Author

Topic: Araştırma: Blockchain Hala Beklenen Etkiyi Yapamadı (Read 158 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Her şeyin bir zamanı vardır.Blockchain teknolojisi geleceğin en büyük teknolojisi olacaktır.Bu sebepten her kurum ve kuruluş projelerini buna endeksli şekilde hayata geçirmeye başladı
member
Activity: 560
Merit: 11
blockchain 10 sene önce de vardı fakat değeri bitcoinin 20,000'e koştuğu sene fark edilmeye başladı. bitcoinin teknolojisi ne diye sorulduğunda blockchain ortaya çıkıyor. bir sürü patent alındığı ortada. blockchaini insanlığa faydalı şekilde kullanan projeler var. aslında herkesin tanıması için daha uzun seneler var. internette ilk çıktığı yıllarda tam bilinmiyordu.
newbie
Activity: 53
Merit: 0
blockchain tek başına açık kaynak kodlu bir yazılım. onu alırsın vezir de edersin rezilde. löp bir et değil. usta yazılımcıların elinde hangi sektöre uyarlanmak isteniyorsa düzeltilir. ripple ile swiftten 1000 kat belki daha hızlı ödeme yöntemi var. yaygınlaşacak. bu sizce önemli etki değil mi.

swiftin yavaş olma sebebi yazılımsal değil sanırım paranın nerden gelip kime gittiği gibi (terör, kaçakçılık) şeylere bakıldığı için uzun sürüyor merkezsiz sistemler nekadar gelişirse gelişsin hız olarak merkezi sistemleri asla geçemez biri tek yerden onay alması gerekiyor diğeri 10 larca makineden güvenliğe gelirsek şu anda bitmain elindeki tüm makineleri açsa ortada kripto diye birşey kalmaz tabiki bunu yapmaz ama delinin biri boştaki tüm makineleri satın alsa hem yatırdığı parayı katlar hemde kriptoları çökertir.

edit: btc şu günlerde %80 değer kaybetti buda demek oluyorki madencilik için kullanılan makinelerin %80 i boşta duruyor merkezsiz sistemlerde %51 olayını biliyorsunuz.
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
Blockchain geliştirilen daha yeni bir teknoloji, kısa bir sürede büyük etkilerinin olması zaten beklenemez. Şimdilik günlük yaşamımıza ödeme yöntemleri yani kripto paralar haricinde pek etki etmedi ama ilerleyen zamanlarda etkisi artacaktır.
member
Activity: 574
Merit: 13
Benimde savunduğu şey bu. Herkes çok olumlu konuşsa, desteklese de bugüne kadar hayatımıza gerçek anlamda dokunduğunu söylemek çok zor. İnsanların daha fazla geliştirmesi gereken bir alan.
member
Activity: 429
Merit: 11
Blockchain yeni bir teknoloji yeni bir akım ama denildiği gibi bence de gereken hamleyi henüz yapmadı Tüsiad yaptığı açıklamada "Blokzincir teknolojisinin dışında kalmamak şart" demişti.
jr. member
Activity: 630
Merit: 1
Blockchainin beklenen etkiyi yaratmasi aslinda bazi buyuk sirketlerin elinde. Eger onlardan gelecek birkac haber olursa bu onemli bir etki yaratir ve pesinden gelismeler olur.
member
Activity: 252
Merit: 11
Kesinlikle ben de beklenen etkiyi yaratmadığını düşünüyorum. Ama bunu teknolojinin daha yeni yeni farkındalığının arttığına bağlıyorum. Önümüzdeki yıllar içerisinde kesinlikle çok geniş bir yelpazede aktif kullanımına başlanacaktır görüşündeyim. Ha tabi bu olduğun kripto paraların gelişiminde bir etkisi olur mu onu bilemiyorum. Ancak, tabii ki blockchain denilince akla özellikle teknolojiye ilişkin yüzeysel bir bilgiye sahip olan kitle açısında ilk etapta kripto paralar gelmekte. Belki bu algılayış kripto paraları da artı yönde etkileyebilir.
full member
Activity: 714
Merit: 125
Bu kadar olumlu bir akım varken piyasada görüşlerin karamsar olması hiç doğru değil bana göre, kısa vadede yön stabil gibi görünmekle birlikte, orta ve uzun vadede özellikle fon gruplarının işin içine girmeye başlamasıyla farklı bir kanal açılması olası bunu göz ardı etmemekte fayda var. 
hero member
Activity: 1316
Merit: 503
Someone is sitting in the shade today...
Blockchain beklenen etkiyi yaratsa da bunun forum ana temamız olan bitcoin ve kripto paralar ekosistemine direk bir etkisi olmayacaktır, kaldı ki dolaylı olarak algısal bir etki olabilir yada blockchain tarafında yaratılan bir proje tokenize olarak bir altcoin'e bağlanabilir bu durumda olay farklı olur tabi ancak blockchain dendiğinde büyük çerçevede bu anlaşılmaz doğal olarak.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Bence büyük dünya ülkeleri gizliden gizliye blok zincirine yönelik çalışmalarda bulunuyorlar ve bundan diğer cılız dünya ülkelerinin haberi yok. Blok zincirinin hayatımızda yer bulmasının çok hızlı şekilde oluşacağını düşünüyorum ben..
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
Tüm yeni buluşlar bir adaptasyon süreci geçiriyor.Blockchain içinde bu adaptasyon süreci geçerlidir ve zamanla herşey yerine oturur diye düşünmekteyim.
member
Activity: 546
Merit: 10
blockchain tek başına açık kaynak kodlu bir yazılım. onu alırsın vezir de edersin rezilde. löp bir et değil. usta yazılımcıların elinde hangi sektöre uyarlanmak isteniyorsa düzeltilir. ripple ile swiftten 1000 kat belki daha hızlı ödeme yöntemi var. yaygınlaşacak. bu sizce önemli etki değil mi.
newbie
Activity: 53
Merit: 0
şahsi görüşüm hiçbir zamanda bu etkiyi yaşatmayacak blockchain okadar şişirildiki firmalar tabiki boş durmayacak amaç blockchain falan değil kendi markalarının reklamını yapmak daha öncede yazdığım gibi blockchain klasik sistemin ne hızına nede güvenliğine ulaşamayacak umarım yanılıyorumdur Smiley
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Kripto para birimlerinin altında yatan teknoloji Blockchain, şimdiden onlarca sektörde ve yüzlerce önemli firmaca kullanılmasına rağmen, yeni bir araştırmaya göre hala beklendiği gibi ezber bozan bir etki yaşatamadı. Amerikalı bir yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company tarafından yayınlanan ”Blockchain’s Occam Problem” isimli araştırma, blockchain teknolojisinin ”devrimsel bir yenilik” olarak tanıtıldığının altını çizdi.

Sonuç olarak da firmalar, şirketler, regülatörler hatta hükümetler bile blockchain teknolojisinin potansiyelini keşfetmek adına ciddi anlamda para ve zaman harcadı. Örnek vermek gerekirse teknoloji devi IBM’nin bugüne kadar blockchain tabanlı veri paylaşım çözümü için 200 milyon dolar harcadığı tahmin edilmekte.

Bütün bunlara rağmen ilgili araştırma blockchain’in ”ezber bozacak potansiyel bir teknoloji” olduğunu onaylarken, bunun hakkında çeşitli şüphelerin de bulunduğunu belirtmekte. Araştırmacılar, 100’den fazla blockchain kullanım alanı bulmalarına rağmen, bu uygulamaların çoğunun hala araştırma aşamasında kaldığına veya  yeterli fonun toplanamaması yüzünden çoktan kapanma aşamasına geçtiğini ifade etmekte.

”Ekonomik teori bakış açısına göre, tutukluluk yaşayan blockchain geliştirme aşaması sadece şaşırtıcı değil. Bu, nispeten stabil olmayan, pahalı ve karışık bir ‘çocuk’ teknoloji Blockchain bunun yanı sıra regüle edilmemiş ve seçime bağlı olarak güvenilmez bir yapıya sahip.”

Araştırmanın son kısımlarında sürecin duraksamasının nedenlerinden birisinin de, rekabet içerisindeki yeni teknolojilerin ortaya çıkması olduğu vurgulanmakta. Ödeme endüstrisinden örnek veren araştırmacılar, aynı alandaki rakiplerinin de oldukça güçlü olduğuna işaret etmekteler.

Haber linki : https://koinbulteni.com/arastirma-blockchain-hala-beklenen-etkiyi-yapamadi-35329.html
Jump to: