Öncelikle başarılar dilerim. Sizde zevk için okuyanlardan iseniz size bir kaç tavsiyede bulunacağım.
Eskiden olduğu gibi Murat Yayınlarından çıkmış sınav sorularını alıp okuyup geçmekle olmuyor. O iş eskidendi. Çıkmış sınav sorularından sorulmuyor artık. Bu yöntem artık işe yaramıyor.
Tavsiyeler:
1- ekampus.anadolu.edu.tr
Burada aöf'ün dolu dolu bir uygulaması var adı: E Kampüs. Buradan girip 4 ünite özetini okuyabilirsiniz. Okumaya üşeniyorsanız ünitelerin sesli özetleri var. Ayrıca Video anlatımları ve canlı ders kayıtları var. Ben eve gelip giderken yolda yürürken kulaklık ile dinliyorum. Sözel dersler için bu yöntem son derece başarılı. 1 ünite anlatımı ortalama 15 dk sürüyor. 4 ünite 1 saat'inizi alıyor. Sesli özet+Videoları da dinlerseniz bir ders 2 saatinizi alır. Genelde dersleri anlamak için bu kadarı yeterli oluyor. Vaktiniz olursa Canlı Ders ses kayıtlarını da dinleyebilir 90 alabilirsiniz
2- Alıştırmalar.
Önceki adımda dersi kavradıktan sonra bu adım çok önemli. Hiç özetlere çalışmadınız diyelim son güne dayandı yumurta. Sadece bu adımı uygularsanız da geçme ihtimaliniz oldukça yüksek. Sınavlarda çıkmış sorular tekrar çıkmıyor ama E-Kampüs>Alıştırmalar bölümünde çıkan sorular kesinlikle çıkıyor. Yöntem şöyle; Alıştırma bölümünü açın, hiç birini çözmeden "Sınavı Bitir" deyin. Karşınıza çıkan soruyu ve doğru cevabı okuyun geçin. Yanlış şıkları okuyarak kafanızı karıştırmayın vaktinizi harcamayın. Sınavda çıkınca direk hatırlıyorsunuz doğru cevabı.
3- Eleme Yöntemi
Bu en ince taktiğimiz. Herkes bilmez bunu da. Diyelim ki tembel bir öğrencisiniz ve yukarıdaki iki yöntemi de uygulamaya pek vaktiniz olmadı az çalıştınız yada az şey biliyorsunuz, sınava girdiniz. Kesinlikle hemen sallama yöntemine geçmeyin. Önce kesin bildiğiniz soruları işaretleyin. Hiç bilmediklerinizi yuvarlak içerisine alın. Az bildiklerinizde şıkları eleyin ama yine yuvarlak içine alın. Bu sınavlarda 20 soru sorulur. Her şıktan 4 adet doğru cevap bulunur (istisnalar nadir oluyor). Siz doğru bildiklerinizi işaretlediğinizde 4 tane A şıkkı bulduysanız demek ki sonrakilerde A şıkkını eleyeceksiniz. İki şık arasında kaldığınız sorularda A varsa onu da silin ve doğru olan öteki şıkkı işaretleyin. Bu şekilde çözdüğünüz soruların sayısı artar. Başka şıkları da 4'ledikçe sıavdaki başarınız da artar.
4-Sallama TekniğiBu son adım. Diyelim ki en son kaldı 4 tane veya daha fazla boş soru. Diğerlerinden eminsiniz. O halde 3 tane sallama hakkı verin kendinize. 4 tane sallarsanız, 4 yanlış 1 doğruyu götürür bu riskli. Eğer emin olmadan işaretlediğiniz başka sorular varsa sallama kontenjanınızı düşürün. 2 yanlış ta yarım doğru götürür. Her ihtimalde az çalışılarak girilmiş sınavda en fazla 3 soruyu sallamak idealdir fazlası riski aşırı yükseltir. Bu adıma geçmeden önce en azından 4lü şıklardan birini yakalamak avantaj sağlar.
Bu yöntemleri doğru uyguladığınızda %95 ihtimalle 30 puanın üzerinde not alırsınız. 30 puan geçer not (bildiğim kadarıyla).
Sınavlarda başarılar dilerim. Eğer bu yöntemleri uygular ve başarılı olursanız dönüp bir yorum yapın
Başkalarında da işe yarıyor mu merak ediyorum.