en pakketmanagerachtige functionaliteit.

Een on-ledger-mechanisme voor componenten om modulair gebruikt, geüpdatete, geversied, uitgebreid en gecombineerd te worden is een krachtig instrument voor ontwikkelaars. Componenten die op deze manier on-ledger worden geïnstalleerd dragen niet alleen bij aan het ontwikkelaars-ecosysteem; ze breiden direct de effectieve functionaliteit van het Radix-platform uit. En een ontwikkelaar hoeft geen volledig functionele alleenstaande dApp-component te bouwen om nuttig bij te dragen. Componenten die één ding heel goed doen en gebouwd zijn om gemakkelijk hergebruikt of gecombineerd met andere componenten te worden kunnen standaarden van het platform worden die voor iedereen bouwsels versnellen en interoperationaliteit aanmoedigen.

Het idee van het schrijven van programma’s om één ding goed te doen en het schrijven van programma’s om samen te werken was de begeleidende filosofie van de creëerders van UNIX in de jaren 70. Het resultaat creëerde het fundament van open source-ontwikkeling en het spectaculaire succesvolle familiestamboom van UNIX-gebaseerde besturingssystemen en applicaties sindsdien. We geloven dat het herbouwen van de financiële systemen van de wereld rond een gedecentraliseerd platform een vergelijkbare filosofie suggereert, interoperationaliteit, modulariteit en potentieel voor iedereen om betekenisvol bij te dragen, zowel groot als klein, maximaliserend.

We hebben deze filosofie diep geïntegreerd in de manier componenten worden geïnstalleerd en gebruikt op Radix met een platformmogelijkheid die we component-catalogus noemen.

De Radix Component-catalogus

Bij typische smart contract DLT’s schrijft een ontwikkelaar wat code (Solidity in geval van Ethereum) en stuurt die dan naar het netwerk waar die een smart contract wordt voor gebruikers van het netwerk om mee te interacteren. De component-catalogus verandert dit model.

Wanneer de Scrypto-code van een Component naar het netwerk wordt gestuurd wordt deze automatisch toegevoegd aan een on-ledger register, genaamd de component-catalogus. Componenten in de catalogus zijn als interactieve sjablonen of blauwdrukken die iedereen kan gebruiken om meerdere actieve componenten te creëren, volgens het patroon van het origineel in de catalogus.

Om een component uit de catalogus actief te maken voor gebruik concretiseert een ontwikkelaar deze, zijn eigen concrete component creërend uit het blauwdruksjabloon. Een concreet component heeft zijn eigen unieke identiteit op het Radix netwerk, en zijn Actions worden beschikbaar voor gebruik door gebruikers (of andere componenten, zoals we eerder zagen). Dit betekent dat één component in de catalogus een oneindig aantal keren gebruikt kan worden als sjabloon voor concrete componenten die zich allemaal op dezelfde primaire manier gedragen.  



Nieuwe componenten starten hun leven als Scrypto-code die wordt geïnstalleerd in de component-catalogus op het Radix-netwerk zelf, waar ze gemakkelijk kunnen worden geconfigureerd en geconcretiseerd - of geïmporteerd in andere nieuwe componenten.

Concretisering is eenvoudig, gedaan via API, en benodigt geen Scrypto-code. De meeste componenten in de catalogus zullen configuratieparameters bevatten die het aanpassen van de geconcretiseerde Component mogelijk maken. De eerder beschreven “token-definitie”-component bijvoorbeeld laat iedereen zijn eigen token-definitie concretiseren met zijn eigen unieke naam, symbool, maximale voorraad, etc., om dan te beginnen met het munten van de eigen tokens.  

Door het op deze manier concretiseren van componenten uit een universele on-ledger catalogus maakt Radix het erg snel, eenvoudig en veilig voor iedere ontwikkelaar om activa uit te geven en toegang te krijgen tot andere eenvoudige functionaliteit gecreëerd door anderen, zonder Scrypto-code geleerd te hebben en te schrijven.

Een andere manier om gebruik te maken van componenten in de catalogus is ze te importeren. Een ontwikkelaar kan gebruik willen maken van de functionaliteit van een bestaand component in de catalogus, maar er iets aan toe willen voegen of aan te passen wat die kan doen. Dit wordt gedaan middels het creëren van een nieuwe component die een belangrijk commando insluit voor de Component die de gewenste kernfunctionaliteit biedt. De tradtionele functionaliteit wordt dan geïmplementeerd in de eigen Scrypto-code van de ontwikkelaar.

Importeren is geen kopiëren van de Scrypto-code van de originele component; het is een on-ledger-link naar de originele component (en zijn versie). Een voorbeeld hiervan (boven getoond) kan een prijs-orakel-component zijn die een ontwikkelaar wil aanpassen door een berekening toe te voegen van een bewegend prijsgemiddelde (en de Action om daar toegang toe te krijgen).

De ontwikkelaar zou zijn eigen speciale prijs-orakel-component kunnen creëren, de orginele prijs-orakel-component importeren door te refereren aan zijn ID in de catalogus en de additionele Scrypto-code toevoegen voor de prijsgemiddeldeberekening.

Beide catalogus-componenten en geconcretiseerde componenten hebben hun eigen unieke component-ID en worden geassocieerd met de eigen unieke ontwikkelaars-ID van de maker. Componenten worden geversioneerd bij iedere nieuwe installatie-update die en revisie-bump vereist. Het updaten van een component forceert niet automatisch een update op andere componenten die er gebruik van maken; eerdere revisies blijven onveranderlijk beschikbaar op de ledger en bestaande componenten zullen toegang blijven geven naar de eerdere revisie. Een ontwikkelaar kan kiezen om een nieuwe revivsie op te nemen door zijn eigen update te doen op de component die de andere gebruikt.

Standaard platformcomponenten

De Radix Foundation is toegewijd aan het vullen van de catalogus met nuttige componenten die gewone elementen en gedragingen van DeFi modelleren als standaardeigenschappen van het platform. Dit omvat dingen als activa (inwisselbare of niet-inwisselbare tokens) en accounts (inclusief multi-sig-controle) en zal uitbreiden tot het omvatten van functies die gewenst zijn door de community en die DeFi-primitieven van een hoger niveau kunnen omvatten, zoals liquiditeitspools, inwisselsystemen, aankoopbare activa, data-orakels, en meer. Elk van de standaard cataloguscomponenten ontwikkeld door de Radix Foundation kunnen zoals ze zijn geconcretiseerd worden (bijvoorbeeld bij het creëren van een voorraad van aangepaste tokens via API-verzoeken) of ze kunnen, zoals we boven zagen, modulair gecombineerd worden op diverse manieren om meer complexe functionaliteit te creëren.

Bij gebruik van deze standaard catalogus-componenten kunnen ontwikkelaars het herimplementeren van gewone functionaliteit zelf overslaan, de ontwikkelingstijd versnellend of deze reducerend tot nul bij eenvoudige dingen zoals het uitgeven van een token. Catalogus-componenten gecreëerd door derde partijen kunnen ook gestandaardiseerde eigenschappen van het Radix-netwerk worden op precies dezelfde manier. Wie ze ook creëert, on-ledger cataloguscomponenten creëren natuurlijke compositionaliteit en interoperationaliteit voor het DeFi-ecosysteem.

Door de stichting aangeboden componenten zijn echter niet genoeg voor een florerend ontwikkelaars-ecosysteem. Evenmin kunnen we eenvoudig een platform uitbrengen en onze handen in de lucht werpen, verwachtend dat ontwikkelaars de functionaliteit zullen invullen voor dat ingebruikname en marktvraag hiervoor een reden creëren. Onze oplossing is om de unieke eigenschap van de Radix Engine te gebruiken om op een protocol-niveau een financiële prikkel voor ontwikkelaars in te bouwen om hun tijd te investeren in het bijdragen van nuttige componenten aan Radix, leidend tot het volgende belangrijke DeFi-probleem dat Radix oplost.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Blockchain en trends in DeFi; exclusief interview met Piers Ridyard, CEO van Radix
TechBullion, Angela Scott-Briggs, 8 september 2020

Radix is een laag-1-protocol dat is gelanceerd en speciaal voor DeFi gebouwd. Een schaalbaar alternatief voorstellend voor blockchain en DAG's gebruikt Radix een innovatieve en nieuwe gedistribueerde ledger die van de grond af is opgebouwd op zijn eigen Cerberus BFT consensusmechanisme. Piers Ridyard, CEO van Radix deelt zijn inzichten in blockchain en DeFi in een exclusief interview met Techbullion.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Hoe Radix de toekomst van DeFi bouwt


Radix DLT, 13 augustus 2020

Ethereum 2.0, Polkadot, Avalanche, Near, Cosmos breken DeFi af! Ons laatste whitepaper legt uit hoe Radix dit repareert en het doet schalen. Lees hier ons laatste DeFi-whitepaper.

Radix is het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën en en vandaag zijn we verheugd om ons DeFi-whitepaper uit te brengen dat uitlegt wat dat betekent voor Radix en, vooral, voor de doorgaande groei en massale ingebruikname van het DeFi-ecosysteem.

Als je een dApp-bouwer bent, DeFi-gebruiker, of gewoon iemand die klaar staat om te DeFi mainstream te zien gaan dan is dit iets wat je niet wilt missen!

De hedendaages DeFi is slechts een opwarmertje

DeFi is tegenwoordig meer dan $4 miljard waard en groeiende (we moesten dit zelfs enkele keren updaten tijdens het schrijven van dit artikel!). Dat is een geweldige start, maar het is een druppel in de emmer vergeleken met de $111.2 triljoen aan activa die tegenwoordig beheerd wordt door het wereldwijde financiële systeem. De grootse visie van gedecentraliseerde financiën is dat het eindelijk een wrijvingsloze, transparante, democratisch alternatief biedt voor de rigide, gesloten diensten die tegenwoordig worden aangeboden door traditioneel bankieren. Iedereen die DeFi-applicaties tegenwoordig gebruikt – of ze bouwt – zal je vertellen dat het opwindend is, maar ver van gereed voor massale ingebruikname.

Om DeFi naar de mainstream te krijgen is er wat werk nodig. Mainstream DeFi benodigt:

Snelle, goedkope transacties. $30 betalen voor een DeFi-transactie, terecht komen in een gasoorlog en 10 minuten moeten wachten om erachter te komen of het fout ging werkt niet voor mainstream-DeFi.

Veilig ontworpen systemen/ De wereld heeft beter nodig dan enkel het toevertrouwen van geld aan een in Solidity geschreven applicatie, hopend dat een programmeertaalgrilligheid geen miljoenen aan waarde direct laat wegvloeien.

Schaalbare, compositionele aplicaties. De magie van DeFi is de superkracht van DeFi-applicaties die samen werken als één enorm programma op dezelfde computer. De Ethereum 2.0-, Polkadot-, Cosmos, Ava Labs-, Algorand- en Near-benadering van sharding breken allemaal deze superkracht af. Net als alle laag-2 schaalbaarheidsoplossingen zoals Matic. Er kan niet toegegeven worden op compositionaliteit voor het mainstreamsucces van DeFi.

Prikkels om een ecosysteem krachtiger te maken. Een gezond DeFi-ecosysteem bestaat niet slechts uit grote projecten (vooral niet degene die alleen betaald worden om er te zijn), maar moeten de individuele ontwikkelaar betrekken. Bij Radix geloven we dat het evengoed het individu als het bedrijf is dat DeFi naar de mainstream zal brengen, en dus bouwden we prikkels voor de individuele ontwikkelaar, direct in ons publieke netwerk.

Uiteindelijk zal mainstream-DeFi zich voordoen wanneer alle barrières die DeFi tegenwoordig tegenhouden worden verwijderd, zonder toe te geven op decentralisatie. Dat gebeurt wanneer ontwikkelaars eindelijk de instrumenten wordt gegeven die ze nodig hebben om apps te bouwen die beter zijn dan de aangeboden diensten door de traditionele financiële industrie. Dat gebeurt wanneer gebruikers van die apps zich afvragen waarom ze zich ooit tevreden stelden met de oude manier. Mainstream-DeFi zal veel verder gaan dan $4 miljard en begint de $111 triljoen op te nemen die wacht om geïnstalleerd te worden op de publieke ledger. Mainstream-DeFi is de toekomst waarvoor we Radix bouwden.

Radix is het eerste laag-1-protocol voor mainstream-DeFi

Het creëren van een platform voor mainstream-DeFi is niet slechts een zaak van het oplossen van één probleem; het is een zaak van het oplossen van meerdere problemen die in de hedendaagse DLT-platforms bestaan in iedere laag. Deze platforms kunnen wellicht decentralisatie leveren maar waren nooit ontworpen om een financiële infrastructuur te leveren zonder compromissen. Een deuk slaan in één tekortkoming kan een leuke ICO rechtvaardigen maar plakt enkel een pleister op het probleem.

Mainstream-DeFi heeft een DLT-platform nodig dat is van de grond af tot de top is ontworpen om DeFi gewoon te laten werken – voor gebruikers en voor ontwikkelaars.

Radix is dat platform.


Het Radix-platform is een combinatie van vier kerntechnologieën die alle vier de belangrijkste barrières voor DeFi-groei wegnemen, laag voor laag:


Het resultaat is een platform waar transacties snel, goedkoop en veilig zijn; waar schaling onbeperkt is en verbindingen tussen applicaties wrijvingsloos; waar dApps snel gebouwd kunnen worden en met vertrouwen in hun vermogen om gebruikersactiva veilig te beheren; en waar bouwers direct beloond worden door het platform voor nuttige bijdragen, zowel groot als klein. Het is ene platform ontworpen om te dienen als de fundering voor mainstream-DeFi op wereldwijde schaal.

Elk van de vier Radix platformtechnologieën vertegenwoordigt een doorbraak die we verheugd zijn met de wereld te delen.

Het Radix DeFi-whitepaper dat we vandaag uitbrachten is op elk punt veel gedetailleerder dan dit artikel en legt uit hoe elk van de vier Radix platformtechnologieën werkt en hoe ze samen het eerste echte laag-1-protocol creëren voor DeFi.

Ben je een ontwikkelaar die geïnteresseerd is in het ontwikkelen op Radix? We zouden je heel graag laten weten wanneer de vroege beta-uitgiften klaar zijn en zouden je graag geïnformeerd houden over onze voortgang. Als dat goed voor je klinkt schrijf je dan hier in:

Dev inschrijving

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix is de enige echte oplossing voor de DeFi-problemen – dit is waarom


Radix DLT, 19 augustus 2020

De DeFi-industrie is groeiende. Hij wordt volwassen. Hij heeft op het moment $6.4mlj aan activa in het systeem (toename van $2.5mlj in de laatste 30 dagen).

Maar met iedere stap voorwaarts komt er meer spanning op het Ethereum-netwerk. Transactiekosten worden zelfs meer onhoudbaar, en met iedere nieuwe DeFi-applicatie zijn er nieuwe veiligheidsrisico’s, controlevereisten, en zelfs hogere barrières om in te stappen voor nieuwe ontwikkelaars.

Dit is niemands schuld; Ethereum was gewoon nooit ontworpen om de noden te ledigen van DeFi, en als resultaat houdt het de groei van de industrie tegen. Dit is de reden dat Radix een laag-1-protocol bouwt die speciaal gebouwd is voor DeFi – DeFi is de toekomst van financiën, en Radix zal de toekomst van DeFi zijn.

Echter Radix is niet het enige protocol dat werkt aan dit doel, er zijn diverse benaderingen om verschillende problemen waarvoor DeFi staat op te lossen. Terwijl elk zijn voordelen heeft gaan we in dit artikel kijken naar hoe Radix vergeleken kan worden in de twee belangrijkste gebieden waar DeFi op het moment zijn meeste groeipijnen op Ethereum kent; schaalbaarheid en ecosysteemontwikkeling (veiligheid).

Schaalbaarheid en compositionaliteit
Als je recent een DeFi-applicaite hebt proberen te gebruiken (of het Ethereum-netwerk in zijn algemeenheid) kan het je opgevallen zijn dat de gasprijs van transacties is toegenomen… in hoge mate!


Een plotselingen toename in gas heft veel transacties te duur gemaakt om levensvatbaar te zijn. Als je een vlugge kijk neemt op de sociale media zie je veel voorbeelden van $30+ gasprijzen, alleen maar om in te wisselen op Uniswap. Dit is duidelijk geen duurzaam niveau en maakt alles behalve transacties van hoge waarde onmogelijk.

Schaalbaarheid is de oplossing en sharding is een algemene methode die wordt voorgesteld om dit te bereiken. Er is echter een klein probleem...

Ethereum 2.0, Polkadot, Avalanche, Near, Cosmos breken de DeFi-compositionaliteit af!

Een boude claim, maar in een poging om slechts één van de belangrijke problemen waarvoor DeFi staat (schaalbaarheid) op te lossen gebruiken al deze alternatieven sharding als oplossing voor schaling, wat een sleutelmogelijkheid van DeFi afbreekt: atomische compositionaliteit. De mogelijkheid om meerdere functies samen te voegen van meerdere dApps binnen een enkele atomische transactie is essentieel voor DeFi. Een goed voorbeeld kan simultaan inlenen van één dApp zijn, terwijl in een andere wordt uitgeleend. Terwijl dit proces gemakkelijk is zonder sharding (en al gebruikt wordt) breken de meeste sharding-benaderingen deze functionaliteit af door applicaties te scheiden op shards die niet kunnen samenwerken in een enkele stap.

Radix is het enige protocol dat sharding gebruikt om lineaire schaalbaarheid te leveren – zonder compositionaliteit af te breken. Dit betekent dat Radix aan de doorvoervereisten kan voldoen van elk aantal dApps wanneer het netwerk groeit, en al die dApps kunnen doorgaan met samen te werken zonder beperking.

Zoals je in onderstaande tabel kunt zien is Radix (met gebruik van ons Cerberus gesharde consensusprotocol) de enige oplossing die de schaalbaalbaarheid biedt die DeFi nodig heeft terwijl onbeperkte atomische compositionaliteit behouden blijft. Andere voorgestelde protocollen die verbeterde schaalbaarheid bieden, bieden ofwel beperkte compositionaliteit over specifieke applicaties, ofwel breken ze compositionaliteit volledig af door het scheiden van elke applicatie op zijn eigen zij-chain.

Radix voordeel: Cerberus

BedrijvenSchaalbaarheidApp-connectiviteit
RadixV Schaalt op aanvraag (zonder compositionaliteit af te breken)V Onbeperkte atomische compositionaliteit (zonder schaalbaarheid te beperken)
Avalanche- Verbeterde schaalbaarheidX Apps gescheiden op zij-chains
Polkadot- Verbeterde schaalbaarheidX Apps gescheiden op zij-chains
NearV Schaalt op aanvraag- Compositionaliteit verspreid over meerdere blocks
Algorand- Verbeterde schaalbaarheid- Compositioneerbaar maar mist on-ledger-apps
Cosmos- Verbeterde schaalbaarheidX Apps gescheiden op zij-chains
EOSX Gecomprimeerde decentralisatieV Onbeperkte atomische compositionaliteit
EthereumX Slechte schaalbaarheidV Hoge tegenwoordige compositionaliteit; Ethereum 2.0 zal dat reduceren

Als je meer wilt lezen over hoe Radix onbeperkte atomische compositionaliteit behoudt bij het schalen dan gaat ons Cerberus-whitepaper hier in volledige details op in.

Geloof ons echter niet op ons woord. Het Radix-team heeft samengewerkt met Professor Mohammed Sadoghi en zijn ExpoLab team aan de universiteit van California Davis. Samen hebben ze Cerberus rigoureus geanalyseerd en getest in een breed spectrum aan scenario’s, en ze hebben ook de mathematische bewijzen rond Cerberus ontwikkeld om grensgevallen te bewaken. Ze hebben hier zelfs een volledig academisch paper uitgebracht over het onderwerp.

Een protocol hebbend om te schalen terwijl compositionaliteit behouden blijft biedt weinig waarde als er geen applicaties zijn die erop draaien voor gebruikers om mee te interacteren. Dit is waar deel twee in beeld komt.

Het bouwen van een ecosysteem: snel, veilig en geprikkelde ontwikkeling

Solidity is de programmeertaal die gebruikt wordt om smart contracts op Ethereum te bouwen. Het is er al vele jaren en heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars, zowel professionals als hobbyisten. Smart contracts op Ethereum zijn aanpasbaar en krachtig, het ontwikkelaars mogelijk makend om complexe dApps te bouwen voor een brede variëteit van gebruikers. Op veel manieren is dit geweldig.

Helaas heeft het niveau van flexibiliteit aangeboden door Solidity op Ethereum nadelen; complexe code is uitdagend om te schrijven bij het vermijden van fouten en kan resulteren in onverwachte uitkomsten of zelfs catastrofaal falen. Zelfs de laatste paar weken in waren er in DeFi serieuze problemen (inclusief verlies van fondsen) veroorzaakt door fouten in smart contracts. Daarbij wordt dit zelfs nog meer gecompliceerd wanneer beschouwd wordt hoe “correcte” code zich gedraagt wanneer samengenomen met andere smart contracts. Dit is niet alleen een probleem voor gebruikers maar ook voor andere ontwikkelaars die andere dApp’s in hun eigen dApp kunnen gebruiken.

Vanwege de onveranderlijke aard van DLT’s kan een fout niet altijd worden verholpen. Dit betekent dat er een significante druk ligt op ontwikkelaars om te verzekeren dat hun code bij lancering functioneel en veilig is. Veel gebruikers (en ontwikkelaars) worden bijvoorbeeld gerustgesteld bij code-controle’s, maar deze reduceren alleen het risico van problemen in plaats van dat ze die elimineren. Op dezelfde manier reduceert het spenderen van meer tijd aan de code of het krijgen van meer ervaren ontwikkelaars ook risico, maar dit elimineert dit nog steeds niet. Al deze stappen betekenen dat het langer duurt om code te ontwikkelen terwijl het moeilijker wordt om bovenop het bestaande ecosysteem te bouwen en vergroot buiten hobbyontwikkeling significant de kosten van zelfs het doen van relatief eenvoudige dingen.

Het bouwen van een betrouwbare financiële applicatie is een heel ander probleem dan het bouwen van een game, webservice of andere algemene applicatie. DeFi-applicaties zijn specifiek en ontwikkelaars moeten specifieke ontwikkelingsomgevingen gebruiken voor zulke taken.

De Radix Engine is onze oplossing. Specifiek gebouwd voor DeFi-applicaties maakt de Radix Engine veilige ontwikkeling mogelijk met gebruik van finite state machine “Components” in plaats van Turing complete smart contracts.

Terwijl veiligheid van het grootste belang is moet ontwikkeling ook snel zijn vanwege het tempo van innovatie in de scene. Zoals we boven hebben besproken zijn typische smart contracts complex en het is een kritiek probleem dat direct door het protocol moet worden opgelost. Alle Radix-componenten worden uitgerold in een component-“catalogus” waar ze kunnen worden optreden als configureerbare universele eigenschappen van Radix, toegankelijk voor iedere ontwikkelaar via een eenvoudige API-oproep. Dit maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om gebruik te maken van bewezen, bestaand werk door anderen, en om door Radix aangeboden componenten te gebruiken om direct eenvoudige financiële componenten te creëren (zoals Continuous Function Market Makers en veel meer).

Het in staat zijn om snel veilige DeFi-apps te ontwikkelen is geweldig; maar om een florerend ecosysteem te bouwen moeten er commerciële prikkels zijn om te bouwen. Dit is het laatste (en vaak overheen gekeken) puzzelstukje. De typische oplossing is om voor het protocol een “ontwikkelaarsfonds” te creëren dat hopelijk een van de grond af opgebouwd ecosysteem draaiende krijgt. Het probleem is hier tweeledig: wat gebeurt er wanneer de fondsen op raken en hoe zijn de deelnemende ontwikkelaars betrokken bij het toevoegen van lange termijn-waarde aan het ecosysteem?

Radix lost dit probleem op met ons on-ledger ontwikkelaars royalty-systeem. Ieder Component die een ontwikkelaar bijdraagt aan de catalogus kan een aangepaste “prijs” insluiten die wordt toegevoegd aan transacties, iedere keer wanneer deze wordt gebruikt. De ontwikkelaar kan zelfs verschillende prijzen instellen volgens de manier waarop de Component is gebouwd. Dit betekent dat als een ontwikkelaar een nuttige (zelfs een eenvoudige) component bouwt en een kleine prijs voor ieder gebruik toewijst hij op de lange termijn kan verdienen met terugkerende inkomsten voor zijn werk. Dit maakt Radix een gedecentraliseerde marktplaats voor DeFi-gebruik, zij het voor eenvoudige nuttige functies of volledige apps. Bij ons weten is het Radix Developer Royalty System uniek. Je kunt er hier meer over lezen.

Samengenomen, en zoals je in onderstaande tabel kunt zien, is Radix (via de Radix Engine) de enige oplossing voor DeFi ontwikkelaars die een snelle, veilige en prikkelende omgeving biedt waar ze kunnen floreren.

Radix-voordeel: Radix Engine

BedrijvenVeilige ontwikkelingSnelle ontwikkelingOntwikkelaarsprikkels
RadixV FSM-gebaseerde “Component” smart contracts gespecialiseerd voor financiënV On-ledger catalogus van algemene financiële componentenV Gedecentraliseerd royalty-systeem + ontwikkelaarsfonds
Avalanche- Algemene VM voor iedere zij-chainX Alle functionaliteit via aangepast smart contract- Ontwikkelaarsfonds
Polkadot- Algemene VM voor iedere zij-chainX Alle functionaliteit via ge aangepast smart contract- Ontwikkelaarsfonds
Near- Turing complete smart contractsX Alle functionaliteit via aangepast smart contractX Geen
Algorand- Alleen eenvoudige on-ledger scriptingV Robuuste eigen tokenfunctionaliteit- Ontwikkelaarsfonds
Cosmos- Smart contracts per zij-chainX Alle functionaliteit via aangepast smart contract- Ontwikkelaarsfonds
EOS- Turing complete smart contracts X Alle functionaliteit via aangepast smart contract- Ontwikkelaarsfonds
Ethereum- Turing complete smart contracts - Alle functionaliteit via aangepast smart contract, maar veel voorbeelden beschikbaar- Meerdere ontwikkelaarsfondsen

Conclusie

DeFi ervaart een exponentiële groei, en terecht. Om deze groei te faciliteren moet DeFi gebouwd worden op een protocol dat snelle en veilige ontwikkeling van commerciële levensvatbare applicaties op schaal mogelijk maakt terwijl compositionaliteit wordt behouden.

Individueel zijn die uitdagingen moeilijk om te overwinnen, en gecombineerd nog meer. Dat is waarom we geloven dat Radix de enige oplossing is die alle hokjes aan vinkt.

Ontdek hier meer in het Radix DeFi-whitepaper.  

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Doorbraak in de consensustheorie: schalen van DeFi zonder het afbreken van compositionaliteit


Radix DLT, 21 augustus 2020

Bekijk het recent uitgebrachte paper door de universiteit van California Davis’ Prof. Sadoghi en zijn ExpoLab consensus-experts die de ineherente veiligheid en schaalbaarheid van het Cerberus gevlechte consensusontwerp analyseerden.


Met Ethereum heden piekend op meer dan $100 per transactie is het duidelijk dat de wereld een beter blockchainplatform nodig heeft om DeFi naar de mainstream te brengen. Dat platform moet de technologische tekortkomingen oplossen die DeFi terughouen van brede toepassing … zonder de boel te breken die DeFi succesvol gebracht heeft naar miljarden dollars in vastgezette activa (en tellende) in een schokkerend korte periode.

Bovenaan de lijst van tekortkomingen staat slechte schaalbaarheid, maar de huidige oplossingen voor dit probleem (eenvoudige vormen van sharding en laag-2-opossingen) falen het tweede deel van de DeFi lakmoesproef: ze breken compositionaliteit, de belangrijkste technnologievermogelijker voor DeFi die er is.

Vermijding van de compromiën van Ethereum 2.0, Cosmos, Polkadot en andere “schaalbare” laag-1’s bieden Radix en zijn baanbrekende consensusontwerp, Cerberus, de unieke oplossing die DeFi nodig heeft.

Nu is het Cerberus-concept eerder formeel bewezen in een baanbrekend paper, geschreven in samenwerking met het Radix team en een consensus- en gedistribueerde systemen-professor en zijn team van onderzoekers aan de universiteit van California Davis. Je kunt dat paper hier lezen: [link].

Schaalbaarheid doet er toe, maar compositionaliteit is de koning

Schaalbaarheid is het sleutelprobleem in het denken van hen die Ethereum 2.0 en een variëteit aan nieuwe laag-1 DLT’s die op de markt komen ontwerpen. Want met al het succes van Ethereum als het thuis van DeFi tegenwoordig zijn transacties extreem traag, onvoorspelbaar, en komen ze met kosten die een bankier zou doen blozen. Dit zijn de problemen van slechte schaalbaarheid die de DeFi-mogelijkheid om te concurreren met mainstream financiën de das om doen.

Hoe is DeFi dan zover kunnen komen, ondanks Ethereum’s onmogelijkheid om bij te blijven?

Een onbeheerde programmeerbare DLT is het perfecte laboratorium voor innovatie rond digitale activa; een nieuwe manier om geld te verdienen met gebruik van DeFi dApps op Ethereum verschijnt iedere dag – soms ieder uur. De bron van deze innovatie is een specifieke superkracht die tegenwoordig beschikbaar is voor smart contracts op Ethereum: compositionaliteit.

Composistionaliteit betekent dat meerdere dApps vrijelijk en wrijvingsloos gecombineerd kunnen worden. Compositionaliteit maakt het mogelijk om een DeFi-service te bouwen die bijvoorbeeld durect de beste inwisselprijs biedt voor een verandering over meerdere geautomatiseerde marktmakers, of het gebruik mogelijk maakt van een publieke liquiditeitspool om direct voordeel te halen uit een arbitragemogelijkheid.

Om deze DeFi-apps te laten werken is het cruciaal dat ze “atomisch” zijn, wat wil zeggen dat ofwel de gehele transactie over alle dApps die samengesteld worden tegelijkertijd valide en geaccepteerd is of de gehele transactie veilig tegelijkertijd faalt. Dit (gecombineerd met decentralisatie) is wat DeFi veel krachtiger, flexibeler en open maakt voor innovatie dan traditionele financiële systemen.

Samengevat; geen wrijvingsloze, atomische compositionaliteit – geen DeFi. Maar de meeste DLT-oplossingen die de schaalbaarheid willen vergroten doen dit ten koste en met het breken van compositionaliteit.

De meeste schaalbaarheidsconcepten betrekken een type van sharding, of er nu een hub-en-sidechain-architectuur gebruikt wordt (zoals Cosmos en Polkadot), een statische set van blockchains parallel worden gedraaid (zoals Ethereum 2.0), of door het breken van blokken in stukken voor onafhankelijke verwerking (zoals Near).

Het probleem met al deze is hetzelfde: verschillende dApps en transacties worden toegekend aan onafhankelijke eilanden die het onmogelijk maken om consensus atomisch uit te voeren voor de gehele transactie. Je kunt boodschappen in flessen tussen eilanden versturen en proberen om tussen dApps in verschillende stappen te coördineren, maar dat staat veraf van wrijvingsloze compositionaliteit die ervoor zorgt dat DeFi werkt.

Cerberus: sharding met onbeperkte schaal en compositionaliteit

Radix heeft dit probleem frontaal aangevallen met een nieuw consensusontwerp genaamd Cerberus, dat het eindresultaat is van zeven jaar van onderzoek en ontwikkeling. Cerberus introduceert twee significante veranderingen van andere schaalbare consensus-protocollen die het bijna onbeperkte schaalbaarheid geven zonder in te geven op vrije atomische compositionaliteit.

Ten eerste gebruikt Cerberus een ander soort Sharding. In plaats van dApps of activa te splitsen tussen een statische set van shards gebruikt Cerberus een praktisch oneindige set van shards. Activa en dApps worden dynamisch gerepresenteerd over deze shards. Het resultaat is onbeperkte parallellisme, wat wil zeggen dat ongeacht hoeveel vraag er is op het Radix-netwerk, natuurlijke financiële prikkels gewoon meer nodes kunnen toevoegen om de lading op te splitsen en de doorvoer op te voeren om bij te blijven. Dit verhoogt niet alleen het plafond voor schaalbaarheid; dit betekent dat er geen plafond is.

Ten tweede verwijdert Cerberus de barrières tussen zijn shards met een compleet nieuw consensusontwerp. Terwijl iedere shard in staat is om snelle, veilige consensus onafhankelijk uit te voeren kan cerberus deze consensusprocessen direct samen “vlechten” – atomisch, en al gaande, voor iedere individuele transactie. Gevlochten shard-overschrijdende consensus is net zo atomisch en veilig als eenvoudige enkel-shard-consensus, wat wil zeggen dat de compositionaliteit net zo vrij en wrijvingsloos is als op een enkele blockchain, maar zonder de schaalbaarheidsbeperkingen Cerberus geeft Radix-shards SpaceX satelliet-internet, in plaats van boodschappen in flessen.



Voor iedere Radix-transactie “vlecht” Cerberus meerdere enkele shard BFT-consensus (3-ketens) samen tot een enkel “opkomend” atomisch consensusproces (een 3-vlecht).

Het eindresultaat is dat in plaats van het vastzetten van schaalbaarheid door compositionaliteit af te breken Cerberus beide zonder compromissen levert.

We moedigen je aan om meer hierover te lezen in ons Cerberus-whitepaper. Maar je hoeft ons niet te geloven. We realiseren dat het oplossen van het probleem dat zovelen niet hebben een boude claim is, dus zijn we samen gaan werken met Prof. Mo Sadoghis team van consensus- en gedistribueerde systeemexperts aan de universiteit van California Davis om de inherente veiligheid en schaalbaarheid van Cerberus’ gevlochten consensusontwerp te analyseren en bewijzen. Je kunt de resultaten zien in een recent gepubliceerd paper, dat nu beoordeeld wordt door collega’s voor de Journal of Parallel and Distributed Computing.

Om meer te leren over hoe de Radix-technologie de andere problemen oplost die DeFi op ieder niveau terughouden ga je door naar ons DeFi-whitepaper.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
full member
Activity: 742
Merit: 102
CopperCasts — Episode 004

Voor de vierde episode van Coppercasts gingen we naar Piers Ridyard, de CEO van Radix DLT.


Copper Team

Voor de vierde episode van Coppercasts gingen we naar Piers Ridyard, de CEO van Radix DLT.

Piers had in een opmerkelijk korte tijd een erg goede carrière die bankieren, recht en consumentenelektronica omvat. Tegenwoordig is hij te vinden aan het roer van een nieuwe laag-één-protocol dat ontworpen is om volwassenheid en redelijkheid te brengen naar de wereld van gedecentraliseerde financiën, DeFi.

CopperCast is in twee delen verdeeld. Het eerste is een korte (2 minuten) video waarin onze gast iets deelt wat hij ongebruikelijk of inspirerend vindt over de digitale activaruimte. Het tweede deel is een traditionele podcast met alleen audio, die je kan streamen aan het einde van de pagina, of waar je naar kan zoeken in iTunes.

In dit toon & vertel-segment belicht Piers de waanzinnige groei van activa die opgesloten zit in DeFi-projecten, en de impact die dit heeft op Ethereum, het primaire laag-één-protocol waarop DeFi-projecten heden worden gebouwd.

Piers has had, in a remarkably short amount of time, a very accomplished career that spans banking, law, and consumer electronics. Lately he finds himself at the helm of a new layer one protcol that is being designed to bring maturity and sanity to the world of Decentralised Finance, DeFi.

Bekijk en beluister CopperCast:

member
Activity: 1148
Merit: 47
StakeHound #1 AMA-sessie: De toekomst van toekomstige staking en DeFi met Piers Ridyard, CEO van Radix

StakeHound, 4 september 2020

Dit is het 1e interview in de serie van interviews gehost door StakeHound.

Host: Albert Castellana, CEO van StakeHound
Gast: Piers Ridyard, CEO van Radix

StakeHound brengt staking en DeFi samen, leer meer op de website: https://stakehound.com/
Sluit je aan bij de Telegram-community: https://t.me/stakehound

member
Activity: 1148
Merit: 47
Tempo – Geleerde consensuslessen


Radix DLT, 31 augustus 2020

Radix community-leden (waarvan sommigen al bij ons zijn sinds vóór het ‘Radix’ werd genoemd!) weten dat vele jaren van hard werk ons hebben gebracht tot waar we nu zijn. We hebben onze meest recente mijlpalen onthuld met de uitgifte van het Cerberus-whitepaper dat ons baanbrekende multi-shard consensusprotocol beschrijft dat het ongekende niveau van DLT-schaling mogelijk maakt dat altijd ons doel is geweest.

Voor Cerberus zullen velen van jullie de uitgifte van het Tempo-whitepaper herinneren (of erover hebben gelezen, ons vorige DLT consensusprotocolontwerp. De ideeën bevat in dat whitepaper trokken velen van ons naar Radix als fans, bijdragers en werknemers. Terwijl Radix doorgaat met het voorwaarts drijven van de open source uitgifte van het Radix publiekle netwerk krijgen we een hoop nieuwe volgers (en terugkerende vrienden) die willen weten wat Tempo was en waarom we bewogen naar onze nieuwe Cerberus-consensus.

Betekenisvolle technologische ontwikkeling is bijna altijd een lange, kronkelige weg. Dus in deze blog willen we onze reis delen van de zoektocht van onze oprichter Dan om de tekortkomingen van bockchain op te lossen tot de ontwikkeling van Tempo, via de problemen die we ontdekten bij het testen, en hoe we ze met Cerberus oplosten. De collectieve uitdagingen, doodlopende wegen en nieuw ontdekte paden op onze weg hebben allemaal geleid dot een oplossing waarvan we geloven dat deze klaar is om Dans visie te bereiken: het leveren van de belofte van blockchain met een waarlijk wereldwijd-schalige gedecentraliseerde ledger.

Het originele verhaal

De visie voor Tempo werd geboren uit een worsteling om Bitcoin te schalen. Dan realiseerde dat terwijl gedecentraliseerde financiën de toekomst was de huidige blockchaintechnologie deze niet naar de massa’s kon brengen. Het verleidelijk eenvoudige blockchainmodel waarop netwerken als Bitcoin waren gebouwd kon gewoon niet uitgebreid worden om te schalen zonder in te geven op decentralisatie. Ethereum, gebaseerd zijnde op fundamenteel dezelfde technologie, voer niet veel beter. Gerichte acyclische grafica – of DAG’s – leken een veel’belovende start, maar kwamen ook tekort in zowel schaalbaarheid als centralisatie: er was iets anders nodig.  

Laten we terug gaan in de tijd voor blockchain – gedistribueerde systemen zijn decennia lang bestudeerd en gebruikt in de productie, dus waarom het verlangen naar een drastisch andere aanpak? Terwijl gedistribueerde systemen een lange geschiedenis hebben richt de benadering van gedistribueerde systemen zich op hun toepassing in gesloten omgevingen (waar netwerken kleiner zijn en niet het potentieel hebben voor veel aanvallers). Wanneer gebruikt in open omgevingen met veel nodes worden de traditionele benaderingen ofwel kruiperig traag ofwel stoppen ze volledig met functioneren. Deze benaderingen waren daarom ook niet goed geschikt voor onze visie.

Om de belofte te vervullen van een schaalbare, gedecentraliseerde ledger moesten we terug gaan naar de ontwerptafel. Een ideale ledger voor gebruik van de hele wereld moest het volgende zijn:

- Massaal schaalbaar om miljoenen aanvragen per seconde te accommoderen.
- Gedecentraliseerd om te verzekeren dat ’s werelds infrastructuur in controle. blijft van de mensen
- Programmeerbaar om de creatie mogelijk te maken van gedecentraliseerde autonome applicaties.

Alle bestaande oplossingen schoten tekort op minstens één sleutelgebied. Om te komen met een alles-in-één-oplossing begonnen we met het herzien van de fundamenten. Door deze ideale proporties te vertalen naar technische vereisten konden we definiëren hoe zo’n platform eruit kon zien:

- Massale schaal zou zowel een schaalbare data-architectuur als een schaalbaar consensusproces vereisten. Noch de bestaande blockchainbenaderingen, noch klassieke consensusmechanismen (zoals gebruikt voor bedrijfsdatabestanden) waren schaalbaar terwijl ze voldoende tolerant waren voor de soorten van verwachte fouten in een publieke omgeving.
- Decentralisatie zou vereisten dat ieder aantal nodes op ieder moment in een netwerk zouden kunnen meedoen (of eruit vertrekken). Terwijl blockchains en DAG’s daarmee zouden kunnen omgaan waren ze niet schaalbaar. Traditionele consensusmechanismen konden geen van beide doelen ondersteunen.
- Programmeerbaarheid zou een nieuw paradigma vereisten voor het ontwikkelen van veilige en schaalbare gedistribueerde applicaties die ondersteund zouden worden door zowel de schaalbare data-architectuur als het consensusmechanisme.

De vonk

Omdat alle bestaande oplossingen onvoldoende leken voor zelfs de eerste twee van onze ambities – schaling en decentralisatie – startten we met de eerste principes: Gedistribueerde systemen repliceren de staat over een set van nodes. De waarde van een gedistribueerd systeem ligt in zijn capaciteit om zich te gedragen als een enkele eenheid voor de buitenstaande aanschouwer. Dat wil zeggen dat het er niet toe doet met welke nodes een cliënt communiceert en aan welke hij vragen stelt over een staat; ze zouden allemaal hetzelfde antwoord moeten geven. Om dit te bereiken moeten de gedistribueerde nodes gesynchroniseerd blijven door met elkaar te communiceren.

Het grootste knelpunt in de meeste gedistribueerde systemen is daarom inter-node-communicatie. Om naar een grote vraag te schalen (meer bediening en meer verzoeken), het krachtiger maken van individuele nodes, wordt al snel inefficiënt (en gecentraliseerd). In plaats daarvan worden meer nodes toegevoegd die parallel draaien. Deze nieuwe nodes moeten communiceren met alle andere nodes om gesynchroniseerd te blijven en te blijven optreden als een hecht geheel. Dat beperkt fundamenteel schaalbaarheid.

De natuurlijke manier om zulke systemen te schalen is door het vinden van een manier om minder inter-node-communicatie te vereisten. Maar hoe? Een traditionele benadering is om de nodes alleen te laten communiceren met enkele andere nodes voor ieder verzoek, verschillende delen van de ledger toekennend aan verschillende nodes. Nu hoeven nodes zich alleen bezig te houden met verzoeken voor het deel van de ledger waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Minder nodes om mee te communiceren voor ieder verzoek staat gelijk aan meer schaalbaarheid. Dit “splitsen” is een vorm van sharding, of het opbreken van de ledger in individuele shards voor verschillende sets van nodes om mee om te gaan. Sharding in diverse vormen werd al decennia gebruikt, dus dit was een goed startpunt.

Maar we wilden meer. Om de wereld te bedienen had ons platform alle schaalbaarheid nodig die het kon krijgen.

Een andere reden waarom nodes zo graag met elkaar communiceren is dat pBFT-stijl consensusprotocollen alle nodes nodig hebben om overeen te stemmen over ieder verzoek voordat ze doorgaan naar het volgende. Daarmee wordt veel substantiële overbodige last geïncasseerd. Zelfs met sharding moeten nodes met alle andere nodes die relevant zijn voor ieder verzoek communiceren.

Een potentiële maar exotische oplossing voor dit probleem ligt in een simpele realisatie: wat als nodes slechts ieder verzoek accepteerden en alleen tot expliciete overeenstemming zouden komen met elkaar wanneer een verzoek betwitst wordt? Zo’n lui communicatieparadigma (ook aan gerefereerd als ‘luie consensus) zou de communicatie die nodig is tijdens normale operatie van de ledger substantieel reduceren. Het combineren van een luie consensus met sharding had het potentieel van ongeëvenaarde schaalbaarheid.

Bouwen van Tempo

Het idee van een gesharde ledger met luie consensus werd gerealiseerd met Tempo. Tempo is zowel een gedistribueerde ledger als het onderliggende consensusprotocol. Het consensusdeel van Tempo is gebasseerd op de notie van logische klokken. Iedere node heef een teller (zijn logische klok) die toeneemt bij ieder nieuw verzoek waarvan hij getuige is, nooit afnemend. Wanneer een verzoek wordt opgeslagen voegt de node zijn huidige logische klakwaarde bij die gebeurtenis alvorens deze verder door te voeren. De set van logische klokwaarden toegeschreven door iedere node vormt een tijdelijk bewijs.

Tijdelijke bewijzen worden nuttig in een conflict, wanneer een node een verzoek ontvangt dat conflicteert met een verzoek dat eerder werd ontvangen. Om te bepalen welk verzoek moet worden weggedaan kan de node dan tijdelijke bewijzen verzamelen van andere nodes die gerelateerd zijn aan beide conflicterende verzoeken. Wanneer een intersectie is gevonden in een derde tijdelijk bewijs  kan dit bewijs worden gebruikt om een gedeeltelijke ordening te bepalen tussen de twee verzoeken – welke eerder kwam wint. Omdat andere nodes dezelfde tijdelijke bewijzen zullen vinden voor hetzelfde verzoek zullen alle nodes tot dezelfde conclusie komen over welk verzoek het eerste kwam. Consensus wordt bereikt, allemaal zonder de overbodige last van continue voorkomend te communiceren met alle andere nodes.

Nodes moeten cryptografisch hun bijdragen aan een tijdelijk bewijs ondertekenen. Echter dat alleen weerhoudt een foute node er niet van om dezelfde logische klokwaarde te ondertekenen voor verschillende verzoeken. Daarvoor moet Tempo op de een of andere manier verifiëren dat nodes eerlijk zijn met hun tijdelijke bewijzen. Daarom sluiten nodes een toewijding in bij hun recent getuigde verzoeken bij iedere bijdrage die ze maken aan een tijdelijk bewijs. Een toewijding is een cryptografische hash die het gemakkelijker maakt voor eerlijke nodes om enige fout te detecteren. Iedere bijdrage omvat een verschillend (maar voorspelbaar) klein stukje van die hash, de overbodige last van communicatie verder verminderend.

Bij consensus die is afgestemd op maximale schaalbaarheid zouden we ons kunnen wenden naar het andere sleutelingrediënt voor schaalbaarheid op grote schaal: sharding. Op het moment dat Tempo werd ontworpen gebruikten de meeste gedistribueerde ledgers helemaal geen sharding. En de enkele die dat dezen volgden de benadering van het dynamisch aanpassen van het aantal shards aan de doorvoervereisten. Dynamische sharding veroorzaakt echter significante consensus- en synchronisatieproblemen wanneer nodes uiteindelijk opnieuw toegekend worden wanneer de shardingconfiguratie verandert, om nog maar niet te spreken over de bruikbaarheids- en programmeerbaarheidsproblemen.

Om de problemen te vermijden van het continue te moeten herconfigureren van de gehele shardingconfiguratie kozen we om de ledger te “pre-sharden” in een massaal aantal shards die nooit veranderen. Iedere node werd toegekend aan een subset van deze shards, soepele aanpassingen mogelijk makend, passend bij de individuele capaciteit en vereisten van iedere node. Het ontwerpen van Tempo rond deze massale pre-sharding in plaats van het proberen om oplopende sharding toe te voegen zoals in de meeste benaderingen bood een uitstekend fundament om een bijna onbeperkte parallellisatie van transactieverwerking te bereiken.

Testen van Tempo

Op 12 juni 2019 besloten we om te kijken hoe ver we in snelheid konden gaan met een netwerk met gebruik van Tempo. Die dat draaiden we opnieuw de gehele 10 jaar van Bitcoins transactiegeschiedenis af op de Radix-ledger (alsof die transacties zo snel mogelijk naar Radix werden verzonden), met volledige transactie- en signatuurvalidatie, op een netwerk van meer dan 1000 nodes, gelijkelijk gedistribueerd over de hele wereld. Dit testnetwerk bereikte meer dan 1mlj transacties per seconde, demonstrerend wat parallellisatie over een massaal gepre-sharde ledger kan doen.  

Voor de eerste keer sinds de creatie van publieke, onbeheerde netwerken demonstreerden we een technologie die zelfs ’s werelds meest eisende transactionele applicatiegebruik echt kon ondersteunen. Het was een geweldig stuk engineering dat niet mogelijk was geweest zonder zowel de enorme toewijding van ons eigen team als direct werkend met Google Cloud-engineers.

De volledig gedocumenteerde reis en het testen wordt gedetailleerde besproken in deze vier blog-posts, welke we aanraden voor je om te lezen als je de tijd hebt!
- 10 years of Bitcoin history, replayed in under 30 minutes
- Part 1: A Primer on The Scalability Test and Radix
- Part 2: How We Actually Built The Scalability Test
- Scaling DLT to over 1M TPS on Google Cloud

Het breken van Tempo

Voor alle innovaties die Tempo op tafel legde bleven er enkele fundamentele vragen. Tempo’s luie consensusmechanisme betekende dat een verzoek op ieder moment uitgedaagd kon worden en overstemd door een ander verzoek. Dat wil zeggen dat het initiële Tempo-model nooit de finaliteit van een verzoek garandeerde. De enige manier om er zeker van te zijn dat een verzoek kon blijven was kennis te hebben van alle relevante tijdelijke bewijzen. Echter netwerkfouten en kwaadwillendheid kunnen ertoe leiden dat sommige delen van tijdelijke bewijzen ontoegankelijk zijn, wat het onmogelijk maakt om nauwkeurig finaliteit in te schatten.

Cliënten willen enige vorm van finaliteit in hun verzoeken. Het Bitcoin-stijl-consensus biedt in toenemende mate (hoewel nooit absolute) zekerheid in finaliteit, maar deze benadering was niet compatibel met Tempo. Een mogelijke oplossing om finaliteit te introduceren was om een pauzemechanisme te introduceren die verzoeken in een node zouden finaliseren nadat deze onbetwist zou worden gelaten voor een onbepaalde tijd. Helaas is zo’n oplossing kwetsbaar voor dezelfde zwakten, ofschoon uitgedrukt op een andere manier. In bepaalde netwerkconfiguraties was het mogelijk voor sommige nodes om relevante conflicterende verzoeken te missen voor finalisering van hun favoriet. Dit zou leiden tot nodes die met elkaar twisten maar niet in staat zijn om het conflict te rectificeren wanneer eenmaal ontdekt omdat verzoeken al aan beide zijden gefinaliseerd werden.

Verschillende nodes die conflicterende verzoeken finaliseren breken het model van een “hecht geheel”, zoals nodig is voor een betrouwbaar gedistribueerd systeem. Dit was een essentiële zwakte. Een onbetrouwbaar netwerk, in plaats van een kwaadwillend iemand, was genoeg om Tempos garantie van coherentie te breken. Zoals nodes bijvoorbeeld kunnen twisten over waar je je geld heen stuurde in goedwillende (ofschoon onbetrouwbare) netwerken was het Tempo-consensus niet geschikt voor gebruik in de echte wereld.

Opnieuw terug naar de fundamenten. Finaliteit, de sleutelcomponent die mist in de luie benadering van consensus van Tempo, vereist dat nodes proactief tot consensus komen bij ieder verzoek. Hoe kunnen we anders de communicatiecomplexiteit die inherent is aan deze “actieve” vorm van consensus reduceren? De communicatiecomplexiteit is zo hoog omdat alle nodes er absoluut zeker van moeten zijn dat ze in overeenstemming zijn met alle andere nodes. Wat als we, in plaats van het najagen van een 0% waarschijnlijkheid dat nodes twisten over de kosten van hoge communicatie, een 0,0…1% van waarschijnlijkheid van onenigheid konden bereiken met veel lagere kosten?

De voordelen van het accepteren van een extreem lage waarschijnlijkheid van falen worden gerealiseerd door een gerandomiseerde consensus (een techniek die heden populair wordt gemaakt door consensusalgoritme’s als Avalanche). Het idee is dat in plaats van het communiceren met alle nodes voor consensus op ieder verzoek een node een paar “interview”-rondes uitvoert met kleine willekeurige subsets van nodes. Als deze subset van nodes het oneens is met een node-keuze van verzoek zal de node de keuze van de meerderheid accepteren. Nadat een aantal opeenvolgende rondes zonder keuzeverandering van verzoek zal een node aannemen dat alle nodes in overeenstemming zijn en het verzoek finaliseren. Met de juiste configuratie kan een gerandomiseerde consensus een erg lage waarschijnlijkheid van twist garanderen.

De notie van gerandomiseerde consensus heeft een recente piek in populariteit genoten omdat andere gedistribueerde ledgers ernaar keken om te helpen in hun eigen schaalbaarheidsproblemen. Echter zoals met de originele visie voor Tempo gaat de aan de schaalbaarheid van gerandomiseerde consensus onderliggende premisse gepaard met een essentiële inruil: het laten stemmen van nodes op een onvoorspelbare manier maakt foutdetectie moeilijk, want het is veel moeilijker om fout gedrag algoritmisch te bewijzen. Zonder voldoende foutdetectie kunnen foute nodes andere nodes in twist met elkaar brengen. En vanwege zijn “ga mee met de meerderheid-“interview-benadering kunnen foute nodes leiden tot nodes die nooit tot overeenstemming komen, of – erger- nodes die onenigheden finaliseren (zoals in Tempo).

Wanneer shading wordt beschouwd is een gerandomiseerde consensus niet meer zo aantrekkelijk. De besparingen in communicatieve overbodige lasten die een gerandomiseerde consensus opleveren schalen exponentieel met het aantal van nodes die betrokken zijn in consensus; maar in een gesharde ledger is alleen een subset van alle nodes betrokken bij een enkele consensusbeslissing. Dit vermindert de schaalbaarheidsvoordelen zoals beloofd door een gerandomiseerde consensus zodat het “economischer” zou zijn (vanuit schaalbaarheidsstandpunt) om eenvoudigweg een pBFT-stijl consensusmechanisme te gebruiken en dan zijn prestaties te boosten met sharding.

Wat als we alle lessen die we leerden over het schalen van consensus, ledgers en sharding konden meenemen en ze toepassen op de laatste vooruitgang in consensusonderzoek? Het resultaat zou een verfrissende benadering kunnen zijn van hoog schaalbare ledgers, geworteld in een onwrikbaar en goed-onderzocht fundament.

En dat is precies wat we deden. Introductie: Cerberus.

Voorwaarts met Cerberus

Cerberus is het product van gecombineerde decennia van onderzoek en experimenten in zowel exoterische als pBFT-stijl benaderingen van consensus, ledger-architectuur en gedistribueerde applicaties – gecombineerd met de inzichten die we verkregen bij het ontwerpen van Tempo voor grootschalige onbeheerde netwerken. De essentie van Cerberus is eenvoudig: neem een uitbreidbaar pBFT-stijl consensusalgoritme en breid het uit om onbeperkte parallellisering mogelijk te maken met gebruik van ons unieke sharding-concept.

Het fundament voor deze volgende generatie van consensusprotocol moest theoretisch degelijk zijn en, natuurlijk, presterend. Voor een voldoende primair niveau van prestaties moest het protocol communicatiecomplexiteit op de een of andere manier naar beneden brengen. De klassieke manier om communicatie te reduceren is door een leider te nomineren voor elk verzoek die zal verzekeren dat alle nodes overeenstemmen over dat verzoek voor ze verder gaan. De meeste leider-gebaseerde consensusprotocollen kiezen enkel een nieuwe leider wanneer de huidige niet antwoordt of op een andere manier faalt om verzoeken te voltooien. Deze behandeling van leiderwisseling leidt tot extra complexiteit en minder voorspelbare prestaties.

HotStuff is een recent gepubliceerd consensusprotocol dat voortbouwt op significant eerder werk (zijn geschiedenis terug tracerend naar pBFT) maar wisselt leiders bij elk verzoek om substantiële voordelen te bereiken. Dit gestroomlijnde consensusproces maakt het verzoeken mogelijk om aan elkaar geketend te worden, een significante prestatie-optimalisatie mogelijk makend.

Belangrijk genoeg maakt HotStuffs gestroomlijnde benadering ook een essentiële innovatie mogelijk van Cerberus: het draaien van meerdere “gevallen” van consensus in parallel voor schaalbaarheid terwijl de mogelijkheid behouden blijft om transparant op ze te opereren. Zoals met de originele Tempo is de onderliggende ledger massal gepre-shard. Elke shard wordt toegewezen aan zijn eigen onafhankelijke consensusinstantie, wat een bijna onbeperkte parallellisme mogelijk maakt. Om consensus mogelijk te maken over meerder shards/instanties implementeert Cerberus een vernuftig “vlecht”-mechanisme dat in opdracht meerdere HotStuff-stijl consensus-instanties samen bindt om shardoverschrijdende verzoeken voort te drijven. Zulke vlechten worden gebonden en ontbonden zoals nodig, atomische transacties over shards mogelijk makend, wat essentieel is voor applicaties zoals gedecentraliseerde financiën (bv. Wanneer geld tussen shards wordt gestuurd). Cerberus vermijdt dus de problemen van veel sharding-benaderingen waarin shards de consensus volledig onafhankelijk uitvoeren en enkel over shards met berichten in meerdere stappen kunnen coördineren.

Cerberus’ unieke benadering tot massale sharding van zowel ledger als het consensusprotocol maakt ongeëvenaarde schaalbaarheid mogelijk terwijl flexibel wordt gebleven voor ontwikkelaars en ook zonder decentralisatie op te offeren. Bovenstaande is slechts een kleine samenvatting; om meer te leren over hoe het werkt kun je het Cerberus whitepaper lezen en op GitHub volgen hoe we ons Cerberus consensus-stappenplan ontwikkelen.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
StakeHound lanceert om $20 miljard in liquiditeit te ontsluiten voor het Ethereum- en Radix DeFi-ecosysteem


Radix DLT, 2 september 2020

StakeHound (https://stakehound.com) kondigde vandaag aan het het de eerste tokens zal lanceren die toegang geven tot DeFi terwijl stakingbelongingen worden verdiend, $20 miljard aan liquiditeit ontsluitend voor de Ethereum- en Radix-ecosystemen. Uitgebroed door Radix, het eerste laag-één-protocol voor DeFi, zal StakeHound een naadloze liquiditeitsbrug bieden voor de snel groeiende DeFi-ecosystemen op beide ledgers.

Tot op heden moesten cryptovalutagebruikers kiezen tussen het verdienen van stakingsbeloningen door het staken van hun tokens, of het vasthouden van de tokenliquiditeit door niet te staken, het hen mogelijk makend om deel te nemen aan dingen als DeFi en tokentrading. StakeHound lost dit op met het creëren van stake-gedekte, direct overschrijfbare en DeFi-klare tokens. Alle belangrijke Proof-of-Stake cryptovaluta’s zullen ondersteund worden zodat houders van deze tokens stakingbeloningen kunnen verdienen terwijl ze nog steeds directe liquiditeit hebben. StakeHounds stake-gedekte tokens zijn uitgeefbaar op zowel de Ethereum als Radix publieke ledger, gebruikers in staat stellend om toegang te krijgen en naadloos te bewegen tussen beide DeFi-communities.

De vooruitgang van DeFi heeft bijgedragen aan Ethereums significante netwerkopstopping en het omhoogschieten van de gasprijzen. De hedendaagse blockchainprotocollen waren niet ontworpen om te voldoen aan de vereisten van de DeFi-groei. Radix lost dit op met een laag-één-protocol, specifiek gebouwd om DeFi te dienen door het leveren van massale schaalbaarheid, goedkope veilige transacties, sub-vijf-seconde finaliteit, en synchrone atomische compositionaliteit over shards voor DeFi dApps. Echter StakeHound tokengebruikers hoeven niet te kiezen tussen toegang tot Ethereum of Radix met hun tokens omdat StakeHound standaard ledger-overschrijdend is.

Zo werkt StakeHound: gebruikers sturen hun gekozen Proof-of-Stake-tokens, zoals RADIX, XZC, XTZ, ATOM, ALGO, ADA of DOT, naar één van StakeHounds beherende partners van institutioneel niveau. StakeHound genereert en stuurt de gebruiker dan direct een één-op-één representatie van zijn originele token op zijn gekozen DeFi-ledger (nu Ethereum, Radix wanneer volgend jaar gelanceerd).

StakeHound staket de tokens die het ontvangt en distribueert de stakingbelongingen direct naar gebruikers als addiitionele stakegedekte tokens. Gebruikers zullen in staat zijn om hun stakegedekte tokens op te nemen en ze te gebruiken in alle populaire DeFi-applicaties, inclusief Uniswap, Aave, Curve, Synthetix en meer. StakeHound-gebruikers kunnen op ieder moment hun representatieve tokens terug inruilen voor hun originele tokens. Vanwege de aard van staking kan dit een tijdsvertraging hebben totdat de de-staking compleet is.

“Staking is een essentieel onderdeel van netwerkveiligheid, maar het creëert op het moment illiquide posities,” zei Albert Castellana, CEO van StakeHound. “Op sommige netwerken zijn er ook grote minimum stakevereisten, het buiten bereik zettend van veel kleine houders. StakeHound verwijdert beide problemen voor de gebruiker, iedereen in staat stellend om de veiligheid van de netwerken waarom ze geven te ondersteunen terwijl hen liquide toegang wordt gegeven tot de beste DeFi-producten die de markt te bieden heeft. Het stelt zelfs de kleinste tokenhouder in staat om staking-beloningen te verdienen.

“StakeHound zal het type van liquiditeit ontsluiten dat de volgende fase van de DeFi-groei zal aandrijven, ten voordele van alle DeFi-gebruikers,” zei Piers Ridyard, CEO van Radix. “We zijn verheugd om naadloze bruggen te creëren tussen de Radix en Ethereum DeFi-ecosystemen, en we hopen na verloop van tijd de last te reduceren van de opstopping waaronder Ethereum heden lijdt door het bieden van snellere en meer schaalbare DeFi op Radix.”

StakeHound werd uitgebroed door het Radix-team en wordt geleid door Radix’ hoofd productleider Albert Castellana. StakeHound heeft zijn testnet al gelanceerd en zal zijn eerste stakingledger, ZCoin (XZC) introduceren mid-september, met meer aan te kondigen digitale activa en DeFi-partners in de komende maanden.

Op 3 september zal StakeHound CEO Albert Castellana een live-sessie hosten met Radix CEO Piers Ridyard over de toekomst van DeFi gevoed door de liquiditeit die heden in staking is vastgezet. Het interview zal gestreamed worden op het StakeHound YouTube-kanaal en zal gevolgd worden door een “Ask-me-Anything”-sessie in het StakeHound Telegram-kanaal.

Over StakeHound

StakeHound geeft tokens uit die gebruikers toegang geven tot DeFi terwijl stakingbeloningen worden verdiend. STakeHound creëert stakegedekte tokens zodat cryptovalutagebruikers het beste van beide werelden kunnen hebben: liquiditeit en opbrengsten. StakeHound geeft stakegedekte tokens uit voor zowel het Ethereum- als Radix DeFi-ecosysteem.

Bedrijfswebsite: https://stakehound.com/
Community: StakeHound Telegram Group
Bedrijfscontact: [email protected]
Mediacontact: [email protected]

Over Radix

Radix (www.radixdlt.com) is het eerste laag-één-protocol, specifiek gebouwd om DeFi te dienen. Gedecentraliseerde financiële applicaties zijn heden gebouwd op protocollen die niet doelgericht zijn, leidend tot opstopping, hacks en ontwikkelaarsfrustratie. Radix verandert dit met de introductie van een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi te bouwen en lanceren.

Mediacontact: Transform Group, [email protected]
Bedrijfscontact: [email protected]

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
De weg die voor ons ligt - Radix sleutelmijlpalen en leveringen


Radix DLT, 1 september 2020

Zoals velen in onze community zullen weten is Radix de culminatie van jaren hard werk en toewijding. Als je niet bekend bent met de reis van Dan (onze CTO en oprichter) naar dit punt, dan moet je absoluut dit lezen.

De Radix-reis is nog lang niet voorbij, en er zijn veel opwindende mijlpalen aan de horizon die we graag vandaag met je delen via onze geüpdatet publiek stappenplan! Het stappenplan dekt de belangrijke mijlpalen, zowel technisch als non-technisch.

Na verloop van tijd kunnen er toevoegingen aan het stappenplan gemaakt worden, alsook kleinere aankondigingen en updates die hier niet zijn ingesloten. Wees er zeker van om de links naar onze kanalen te checken aan het einde van deze post om al het nieuws te krijgen wanneer het plaatsvindt.

2020 en verder!

Het is al heel druk geweest voor Radix, met publicatie van het Cerberus consensus-whitepaper en het DeFi-whitepaper, de uitgifte van RPN Drop 1, en een succesvol partnerschap met University California Davis.

De pagina van voortgang is slechts versneld tijdens de zomermaanden en de volgende grote mijlpalen omvatten de uitgifte van het ERC20 eRADIX-token, te verwachten in kwartaal 4, alsook de aankondiging en lancering van het eerste belangrijke Radix-product, en de RPN-1 Drop 2.

Ons drukke schema loopt parallel met de “hoofdgebeurtenis” en we zijn verheugd om te delen dat het Radix-mainnet op koers ligt om uitgegeven te worden in kwartaal 2 2021!

Hieronder kun je het volledige stappenplan vinden:

Het Radix-stappenplan

Pre-2020
Technisch
V Tempo-whitepaper uitgegeven
V Alfanet-uitgifte met wallets
V 1mlj transacties per seconde demonstratie met Tempo
V Radix Engine Beta gelanceerd
V Transitie van Tempo- naar Cerberus-consensus
Non-technisch
V Radix verscheen in Forbes

Kwartaal 1 / kwartaal 2 2020
Technisch
V RPN-1 drop 1
V Cerberus whitepaper uitgebracht
V Cerberus academisch paper uitgebracht
Non-technisch
V Radix sluit partnerschap met ExpoLab van UC Davis
V Radix DLT werft $4.1mlj nieuwe fondsen van LocalGlobe en Taavet Hinrikus
V Radix verschijnt in TechCrunch

Kwartaal 4 2020
Technisch
V Radix DeFi-whitepaper uitgebracht
V 100 node-soak-test als onderdeel van RPN-1 drop 2 inspanningen
X Uitbrengen van ERC20 token
X Aankondiging eerste belangrijke Radix-productlancering
Non-technisch
V Lancering Radvocates ambassadeursprogramma
V Partnerschap met Copper om een beheeroplossing op institutioneel niveau te bieden
V Partnerschap met Noether & OCI om EVM + solidity naar Radix te brengen

Kwartaal 3 2020
Technisch
X RPN-1 drop 2
X Aankondiging eerste platform dat op Radix bouwt
Non-technisch
X Radvocates ambassadeursprogramma, stadium 2
X ERC20 tokenverkoop
X ERC20 DeFi-lancering
X ERC20 tokeninschrijving op beurzen

2021
Technisch
X RPN-1 drop 3 (kwartaal 1)
X Betanet voor node-draaierstest (kwartaal 1)
X RPN-1 drop 4 (kwartaal 2)
X Mainnet stakings-/node-draaiers-cliëntuitgifte (voor mainnet) (kwartaal 2)
X Radix ERC20 <-> mainnet tokeninwisselingen gaan live op partnerbeurzen (kwartaal 2)
X RPN-1 mainnetlancering (kwartaal 2)
X Radix Engine V1 (kwartaal 2, onderdeel van mainnet-lancering)
X Start van netwerkemissies (kwartaal 2, onderdeel van mainnet-lancering)
X Radix Engine V2 + on-ledger vergoedingen (jaarhelft 2)
X Lancering Radix ontwikkelaarsvergoedingenprogramma (jaarhelft 2)
X Uitgifte eerste DeFi-catalogus-Components (jaarhelft 2)
Non-technisch
X Radix wrappingservice (jaarhelft 2)
X Radix ERC20 <-> mainnet eenvoudige token-betaalpoort (jaarhelft 2)
X Ren integratiedoellancering (jaarhelft 2)

2022+
Technisch
X RPN-2 mainnet schaalbaarheidsupgrade (jaarhelft 1)
X Uitgifte verbeterde standaardcataloguscomponents (jaarhelft 1)
X RPB-3 Radix mainnet schaalbaarheidsupgrade (2023)
Non-technisch
X Radix “ontwikkelaarsgids” component-browsing-service (kwartaal 1 2022)

Als toevoeging aan ons stappenplan kan je al onze ontwikkelingsprogressie in real-time volgen op de Radix GitHup-pagina. Voor non-technische zaken kun je het beste inschrijven bij ons Telegram-aankondigingskanaal en de Telegram-groep, alsook inschrijven voor onze email-lijst en andere sociale kanalen volgen die zijn opgesomd op onze community-pagina.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
We zijn trots om het Cerberus-whitepaper uit te brengen!


Radix DLT, 8 maart 2020

We zijn verheugd om ons nieuwe consensus whitepaper, Cerberus, uit te brengen; een blauwdruk van hoe een schaalbaar, gedecentraliseerd, publiek netwerk te bouwen dat miljarden gebruikers kan ondersteunen en verbinden.

In tegenstelling tot traditionele publieke ledgers (Bitcoin/Ethereum/Algorand, etc.) die consensusoperaties behandelen als een eenbaansweg creëert Cerberus meerbaans supersnelweg, in staat om gigantische aantallen van transacties parallel te verwerken. Door het Cerberus consensusprotocol lossen we één van de meest drukkende problemen op waarvoor de blockchainindustrie zich gesteld ziet, die van schaalbaarheid.

Cerberus bereikt deze geweldige eigenschap door gebruik van een innovatieve benadering van sharding. Sharding is de techniek die gewoonlijk wordt gebruikt om enorme databases op te delen in kleine, meer beheerbare brokken. Cerberus gebruikt een pre-sharded datastructuur die zo groot is dat deze het geheel van Googles data in 0,5byte brokken kan opslaan. Deze vaste, pre-sharded datastructuur groepeert samen gerelateerde transacties en operaties en degroeppeert ongerelateerde transacties en operaties over 18,4 quintiljoen shards. Het resultaat is bijna onbeperkte parallelle doorvoer.

"Cerberus representeert een nieuwe generatie van consensusprotocollen, ontworpen en gebouwd rond een hoog gesharde datastructuur die ongekende niveau's van schaling mogelijk maakt voor een gedistribueerde ledger. We zijn verheugd om Cerberus te testen als deel van ons werk bij ExpoLab en te zien hoe deze presteert in echte-wereld-omgevingen."

Mohammad Sadoghi, assistent-Professor, afdeling van computerwetenschappen, UC Davis, hoofd van ExpoLab

In tegenstelling tot andere blockchains die meerdere confirmaties nodig hebben voordat iets als betrouwbaar kan worden beschouwd bereikt Cerberus duidelijkheid binnen vijf seconden, een onveranderlijk bestand creërend bijna direct nadat de transactie is ingezonden. Dit zorgt ervoor dat Cerberus niet slechts schaal levert maar ook snelheid waarop vertrouwd kan worden. In de Griekse mythologie bewaakt Cerberus de onderwereld, bij Radix bewaakt hij de geschiedenis van de ledger!

Lees hier het volledige whitepaper in het Nederlands - https://drive.google.com/file/d/1XHJxWc-ck7etnrdfOGLgKKLVZzc4CDnb/
Lees hier het volledige whitepaper in het Engels - https://www.radixdlt.com/wp-content/uploads/2020/03/Cerberus-Whitepaper-v1.0.pdf


Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Twee van de Radix DLT whitepapers zijn vertaald naar het Nederlands.

Het Nederlandstalige Cerberus-whitepaper kun je hier lezen: https://drive.google.com/file/d/1XHJxWc-ck7etnrdfOGLgKKLVZzc4CDnb/

Het Nederlandstalige Economie-whitepaper vind je hier: https://drive.google.com/file/d/1QsPy8odpX0tyNkUYkXAz--gHoO7_Lnfr/
member
Activity: 1148
Merit: 47
Reduceer smart contract-hacks, -misbruik, en -falen

DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Laten we de typische smart contract-aanpak voor Radix Engine’s Components vergelijken.


Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Oplossen van de cryptoproblemen met mensen!

Radix DLT, 27 augustus 2020

In deze episode van The DeFi Download spreekt Piers met Matthew Wright van Argent over hoe Argent DeFi toegankelijk wil maken voor iedereen en een gebruikerservaring wil brengen aan de onbeheerde wallet die voorheen voor onmogelijk werd gehouden.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Ontmoet Piers Ridyard (CEO Radix DLT) op de European Blockchain Convention op 22 september 2020.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix gaat samenwerken met Argent, 's werelds gemakkelijkst te gebruiken DeFi-wallet


Radix DLT, 26 augustus 2020

Radix gaat samenwerken met Argent om een naadloze mobiele ervaring te bieden voor alle Radix-tokenhouders.

Gedecentraliseerd financieel protocol Radix kondigde vandaag aan dat Argent, een onbeheerde DeFi-wallet hun gekozen mobiele walletpartner zal worden voor hun aankomende ERC20-token.

Niet alleen geeft Argent alle Radix-tokenhouders een ongelofelijk gemakkelijke en veilige manier om hun tokens te houden zonder de nood om een seed-phrase te onthouden; deze geeft ook onmiddellijke toegang tot het DeFi-universum, inclusief 1-klik-liquiditeitsgebruik naar UniSwap, Kyber en veel anderen!

Download je Radix-compatibele mobiele wallet voor iOS en Android nu: https://argent.link/radix

De Argent-wallet is de meest eenvoudige en veilige smart wallet voor crypto. Er is geen beheer, geen seed-phrase en er zijn geen grenzen.

Argent heeft leidende DeFi-Dapps geïntegreerd, zoals Maker, Aave, Compound en Uniswap, deze zo gemakkelijk bruikbaar makend als de beste nieuwe fintech-apps. Het is een doorbraak in de bruikbaarheid van crypto dat belooft zijn voordelen naar het mainstream-publiek te brengen.

Piers Ridyard, CEO bijRadix DLT: "Argent representeert een quantum-sprong in de bruikbaarheid voor DeFi en crypto-wallets, de industrie tonend dat het mogelijk is om voorbij te gaan aan seed-phrases en toch je crypto veilig te houden. We zijn ongelofelijk opgelaten om met hen samen te gaan werken om DeFi gemakkelijk, toegankelijk en veilig te maken voor iedereen."

Matthew Wright, hoofd strategie & operaties bij Argent zei: “Het is onze missie om iedereen te in staat te stellen om hun digitale activa en identiteit te controleren en er van te profiteren. We zijn opgelaten om deze voordelen naar de Radix-community te brengen, ze helpend om hun activa gemakkelijk en veilig aan het werk te zetten.

Over Radix: Radix (www.radixdlt.com) is het eerste laag-één-protocol, specifiek gebouwd om DeFi te dienen. Gecentraliseerde financiële applicaties zijn op het moment gebouwd op protocollen die niet doelmatig zijn, leidend tot opstopping, hacks en ontwikkelaarsfrustratie. Radix verandert dit met de introductie van een schaalbaar, veilig ontworpen, compositioneel platform met een DeFi-specifieke gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi te bouwen en lanceren.

Over Argent: Argent is een mobiele smart wallet voor het controleren van digitale activa en identiteit. Het is de enige onbeheerde wallet met het gemak van gebruik en veiligheid van de beste nieuwe bank-apps. Het is de eenvoudigste manier om te verdienen en in te wisselen, vast te zetten en vrij te geven, op te slaan en te versturen.

Argent heeft $16mlj geworven sinds zijn lancering in december 2017.


Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Objecting Computing en Noether DLT ontwikkelen Ethereum-gebaseerd smart contract-platform voor de Radix Ledger


Radix DLT, 24 augustus 2020

(Londen, VK) 13 augustus 2020: Radix DLT kondigde vandaag een partnerschap aan met Objecting Computing en Noether DLT voor de ontwikkeling van een Ethereum-gebaseerd smart contract-platform voor de Radix-ledger. Dit systeem zal het voor Ethereum DApps mogelijk maken om te migreren naar het Radix-ecosysteem met minmale moeite, ze de veelzijdigheid gevend van Ethereum smart contracts met de snelheid van Radix. Object Computing heeft ook plannen voor additionele ondernemingsmogelijkheden, zoals private transacties en virtuele hardware veiligheidsmodule's.

Object Computing heeft een staat van dienst in het ontwikkelen van succesvolle blockchainoplossingen, het bieden van blockchainconsultatie en het aanpassen van smart contract-ontwikkeling voor ondernemingsklanten met gebruik van onder andere de populaire Ethereum- en EOSIO-ledgers.

Object Computing zal ook het aan boord komen van nieuwe bedrijven en gedecentraliseerde applicaties op het Radix-ecosysteem ondersteunen en ondernemingsgecentreerde mogelijkheden ontwikkelen voor de Radix-ledger-software. Leden van het Object Computing-team waren onder de eerste om het potentieel te herkennen van het unieke gedistribueerde ledger-protocol dat Radix heeft ontwikkeld om wereldwijde schaal naar blockchain te brengen. Terwijl Radix bouwt naar de lancering van zijn publieke netwerk zal Object Computing een waardevolle medestander zijn om professionele ontwikkelingsdiensten te bieden voor applicaties met gebruik van Radix-technologie.

Piers Ridyard (Radix): Werken met Noether en Object Computing om het gigantische lichaam van bestaande Ethereum smart contract-code naar de Radix-ledger te brengen is extreem opwindend. We kijken uit naar het enthousiast ondersteunen van de klantinstallaties die Object Computing heeft klaar staan voor een Ethereum-Radix-oplossing. Noether's toewijding aan decentralisatie en open sourcing van hun platform ten voordele van het Radix publieke netwerk zal een enorme boost zijn voor de Radix-community en maakt het allemaal gemakkelijker om bestaande gedecentraliseerde financiën-ontwikkelaars te brengen naar ons doelgericht gebouwde DeFi-platform.

Brendan Laiben (Noether): In staat zijn om een ecosysteem te brengen zo uitgebreid en krachtig als Ethereum naar Radix is echt een droom die werkelijkheid wordt. Dit is een vooruitgang, niet enkel voor Radix, maar voor de gehele gedecentraliseerde ledger-community. Buiten de basis eigenschappen van vanilla Ethereum is de Noether-architectuur in staat om eigen privacy-mogelijkheden en platformoverschrijdende communicatie te ondersteunen. Deze unieke eigenschap bovenop Ethereum en Radix gezet opent de deuren naar een hele nieuwe set van bedrijfsmodellen en verlaagt de barrière's voor instappen voor nieuwe crypto-enthousiastelingen. We verwachten enkele heel interessante applicaties te zien resulteren uit onze interne ontwikkelaars alsook de community in zijn geheel.

Ciju John: (Object Computing): Het is niet dagelijks dat we mogen gaan werken met software die zo opwindend is en technologisch zo vooraanstaand als Radix en Noether. Alle krediet naar de vaardigheden, kennis en algemene expertise van onze engineering-teams dat ze in staat waren om alle verschillende delen te identificeren die nodig waren om samengebracht te worden en om ze daarna stukje voor stukje te integreren om een Proof-of-Concept te bouwen in een relatief kort tijdsraam.

Object Computing: Object Computing is een modern consultage-bedrijf dat bedrijven van inzichten brengt naar uitkomsten met gebruik van baanbrekende technologie. Hun technologie-team heeft een ongeëvenaarde expertise in het ontwerpen en bouwen van oplossingen met gebruik van technologieën zoals machine-learning, blockchain, het internet der dingen en cloud. Als één van de originele pioniers van open source-oplossingen voor bedrijven gaat het Object Computing-team door met het creëren van impactvolle digitale capaciteiten voor cliënten met gebruik van de beste open source-technologieën die uitbreidbaarheid, herbruikbaarheid, veiligheid en kwaliteit mogelijk maken.

Noether: Noether DLT is een software-startup wiens platform een uitbreidbare laag biedt voor Ethereum, EOS en andere smart contractsystemen om te draaien op Radix.

Radix: Radix DLT bouwt een gedecentraliseerd financieel protocol dat wrijvingsloze toegang, liquiditeit en programmeerbaarheid biedt van alle activa in de wereld.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
full member
Activity: 742
Merit: 102
Doorbraak in consensustheorie: DeFi schalen zonder compositionaliteit af te breken

Radix DLT, 21 augustus 2020


Bekijk het recent gepubliceerd paper door de universiteit van Californië Davis' Prof. Sadoghi en zijn ExpoLab consensusexperts, die de inherente veiligheid en schaalbaarheid van Cerberus' gevlochten consensusontwerp analyseerden.

Met Ethereum recent piekend met meer dan $100 per transactie is het duidelijk dat de wereld een beter blockchainplatform nodig heeft om DeFi mainstream te maken. Dat platform moet de technische tekortkomingen oplossen die DeFi weerhouden van brede ingebruikname... zonder het spul af te breken dat DeFi succesvol naar miljarden dollars in vastgezette activa heeft genomen (en nog steeds oplopend) in een schokkerend korte tijdsperiode.

Aan de top van de lijst van tekortkomingen staat slechte schaalbaarheid, maar de huidige oplossingen voor dit probleem (eenvoudige vormen van sharding en laat-2-oplossingen) falen het tweede gedeelte van de DeFi-litmustest: ze breken compositionaliteit af, de belangrijkste techniek die DeFi mogelijk maakt.

De compromis' van Ethereum 2.0, Cosmos, Polkadot en andere "schaalbare" laag-1's vermijdend biedt Radix en zijn baanbrekende consensusontwerp, Cerberus, de complete oplossing die DeFi nodig heeft.

Nu is het Cerberus-concept eerder bewezen in een baanbrekend paper, geschreven in samenwerking met het Radix team en een consensus- en gedistribueerd systeem-professor en zijn team van onderzoekers aan de universiteit van Californië Davis. Je kunt dat paper hier lezen: [link

Lees verder (in het Engels):


full member
Activity: 742
Merit: 102
Cerberus: Minimalistische multi-shard Byzantine-veerkrachtig transactieproces

Cornell University (Jelle Hellings, Daniel P. Hughes, Joshua Primero, Mohammad Sadoghi), 10 augustus 2020

Om sterk presterende en schaalbare blockchains mogelijk te maken moeten we weg stappen van traditionele consensusgebaseerde volledig gerepliceerde ontwerpen. Eén richting is om het gebruik van sharding te exporeren, waarin we de beheerde dataset 'sharden' over veel shards die onafhankelijk opereren als blockchains. Sharding vereist echter een efficiënt fault-tolerant primaat voor het ordenen en uitvoeren van multi-shard-transacties.

Lees het hele artikel op https://arxiv.org/abs/2008.04450
member
Activity: 1148
Merit: 47
De DeFi ronde tafel: Het pad naar decentralisatie, met MakerDAO, Chainlink, Aave, Argent

Bekijk de DeFi ronde tafel, gehouden op 30 juli met Stani Kulechov, CEO bij Aave, Matthew Wright, hoofd strategie en operaties bij Argent, Greg Diprisco, hoofd bedrijfsontwikkeling bij Maker Foundation, Johann Eid, productmanager bij Chainlink, Piers Ridyard, CEO bij Radix  en Jack Purdy, onderzoeksanalyst bij Messari als moderator.

De ronde tafel besprak een aantal DeFi-onderwerpen, waaronder:

- CeFi vs DeFi: De juiste balans tussen centralisatie en decentralisatie terwijl de ware ethiek van DeFi wordt behouden.

- Yield-farming, staking en pooling: Is het een duurzame methode van gebruikersgroei, prikkeling en tokenwaardering?

- Risico's: Zijn er systemische risico's binnen het DeFi-ecosysteem? Creëren samenklonterende activa en huidige prikkelstructuren risico's of bieden ze organische groei?

- DeFi-ingebruikname: Beperken de huidige barrière's voor ingebruikname DeFi tot een select crypto-communitypubliek?

member
Activity: 1148
Merit: 47
Samenvatting



DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Dit paper beschrijft hoe het Radix-platform een geïntegreerde technologieoplossing biedt voor meerdere problemen die significante barrière’s creëren voor het potentieel van DeFi.

De groei van DeFi rust op de schouders van ontwikkelaars die de nieuwe gedecentraliseerde applicaties bouwen die de traditionele gesloten systemen zullen vervangen. De barrière’s die DeFe weerhouden zijn precies die welke die ontwikelaars weerhouden. We geloven dat er vier problemen zijn waarvoor DeFi-ontwikkelaars zich vandaag de dag gesteld zien en die een DLT-platform moet oplossen voordat DeFi werkelijk mainstream kan gaan.

1.Reduceer smart contract app-hacks, misbruik en falen
2.Bouw interoperationele DeFi dApps sneller
3.Prikkel een gedecentraliseerde ontwikkelingscommunity
4.Schaal publieke ledger dApps zonder DeFi-compositionaliteit af te breken


Terwijl deze uitdagingen ook van toepassing zijn op de meerderheid van gebruikscasussen voor permissieloze DLT-platforms heeft DeFi des te urgenter een doelgerichte oplossing nodig omdat het persoonlijke bezit van de gebruikers op het spel staat in elke transactie.

Deze problemen zijn elk geassocieerd met vier cruciale lagen van een complete DeFi-platform-stapel; Radix adresseert ze laag voor laag.

Startend aan de bodem van de stapel hebben ontwerpers een nieuw consensus- en netwerkontwerp nodig om DeFi schaalbaar te maken zonder compositionaliteit af te breken; iets waarin schaalbare netwerken zoals Ethereum 2.0, Near, Polkadot, Cosmos en Avalanche allemaal falen. Dit probleem is de focus van ons  Cerberus[1] consensus-protocol.

Op die fundering is een nieuwe ontwikkelingsomgeving nodig om DeFi-ontwikkelaars met vertrouwen een nieuw soort smart contract te laten creëren dat de risico’s op hacks, misbruik en codefalen verlaagt. Daarna, om het bouwen van de interoperationele DeFi-apps te bouwen, is een on-ledger-systeem nodig dat toegang biedt tot modulaire DeFi “lego-bouwstenen”. En uiteindelijk, om een community rond deze ontwikkelaarsinstrumenten snel te laten groeien, hebben we een systeem nodig dat een gedecentraliseerd, zelfprikkelend ontwikkelaars-ecosysteem creëert, vergelijkbaar met de huidige zelfprikkelende netwerk-infrastructuur van blockchain. Deze drie problemen zijn de focus van de Radix Engine[2] en twee van zijn unieke eigenschappen: de Componenten Catalogus and het Developer Royalty Systeem.



We geloven dat Radix’s omvattende, geïntegreerde van beneden-naar-boven-aanpak is wat het uniek tot het eerste laag-1 DLT-protocol maakt dat uniek geschikt is voor DeFi.

1 De initiële Radix mainnet-lancering zal een vereenvoudigde versie van Cerberus-consensus omvatten. De capaciteit zoals in dit paper beschreven heeft betrekking op de volledige versie van Cerberus, zoals bedoeld voor een latere mainnet-update.

2 De initiële Radix mainnet-lancering zal Radix Engine v1 omvatten. De Radix Engine-eigenschappen beschreven in dit paper hebben primair betrekking op de volgende Radix Engine v2.


Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Introductie



DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Wrijving in het financiële systeem van vandaag de dag kost de wereld 0.05% van het wereldwijde BNP (ongeveer $71Mld per jaar) en levert financiële producten en diensten die vaak inflexibel zijn en vooral hen aan de top van de voedselketen bevoordelen. Radix geloof dat dit het belangrijkste probleem is dat het juiste onbeheerde DLT-netwerk kan oplossen.

Het  concept  van  gedecentraliseerde  financiën  (DeFi)  biedt  een  alternatief,  waar  innovatieve  nieuwe financiële applicaties snel kunnen worden ontwikkeld en gemakkelijk toegankelijk zijn voor allen. Het juiste onbeheerde DLT-netwerk kan dit nieuwe tijdperk van financiële innovatie en democratisering mogelijk maken met het bieden van een open infrastructuur van programmeerbare activa die substantieel de gesloten, ommuurde tuinen van de traditionele bankier-infrastructuur van vandaag de dag kan vervangen. Aflevering van de belofte van DeFi vereist een platform dat gelijk is aan de taak van het worden van de nieuwe financiële laag voor de verbonden wereld. DeFi zoals het tegenwoordig bestaat (als een ~$4Mld markt) dekt slechts een smalle set van financiële diensten voor een smalle set van gebruikers die al etnhousiast zijn over crypto. Maar de groei van deze vroege DeFi-markt wordt al beperkt door de hedendaagse technologie. Apps bereiken de limieten van prestaties van beschikbare DLT-platforms, en frequent misbruik houdt de meerderheid van mainstreamgebruikers weg. Deze technologiebeperkingen zullen alleen nog maar urgenter worden om op te lossen bij de groei van DeFi in een geanticipeerde $64Mld markt over de komende twee jaren.

Radix wil de technologiebarrière’s die de expansie van DeFi beperkt verwijderen met het bouwen van een laag-1-protocol dat direct de technologienoden van DeFi adresseert, zowel voor hedendaagse applicaties als voor de toekomst van algemene financiële diensten voor de wereld. Dit is een complete aanpak met consensus re-engineering, gedistribueerde virtuele machine’s, uitvoerbare on-ledger-code, DeFi componentenbouw, DeFi applicatiebouw en ontwikkelaarsprikkels.

De hervorming van financiën zal een 40-jarige sprint worden. Om dat te doen moeten de fundamenten juist zijn.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix - De toekomst van DeFi

Radix DLT

Radix is het eerste laag-één-protocol, specifiek gebouwd om DeFi te dienen

Radix biedt de gedecentraliseerde financiële industrie een schaalbaar, inherent veilig, samen te stellen platform met een DeFi-specifiek gebouwde omgeving om het gemakkelijk te maken om schaalbare DeFi-producten te bouwen en te lanceren.

DeFi is de toekomst van financiën, en Radix is de toekomst van DeFi!


Leer meer over Radix:
Website: https://www.radixdlt.com
Twitter: https://twitter.com/RadixDLT
Telegram: https://t.me/radix_dlt
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix gaat samenwerken met Ren Protocol om volledig gedecentraliseerde wrapping te brengen naar het Radix DeFi-ecosysteem


Radix DLT, 18 augustus 2020

We vinden het geweldig om aan te kondigen dat we ons aangesloten hebben bij de Ren Alliance samen met andere belangrijke DeFi-projecten zoals Aaye, Kyber Network, DDai en andere. Door aan te sluiten bij de Alliance brengen we ons doel verder naar het brengen van een volledig gedecentraliseerde wrapping-oplossing naar Radix via RenVM. Ren biedt al bewezen wrapping-diensten voor Bitcoin, Bitcoin Cash en Zcash, een sleutel vormend die technologie voor het Ethereum DeFi-ecosysteem mogelijk maakt.

Het Ren Protocol maakt het eigen activa mogelijk vastgezet te worden en corresponderende "gewrapte" tokens om automatisch gemunt te worden op andere publieke ledgers, zonder gecentraliseerd tegenpartijrisico. Ren's visie is om de inter-ledger betalingslaag te worden die alle crypto-activa naadloos kan overmaken, de nood verwijderend om te vertrouwen op beheerders of andere gecentraliseerde faalpunten.

"We vinden het geweldig om het werk van integratie van RenVM in het Radix publieke netwerk te starten, een andere brug met lage wrijving biedend in het Radix-ecosysteem. Vandaar zijn er meer dan $250Mld crypto-activa, waarbij de meeste daarvan zijn buitengesloten van DeFi. Ren's innovaties maken het ons mogelijk om die waarde te ontsluiten terwijl de betrouwbare en permissieloze aard van de onderliggende activa worden behouden. We zijn erg tevreden om met hen te werken om deze activa ook naar het Radix-ecosysteem te brengen." – Piers Ridyard, CEO, Radix DLT.

Door RenVM te integreren helpt het Ren-protocol Radix om een stap dichter te komen bij het mogelijk maken van naadloze bruggen tussen Ethereum en Radix DeFi-ecosystemen, wat helpt om onze visie te vervullen van het reduceren van kosten en het vergroten van liquiditeit voor beide.
full member
Activity: 742
Merit: 102
DeFi Whitepaper - Hoe Radix de toekomst van DeFi bouwt

Radix DLT
13 augustus 2020


Ethereum 2.0, Polkadot, Avalanche, Near, Cosmos breken DeFi! Ons laatste whitepaper legt uit hoe Radix dit repareert en schaalbaar maakt. Lees hier ons laatste DeFi-whitepaper [Engelstalig].

Radix is het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën, en vandaag zijn we verheugd om ons DeFi-whitepaper uit te brengen dat uitlegt wat het betekent voor Radix, en vooral, de voortdurende groei en massale ingebruikname van het DeFi-ecosysteem.

Als je een dApp-bouwer bent, een DeFi-gebruiker of gewoon iemand die klaar is om DeFi mainstream te zien gaan, dan is dit iets wat je niet wilt missen!


Lees verder:


full member
Activity: 742
Merit: 102
Prikkels om te bouwen

Radix pioniert een zelfonderhoudende on-ledger distributie van ontwikkelaarsopbrengsten via een compontentenmarktplaats.

De wereld draait op open source-code. Collectief representeert die code één van de grootste prestaties van de mensheid - een manier waarop we zelf-georganiseerd zijn en ongelofelijke eigenschappen van engineering hebben samengebracht.

Er is echter vaak een conflict geweest tussen bijdragen aan open source en het voordeel halen uit het gebruik van die open source-code - vooral als je een individuele ontwikkelaar bent die komt met een geweldig idee voor een bibliotheek of kleinigheidje, maar niet een gehele commerciële applicatie wilt bouwen.

Met de geboorte van Radix zagen we dat er nu een nieuw pad was - één waar de individuele ontwikkelaar, alsook de dApp-bouwer en het -bedrijf, geprikkeld kunnen worden om bij te dragen aan een ecosysteem, maar op een manier die markt- en community-gedreven is. Eén waar versiëring en betaling ingebakken is in de aard van hoe je kan bouwen en opereren op een ledger terwijl transparantie en de geest van open source worden behouden.
 
We zijn daarom verheugd om een belangrijke eigenschap van het Radix-netwerk aan te kondigen - het Developer Royalties System. Dit unieke systeem creëert een nieuwe gedecentraliseerde, on-ledger manier voor ontwikkelaars om doorgaande opbrengsten te creëren voor hun bijdragen aan het Radix-ecosysteem, terwijl ook de mogelijkheid voor anderen op bovenop deze kernfunctionaliteit te bouwen wordt versneld.

In dit artikel gaan we uitleggen hoe het Radix developer royalty-systeem werkt, wat Radix "Componenten" zijn, en waarom er een revolutie zal zijn in het snel en efficiënt bouwen van veilige gedecentraliseerde applicaties.

Lees verder: https://www.radixdlt.com/post/on-ledger-recurring-developer-revenue-incentives-to-buidl/
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix en Copper brengen een getokeniseerde wereld naar het Radix Netwerk

Richa Vajpeyi, 5 augustus 2020


Om het eerste lag-1-protocol te creëren die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de noden van gedecentraliseerde financiën heeft Radix jarenlang gewerkt om de meest schaalbare publieke netwerktechnologie te creëren voor DeFi-apps, culminerend in ons Cerberus consensus-protocol.

Maar het eenvoudigweg bouwen van het platform is niet genoeg. De essentie van gedecentraliseerde financiën is de gratis onderlinge inwisseling van digitale activa. Onze visie voor Radix is de universele marktplaats te zijn van digitale activa, en dat betekent dat we de wegen en bruggen moeten bouwen voor mensen om alle bestaande tokenactiva naar de markt te brengen. Radix gaat samenwerken met Copper om die oplossing te bouwen voor Radix DeFi-ontwikkelaars en –gebruikers.

Copper heeft een uitgebreide lijst van getokeniseerde activa waaraan ze al beheer bieden, zoals: Alogrand, Aeternity, SingularityNet, Bancor, Binance, Golem, Ethereum Classic, Kyber, Chainlink, Lisk, Iota,… klik hier voor een volledige huidige lijst.

Digitale activabruggen via wrapping

Het is ons doel om de getokeniseerde digitale activa naar Radix te brengen. Of de tokens nu cryptovaluta’s zijn, fiat-gedekte stabiele munten, gebruikstokens, beheertokens, synthetische activa, of iets anders – om ze naar de Radix-marktplaats te brengen moeten ze vertaald worden van hun thuis-blockchain naar een Radix-eigen token.

Technisch neemt dit de vorm aan van “wrapping” [“inwikkeling”]. Als we een Bitcoin op Radix willen wrappen moeten we op de een of andere manier 1 BTC vastzetten op het Bitcoin-netwerk en dan 1 Radix-eigen rBTC-token munten. Unwrapping [afwikkeling] werkt andersom op dezelfde manier, 1rBTC verbrandend en de vastgezette 1 BTC voor de gebruiker vrijgevend. Met de mogelijkheid om op deze manier te wrappen en unwrappen hebben we een digitale activabrug gecreëerd tussen de twee blockchains. Dat klinkt eenvoudig maar het veilig bewegen van waarde tussen fundamenteel verschillende blockchains is een langdurige uitdaging.

De beste oplossing zou zijn als iemand snel, wrijvingsloos en vertrouwelijk ieder token op iedere blockchain naar Radix zou kunnen wrappen. Ze zouden eenvoudigweg de originele tokens naar een speciaal adres versturen en het Radix-adres geven om de gewrapte tokens te ontvangen. Het resultaat zou zo naadloos zijn dat veel tokenhouders zouden verkiezen om alle van hun diverse tokens zij aan zij in gewrapte vorm in hun Radix-wallet te houden – allemaal vrijelijk bruikbaar in de Radix DeFi-applicaties.

Radix’ partnerschap met Copper geeft ons alle instrumenten die we nodig hebben om een wrapping-service met weinig wrijving snel en veilig te bieden.

Copper-partnerschap

Werkend met Copper zal de Radix wrapping-service in staat zijn om het hoogst mogelijk aantal van getokeniseerde activa te overbruggen naar Radix, snel na de lancering van het Radix publieke network. Copper biedt beheer over een indrukwekkende en uitbreidende keur aan digitale activa, allemaal verzekerd en gehouden met de hoogste veiligheidsstandaarden. Dit betekent dat we met vertrouwen Coppers beheerplatform kunnen gebruiken als de reserve die de waarde garanderen van de Radix-compatibele gewrapte versies die we willen uitgeven. Elk van Coppers huidige ondersteunde tokens en degene die ze verder nog aan hun platform toevoegen opent een andere betaalpoort van die blockchain naar het Radix DeFi-ecosysteem.

Copper biedt ook de compliantiestandaarden die veel institutionele tokenhouders nodig hebben en zal in staat zijn om gespecialiseerde diensten te bieden aan individuen of organisaties die Radix-tokens willen gebruiken binnen beheerde wallet- en beurshandelsdiensten. Dit creëert een solide stuk van institutionele infrastructuur voor Radix als financieel platform.

Met Copper daarbij alreeds aangekondigd als onze inschrijvingspartner voor het Radix ERC20-token kan dat token veel meer dan een typisch inwisselingsticket worden voor het Radix mainnet gebruikstoken. Wanneer het Radix publieke netwerk wordt gelanceerd zullen alle ERC20-tokens op het Ethereum-netwerk automatisch gewrapte versies worden van het eigen Radix-token, die op en neer kunnen vloeien via de wrapping-service. De wrapping-service wordt een 2-wegs-brug voor het eigen Radix-token en zijn ERC20 gewrapte versie die kan deelnemen aan Ethereums huidige bloeiende DeFi-ecosysteem.

Vooruitkijkend deelt Copper Radix’ toewijding aan de principe’s van decentralisatie. Coppers huidige platform geeft ons heden de hoogste standaarden van veiligheid en samen zullen oprijzende methodologieën verkennen om betrouwbare reserve-dekkingssystemen te creëren die voldoen aan diezelfde hoge standaard.  

De Radix wrapping-service zal de eerste link openen vanuit de wijdere wereld van getokensideerde activa naar de Radix-marktplaats. Radix-tokenkopers zullen directe toegang hebben tot hedendaagse Ethereum-apps; gebruikers van Radix zullen directe naadloze toegang hebben tot de wereld van crypto, fiat en andere getokeniseerde activa; en de eerste te bouwen DeFi-applicaties op Radix kunnen het vertrouwen hebben dat ze toegang zullen hebben tot de liquiditeit die het levensbloed is van gedecentraliseerde financiën.

Website
Medium
Telegram
Twitter


Tokensuite identification: 0xC813E4bDA8b0582bAB22957cC37cf712D6b5beF9

full member
Activity: 742
Merit: 102
Senior Systems Software Developer (Java)

Radix, The decentralised finance protocol

We zijn op zoek naar…

een senior systeemontwikkelaar, verantwoordelijk voor onderzoek, ontwerp, documentatie, implementatie en testen van een nieuw, uniek systeem voor het uitvoeren van smart contracts.

Lees hier de volledige vacature [Engelstalig]: https://cryptocurrencyjobs.co/engineering/radix-senior-systems-software-developer-java/
full member
Activity: 742
Merit: 102
Bezoek op de DeFi Conference 2020 de lezing van Radix's Piers Ridyard over het schaalbaarheidsprobleem van DeFi en hoe Ethereum 2.0 dat niet echt op lost!


full member
Activity: 742
Merit: 102
DeFi ronde tafelgesprek: Het pad naar decentralisatie

Ons exclusieve ronde tafelgesprek met leidende leden van de DeFi-community bediscussiëren diverse aspecten langs het pad naar decentralisatie.

Onze gasten omvatten: Stani Kulechov, CEO bij Aave; Matthew Wright, Hoofd van Strategie en Operaties bij Argent; Greg Di Prisco, Hoofd bedrijfsontwikkeling bij Maker Foundation (MakerDAO); Johann Eid, Productmanager bij Chainlink; Piers Ridyard, CEO bij Radix en Jack Purdy, Researchanalist bij Messari (Moderator).

De onderwerpen omvatten:
- CeFe vs DeFi en de juiste balans daartussen
- Yield-farming, staking en pooling: zijn het duurzame methoden van gebruikersgroei?
- Identificatie van systeemrisico's binnen het DeFi-ecosysteem
- Barrières voor mainstream DeFi-ingebruikname
- Navigeren van DeFi-reguleringen in verschillende geografieën

Luister [Engelstalig] op: https://episodes.buzzsprout.com/cjqofev2qgy34o6jjtl5got7x49g?
member
Activity: 1148
Merit: 47

























Website Medium Telegram Twitter

Tokensuite identification: 0xC813E4bDA8b0582bAB22957cC37cf712D6b5beF9

Jump to: