Yani şimdi küresel ısınma vs diyoruz ve co2 seviyeleri ortada ama 600 sene boyunca ara ara gözüktüğüne göre belki şimdiki de geçicidir. Her argüman direkt aklıma yatmıyor ama bakalım bundan 20-30 sene sonra neler göreceğiz, hangisi doğru gibi olacak.
600 sene önceki sanayileşme, doğaya, çevreye verilen zarar aynı olamaz sanırım. Aynı koşullar yok çünkü. Etki tepki olayı yani. 600 sene önce insanların, besi hayvanlarının sayısı belli. Onların ürettiği sera gazı belli. Sanayileşme, yapılaşma korkunç boyutlara ulaştı günümüzde. Aynı şey olmaz bana göre. Daha bi büyük felaket kaçınılmaz artık günümüz dünyasında. Tüketim toplumlarına dönüştü bütün dünya halkları. Doğaya uygun yaşam dünyanın hiçbir yerinde yok. Doğa ana çok daha bi acımasız davranacak korkarım bu defa.
Hocam biliyorum, inkar etmiyorum, ben de aslında böyle düşünüyorum ancak valla korona aşıları olayından sonra böyle şeyleri de sorgulamaya başladım. Trump'la bir yerde aynı şeyleri düşünüyor olmak garip geliyor ancak örneğin alman yeşiller partisine bakarsanız evde kombi açmayın, et yemeyin böcek yiyin diyorlar, nükleer santralleri kapatıp cayır cayır kömür yakıyorlar.
GERMANY: 451g CO2/kWh 🔴 using 39% Wind, 27% Coal and 15% Gas
FRANCE: 84g CO2/kWh 🟢 using 57% Nuclear, 18% Wind and 10% Gas
Provided by @ElectricityMaps, data is about live consumption as of 19/12/22 13:00 Berlin's time.
Sanayileşme öncesi su seviyelerinin düştüğü sonra yükseldiği, buz çağlarının, küçük buz çağının(
https://tr.wikipedia.org/wiki/Küçük_Buz_Çağı) olduğu bir durumda bu da geçici olabilir. Yağmur kar yağdı mı yağıyor. Bilim dışı konuşmuyorum ama bu da biraz şans bir durum. Ayrıca insanlık bir çözüm bulabilir gibi geliyor.
Önümüzde bir soğuk hava dalgası olacak gözüküyor. Şubat ve Mart soğuk geçecek deniyor. Ama İstanbul civarına yağmur kar yağmadı diyelim. Bildiğin kırılacağız.