Author

Topic: ARWU 2021 (Academic Ranking of World Universities) sıralaması. (Read 118 times)

sr. member
Activity: 714
Merit: 335
Boğaziçi üniversitesinin olmaması sadece bana mı garip geliyor acaba arkadaşlar? ülkemizin en iyi sayılan ortadoğu teknik üniversitesi ve boğaziçi üniversitesi ya son sıralarda yada yok. istanbul üniversitesi çok güzel çıkış sağlamış.
full member
Activity: 182
Merit: 140
Bu sıralama yine iyi. Mişşiyetçilik yapıp hakkımızı yiyorlar diyemem. Üniversitelerinizin hangisi uluslararası arenada başarı göstermiş, hangisi bilim adına ciddi katkılar sunmuş, hangi hocalarımızın makalesi uluslararası dergilerde yayımlanıp ödül almış. Çok geri kaldık çook. Bilimi kopyala yapıştır tekniğiyle öğrenip, açık liselerde telegramdaki paylaşılan sorularla sınavları geçiyoruz Üniversiteler öğrenci alırken lisedeki öğrencinin ürettiği bilime, sanata göre değil,  sınavlardaki ezbere göre alıyor. Gerçi biz sınavları kaldırıp orada da öğrenci yeteneğine bakacağız dersek oralarda da torpil konuşturur, yeteneksiz öğrencileri üniversitelere doldurup yetenekli öğrencilere koyun güttürürüz.

Her zaman diyorum, ülkede adil insanlar olursa, liyakate göre davranan insanlar olursa o zaman üniversilerin bu sıraları yükselir. Yoksa aynen devam ederiz
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Domino taşı etkisi gibi bu sıralamalarda daha çoooook gerilere düşmemiz yakındır. Öğrencilikten memnun olan bir öğrenci yok ülkemizde. Okulu bittikten sonra o günleri sadece arkadaş ortamı için arıyor ve bir araya geldiklerinde ulan ne eziyet çekmiştik be diyor. Bakıyorsun bu üniversitelerden her geçen sene binlerce mezun çıkıyor ve bu binlerce öğrencinin ülkenin istihdamına çok düşük bir oranı katılıyor. Kalanı işsizlik oranına katılıyor. Okuduğu bölümle alakalı bir işte çalışanların sayısı çok ama çok az. Hatta bugün şöyle bir videoya denk geldim instagramda çok güldüm evet ağlanacak halimize kahkahalarla güldüm. https://www.instagram.com/p/CSvxViZKECM/

Bu ülkede ne kadar başarılı bir meslek sahibi haline gelsende yine olmuyor yine olmuyor. Üniversitelerimiz sadece fotokopi makinesi olanı gelen boş öğrencilere kopyalamaktan başka bir imkan tanımıyor ancak arada tepsiye sıkışan kağıtlar misali tek tük ortaya fark koyan öğrenci çıkıyor. Balığa ağaç tırmandırtılıyor, deveyi uçurtuluyor, kuşu yüzdürüyor bu eğitim sistemi ölüyor ölüyor...

Quote
Rıfat Ilgaz'ın, yıllar önce yapılan bir röportajında 'Nasıl bu kadar çok güldürebildiniz?' sorusuna verdiği yanıt:
"Eskiden idamlar sabaha karşı yapılırmış. Belli bir  süre sonra idam yaklaştığında tüm dükkanlar açılmaya, esnaf satış yapmak için bağırıp çağırmaya başlamış. Bunun üzerine aileler de o saatte sokağa çıkmaya başlamış ve idam vakitleri panayır havasına bürünmüş. Sonuçta da ölen bir adama bakarak gülen bir halk görüntüsü oluşmuş. Ben de çöken eğitim sistemini anlattım.  Hepimiz ölen bu sisteme bakarak güldük. "

https://1000kitap.com/ben-coken-egitim-sistemini-anlattim-hepimiz-gulduk--1535153
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Bu tür sıralamada öğrencinin başarısından ziyade akademik kadronun başarısı üniversiteyi ön plana çıkartıyor. Prof ve doçentlerin yazdıkları yazılar. Kaç kişi bu yazılara atıfta bulunmuş alıntıda bulunmuş. Yazıları nerelerde kullanılmış gibi pek çok kıriter var. Aslında bu sıralama hocaların sıralaması. Üst sıralara gelen özel üniversiteler bunu bildikleri için parayı çok verip profları toplayıp listede üste çıkmaya böylece para kazanmaya çalışıyorlar.

Zaten sıralamanın isminde Academic Ranking diye geçiyor hocam.Yine de şöyle düşünmek lazım.Bir üniversitenin kalitesi, eğitmenlerinin kalitesiyle orantılı değil midir?Öğretmen ne kadar iyiyse, öğrenci o kadar başarılı değil midir?

Bu sıralama akademik bir sıralama olabilir evet ancak bu dolaylı yoldan üniversitelerin kalitesinin de gösterildiği bir sıralama oldu.Eğitimde her zaman sorunlu olan ülkemizde üniversitelerimizin kaç tanesi bu sıralamaya girmiş görüyoruz.

Mesele her şehire üniversite açmak değilmiş.Bu aslında onun sıralaması.
member
Activity: 165
Merit: 20
SEO, BLOG, DOMAIN, CONTENT
Dokuz Eylül mezunu olarak şunu söylemeliyim: Listede üstte bulunan üniversitelerin hoca ve öğrenci sayısı çok fazla! Belki de farklı sıralamalara göre üstte yer almıştır. Elbette Boğaziçi iyi bir üniversite. Ancak, Dokuz Eylül gibi 60-70 bin öğrencisi yok. Aynı biçimde İstanbul Üniversitesi ile kıyaslanamaz. Bana kalırsa, kıyas farklı biçimde yapılmış olmalı. Bu arada listede bulunan üniversitelerin kötü olduğunu düşünmüyorum. Listenin eksik olmasının doğal olduğunu söylemek istiyorum.
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Boğaziçi Üniversitesi'nin listede ilk 1000'de bile yer almaması ve bu üniversitelerin hepsinin gerisinde kalması beni çok şaşırttı doğrusu. Hatta İTÜ ve ODTÜ de İstanbul Üniversitesi'nden falan geride kalmış. Tabi ben olaya üniversite puanlarına göre düşünerek bakıyorum. Halbuki bu yanlış, sadece bir alışkanlık olmuş. Çünkü bir üniversite için en önemli şeyler; ne kadar fazla araştırma yaptığı, akademik başarıları ve sağladığı imkanların çeşitliliği.

Önceden hep ilk 500'de üniversite yok derdik ama 401-500 aralığına İstanbul Üniversitesi girmeyi başarmış.  Grin  Tabi hala üniversitelerimizin global çapta bir değeri yok malesef.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Bu tür sıralamada öğrencinin başarısından ziyade akademik kadronun başarısı üniversiteyi ön plana çıkartıyor. Prof ve doçentlerin yazdıkları yazılar. Kaç kişi bu yazılara atıfta bulunmuş alıntıda bulunmuş. Yazıları nerelerde kullanılmış gibi pek çok kıriter var. Aslında bu sıralama hocaların sıralaması. Üst sıralara gelen özel üniversiteler bunu bildikleri için parayı çok verip profları toplayıp listede üste çıkmaya böylece para kazanmaya çalışıyorlar.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1359
Ülkede eğitim mi kaldı, adam milleti cahil bırakmak için canla başla çalışıyor, kendi adamlarını üniversitelerin başlarına koyuyor, düzen sıfır, kalite yerlerde artık.
Boğaziçi üniversitesinin olması gereken listede, Boğaziçi yok siz düşünün.
hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Kısaca ülkedeki eğitimin kalitesini anlatan bir tablo paylaşmışsınız. Güzel üniversitelerimiz var ama betondan dıştan görünüşü güzel evet. İlkokuldan itibaren bir şeyleri öğrenmek için öğrenmiyoruz ezberleyip sınıf geçmek için öğreniyoruz. Avukat olacakta aynı eğitimi alıyor doktor, mühendis olacakta sadece üniversite kısmında dersler farklılaşıyor. Hani ağaç yaş iken eğiliyor ya neden daha erken yaşta alanımıza göre dersler görmüyoruz?

Çevrenize bir bakın insanlar artık bir şey üretmek için okumuyorlar sadece ölmeyecek meslek, işsiz kalmamak, iyi bir gelir sağlamak için ve rahat etmek için mesleklere yönlendiriliyorlar birde büyüklerinin yapamadığını çocuklarımız yapsın diyen tayfa var. Belki başka bir şeye yatkınlığı var becerisi var ama sırf işsiz kalmamak için mutsuzda olsa başka mesleğe yöneliyor.  Bu kişilerde mesleklerini sevmediği için sadece parası iyi ve statü için yapacakları için pek bir şey beklememek lazım hani doktora gittiğimiz zaman genelde çevremize sorarız hangi doktor iyi diye işte o doktorlar işini severek yapan doktorlar fark ettiyseniz sayıları da çok az.

Umarım bir gün bizde kaliteli bir eğitim anlayışı gelir küçük yaştan itibaren sadece mesleğine yönelik eğitim verilir, sınıf geçmek değil de gerçek öğrenmek için öğrenilir.
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Her yıl yapılan ARWU sıralamasının bu yılki sıralamalar listesi açıklandı.Liderlik 100 tam puanla Harvard Üniversitesi’nde olurken, 2. sırada 75.9 ortalama ile Stanford Üniversitesinde, 3. sıra 70.6 puanla University of Cambridge’in oluyor.

Türk üniversiteleri için ise sıralama pek parlak değil.Sıralamada olan Türk üniversiteleri ise şöyle :




Kaynak :
https://www.shanghairanking.com/rankings/arwu/2021
Jump to: